Köszi
Ime a UK webshopok varhato ajanlata Black Fridayra:
Kiemelem a Cultbeauty es Beautybayt, akik 30%-ot engednek majd el.
Look fantastic -25%, Charlotte Tilbury -50% varhato.
(Nem tudom, hogy ebben maradnak-e az allando kivetelek a Cultbeautyn, mint peldaul Natasha Denona, ABH, Hourglass, de az eleg igazsagtalan lenne.)
Az Estee Lauder karacsonyi borondjet ajanlom, ami £68-ba kerul. Jelenleg ez £45 vasarlashoz van kotve, de BF-on meg lehet venni onmagaban a borondot. Nem tudom, hogy Mo-on elerheto ez az ajanlat a webshopban, nem ismerem az europai arakat sem. Unfair lenne a cegtol, ha csak a brit piacon futna ez az akcio evek ota.
A borond tartalma: https://www.esteelauder.co.uk/product/14324/70564/product-catalog/whats-new/gifts/30-beauty-essentials/featuring-a-full-size-advanced-night-repair
Ez komoly?
Nálunk így hangzik az EL akció:
“Blockbuster: ikonikus termékeink egy limitált ünnepi szettben! Vásárolj online vagy üzleteinkben legalább 25 000 Ft értékben terméket és legyen Tiéd 28 000 Ft-ért!*”
Nálunk miért kell nagyobb értékben vásárolni, hogy aztán a bőröndöt is drágábban kapjuk meg? (A kérdés természetesen nem neked szól, pusztán költői…)
szerintem Áfa,
vagy legalábbis mindig ez a válasz, Áfa + vám, ki kell gazdálkodni valahonnan
Meg aztán az EL-nek is jobban alá kell adnia, hiszen ott jóval több versenytársa van.
Ez +7% arkulonbseget jelentene a UK piachoz kepest.
Háát, a bőrönd áránál ezt még el is fogadom, ott nincs akkora különbség. Viszont a 45 font költés azért jóval kevesebb, mint a 25ezer…
De hát kb. mindennel ez van, hogy nálunk drágábban lehet hozzájutni a termékekhez, ha egyáltalán hozzá lehet.
Ez reszben igaz. Ugyanakkor szegyenteljes, hogy az europai piacot nem egysegkent kezeli. Az adott orszagbeli AFA kulcs kilengese oke, de ez igy
Az elmult ket evben Black Fridayon csak a borondot vettem meg, nem volt minimal vasarlashoz kotve. Aznapra ‘ez’ az EL helyi akcioja.
Masok is, mert a borond tartalma szetbontva felkerul a zsibire.
Erdemes lehet korulnezni, hogy nemet/osztrak/francia oldalrol szallitanak-e Mo-ra.
A Müller a megmaradt darabokat (de még előbb is) le szokta akciózni, és egyéb kedvezménnyel össze is lehet vonni, tehát szép áron hozzá lehet jutni. A D. viszont az akciózásban szemfényvesztés szokott lenni sajnos. Ha több vásárlás alkalmával sikerül többször 1.500 Ft-os csekkeket összeszedni, akkor a 20%-nak hirdetett (és persze sokszor felárazott) akció alkalmával a csekkekkel együtt lehet valamit olcsóbban beszerezni, de ugye mindehhez költések árán vezet az út! Ki van ez találva.
Most még ezen is mérgelődjek? Hát nem fogok! Péntek van .
Egyébként milyenek az Estée Lauder paletták?
ANR-t tavaly télen használtam, szerintem fogok is még venni, szerettem. Rúzsom régen volt, azt is szerettem. Igazából az arcápoló termékeket szívesen kipróbálnám.
A palettákban nem vagyok biztos, azokat abszolút nem ismerem, hogy mondjuk egy UD-hez képest milyen?
Hmm, ennek még megpróbálok utána nézni, mert jövő pénteken a férjem éppen Brüsszelben lesz, hátha ott is lenne ilyen akció (és esetleg rá is tudnám venni a vásárlásra ). Maga a bőrönd is nagyon jól néz ki.
Igen, tavaly tök jó Clinique és EL szetteket vettem a Müllerben januárban.
Szerintem, jók. Van egy minipalettám, @Fiorentina -tól vettem, ő sokat tudna mesélni Neked az EL-ről. A rúzsaik kiválóak, az arcápoló termékeiktől nem vagyok elájulva. Igaz, néhány mintát próbálgattam tőlük csak.
Nekem volt egy normál méretű palettám is, ez: https://kremmania.hu/kremek/estee-lauder-sultry-nudes-eyeshadow-palette, ami kifejezetten jó minőségű volt, szépen pigmentált, és könnyen kezelhető is. @Izar kolleginához került, akinek a véleménye olvasható is a KM-en.
Januárban szokott a Müller akciózni? Vagy már 2 ünnep között is?
Nem ugyanaz a minoseg, sot! A borondos palettak vacakok, de evrol evre javult a minoseguk. Eddig 3-bol 2x elajandekoztam oket, a tavalyiak meg a fiokomban hevernek. Szep szinvilaguk van, de kb. a Kiko palettaihoz hasonlo a minoseguk.
Egyetlen ‘igazi’ EL palettam van, La Dangereuse. Ennek nagyon egyedi szinei vannak, ez meg az elsok kozott volt a rozsaszines-bordos palettak vilagaban. Minosegre hozza az UD-t, de csak a Naked vonalhoz tudom viszonyitani.
A mono zseles szemfestekei legendasak, annak darabja £23.
Az arcapoloik nekem nagyon szilikonosak es nagyon fenyes arcot eredmenyeztek az eddigi borondos tapasztalataim alapjan.
Az ANR allando tarsam evek ota, ezert szoktam megvenni a borondot. £9-tal dragabb igy, pluszban kapok egy nagyon jo a szemspiralt, jo sminklemosot, ami leszedi a legmakacsabb ruzsokat. A ruzsok es a pirosito nagyon jo, a szajfeny pedig a taskam allando lakoja. A borond jol jon utazaskor, de a baratnom kislanya is orult az egyiknek; imad vele jatszani.
Hmm, köszi, még elgondolkodom rajta.
Nekem is van egy bőröndöm, de most nem nagyon tudnám megmondani, hogy melyik évből. Szinte szó szerint ugyanaz a véleményem róla, mint amiket leírtál. A szájfényt én külön meg is vettem még 1x jutányosan.