Ezen már én sem szörnyülködök, és átérzem teljesen. Legfeljebb azon szörnyülködök amióta csak dolgozom, hogy én is belekerültem ebbe a mókuskerékbe. A baráti kapcsolatokkal nincs gond, egy gyerekkori barátnőm van, akivel 30 éve vagyunk barátok, nekem ez elég, és ezt az egy kapcsolatot nem nehéz ápolni. Introvertált lévén az meg főleg semmi extra, hogy egyedül akarok lenni és ki akarom kapcsolni az ingereket. A legnagyobb bánatom az, amikor már a hobbijaimra sem marad energiám. Hazajövök és néha egyszerűen képtelen vagyok leülni az asztal elé és rajzolni valamit, pedig akárhányszor elkezdem, végül mindig rájövök, hogy mennyire jót tesz és mennyire átformál, megújít. (Nem kapcsol ki, a rajz nem erről szól, de nem is az a cél. Inkább az, hogy máshogy működjön az agyam egy ideig. Bár amikor egész nap problémamegoldó módban voltam, és mondjuk ez a rajzoláshoz is kéne de nem megy már több, akkor jön a telefon…)
A karácsony nekem is gyerekkoromban volt utoljára varázslatos, és azt hiszem, még mindig azokhoz a emlékekhez ragaszkodok görcsösen, azt próbálnám valahogy újrateremteni, de igazából meg tudom, hogy felnőttként ez már sosem lesz ugyanaz. Már nincsenek meg azok az emberek akik akkor jelen voltak, így nincs meg a hangulat sem, és főleg nincs az a gyermeki naivitás.