Under eye concealer creasing

#1

Ki hogyan talált megoldást a szem alatti “creasing”-re?:blush:
Esetleg melyik korrektornál tapasztalt szebb végeredményt?

1 Like

#2

Pár éve még nem volt gondom ezzel (bizonyos korrektorokkal). Most 43 évesen már nincs csodaszer, de még ezek a módszerek és kencék a legjobbak nekem:
Alapos hidratálás a szem alatt. Ez mindig, állandóan. Ha sminkelek, akkor duplán rétegezve és hagyni kell beszívódni. Estée Lauder Double Wear Stay in Place korrektor az egyik, ami bevált. Tartós, jól fed és alig ül be a (nem létező) ráncokba. Ez eléggé tud szárítani, ezért minden napra csak ifjaknak! Sajnos a színválaszték itthon szegényes.
Nem korrrektor, de Lauder: A DW alapozó. Ez nem fed olyan erősen, viszont jobban, mint sok más korrektor. Nem ül be sehova megfelelően karban tartott és aláhidratált bőrön. Ezek fölé én nem púderezek.
Drogériás kínálatból a Maybelline Age rewind vált be, de télen sajnos ezt nem tudom használni (ilyenkor nagggyyon száraz a szemem alatt, hiába kenem, mint a güzüegér).

Voltak olyan korrektoraim, a nevükre nem emlékszem, amik kapásból beültek a ráncokba. Ezeket addig ne hajítottam ki, amíg Wayne Goss egyik módszerét ki nem próbáltam és ki nem derült, hogy így jó-e. A módszer: vastagon felvinni a festéket, eldolgozni és vastagon bakingelni. Egy idő után lesöpörni a fölös púdert és egy nagyon vigyorogni, hogy összeráncolódjon a szem alatt. Ha visszaugrott simán, akkor így elhasználható a korrektor, ha összegyűrődött, akkor kuka.
Bevallom nem szeretem ezt a módit, ezért keveset tartottam meg és használtam így.

Ja, nálam az egyáltalán nem működik, hogy alapozóra teszek még egy réteg korrektort szemem alá. Azonnal beráncolódik.

Szívesen elolvasom a baking-tábor véleményét is. Hogyan marad sima a szemetek alatt?

És még eszembe jutott valami: ha nagyon száraz a helyzet és már fent van a smink, egy fél csepp semleges olaj az ujjam hegyére, elkenni az ujjak között és a inci-finci maradékkal óvatosan a szem alatti táskákra paskolni. Kisimítja a ráncokat.

6 Likes

#3

A DW alapozó részben nekem is bevált, viszont sajnos ő is hajlamos beleülni a “ráncokba” még akkor is, ha szinte alig teszek a szemem alá. A hidratálást csinálom én is mindig, de komolyan úgy látom, hogy ez sem segít a helyzeten.
Én szoktam bakingelni, mert ha nem teszem pár óra múlva szétcsúszik a sminkem. Viszont a szem alatti bakingeléstől meg extrém száraznak tűnik a bőröm, szóval egyik megoldás sem jött, nem jöttem még rá, hogy lenne a jó…:confused:
Egyébként én szoktam korrektort tenni a szemem alá, muszáj, mert néha extrém fáradtnak tűnik reggel. Van, hogy erős fedésűvel, van, hogy gyenge fedésűvel próbákozom, de mindegyiknél ugyanazt a csúnya végeredményt kapom.

Az olajos trükköt ki fogom próbálni, köszi! :wink:

1 Like

#4

Nagyon egyetértek umpalumpa postjával. Én még csak 33 éves vagyok, de nyilvánvalóan támadnak a ráncok és sajnos a genetikám sincs a topon ezen a területen.
Nincsenek csodák. A rétegzés nálam is kizárt, inkább az alapozóból szeretek egy vastagabb réteget használni, vagy csak 1 réteg concealert, az Age Rewindot én is nagyon szeretem.
Összességében úgy gondolom, irreális elvárásokat támasztunk magunkkal szemben, amikor botoxolt szemkörnyékű-homlokú beaty guruk, jól bevilágított videóihoz mérjük a hétköznapi valóságot. Múltkor például a Jeffree Star egyik Shane Dawsonos videójában igencsak rácsodálkoztam, ellenfényben mekkora vakolat van az arcán, amit élőben közel sem találnék olyan imponálónak, mint ahogy kamerával szemben látszik… Szóval itt leginkább az illúziót kergetjük szerintem :frowning:
Vagy röviden azt is mondhatnám: a creasing leghatékonyabb ellenszere a botox-filler kombó. Rétegezve :smiley:

