Ezen a jelenségen én már régóta rinyálok. A bőröm szerint egy kicsit sem egészségesebbek a növényi olajak, mint az ásványiak. Ha azt vesszük, a kőolaj a világ egyik legtermészetesebb anyaga, csak meglehetősen régi.
Ennek ellenére én sem fürödnék benne.
Szép dolog, hogy nem tesztelnek állatokon, de az sem korrekt, hogy a vásárlókon tesztelnek. Sok ilyen melléfogás után lecsökkentettem a készletemet a minimálisra, pár illatmentes drogériás termék, amit csak akkor használok, ha kicsit száraznak érzem a bőröm, vagyis csak télen hideg időben, vagy nyáron strand után egy kis aloés valami. Fényvédő sem, csak a strandon. Semmi smink, aminek nem lennék ellenére, sőt már jót tenne egy kicsi, de az a baj, hogy azt le kell mosni, és onnantól kezdődnek a problémák, a bőröm saját rendszerét szétcsapja az alapos tisztogatás és semmivel sem tudom helyrehozni. Még az ajakápolókkal is nagyon óvatosan kell bánjak, hiába imádom őket, nem kenhetem állandóan, mert tönkreteszem azt, ami alapból működik. Szerencsére nem zsíros a bőröm, azzal nem is tudnám, mit lehet kezdeni, de a száraz, hisztis bőrömet csak úgy tudom alapállapotban tartani, hogy nem kenek rá szinte semmit.
Imádom nézni a fotóitokat a palettákról, pirosítókról, mindenféle fényes krémekről és porokról, nagyon tetszenek, színek, csillogás…áááh. De egyetlen ilyen darabom sincs (volt régebben, évek múlva dobtam ki őket újszerű állapotban), és már nem is akarok próbálkozni semmivel. Maradnak az illatok, azok iránt változatlan a rajongás.
Nekem egyszer volt retinol balesetem és csak egy krémet tudtam elviselni száraz érzékeny bőrrel.
Szerintem a legbiztonságosabb választás, gyógyszertárban lehet mintát kérni vagy írj a magyarországi képveseletnek, küldeni fognak.
Toleriane Dermallergo krém érzékeny bőrre és irritációra. | La Roche-Posay Toleriane Dermallergo krém érzékeny bőrre és irritációra. | La Roche-Posay
La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Nuit hidratáló krém | La Roche-Posay La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Nuit hidratáló krém | La Roche-Posay
La Roche Posay Toleriane Soin Lavant kíméletes arctisztító | La Roche-Posay La Roche Posay Toleriane Soin Lavant kíméletes arctisztító | La Roche-Posay
Ezek jók lehetnek, régebben használtam La Roche és Bioderma krémeket, nem emlékszem, hogy lett volna valami problémám velük. Csak aztán szomjaztam az újdonságra, így volt már minden: Mixa, Estee Lauder, Revuelle, Kiko, Pupa, Nuxe, Oriflame (megjegyzem, nekik van egy gyémántporos vagy milyen kencéjük, azt szerettem), és most 3-féle állítólag natúr márkától krémek. A Nacomi Multi-level hydration face cream-ből 3 dobozzal is van. Soha nem volt még ilyen jó kézkrémem őszre-télre.
Iszonyat sűrű, nehéz krém, még az a szerencse, hogy állítólag hidratáló arckrém.
Ezért szoktam írni, hogy nem igazán nézegetem az összetevőket, felesleges, csak próba szerencse.
Próbáltam a double cleansing-et többféle verzióban (arctisztítóolaj-kímélő géles/habzó lemosó, stb.), illetve ilyen illatmentes, sensitive géles/habzó lemosókat is, de ami a legkíméletesebb a számomra: illatmentes micellás víz, két darab vattapamaccsal, mindkét oldalt használva, langyos vízzel leöblítve. Nekem eddig a fényvédőt + púder ez mindig levitte, de tény, hogy nem sminkelek, így nem tudom egy rendes sminket levinne e. Évek óta ezt nyomom, próbáltam közben egyszer-kétszer mást, de visszatértem erre, úgy tűnik, ez a legkíméletesebb nálam.
Ha valami szárító hatással van a bőrömre, pl. erősebb arctisztítók, az szétcsapja, és rosacea szerű tüneteim lesznek.
Cosibelláról vettem pár dolgot és láthatóan Kapor is nagyon elégedett a termékekkel.
A BoJ fényvédő és az Isntree gél krém újravétel.
Rice+Probiotics SPF50+ / PA
Aqua-fresh Rice+B5 SPF50+ PA++++
Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream
A Skintra C vitamin-nak egészen megtetszett az INCI-je ( nem származék, hanem tiszta aszkorbinsav) és elvileg nem kell/ nem szabad hűtőben tartani. Nem tudom ez hogyan lehetséges, de majd kiderül.
