Elnézést,ha nem illik ide,de végülis akciós, lehet vele spórolni. Egy egész polcnyi termék,csak ennyit fotóztam le.
Sokkot is kaptam így augusztus 2-án.
OK,hogy az üzlet végében és kiárusítás,de azért na… 

Elnézést,ha nem illik ide,de végülis akciós, lehet vele spórolni. Egy egész polcnyi termék,csak ennyit fotóztam le.
Sokkot is kaptam így augusztus 2-án.
OK,hogy az üzlet végében és kiárusítás,de azért na… 

Ez Rossmann? Nem olyan rég a karácsonyi cuccok kiárúsításának köszönhetően 400 Ft-ért vettem rézfényű led fényfűzért 
Igen, Rossmann,a Deàk tér- Astoria közötti üzlet
A 25 éves epilátorom adapterének kábele megtört,már kínlódás volt dolgozni vele.
Ezt az gyári adaptert kb 10 évvel ezelőtt vettem hozzá a jófogàson. Akkor két epilátort vittem vissza az üzletbe, mert az egyik gagyi volt,a másiknak már néhány használat után tönkrement a vezetéke.
Most már rutinos voltam, kipróbáltam az univerzális adapteremmel,de bár ment vele rendesen, nem tepett ki semmit.
Ma kiugrottam a budaörsi Zsibire, 1000 forintért vettem gyárit. Kipróbáltam, tökéletesen működik ( csak bekapcsoltam, nem ott epiláltam 
Amit lehet, próbálok javítani, illetve a ruháimra jobban vigyázok és nem dobok már ki olyat,amit megvettem (turi) de nem hordom.
A fitnesz òrámnak is csak a szíját cseréltem.pedig csere volt tervben.
Kicsit késve, de ide ideértem én is. Nagyon sok jó tippet adtatok, úgyhogy csak azokat a praktikáimat osztom meg, amit még nem írtatok.
Először is én nem iratkozom le a promóciós hírlevelekről, de egy olyan mappába érkeznek, amit alapból nem látok. Így néhány havonta ránézek és kuka az egész. Vagy ha épp venni szeretnék valamit akkor jól jön, ha találok egy kupont. Persze sokszor fáj a fejem, hogy “de kár, hogy nem láttam két nappal korábban”, de azért ezeket általában el tudom engedni. Teljes áron nagyon ritkán vásárolok, általában akkor valami magyar készítő darabját.
Gyerekruhát nagyon sokmindent kapunk szerencsére családból, barátoktól, így nem sokmindent kell vennem, de van amit meg is varrok magunknak (pl kislányom 6-7 nyári könnyű nadrágot kapott maradék anyagokból, sajnáltam rá a 2-4000 Ft-ot féláron is). Egyébként egy varrógéppel nagyon könnyen le lehet másolni az egyszerűbb darabokat, nem kell hozzá nagy gyakorlat. Alapvetően nem igazán varrok ruhát, mert azt mondom, hogy ahhoz nem értek, de azért valahogy így is előfordul.
Így pl magamnak is készült már szoknya, nyári ruha, az elképzelhető legegyszerűbb szabásminta alapján, youtube videóról.
Talán kevésbé érinti a KM közösséget, mert babás téma: mi mosipelust is sokat örököltünk. Ez azért olyan, hogy ha újként fektetsz be egy teljes szettre, kb. az eldobhatóssal egy árban lesz, de ha használtan tudsz jó áron, vagy csak pár darab kell a készletbe az örökölt darabok mellé, akkor nagyon sokat lehet vele spórolni. Én baráti körben is tovább adtam, valószínűleg vissza is fog jönni, aztán megy majd a sógornőmékhez is, úgyhogy körbejár. (Nagyon csodálkozott mindenki a környezetemben, aki nem ismerte, hogy ez miért jó, de minden környezetre és babára gyakorolt pozitív hatása mellett nekünk hatalmas előnyt jelentett, hogy egyedül a mosiból nem kakált föl a hátára. Pedig elég sok eldobhatóst volt lehetőségem kipróbálni a sok-sok promóciós terméknek hála. Rengeteg energiám ment el a kicsi ruháit sikálni, legrosszabb esetben egy nap 6x öltöztettem. Erre megváltás volt a mosi, persze azt is mosni és sikálni kellett, de lényegesen egyszerűbb.) Kövi spórolós tippem, szintén varrás: amikor mosi méretet kellett váltanunk, csak egy darabot vettem a kedvenc alkotómtól, és lemásoltam. Nem eladásra készítettem és nem is lenne ilyenre jogosultságom, úgyhogy teljesen békében van a lelkiismeretem, hogy nem károsítottam meg vele senkit (ilyenen fast fashion esetén nem is gondolkodnék, nekik biztos nem fáj annyira, mint egy magyar kisvállalkozónak). Mindenesetre jelentősen olcsóbban megúsztam, igaz, jóval nagyobb időráfordítással.
Egyébként sminket, sőt kozmetikumot sem veszek már egy ideje semmit gyakorlatilag. A rephr ecsetekre beadtam a derekam, de éppen annyit tudnék mondani róluk, hogy ki vannak próbálva, sajnos nagyon sokadik helyre tolódott a sminkelés az életemben. Nem spórolós, hanem pénzszerzős tipp: vinteden árulom a nem használt palettáimat. Időnként újra átgondolom és felteszek egy-egy darabot, de nehéz elengedni sajnos.
