Csak hogy párat említsek…
Hazánkban előszeretettel promózott HairBunny (Sugarbearhair copy) guminyuszik összetevői például A, B-komplex, C, E és D vitaminokból állnak (nem tudni, hogy milyen dózisban, legalábbis az oldalukon nem látom, hogy fel lenne tüntetve). Ez egy sima multivitamin összetevőivel vetekszik (annyi különbséggel, hogy a multivitaminokban ásványi anyagok és nyomelemek is vannak). Egy havi adag (60 db) 10.990 Ft-ba kerül teljes áron. Ehelyett 2-3000 Ft-ért egy középkategóriás multivitamint kapsz.
A Sugarbearhair ugyanígy ezeket a vitaminokat tartalmazza annyi különbséggel, hogy jód, cink, inozitol és kolin is található benne. Természetesen cukorral és kék ételfestékkel vegyítve. Egy havi adag $29.99 (=8.500 Ft).
A Magic Hair úgyszintén a korábban említett vitaminokat tartalmazza kovaföld, aranyköles és búzacsíra kivonat mellett. Egy havi adag 7.090 Ft.
Ha azt nézzük akkor a HairClinic 8.373 Ft ez azonban 45 napra elegendő adag. Ami nagyon hasonló összetevőkkel bír mint a Magic Hair csak nem kell fizetni a szállítási költséget, mivel bármelyik Rossmanban/DM-ben kapható.
A Fit teák hasonlóképpen túlárazott készítmények, javarészt te magad is össze tudod keverni a bioboltból megvett gyógynövényekből vagy akár készen is meg kapsz gyógytea keverékeket.
Személy szerint azt gondolom, hogy bármilyen egészségesen is igyekszem étkezni, nem vagyok biztos abban, hogy a napi vitamin-, ásvány-, nyomelem szükségletet képes lennék a megfelelő mennyiségben bejuttatni. A zöldségekből és gyümölcsökből igen nagy mennyiséget kellene bevinni ahhoz, hogy minden fajta vitaminból eleget jutassak a szervezetbe. Nem vagyok szakértő, tehát pontos értékeket és tudományos bizonyítékokat erre nem tudok felhozni de nem érzem elégnek a csak ételekből bejuttatott tápanyagot. Rendszeresen szedek multivitamint, magasabb dózisú A vitamint emellett és omega 3-at is. Próbáltam sokfajta hajvitamint, szépségvitamint de igazság szerint nem tudok érdemi eredményekről beszámolni. Hiánytünetem nincs, így ha bármilyen bőrrel vagy hajjal adódó problémám van, akkor azt nem a vitaminok oldják majd meg. Egészségesek a körmeim, a csutak kis hajam is nő, nem hullik vészesen (iszonyatosan gyenge és vékonyszálú, ezt adta a genetika) de azt gondolom hogy egy jó minőségű multivitamin tökéletesen megfelel “szépségvitaminként” is.
Összességében azt gondolom, hogy a szépségvitaminok bizonyos esetekben és embereken segítenek, viszont hatásukhoz képest túlárazottak.