Tippek és tapasztalatok - közeleg a 2018-as Black Friday!

Köszi :smiling_face_with_three_hearts:

Ime a UK webshopok varhato ajanlata Black Fridayra:

Kiemelem a Cultbeauty es Beautybayt, akik 30%-ot engednek majd el.
Look fantastic -25%, Charlotte Tilbury -50% varhato.

(Nem tudom, hogy ebben maradnak-e az allando kivetelek a Cultbeautyn, mint peldaul Natasha Denona, ABH, Hourglass, de az eleg igazsagtalan lenne.)

Az Estee Lauder karacsonyi borondjet ajanlom, ami £68-ba kerul. Jelenleg ez £45 vasarlashoz van kotve, de BF-on meg lehet venni onmagaban a borondot. Nem tudom, hogy Mo-on elerheto ez az ajanlat a webshopban, nem ismerem az europai arakat sem. Unfair lenne a cegtol, ha csak a brit piacon futna ez az akcio evek ota.
A borond tartalma: https://www.esteelauder.co.uk/product/14324/70564/product-catalog/whats-new/gifts/30-beauty-essentials/featuring-a-full-size-advanced-night-repair

5 Likes

Ez komoly?
Nálunk így hangzik az EL akció:
“Blockbuster: ikonikus termékeink egy limitált ünnepi szettben! :sparkles: Vásárolj online vagy üzleteinkben legalább 25 000 Ft értékben terméket és legyen Tiéd 28 000 Ft-ért!*”

Nálunk miért kell nagyobb értékben vásárolni, hogy aztán a bőröndöt is drágábban kapjuk meg? :woman_shrugging: (A kérdés természetesen nem neked szól, pusztán költői…)

szerintem Áfa,
vagy legalábbis mindig ez a válasz, Áfa + vám, ki kell gazdálkodni valahonnan

Meg aztán az EL-nek is jobban alá kell adnia, hiszen ott jóval több versenytársa van.

1 Likes

Ez +7% arkulonbseget jelentene a UK piachoz kepest.

Háát, a bőrönd áránál ezt még el is fogadom, ott nincs akkora különbség. Viszont a 45 font költés azért jóval kevesebb, mint a 25ezer…
De hát kb. mindennel ez van, hogy nálunk drágábban lehet hozzájutni a termékekhez, ha egyáltalán hozzá lehet. :frowning:

Ez reszben igaz. Ugyanakkor szegyenteljes, hogy az europai piacot nem egysegkent kezeli. Az adott orszagbeli AFA kulcs kilengese oke, de ez igy :face_with_symbols_over_mouth:

1 Likes

Az elmult ket evben Black Fridayon csak a borondot vettem meg, nem volt minimal vasarlashoz kotve. Aznapra ‘ez’ az EL helyi akcioja.
Masok is, mert a borond tartalma szetbontva felkerul a zsibire.
Erdemes lehet korulnezni, hogy nemet/osztrak/francia oldalrol szallitanak-e Mo-ra.

A Müller a megmaradt darabokat (de még előbb is) le szokta akciózni, és egyéb kedvezménnyel össze is lehet vonni, tehát szép áron hozzá lehet jutni. A D. viszont az akciózásban szemfényvesztés szokott lenni sajnos. :frowning: Ha több vásárlás alkalmával sikerül többször 1.500 Ft-os csekkeket összeszedni, akkor a 20%-nak hirdetett (és persze sokszor felárazott) akció alkalmával a csekkekkel együtt lehet valamit olcsóbban beszerezni, de ugye mindehhez költések árán vezet az út! Ki van ez találva.

3 Likes

Most még ezen is mérgelődjek? Hát nem fogok! Péntek van :laughing:.

3 Likes

Egyébként milyenek az Estée Lauder paletták?
ANR-t tavaly télen használtam, szerintem fogok is még venni, szerettem. Rúzsom régen volt, azt is szerettem. Igazából az arcápoló termékeket szívesen kipróbálnám. :slight_smile:
A palettákban nem vagyok biztos, azokat abszolút nem ismerem, hogy mondjuk egy UD-hez képest milyen?

1 Likes

Hmm, ennek még megpróbálok utána nézni, mert jövő pénteken a férjem éppen Brüsszelben lesz, hátha ott is lenne ilyen akció (és esetleg rá is tudnám venni a vásárlásra :smiley: ). Maga a bőrönd is nagyon jól néz ki.

1 Likes

Igen, tavaly tök jó Clinique és EL szetteket vettem a Müllerben januárban. :slight_smile:

1 Likes

Szerintem, jók. Van egy minipalettám, @Fiorentina -tól vettem, ő sokat tudna mesélni Neked az EL-ről. A rúzsaik kiválóak, az arcápoló termékeiktől nem vagyok elájulva. Igaz, néhány mintát próbálgattam tőlük csak.

1 Likes

Nekem volt egy normál méretű palettám is, ez: https://kremmania.hu/kremek/estee-lauder-sultry-nudes-eyeshadow-palette, ami kifejezetten jó minőségű volt, szépen pigmentált, és könnyen kezelhető is. @Izar kolleginához került, akinek a véleménye olvasható is a KM-en. :laughing:

2 Likes

Januárban szokott a Müller akciózni? Vagy már 2 ünnep között is?

Nem ugyanaz a minoseg, sot! A borondos palettak vacakok, de evrol evre javult a minoseguk. Eddig 3-bol 2x elajandekoztam oket, a tavalyiak meg a fiokomban hevernek. Szep szinvilaguk van, de kb. a Kiko palettaihoz hasonlo a minoseguk.
Egyetlen ‘igazi’ EL palettam van, La Dangereuse. Ennek nagyon egyedi szinei vannak, ez meg az elsok kozott volt a rozsaszines-bordos palettak vilagaban. Minosegre hozza az UD-t, de csak a Naked vonalhoz tudom viszonyitani.
A mono zseles szemfestekei legendasak, annak darabja £23.

Az arcapoloik nekem nagyon szilikonosak es nagyon fenyes arcot eredmenyeztek az eddigi borondos tapasztalataim alapjan.

Az ANR allando tarsam evek ota, ezert szoktam megvenni a borondot. £9-tal dragabb igy, pluszban kapok egy nagyon jo a szemspiralt, jo sminklemosot, ami leszedi a legmakacsabb ruzsokat. A ruzsok es a pirosito nagyon jo, a szajfeny pedig a taskam allando lakoja. A borond jol jon utazaskor, de a baratnom kislanya is orult az egyiknek; imad vele jatszani.

2 Likes

Hmm, köszi, még elgondolkodom rajta. :slight_smile:

Nekem is van egy bőröndöm, de most nem nagyon tudnám megmondani, hogy melyik évből. Szinte szó szerint ugyanaz a véleményem róla, mint amiket leírtál. A szájfényt én külön meg is vettem még 1x jutányosan. :smiling_imp::heart_eyes:

2 Likes