Ha külföldön jár az ember, milyen helyekre érdemes benéznie? Mit érdemes vásárolni? Akár azért, mert jobb áron van, akár azért, mert itthon nem kapható.
A kérdés oka, hogy a nyáron Párizsban és Londonban is teszek egy kört, bár sajnos egymás után közvetlenül, haza sem jövök közötte.És ha már kint járok, szeretném kihasználni a lehetőséget. Főleg sminkek érdekelnek, de bármi mást is írhattok.
De a kérdés nincs ehhez a két városhoz kötve!
Én kevésbé utazok, de a párom igen, így én rajta keresztül szoktam beszerezni dolgokat. Ha Franciaországban jár én Sephorás dolgokat szoktam tőle rendelni. Én nagyon szeretem a Sephora Collectiont, bizonyos termékek kifejezetten felveszik a versenyt a nagy márkák termékeivel. A Sephorában kaphatóak olyan márkák amik pl. Magyarországon nem fellelhetőek, mint Becca, Fenty, MUFE. Akciósnak nem nevezném őket, de ha régóta ki szeretnéd próbálni őket, de előbb megnéznéd a tesztert, akkor ez egy jó lehetőség .
Az Egyesült Királyság már jóval izgalmasabb szerintem. Egyrészt több márka csak itt elérhető: pl. a Soap and Glory, ami elsősorban testápoló/arcápoló termékkel foglalkozik, de van jópár sminktermékük is, ugyanígy a Nip+Fab-nak. Vagy a No.7, ami a Boots saját márkája de kifejezetten minőségi sminkjeik vannak. A Boots és Superdrug üzleteiben elég gyakran van valami akció is, ezért én mindenképpen azt mondanám hogy nézz be oda, mert biztos találsz valamit, ami tetszeni fog .
Én is május közepén megyek Londonba, úgyhogy szívesen fogadom a tippeket
Terveztem benézni a Bootsba és a Superdrugba, wet’n’wild-ot, Collectiont és e.l.f.-et tervezek venni egyelőre, de ha van még valami ötletetek, ne tartsátok magatokban
Párizsban sajnos még nem voltam, de ott van Sephora, ahhoz már volt szerencsém (Olaszországban). Érdemes előtte átböngészni a francia Sephora oldalát, mert nincs mindenhol minden márka, viszont az éppen futó akciók is megtalálhatóak.
A Sephorában van minden, én az első 10 percben kb. szédülten támolyogtam az üzletben, annyira “megrészegített”, hogy elérhető közelségben van Kat Von D, Urban Decay, Too Faced, stb.
Saját márkás termékeik közül én többféle maszkot vettem, nagyon jók!
London
Huh, imádom!
Először is a King’s Crosson tudom ajánlani a 9 és 3/4 vagány shopot. Igaz, itt csak Harry Potter cuccok vannak, de olyan megrögzött rajongóknak mint én, kötelező!
A Boots és a Superdrug nagyon jó, én inkább a Superdrugot szeretem, mert gyakran van sokféle termékre 3 for 2 akció. Real Techniques ecseteket emiatt szerintem ott lehet a legjobb árban venni. A Superdrug kb. a Dm-hez hasonló árkategóriában, csak sokkal nagyobb a választék az itteni márkákból (pl. Maybelline) és sok olyasmi van, ami itt nincs. Nekik is érdemes átnézni a honlapjukat.
A Boots is jó, de nekik sok olyan üzletük van, ami inkább gyógyszertár jellegű.
Én szeretem a Simple márkát, januárban vettem egy SPF 30 fényvédős hidratálót (kémiai), és nagyon bevált. De jó a micellás vizük, a sima hidratálójuk is.
A Covent Gardennél a metró megálló oldalán van egy nagy Kiko üzlet, ami olasz, mint a Pupa, de picit szerintem jobbak a termékeik, és bővebb a választék is. Az árak nagyon jók, főleg ha éppen fut valamilyen akció is.
A Kikóval szemben van egy nagy Charlotte Tilbury üzlet. Aztán van még ott Deciem üzlet is, bár amikor arra jártunk éppen sorba kellett állni a bejutáshoz. Van Urban Decay, Nars shop is a környéken.
Ha viszont nem akarsz ennyit bóklászni különböző üzletekben (bár a Covent Gardenhez érdemes elmenni, nagyon hangulatos), akkor az Oxford Streeten a John Lewis áruház és a Debenhams földszintjén megkapsz mindent.
Még annyi, hogy érdemes neten megnézni, hogy az érintett repülőtereken milyen duty free shop van, és ott milyen akciós, vagy travel exclusive termékek vannak. Én pl. a lutoni reptéren olcsóbban vettem az UD All nighter setting sprayt, mintha bent vettem volna a városban.
Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsokat! Van néhány márkanév amiről még nem is hallottam, úgyhogy kaptam most utánanéznivalót!
Azt esetleg nem tudjátok, hogy van-e limit repülőn kozmetikumokra? Kb. üres bőrönddel tervezek menni, csak a legszükségesebb dolgokkal, és teli bőrönddel vissza. Már ami belefér. Ugye random ellenőrzés után nem vámolhatnak meg?
Lehet hogy buta kérdés, még sosem repültem.
Franciaországból nem, Angliából sem, bár ugye ez a brexittől is függ, hogy mi lesz még addig (és ezt még a jó ég sem tudja ). Ha fapadossal mész, akkor a 100 ml-es határra kell figyelni a kézipoggyásszal, de feladott bőrönddel ez sem játszik.
Én pl. azt csináltam első utamkor, hogy a Superdrug oldalán rákerestem, hogy milyen márkákat árulnak, aztán itt a KM-en meg megnéztem, hogy az adott márkából mit érdemes venni.
A sephora Nèmetországban is Van màr 1 éve- csak infò ha valamelyikőtök vagy ismerős megy ès hirtelen szeretnètek vmit. Lassan a tartèt is lehet majd kapni. Nekem az angliai ùthoz lenne kèrdèsem: hol szálltok meg? Van vmi bevált szállás, Motel, panziò, vagy Hotel akciòsan? Vagy eleve az utazási irodában foglaljátok le az utat szállással együtt?Règòta szeretnék egy 3-4 napos shopping + nèzelődős utat család nèlkül.
Én még sose mentem Londonba irodával.
Wizz repjegy, és valamelyik Premier Innben szoktunk megszállni, itt ugyanis a gyerekeknek ingyenes a szállás, és a reggeli is (2 fizető felnőtt + 2 gyerek). Jó helyen vannak, általában metró közelben. Eddig 3 különböző Premier Innben voltunk, mindegyik teljesen korrekt, ottani viszonylatban jó árban. Nekem legjobban amúgy a Haverstock Hill-i jött be, ott voltunk is már kétszer vagy háromszor. Aztán egyszer voltunk egy egészen városközpontiban a Bank megállónál, most legutóbb pedig a King’s Cross és az Euston megálló között voltunk, mert az Eustonból indul Watfordba (Harry Potter stúdió) a vonat. Ez egy nagyon forgalmas úton van, de semmi sem hallatszott be, viszont 10 perc sétára volt a British múzeum is.
A számlákat a pénztárcadba tedd el, őrizd meg jól! A bőröndöt meg mindenképpen fóliáztasd mindkét irányba! Nagyon sok a reptéri fosztogatás, és a parfüm/kozmetikum is kitűnő árucikkek… Nehogy a végén itt végezze a zsibin… Ha 100 ml alatti és befér súyban/méretben a kézibe, akkor be se tedd a feladott poggyászba szerintem.
Jól jön nekem is ez a topik, én majd június elején látogatok Edinburgh-ba. El is kezdtem keresgélni beauty témában, amint lefoglaltuk a repjegyeket, de a többiek már minden lényegeset leírtak előttem
Én Bécsbe megyek április végén, ott mit ajánlanátok ?
Bécsben érdemes lehet benézni a Douglasba mert olyan márkák is vannak az osztrák üzletükben amik nálunk nem (sajnos én nem tudtam bemenni mikor decemberben ott jártam) Az újonnan behozott márkáknál láttam: Hourglass, IT Cosmetics, Too Faced, The Ordinary, Nars.
Szuper, köszönöm
En szeretek Prosiba is menni (Burggasse megallo 6-os metro), itt nincsenek sminktermekek, csak kremek, olajok, hajapolos termekek főleg angliabol, meg afrikabol. Pl szeles valasztek Palmer’s termekekbol <3, raadasul olcson. Prosibak van kulon kozmetikai es gasztro boltja, ha inyenc vagy, a gasztroba is erdemes bemenni, mert ott minden IS van
En itt lakom, ruhat vasarolni viszont altalaban Bp-n vagy Győrben szoktam, Mo-n nagyobb a kinalat, ugy vettem eszre.
Hourglass és IT Cosmetics, The Ordinary csak a Douglas webshopban van (még), Becca, Too Faced és Nars sincs minden bécsi Douglasban, a honlapon rákereshető, hogy melyikben van ténylegesen. De a honlapról lehet rendelni az üzletbe, 1-3 munkanap alatt odaér.
Kiko is van, de csak pár nagy plázában.
Az SCS elég jó lelőhely, de tömegnyomor van, ha nem a nyitás után vásároltok.
TK Maxx 4db van Bécsben, délutánra lefosztva, oda is nyitás után érdemes menni.
Már nincs Kiko a Mariahilferen, a helyén más üzlet van hónapok óta.
Upsz, akkor elnezest, ez nekem is uj info, par hete jartam arra, de akkor sem tunt fel:sweat_smile:
Beautybay - melt smoke sessions kaphatò
Jövő héten indulunk nyaralni. Ha minden igaz lesz lehetőség betérni Korfun a Sephoraba. Aki járt már ott, vagy más görög Sephoraban tudna nekem tanácsot adni, hogy mire számítsak. Elsősorban sminkek esetleg arcápolók, ecsetek érdekelnek. A mini termékek a rendes állványokon, vagy külön helyen találhatóak? Akciók szoktak lenni?
Köszönöm előre is.