Jó, akkor javítom dühösre
Kár emiatt nem hordani ezeket a csodákat, kit érdekel, ha ők nyanyásnak érzik… én meg a cukorkafelhőtől vagyok rosszul nyáron, de az sem érdekel senkit A nyanyás parfüm/ékszer/ruha nálam bóknak számít, szóval hajrá
Hiába, ízlésekkel nem lehet vitatkozni és felesleges is
Hááááát, lehet, hogy ősszel és télen bátor leszek és emberek közé megyek velük.
Mondjuk azt hiszem, erre a Mitsouko lesz alkalmas, őt érzem a legkomolyabbnak és a hozzám legközelebb állónak.
A cukorka máson még néha tetszik is, eléggé gourmand rajongó is vagyok (vagy csak a bennem élő gyerek ), de magamon mondjuk nem tudnám elképzelni, semmilyen módon nem érzem magaménak.
Nálam az a baj, hogy elég sokat a magaménak érzek, és a pénztárcám ennek nem nagyon örül
Én imádom a gourmand illatokat, meg a vegyifegyvereket is, néha megmerényelem magam körül az irodában az embereket, de szerintem 1 fújás még nem öl meg senkit, a mértékkel mindegyik illat kordában tartható. Ha téged boldoggá tesz, fújkáld, egyszer élsz!!
Sajnos nagyon kevesen képesek arra, hogy különbséget tegyenek a semleges és az ítélkező véleményalkotás között. Mindent lehet semlegesen mondani, úgy, hogy az tényleg rólunk szól csak, meg úgy is, hogy közben a másikba jelképesen bele is rúgunk egyet - és ez annyira alap volt, és még ma is az a mindennapi kommunikációban, hogy a legtöbb embernek fel se tűnik nem fogok álszentkedni, tuti, hogy én is mondtam, írtam már ilyet, hiszen annyira ez a mindennapi módja a kommunikációnak ezt halljuk körülöttünk egész kis korunk óta, és sokszor bevett, megszokott kijelentések is tudnak ilyenek lenni, amiknél a megszokás miatt nem is gondolunk arra, hogy a másiknak bántó lehet, de már az is egy lépés, ha valaki megpróbál odafigyelni.
Picit szélsőséges, de nagyon jó példa a “nekem nem tetszik az illata” vs. “rossz az illata” - az előbbi csak a véleményező érzéseit közvetíti, az utóbbi meg azt, hogy mindenki béna, aki szerint nem rossz az illata a cuccnak. Márpedig a véleményezőnek semmi joga nincs másokat megítélni azért, mert nekik valami tetszik, ami neki nem. A nyanyás illat pont ugyanez, csak még erősebben ítélkezik… a vélemények között nincs értelme, vagy akár helye megpróbálni beleállni az ilyesmibe, de élőben én mindig próbálok szólni az ilyenek miatt. Sokszor tényleg nem tudatosan kommunikálnak ítélkezően az emberek, de ha a másik oldalon valaki megbántódik egy kijelentéstől, az sovány vigasz, ha azzal próbálják vigasztalni, hogy nem úgy gondolta. Attól még azt mondta, amit. Attól még a másiknak rosszul esett, hogy úgy mondta, ahogy. Ne áldozathibáztassunk már, hanem figyeljünk oda, hogy hogyan kommunikálunk.
Bocsánat a kisregényes kirohanásért, csak ez nekem egy olyan téma, amire azonnal ugrok és próbálok világmegváltani :3
Én igyekszem úgy véleményezni a parfümöket (főleg amik annyira nem jöttek be) hogy nyilvánvaló legyen hogy szubjektív a vélemény, ezért szoktam pl benyomásokat leírni, hogy mire emlékeztet, milyen élményeket idéz.
Parfümöt szerintem eleve nem lehet teljesen objektíven véleményezni, max a szillázst és a tartósságot, mert mindenkinek más az ízlése. Én speciel az édes virágillatoktól falnak megyek, a muskátlitól és a rózsától meg egyenesen ki a világból, de nem fogom azt írni hogy “fujj viddinnen” mert ez másnak nem értékes vélemény, sőt lehet sokaknak épp azért tetszik amiért nekem nem.
Áh a szillázs és a tartósság se objektív, bőrkémia függő. Az enyém mindent felzabál, pedig hidratálom kívül belül.
Persze, az is egyéni probléma, de legalább objektívan le lehet írni hogy “gyerekek, rajtam ez lepkefing” és ez még értékes is lehet másoknak, mert ha sok emberen gyenge és csak a kiválasztott keveseknek működik jól, akkor az már egy jó kiindulópont lehet. De az hogy “nyanyás” vagy “tinis” vagy éppen “pasis” (ez a halálom am), az szerintem senkinek nem segít.
A nyanyásnak titulált parfümök hirtelen vágyat ébresztenek bennem, hogy kipróbáljam őket
De értem amit mondasz
A másik gyakori verziója ennek az, amikor valakinek nem tetszik egy parfüm, és elkezdi nyíltan szidni, leminősíteni a véleményben azokat, akiknek meg tetszik vagy esetleg viselni merik.
Teljesen oké, ha valakinek tetszik/nem tetszik valami, különbözőek az ízlések, de pusztán ezért leminősíteni valakit, érdekes hozzáállás.
Lehet, hogy tévedek, de nekem úgy tűnik, mintha itt a krémmánián gyakoribbak lennének az ilyen jellegű parfüm vélemények mint mondjuk fragrantica-n.
Ami még érdekes, hogy korábban több népszerű parfümnél is azt láttam, hogy a krémmániás vélemények átlaga jóval alacsonyabb volt a fragrantica-s átlagnál.
Szerintem amúgy ez a tipikus magyar mentalitás, ami most a honlapfrissítésnél is megmutatkozik…
Találkoztam már olyan illattal, ami rajtam konkrétan macskapisi szagú volt, máson pedig kivirágzott. De megéltem már a fordítottját is. Ezért írom oda mindig egy illatnál, ami szerintem tényleg a legszubjektívabb érzékelés a világon, azt, hogy belőlem milyen érzést vált ki.
Van, aki imádja a frissen vágott fű szagát. Nekem például légszomjam van tőle
Na ez én vagyok!
De amúgy a többiben is teljesen igazad van.
Fragin is ez megy, csak moderálják az oldalt, ott már a ló másik túloldala van…
Lehet, hogy valamennyire a magyar mentalitás is benne van
A honlapfrissítés nekem se tetszik, szerintem nagyon nem user friendly lett az új felület. Persze attól még nem jut eszembe szidni azokat, akiknek esetleg meg tetszik
Hm, ezt nem tudtam. De vajon a parfümre adott pontszámot is kimoderálják olyankor, vagy csak az írott véleményt?
Szerintem azt is, mert valamilyen oknál fogva bántónak találták a véleményt. Bár, még nem jöttem rá, ott hogy jön ki az átlag, mert ott nincs csillagszám. Talán a szmájlik jelentik a csillagokat. Akkor viszont meg külön van a két dolog.
Szerintem Fragin nem egymást szidják, hanem a parfümházakat és a vállalatokat.
Minden új Mugler illat hatalmas botrány.
Nem írtam még ott véleményt semmiről, csak olvasni meg keresgélni jàrok fel, de mindig nyugtázom , ha az általam lepkepukinak vélt illatot ott is sokan lepkepukinak írják le