Én tudatosan ezzel úgy kb 3 éve kezdtem el foglalkozni, első sorban szerettem volna fogyni, és lejönni a cukorról (csoki, sütikék stb) ami kiváltképp nehéz volt, mert imádok sütni és megenni azt
Mivel a gyerekkorom most a gyerekénem szavaival élve undi kajákkal telt el. Pl fekete rozskenyér és társai, anyám meg elég erőszakosan promótálta a vegaságot, szóval nem csinált túl nagy kedvet egy egészségesebb megközelítéshez. Most az egészségesen az ő szemléletét értem Amint kiléptem a felügyelete alól, és végre volt saját pénzem, csak úgy tömtem magamba a mindenféle egészségtelen kaját, gyros,kínai, csirkés, pizza, hambi minden ami amúgy tökre finom Cserébe eléggé dömper lettem és nagyon csúnya volt a bőröm is, mindenféle csúf ragya volt az arcomon. A súlyom az elmúlt 7 évben ingadozott, mert jártam futni, meg sokat dolgoztam főleg fizikai melókat, így nagyjából az S-M-L közt mozogtam. 3 éve elegem lett az egészből és nem csak életmódot váltottam, hanem igyekeztem megkeresni a saját utam az egészséges táplálkozásban. Még egyszer kipróbáltam anyám nyomására 3 éve a vegán életmódot, de 1 hétig bírtam. Folyton olyan éhesnek éreztem magam, pedig rendes adagokat ettem. Nem éreztem jól magam tőle, vagy ha lett is volna pozitív hatása én már nem vártam meg.
Ellenben ami nekem bejött:
Csirkemell és halak, főleg tonhal, köretnek saláta vagy gyümölcs. A gyümölcs mint köret nagyon illik a szárnyasokhoz, gyakran együtt sütöm őket tepsiben (alma, körte, birsalma). Ezt még a reneszánszos fesztiválos időszakomból vettem át és tartottam meg mint köretek.
Marhát malacok nem eszek, pedig szeretem, de sajnos nagyon rossz hatással van a testemre, főleg a malac és a liba.
Sajtok, persze mértékkel, mert jelenleg sajnos nem sportolhatok és még mindig a fogyáson dolgozom.
Tejfölt, tejet nem fogyasztok mert megy tőlük a hasam. Ellenben a görög joghurttól nem, azt gyakran eszem reggelire.
Nasinak olajos magvakat eszek és néha befigyel egy kis kocka gyümölcsös Lindt étcsoki.
A rizst és a krumplit nem szeretem, a tésztát igen, de a gluténmentes nem olyan finom így azzal is felhagytam. A káposztát se nagyon bírom megemészteni a bab iszonyúan felfúj.
Lehet kicsit egyoldalúan hangzik, de sikerült lejönnöm az evés mint örömforrás témáról, rájöttem mennyire túlettem magam folyton. A tavalyi nadrágom már lötyög rajtam, pedig alig bírtam belepréselni magam eddig. Nagyon várom, hogy sportolhassak, akkor kicsit több mindent megehetek majd.
Ellenben a bőröm szépen kisimult, csökkent a hajhullásom (még nem az igazi, de ez a rész kivizsgáláson van éppen) és nincs már ez a cukoréhség sem. Sikerült megtanulnom egyfajta egészséges önkontrollt, és azért lecsúszik néha pár zsírosabb falat mint egy jó kis gyros és a sarki hambis (irtó finom gigászi burgereik vannak) de így már csak 4 kg választ el a versenysúlyomtól, aminek nagyon nagyon örülök
Sütikkel már páromat örvendeztetem meg, én csak belekóstolok az íze kedvéért
Vitaminok:
Nagyon sokfélét szedek:
Jutavit kollagén komplex
Jutavit vas
Jutavit folsav
DM hajvitamin
DM Omega3 kapszula
Biotech női multivitamin
Jutavit D vitamin
DM magnézium
Az élelmiszerek nagy részét a piacon vesszük, kistermelőktől. Árban lehet drágább mint egy szupermarket, de mindig friss és finomak a zöldség-gyümik. Szezonális alapanyagokat használok, ami elérhető a piacon. Persze a fóliás cuccok nem mindig az igaziak, paradicsomot nem is eszünk ilyenkor. Párom refluxos, szóval neki se lehet mindent úgy összeenni, így egész jól elvagyunk az egészséges kajákkal.
Nyilván nálam nem csak a kaja hanem tényleges életmód váltás is történt, az is biztosan közrejátszik a szebb bőrben és a csökkent hajhullásban.
Nekem ez jött be, elnézést a kisregényért