The Ordinary termékek


#1

Egyik kedvenc márkám! :slight_smile:
Ki szereti ezeket a termékeket? :slight_smile: melyiket használjátok? Tapasztalatok? :slight_smile:


#2

Vártam már egy ilyen topicot :smiley: Imáádom, nemrég rendeltem másodszor. Nagyon tetszik az egész cég (Deciem) arculata. Nyár elején nem mertem belekezdeni a hámlasztásba, na de majd most! Jelenleg a hyaluronsavas szérumot (hyaluronic acid 2% + B5) használom, EUK 134-et, és a hidratálókrémet (Natural Moisturizing Factors + HA). Egyértelműen jobb lett a bőröm állapota, de a hidratáltságon és egyéb tényezőkön is még van mit javítani. Most féláron volt a hajdúsító szérum, abból is rendeltem barátomnak :smiley: Kíváncsi vagyok lesz-e változás. Egyébként a deciem.com-ról rendeltem, mert jobbak az árak, mint az itthoni webshopokban, ráadásul 25€ felett ingyenes a szállítás. Legutóbb kb. egy hét alatt itt is volt a csomag.
Benne vagyok egy international deciem-es facebook csoportban is, rengeteg before-after képet láttam már és nagyon bíztatóak :slight_smile:


#3

Na örülök, hogy nem csak én vagyok oda az Ordinary-ért! :slight_smile:
A Deciem.com on mennyibe kerül a szállitás? Lehet utánvétellel fizetni?
Úgy látom ez egy külföldi oldal :thinking:
Szívesen rendelnek róla, ugyan is van egy termék amit megakarok venni, de Skinsmarton most nem elérhető :frowning:


#4

Lehet nem szeretni? :smiling_face_with_three_hearts: Még kezdőcske vagyok, három dolgot próbáltam ki tőlük.

Alpha Arbutin 2% + HA: A pattanás után maradt foltjaimra, hiperpigmentációimra vettem. Szerettem az állagát, jól fogadta a bőröm, halványította a foltjaimat. Bővebb véleményt írtam róla a termék krémmániás adatlapján. (Ott exhocmomento vagyok.) :blush: Azért nem másolom ide be, mert akkor totál kisregény lenne.

Niacinamide 10% + Zinc 1%: Most járok kb. a felénél ennek a kis slágerterméknek. Ezt is naaagyon szeretem, szépen feltölti a bőröm és sokat javult az egész helyzet zárt komedók, mitesszerek és pattanások terén. Csak hát annyi mindent használok az arcomra, hogy nehéz megmondani melyik termék milyen arányban járul hozzá az összképhez. Mindenesetre hiszek benne és szorgosan használom.

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution: Másik slágertermék, aminél megalapozott a hype. Kis csoda, gyönyörűen kezeli a bőröm, ráébresztett, hogy nagyon kell az AHA is nekem a BHA mellett. Ki is maxolom a heti 2 használatot mindenféle mellékhatás nélkül. De azt azért muszáj megjegyeznem, hogy az én bőröm olyan vastag és strapabíró mint egy kis dinoszauruszé, a bőrtípusom pedig zsíroskás kombinált.


#5

És az egyenesen a Deciemről való rendelésnél mivel érkezik meg hozzád a csomagod? Mármint már az országunkon belül mi viszi ki hozzád? A Postával cseppet bizalmatlan vagyok. :no_mouth:


#6

Babyhippom :heart: én csak ezt próbáltam a felsoroltjaid közül :

https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-niacinamide-10-zinc-1

Sajnos nekem ez a termék nem vállt be, pedig nagy reményeket fűztem hozzá :frowning: égett tőle az arcom,sebes lett.
Valószinű túl magas volt a hatóanyag tartalom. :sob:


#7

Jaj, sajnálom. :sob: Igen, azért is próbálom mindig leírni milyen az én bőröm, hogy legyen viszonyítási alap, mert ez itt a fejemen tényleg egy vastag kis páncél, annak ellenére, hogy a pattanás után maradó foltok szempontjából mégis érzékenynek mondható. :thinking: De a szó szoros értelmében van bőr a képemen, eddig még semmilyen hatóanyag nem csinálta ki. :sweat_smile: Gondolom a te bőröd sokkal finomabb és szenzitívebb, de ha sebes lett, még valami allergiát is el tudok képzelni. :pleading_face: Remélem azért megtaláltad/meg fogod találni azokat a termékeket, amiket szeret és meghálál a bőröd. :smiling_face_with_three_hearts: :two_hearts:


#8

Igen, lehet valami allergiás reakció lépett fel :thinking:
Egyébként nem érzékeny a bőröm,eddig semmi sem okozott irritációt csak ez a termék. Ahogy fogalmaztad szerintem finom a bőröm,bár inkább normálnak mondanám :slight_smile:
Köszönöm! :heart: Én is remélem, hogy megtalálom :heart: ezen a héten készülök új termékeket rendelni az Ordinaryról :blush: reménykedem benne, hogy nem okoz csalódást! Mert egyébként nagyon szimpatikus a Márka. :blush::heart_eyes:


#9

Nekem a Deciemtől inkább a Hylamide vonal jött be. A The Ordinary általam kipróbált termékei közül a Granactive Retinoid vált be leginkább. A Hylamide-ből szeretem a High-Efficiency face cleanert, a SubQ szérumot és a Hydra-Density Mistet, bár ez utóbbi helyett most a Missha mistjét használom, és azt is nagyon szeretem. A C-vitaminos booster is inkább a Hylamide vált be, a TO-tól két félét is próbáltam, egyiket sem szerettem.
Hozzáteszem, hogy én azért már 43 éves vagyok, tehát a bőröm igényei is másabbak, mint a fiatalabbaké. :slight_smile:

A NIOD-dal is nagyon kacérkodom, de az ára elriaszt…


#10

DPD hozza a csomagot. Az a jó, hogy hiába kanadai a Deciem, van európai raktára (Angliában), így nincs vámtortúra.