SkinTra Light Your Skin Szérum 20% C-vitaminnal és Ferulinsavval
A bifida tonerre pedig csak kíváncsi lettem, jókat olvastam róla. Most féláron volt, a teljes ára azért nekem meredek egy tonerért.
Bifida Biome Ampoule Toner
Teljesen érthető, hogy a fényvédőt szúrta ki.🐈⬛🐈⬛
Anyukám egy kissé elragadtatta magát a Pupában, névnapom alkalmából. Az ecseteket kértem, mert nekem csak ilyen szedett- vedettek vannak azokat szeretném lecserélni egy egységes készletre, karácsonyra jön majd a maradék 
A neszit imádom, pihepuha és a testpermetnek nagyon finom az illata.
Ezeket vagy két hete vettem a DM- ben, csak elfelejtettem fotózni, a radírnak avas szaga van, a lábamra fogom elkenni.
A Tesorinak nagyon finom púderes illata van, biztosan újra fogom venni.
First of all: sajna anyukám nem tudott várni néhány napot, így a szülinapom egybeesik Karácsonnyal, szóval nem szakadt rám az OTP, csak ilyenkor kedves család és jómagam is duplán érzem úgy, hogy megérdemlem a törődést. 
Nem értem hogy történt, nagyon rákattantam az Elie Saab illatokra, black friday keretében kihagyhatatlan ajánlatok jöttek szembe, így “véletlenül” rendeltem ezt a három illatot. Mindhárom Francis Kurkdjian gyermeke. A Lumiere-t már kibontottam, olyan, mint a méz: csodálatos színű és illatú parfüm. Plusz: annyira betojtam, hogy két nagy kedvencemet is meg fogják szüntetni, hogy gyorsan rendeltem tartalékot, ez a két Cartier.
Azt hiszem, nálam tetőzött a karácsony+szülinap ajándéközön. 
Notinoról black friday akcióban.
Hajfestéket többet is vettem, most nagyon jó árban volt. A balzsamot és általában a Bione márkát nagyon szeretem, de most sajnos sampon egyáltalán nem volt készleten, így a két sampont teszt jelleggel rendeltem.
Igaz millió parfümöm van otthon, és amíg el nem fogynak nem akarok új teljes kiszerelést venni, de szerettem volna kísérletezni, illetve a La Vie Est Belle Vanille Nude változatára kíváncsi voltam.
Hát őőő, biztosan össze tudnék hozni valami jó indokot a Harry Potter színváltó habfürdőhöz, de valójában simán csak akarta a rajongó énem. 
Volt még néhány dolog, de azok ajándékok lesznek.
Az a hajfesték… egy csoda az a szín! 
Rajtam sötétebb a végeredmény, de így is tetszik.
Hogy változik a fürdőhab színe? Hidegre, melegre vagy valami más?
És még talárja is van! 
Ja, most látom, hogy az az arckendő-törlő vagy mosó
Cuki! 
Nekem is nagyon tetszik a haj festék színe. Létezik, hogy üzletben nincs vagy csak elkerülte a figyelmem?!
Rossmannban van:
De itt jóval drágább, akcióban a Notinónál jobban megéri. Most 1950 ft. volt.
A Nerds azelain eltűnt a rossmannokból, és kifogytam. Így találtam meg a Skinguru24 webshopot a black friday hétvégén, elég jó kis akciókkal. Egész jó választék van koreai skincare cuccokból. Valószínűleg a karácsonyi roham miatt (és azért, mert romániából érkezett a csomag), a vasárnapi rendelésem péntekre érkezett meg.
Minden termék első próba, a centella szérumokról nagyon jókat olvastam. A mintát ajándékba kaptam a rendelés mellé
Nagy a csönd. Mindenki karácsonyra készül, szaladgál és elborítja a munka
?
Rossman kör kicsiben. Az ajakápoló eléggé bevált. Megvan pirosban és élénk rózsaszínben. Utóbbiról azt hittem, hogy elvesztettem, ezért vettem még egyet, de lilát (acai glaze), mert tetszett és nem lehetett kapni a rózsaszínt. Hát ez jó banyás rajtam. …és másnap előkerült az elveszettnek hitt rózsaszín ajakápolóm 
A két mini lakk átlátszó/áttetsző pink, egyik flitteres.
A fejbőr tonikot még nem ismerem. Ha az urea nem fogja bántani a bőrömet, akkor jó lehet.
Az ajakápolók már csak ilyenek. Nekem is, ha veszek egyet miután hetekig nem találom, tuti előkerül az elveszettnek hitt példány. 
Karácsony? Most eszméltem, hogy 10 nap. 
Ajakápoló nekem csak a natúr Primus, de azt ötösével veszem.