2 Likes

#5

@asianlover teljesen egyetértek veled az irreális elvárásokat illetően, bár sajnos én sokszor beleesek ebbe a hibába.
Egyébként vicces, hogy említetted Jefree videóját, mert az a kép bennem is nagyon megmaradt róla, én is rácsodálkoztam a “valóságra” :slightly_smiling_face:

1 Like

#6

Öhmm, nem vagyok sminkes szakértő, nem is igazán értek hozzá, de én úgy tudom, hogy az alapozó egyáltalán nem való a szemkörnyékre. Ezért aztán én (43) azt a részt kihagyom, és oda csak a korrektor megy, nagyon vékony porpúderrel fixálva. És mióta így csinálom, nincs vele gondom. A korrektort legjobban blenderrel szeretem eloszlatni, de néha ecsettel, vagy az ujjaimmal teszem.

2 Likes

#7

@Kokapu igazad van, én is úgy tudom, hogy nem való oda, nálam mégis mindig kerül egy kicsi alapozó a szem alá, habár már kísérleteztem azzal is, hogy semennyi alapozót sem teszek arra a részre, akkor sem tapasztaltam sokkal szebb hatást :confused:

A púdert mivel viszed fel? Ecsettel vagy blenderrel? :slight_smile:

0 Likes

#8

Ecsettel általában, csak a Kat von D-t viszem nedves blenderrel, mert az ecsettel a szem alatt nagyon szarul néz ki. Blenderrel egész jó, de szerintem inkább arcra és T vonalra fogom elhasználni, ott nagyon szép.
Az RCMA púdert jobban szeretem szem alá, és azt csak simán ecsettel szoktam.
A héten vettem egy Becca, kimondottan szem alá való púdert, de azóta sem sminkeltem, mert itthon vagyok a nagyobbik gyerkőccel, aki beteg lett. Pedig már nagyon kíváncsi vagyok rá. :slight_smile:

1 Like

#9

@Kokapu örülök, hogy említetted az RCMA púdert, már eddig is terveztem megrendelni, de akkor itt az ideje. :smiley:
Jobbulást a gyerkőcödnek, feltétlen írd meg, mik a tapasztalataid a Becca púderrel kapcsolatban :wink:

1 Like

#10

Ez nekem is örök probléma és már baromi sokat olvastam a témában, hátha meglelem a csodaszert.
A Catrice az új szortimentjében ki is jött egy under eye primerrel, gyorsan le is csaptam rá. Hát sajnos nem érte meg a pénzt, konkrétan semmit nem csinált, úgyhogy marad a trükközés.
Én nem viszem fel az alapozót a szem alá, mert azt olvastam, hogy minél több réteg, annál nagyobb a creasing esélye. Úgyhogy csak a korrektor, amit addig tapogatok szivaccsal, amíg bombabiztos “creaseless” nem lesz, aztán lélegzetvisszafojtva gyorsan jön a baking. Ezt utóbbit amúgy nedves szivaccsal, állítólag Jeffree Star trükk, nekem is egészen bevált a dolog.
Amúgy hajlamos vagyok én is a beauty gurukhoz hasonlítgatni magam főleg ilyen téren, mikor Tati videóit nézem, akkor van, hogy csak a szeme alatt lesem, hogy hogy nézhet ki ilyen tökéletesen?!
27 éves korom ellenére a szemem alatt van már 2-3 ránc, ami amúgy nem látszik, de ha korrektort használok, akkor kb világítanak a fejemen. A korrektort viszont nem hagyhatom ki, mert éktelenkednek a karikák… Ördögi kör ez :sleepy::confused::worried:

2 Likes

#11

Pont a Tatira gondoltam. Teljesen egyértelmű, hogy a botoxtól van kimerevítve a szemkörnyéke és a homloka. Alig vannak működő mimikai ráncai…
Egyébként szó se róla, nem vagyok ellen az ilyen megoldásoknak, főleg, hogy a botox nem egy életre szól. Idén mindenképpen tervezem is kipróbálni pont a homlokráncban - a két szem között függőlegesen még akkor is sokszor ráncolok, ha semmi gondom, és ettől “bosszúsabbnak” tűnik az arcom - meg a szemkörnyéken. Ki szeretném próbálni, mennyivel lesz creasing-mentesebb az életem arra a pár hónapra :slight_smile: Majd írok egy véleményt, ha valóban meg is léptem a dolgot!