#11

Köszönöm! :innocent:


#12

4.99€ a szállítás, de szerintem elég könnyen összejön az a 25€ :smiley: Nem tudom, hogy lehet-e utánvéttel fizetni, én mindig kártyával szoktam, sosem volt még gond. De ha nem jönne meg a csomag, nagy valószínűséggel visszaadnák a pénzt, nekem az ilyen nagyobb külföldi oldalakkal csak pozitív tapasztalatom volt.


#13

Szia @Vicus ! :slight_smile: tudnál nekem segíteni? A Skinsmartban sajnos éppen elfogytak a kedvenc Ordinary termékeim, és sehogy sem sikerül rendelni a Decinemről :frowning: esetleg messengeren tudnék neked írni? Ott tudok képernyőképet küldeni, hogy mi nem megy. :tired_face: :sweat:


#14

Szia! Persze, írok neked üzit. :slight_smile:


#15

Nov. 23-án Black Friday Deciem-nél :slight_smile: Valószínűleg ekkor lesz, de nem 100%. Tavaly ilyen szuper akciós csomagok voltak: https://www.bestbeautyever.com/deciem/deciem-black-friday-2017/


#16

Nem akar valaki Székesfehérvárra rendelni velem, hogy ingyen legyen a szállítás?:grinning:


#17

Kedves @umpalumpa, a kérdésem kimondottan hozzád szeretném intézni. :hugs: (De bárki válaszolhat, akinek van ebben tapasztalata, mindenkit szívesen meg"hallgatok".) Dilemmám a következő volna: melyiket tartod jobbnak, a TO Granactive Retinoid 2% Emulsiont, vagy a Granactive Retinoid 2% in Squalane-t?

Én jelenleg az emulziót használom, és teljesen elégedett vagyok vele, szeretem nagyon, csak hát az a fránya kíváncsiság… :face_with_hand_over_mouth: Kipróbálnám a squalane-t is, csak még nem sikerült teljesen meggyőznöm magam. Azért kérdezlek, mert láttam az utóbbihoz írt véleményedet, miszerint te használtad már mindkettőt. Az szűrődik ki a soraidból, hogy mintha a squalane változatot picit jobban szeretnéd. Jól látom ezt? :blush: Érdemes megrendelnem, ha az emulzió elfogy? A bőröm egyébként kombinált: homlok-orr-orr mellett zsíros, a többi részen normál. Tág pórusú, mitesszerképződésre erősen hajlamos.


#18

És te mit tapasztaltál az emulziónál? :slight_smile: Mert én még szerintem semmit.


#19

Összességében szebb tőle a bőröm. Amikor először használtam, akkor a niacinamide+zinc szérumot kihagytam alóla. Másnap reggel mintha kiszipolyozták volna az arcomból az életet, fakó volt a bőröm, a pórusaim kráterek. Azóta már alá megy egy adag nia, így viszont - a kettő kombójával - magamhoz képest bababőr vár reggel. Kis sima, egyenletes, üde. Ennél konkrétabb hatását nem tudom megnevezni, de úgy en bloc “minőségibb” a fejem, biztos ismered az érzést. :smiley: Viszont van a szemem alatt egy kis párnagyűrődés, aminek esélye sincs kirúgódni, mert mindig ugyanúgy alszom. Na, azzal például semmit nem csinál, pedig vártam, hogy a retinol ráncellenes anti-aging hatása majd ezt megoldja. But no, ragaszkodik hozzám a kis cudar.


#20

Mindkettővel vannak tapasztalataim, a 2% Granactive Retinoid Emulsiont használtam először, majd miután elfogyott átváltottam a Granactive Retinoid 5% in Squalane-ra, mert szerettem volna magasabb retinoid hatóanyagú szérumot az előzőnél. Nekem mindenhol zsíros a bőröm, ugyanakkor nagyon könnyen kiszárad, mert rendkívül vízhiányos. Először azt gondoltam, hogy ez az olajos textúra nem lesz annyira szerencsés az én zsíros bőrömre, de kellemesen csalódtam, mert a szkvalán valójában a lehető legáldásosabb anyagok egyike :slight_smile: A szérumban lévő jojoba olajjal még natúr korszakomból vannak jó tapasztalataim, egyike azon olajoknak amik nem rontanak a zsíros, mitesszeres, pattanásos bőrön ezen felül nekem jobban tetszenek ezek az összetevők, mint az emulsion verziónál.

Bár a 2%-os verzióra vagy kíváncsi az általam használt 5%-ossal ugyanazok az összetevők, hatásában pedig eltér a korábban használt Granactive Retinoid 2% emulsion-tól. Sokkal kisimultabb, feszesebb, egészségesebb bőrképet adott a szkvalános verzió és ami számomra meglepő volt, hogy megszűnt a száraz, hámló bőr ami télen rendszeresen elcsúfította a pofimat. A pattanásokkal mintha kezdene valamit, felvitel után pedig igazi oázis érzetet ad a bőrnek :smiling_face_with_three_hearts: Nagyon érdekes állaga van, mert úgy viselkedik, mint egy száraz olaj, könnyed, viszonylag jól fel is szívódik és ad egyfajta egészséges dewy ragyogást a bőrnek. Személy szerint a Granactive Retinoid 2% in Squalane-t ajánlom, rajtad áll, hogy a 2 vagy 5% erősség mellett döntesz :slight_smile: