Tippek, trükkök az utolsó cseppek kinyeréséhez a tubusból


#1

Szóval adott egy termék, aminek már nagyon a végén jártok, de nagyon szeretitek, és még van benne pár használatra elegendő, csak épp küzdötök a csomagolással. Nyilván tusfürdőknél, samponoknál ez könnyen megoldható, de sok másnál nem.

Mi a helyzet a rúzsokkal, szájfényekkel? Üveges alapozókkal? Szemfestékekkel?
Emlékszem, kiskoromban láttam, hogy nagypapám a tubusos fogkrémet is kettévágta, pedig ott volt a polcon egy bontatlan.

Egyáltalán ti el szoktatok jutni egy-egy termék végéig? Fontos nektek, hogy minden cseppet ki tudjatok préselni, vagy inkább kidobjátok?


#2

Ha szeretem az adott terméket, akkor számomra fontos, hogy az utolsó cseppet is kipréseljem belőle. Fényvédők tubusát én is ketté szoktam vágni és akkor ki tudom szedni a még benne maradt terméket. Most fogyott el a Milani szemhéjalapom, azzal is így tettem. Volt olyan szemfestékem, amiben már olyan kevés volt, hogy nem fértem hozzá az ecsettel, azt kiszedtem a panből, alkohollal összekevertem, és visszasimítottam. Így még egy ideig tudtam használni, amíg teljesen el nem fogyott.


#3

lehetőség szerint igyekszem kiüríteni a tubusokat és tégelyeket, de én spec nem szoktam kettévágni őket… a fog/arckrémes tubusokat lapítással igyekszem kiüríteni, a tégelyeket értelemszerűen spatulával kaparom ki, a flakonokkal meg a fejjel lefelé állítás eszközével harcolok :smiley: a préselt por állagú termékeket általában előbb összetöröm, minthogy 100%-ig elfogynának, nekem erre az aprócska tégelyek váltak be (pl. ajakápolós, vagy csillámporos), vagy ha az épp nincs kéznél, akkor a mini ziplock tasakok, de az nem valami fancy megoldás.

applikátoros üveges alapozónál ill. szájfényeknél szintén a fejjel lefelé állítással próbálkozom általában, de ha minden kötél szakad, én kiveszem belőle a stoppert (azt a szűkítő műanyagot az üvegcse szájában - egy fémspatulával vagy szemöldökcsipesszel általában sikerülni szokott). hozzáteszem, ez a módszer hajlamos eltörni a stoppert, úgyhogy ez tényleg a z terv szokott lenni!


#4

Fogkrémeknél szoktam használni a tubuskipréselőt, amit e-bay-ről rendeltem, de már a rossmannban is láttam, kis állatfigurás cucc, ott is van kitéve a fogkrémeknél. Természetesen más krémekhez tubusokhoz is jó lehet, mert ugyanaz az elv.


#5

Az EL maximum coverage alapozónál és más drágább krémeknél mindig kettévágom a tubust. Először kinyomom amit lehet , de nagyon sok marad benne így is. Emlékszem az EL- t több mint 1 hétig használtam a maradékból. A kézkrémekkel fogkrémmel nem foglalkozom ott amit sikerül kinyomni azt elhasználom utána kuka. Az üvegeseknél fejre állítás.


#6

Én nem szoktam hülyéskedni az utolsó cseppek kinyerésével. Amiből nem jön több, azonnal megy a kukába és veszek újat. :blush: Fogkrémnél is, krémeknél is, rúzsoknál, minden terméknél. :slight_smile:


#8

Szerintem ez nem hülyéskedés :slight_smile: Nekem az a tapasztalatom, hogy még a már agyonpasszírozott, ujjfájásig nyomott, férjjel közösen, kettős erővel szuszakolt, de több krémet nem kiadó tubusokban is több napnyi (terméktől függően akár egy hétnyi) adag van felvágás után. Én a pár száz forintos fogkrémes- vagy kézkrémes tubust is felvágom, mert nekem az is fontos szempont, hogy így a tubus rendesen kitisztul, és mehet a szelektívbe :slightly_smiling_face: viszont tizenezres, gyorsan fogyó krémeknél (pl. a két fényvédőm) pláne jól jön még az így kinyert mennyiség :slight_smile:

Tubusokból felvágással szedem ki a maradékot, flakonokból és tégelyekből kikapirgálással, és amit lehet, fejre is állítok. Minden más kiszerelés ritka vendég nálam - nem vagyok nagy sminkes, kevés rúzsom, sminkem van, ezekből még nem igazán sikerült soha teljesen elhasználni semmit, mert egész egyszerűen nem használom őket olyan gyakran. Az ajakápolót van, hogy sikerül teljesen elhasználnom, amikor már nem használható simán, kitekerve, akkor a fürdőszobapolcra vagy az ágy mellé szokott kerülni, és ujjal-körömmel általában 90%-ban sikerül kiszednem a maradékot. Szerencsére a kisujjam belefér az ilyen tégelyekbe, így ezt a műveletet körömmel előrefelé tolva, a kisujjkörmömet spatulaszerűen használva (tehát úgy, hogy ne a körmöm alá kerüljön a cucc, mert azzal vallatni lehet XD hanem a felszínére) szoktam elvégezni :blush: Életemben először vagyok olyan helyzetben, hogy préselt púderszerű kiszerelésű cucc áll a kifogyás szélén: a mattító púderem. A doboz szélein van már csak a termékből, így a nagy ecset nem igazán fér már hozzá. @Anheszenamon, te hogyan szoktad az alkoholos visszasimítást végezni? Néztem már hasonló műveletről tutorialt, de nem mertem még belevágni. Összetöröd, lenyomkodod, kicsi alkoholt cseppentesz rá és ennyi? A nyomkodás önmagában nem lehet elég? Az alkohol teljesen elpárolog belőle ilyenkor? (arcra - de javarészt máshova is - a jelentős mennyiségben jelen levő - tehát nem huszonikszedik összetevő - alkohol tiltólistás nálam).


#9

Eddig még csak egyszer alkalmaztam ezt a technikát a The Balm Balmsai palettám egyik világos matt színénél. Nekem is az volt a gondom, hogy már nem fértem hozzá ecsettel. Kikapartam a festéket egy kis tálkára, porrá zúztam, cseppentettem rá gyógyszertári alkoholt, összekevertem kicsi spatulával és utána visszatettem a panbe, és lenyomkodtam. Én itt néztem meg, hogyan kell:


#10

Én a fogkrémes tubust nem vágom el, viszont istenesen megdögönyözöm :joy: Arckrémes meg testápolós tubust félbe vágom, és utána egymásba csúsztatom a két részt, hogy ne száradjon be. (Bocsi, ha már erről volt szó.) Tusfürdős flakont kiöblítem, golyós dezodort is addig használom, amíg végül csontszáraz nem lesz, szóval na, nem pazarlok feleslegesen :smiley:
Viszont ami nagyon idegesít, hogy az alapozó üvegéből nagyon nehezen tudom kiszedni a maradékot. Első próbálkozás általában a fültisztító pálcika, de az kb egyből magába szívja, szóval az arcomra érve nem marad belőle semmi. Pinkpandán láttam ehhez egy jó kis eszközt, de sajnos nem találtam meg ebayen, aliexpressen vagy ahol olcsó lenne. Csatolom a képet.


#11

Láttam egy szívószálas megoldást , vhogy be kell vágni ,majd utána nézek.:hugs:


#12

Bocsánat, nem sértésként gondoltam a ‘hülyéskedés’ szót, úgy értettem, hogy én nem szeretek ezzel bajlódni. -Vagyis hülyéskedni az én szavaimmal fogalmazva. :flushed: :blush:
Valamiért sosem volt ‘energiám’ és kedvem ki szedni az utolsó cseppeket. :thinking::blush:


#13

Nagyjából mindent bevetek, amit írtatok. Ezen kívül a férjemet szoktam megkérni a pumpás kiszerelések szétszedésére, amikből már nem tudok kinyomkodni semmit. Valamilyen fogót szokott bevetni, ami átéri a flakon nyakát és letépi a fejét :yum: Ekkor legalább 1 adag vagy több is előbukkan, attól függ, mennyire volt jó a pumpa.
@Loona, a púder állagú holmik felújítása nálam is működik. Eddig 2 terméket mentettem meg így. Egy arcpúdert, amit leejtettem és szerencsére csukva volt meg egy szintén csukott, leejtett mono szemfestéket. Ne félj tőle, nagyon egyszerű :slight_smile: Ahogy Anheszanamon írta: összetörni tiszta edényben, picit krémesre keverni alkohollal (nagyon picivel) és visszanyomkodni egy kanál hátával. Aztán csak vársz míg elpárolog az alkohol, ami nem okoz gondot utána, mert elillan. Ha jól lepréselted még utaztathatod is.


#14

Tubusokhoz nekem ez vált be, fillérekért az e-bayről:


A törött púder így javítható meg alkohollal, én innen vettem az ötletet (Jónő videók - 261. videó), tényleg működik, csak türelem kell hozzá, nagyon sokszor megcsináltam már:
http://noratakacs.com/06indexmain.html


#15

Jaj, látod, ez az, amiben a netes kommunikáció nem tud olyan lenni, mint az élő élőben, a megfelelő hangsúllyal biztosan átjött volna a dolog, Köszi a pontosítást, így már értem, hogyan értetted :slightly_smiling_face:

Amúgy tökre nem csodálom, ha sokaknak nincs ehhez idege, türelme, én viszont rosszul érzem magam, nem tudok kidobni valamit úgy, hogy tudom, hogy valamennyi még van benne. Azt nem mondanám, hogy szeretem ezt csinálni, de valami perverz örömet mégis csak okoz, különben hagynám a fenébe :smiley: én amúgy sok pepecselős, mások által idegesítőnek tartott dolgot csinálok magamtól, látszólag szívesen, fene se érti, miért :smiley: kócbontás (húgom haját például már gyerekként is én fésültem ki, mert míg másoknak nem volt türelme a kócokkal bajlódni, én simán elidőztem velük, ő meg örült, hogy én nem tépem a haját XD ), csomóbontás, pici dolgok aprólékos szétválogatása, meg ilyesmik - a család és a kollégák bizonyos típusú dolgokkal már egyenesen hozzám jönnek, mielőtt ők maguk nekiállnának, mert “nekem van hozzá idegem” :stuck_out_tongue:

Nagyon köszi a púderfelújítós videókat, leírásokat, meg a bátorítást, csajok! Megcsináltam, és bár nem mondanám, hogy szép lett, el tudom használni a végét, és ez a lényeg. Meg az, hogy ezek után legközelebb már nem kell ennyit vacillálnom, ha hasonló szituációban találom magam, mert tudom, hogy nem egy nagy valami :slight_smile:


#16

Elmesélem nektek a mai alakításomat, hátha valakinek mosolyt csal az arcára. :upside_down_face: Ezenfelül minden bizonnyal ti vagytok az egyetlenek, akik megértitek cselekedetem okát. :smiley:

Itthonülős napom volt. Ilyenkor nem szoktam fényvédőzni, azonban ma kimondottan napfényes időre virradt itt felénk, én pedig tudtam, hogy sok időt fogok a laptop előtt tölteni. A laptop az íróasztalon van, az íróasztal meg olyan fekvésű ablak előtt, hogy az idő nagyrészében a nap telibe vág. Gondoltam nosza, akkor fényvédőre fel. Eldöntöttem, hogy szétvágom a fényvédőm tubusát, hogy ki tudjam nyerni az utolsó cseppeket, amik nyomkodásra, sajtolásra, törzsi kuruzsló bűvigék mormolására és rituális esőtáncokra már nem jöttek ki. A művelet sikeres volt, a titkok kamrája feltárult, és kiderült, hogy bazisok anyag rejtőzik még ottan. Már egy ujjal belemászva is irreálisan sokat szedtem össze, de rámázoltam a pofázmányomra becsülettel mindet, ami a mutatóujjamra került - ilyen védett valószínűleg még sosem voltam.

Itt kezdődtek a gondok. Próbáltam én összecsúsztatni a tubus két felét, de nem ment. Úgy tárolni pedig semmiképp nem akartam, hogy ennyire tátongón érje a szabad levegő. Hm, gondoltam, teszek a nyakamra is akkor. Kész. Még mindig rengeteg van. Jó, teszek a dekoltázsomra is (februárban, egész nap tető alatt, egy KICSIT SEM dekoltált pólóban). Kész. Még mindiiiig rengeteg van. Te jó ég, te jó ég. Én ezt ki nem dobom, képtelen vagyok rá. Koreai is, holy grail is. Mostmilesz? A kutyát csak nem krémezhetem be. Meg a plüssvízilovat is felesleges lenne.

Hát, az lett, hogy bekentem vele a hasam és a derekam is. Még mindig februárban, még mindig tető alatt, még mindig póló alatt. Miközben kenegettem magam, félhangosan olyanokat duruzsoltam, mint: “Ohhh man, ez az, mehetünk is a strandra, aha-aha, készítsétek azokat a Piña Coladákat, égetem magaaaam, a napon.”

Plot twist: mire kifőztem, és valóban beültem a gép elé, már majdnem teljesen lement a nap. De azóta is ragadok. Lassan megyek fürdeni.


#17

:grinning::grinning::joy: Jót nevettem, köszi! Tudod, a lenyugvó napnak is van ereje, és biztos áthatolt a póló gyenge védelmén…
Én úgy szoktam, hogy kis tégelybe átkanalazom a matériát.


#18

@babyhippo, ez aranyos volt, sikerült vigyorogni rajta! :laughing:
Támogatom a tégelyes ötletet. Pár nap tárolás nem árthat neki :wink:


#19

Jóformán mindennel ezt csinálom, annyi cucc marad a flakon oldalán, aljában, amit, ahogy a mellékelt ábra mutatja, nem lehet egy alkalommal elhasználni. Testápoló, arckrém, primer, fényvédő, bármivel megcsinálom.


#20

Köszönöm a tanácsot nektek, milyen igaz, valóban logikus lépés. :smiley: De sajnos nem volt elfekvőben tégelykém. Legközelebb megtartom, ha valami kiürül. :smiley:


#21

Én is így jártam. Jól kitaláltam, csak tégelyem nem volt.:smiley: Azóta gyűjtögetek, meg van Mülleres kis utazós szettem, de biztos Ebayen is van fillérekért.