3 Likes

#12

Tati arca, teste nagyon jól megcsinált, de ordít róla, hogy nem természetes, kapszulák ide vagy oda. Ijesztően szabályos, tökéletes külseje van, a fogaitól szabályosan félek.:slight_smile:

1 Like

#13

Igen, a homlokából én is kivennék egy kis botoxot, szerintem is inkább ijesztő, hogy ennyire “egyenes” arccal mondja a magáét :slight_smile: Összességében meg még idősebbnek néz ki a koránál tőle. Kb 2 éve láttam először a youtube-on, és már akkor azt hittem, hogy kb. 40 éves…

1 Like

#14

Nálam a nedves szivacsos baking iszonyú száraz hatást eredményez sajnos (bár mégis így szoktam, mert az ecsetes méginkább).
Tegnap megvettem ezt a terméket a sok KM-es pozitív visszajelzés miatt:
http://kremmania.hu/kremek/alverde-naturschon-augencreme?activesubtab=1#reviewstab
Páran írják, hogy sminkelni is szépen lehet rá, én adok neki egy esélyt, hátha a bőröm hidratáltságával van a probléma.

0 Likes

#15

Igen, a felső fogsor frontfogai biztos nem igaziak. Túl nagyok is sztem az arcához.

0 Likes

#16

Igen… túl fehérek, túl nagyok, túl kocka alakúak. Valahol olvastam (KM-án valahol, talán a magazin egy kommentjében), hogy póthaja van és mesterfodrász gondozza.

1 Like

#17

Tati ha nem beszélne, a mimika teljes hiányában már nem lehetne tudni, hogy örül-e, vagy nagyon bosszankodik. A szemöldöke és a szeme már alig mozog, így persze, hogy nem gyűrődik a concealer. Én 33 éves korában láttam őt először (ha jól emlékszem), mondtam is a barátnőmnek, hogy találtam egy tökjó Youtubert, 40 körül lehet, de érdemes lenne rá odafigyelni. Hát, eléggé meglepődtem, amikor kiderült, hogy tőlem fiatalabb…
Hogy a témához is hozzászóljak: figyelek, hátha találok én is valami trükköt, amit még nem próbáltam. De egy ideje már feladtam ezt a dolgot. A szemeim alatt egyetlen ránc sincs. Tényleg, semennyi sem. Ez köszönhető az arcberendezésemnek főleg, mélyen ülő, nagy szemeim vannak, az a típus, ami nem ráncosodik alul, biztosan tudjátok. Szóval smink nélkül záró ránc. Aztán lássatok csodát, felkerül a concealer és ráncos lesz a szemem alja. Beleül olyan vonalakba, olyan ráncokat képez az anyag, amik tényleg nincsenek ott. Úgyhogy már nem használok erre a területre concealert, magasabb pigment tartalmú alapozó megy oda. Nem lesz tőle 2 dimenziós az arcom, persze nincs olyan fedése, mintha rányomnék 3 ml Tarte Shape Tape-et, de nem érdekel, ez van. Bakeingelést pedig egyáltalán nem csinálok sehol sem.

3 Likes

#18

Porcelán héj van a fogain. Borzasztóan mű nő, még akkor is, ha nem az a fajta mű, mint mondjuk Kylie Jenner. Nagyon jók a szakemberek, akik dolgoznak rajta, mert sikerül egészen természeteshez közeli állapotot csinálniuk. A szájában is van töltés, de nem üvölt róla, az arcát a feltöltések és a botox tartják össze, a haja póthaj, a melle műmell, tényleg rettenetesen sok beavatkozást végeznek rajta folyamatosan, mégsem üvölt róla.

2 Likes

#19

Ezt hívják úgy, hogy amerikai álom! :smiley:

3 Likes

#20

Hűha, na majd írd le a tapasztalatokat, mert én is ezt a krémet néztem ki, csak még el kell fogynia az előzőnek :))

1 Like