Háztartási takarítószereket, de sokszor sampont, hajápolókat is kínaiban veszek. Sokat járok dm-be, mert sok szempontból verhetetlen, de van, amiben a kínai jobban megéri. Ohh, és tényleg, ilyen a gyümilé is. Nagyon függő vagyok, és sokszor vesszük a sajátmárkás 100%-os alma, multivitamin stb. gyümölcsleveket, de ha egy hohes C-t innék, azt a kínaiban találom a legjobb áron. És ha ajándékba viszek lindt csokit, arra is ez a legjobb beszerzési hely. Na meg a zewa wc papír, zsebkendő is mindig innen jön. Van persze, amit glamour-napokon jó áron be lehet szerezni innen-onnan, de a panel nem alkalmas arra, hogy nagy készletet halmozzak fel ezekből, úgyhogy marad a kínai.
Most ennyi minden jutott eszembe, de azért ez sem lett rövid.
Sziasztok de jó kis topic 
Na lássuk. Amin tudok spórolni:
Háztartási gépek. Addig használjuk őket amíg működőképesek, ill. javíthatók. Az új modellek szerintem közel sem olyan tartósak különben sem, mint a régiek. Van pl. gyerekkoromból származó NDK-s (!) habverő gépem. Szerencsétlent már ezerszer leejtettem, a fogantyúja is letört de működik! És használom is.
Kocsi. 1999-es Mazda 626-ossal járok, a férjemtől maradt rám (neki másik van már). Imádom és amíg ki nem leheli a lelkét ő marad az én autóm. Melyik mostani kocsi fut majd ennyi idősen??? Ja és szervizbe kétszer ha volt.
Telefon. Na ez már durva. Gombos Nokiám van a típusát ne kérdezzétek. Kétszer vettem már használtan újra ezt a modellt mert a menüválasztó gombja hajlamos idővel szétesni. Nem szeretem és nem érdekel az okostelefon, egész nap gép előtt vagyok és arról intézek mindent. Amúgy minden évben megvehetném a legújabb modellt mert céges telefon de egyszerűen én ezt szeretem és nem kell másik.
Kaja. Keveset eszek és napközben elvagyok pár falattal. Szeretem az egyszerű ételeket amúgy. Na jó, ha a családnak vásárolok akkor azért megveszem mindenből a jót meg amit szeretnek. Italt elvből nem rendelek vendéglátóhelyen, max egy mentes vizet, kivéve ha olyan az alkalom hogy szeszt is iszunk. Azért hajlandó vagyok fizetni ha megfőztek, elém tették és elmosogatnak utána, de azért hogy a metróban megvesznek valami löttyöt és négyszeres áron akarják eladni nekem, nem. Kiránduláskor is az innivalót mindig visszük, a vizespalackot töltöm a mosdókban újra.
Sminkcuccok. Már csak azt veszem amit használok és el is fogyott. Elképesztő mennyiség van felhalmozva mindenből is. Egy időben nagyon rá voltam kattanva a dekorkozmetikumokra.
Parfüm. Megszűnt (számomra) a KM zsibi, ahol majdnem minden beszerzésem volt. 50-60 ezer Ft-ért nem veszek parfümöt drogériában. N.tinóban nem bízom, vannak rossz tapasztalataim. Amúgy parfümből is elegendő mennyiség van a hátralévő életemre. Ja, és egyszerűen az újak olyan semmilyenek.
Most jön a sötét oldal.
Cipő. És táska. Na itt megveszem mindenből a legdrágábbat amit megengedhetek magamnak.
Ruha. Impulzusvásárló vagyok, és ami megtetszik megveszem. De zarás árszínvonalom maradok. nekem megfelel a sokat szidott fast fashion, a turi nem az én világom, nem kell sok de az legyen új. Minden szezonban van néhány kedvenc amit nonstop hordok, aztán jöhetnek az újak. De sok nem kell. Kabátra viszont költök, azok drágák (de nem is egyszezonosak persze).
Könyv. Ebben fejlődök, amit lehet antikvárban veszek. Amúgy is imádom a régi könyveket, főleg ha az előző gazdájától van benne valami üzenet. Név, benn felejtett blokk mint könyvjelző, ilyenek. De így is félelmetesen szaporodnak.
Tudnának jó és hosszabb életű gépeket gyártani, hiszen a technológia már rendelkezésre állt az 50-es években is, csak nem akarnak, mert abból nem lesz pénzük.
A mostani világ arra van berendezkedve, hogy minden eldobható és cseréld le az autód 3-5 évente, ha valami elromlik sokszor nem éri meg javíttatni, mert annyira drága a javítás vagy silány az alkatrész amit bele lehet tenni, így a fogyasztónak új gépet kell venni.
A szalonból kihozott három éves céges autónknak, konkrétan beszart a váltója 1,7 M ft a csere, átnézettük és a kopóalkatrészek is sokkal gagyibbak amik benne vannak mint a 7 éves elődjének voltak.
Aztán eszembe jutott még az is, hogy van egy Iphone XS-em (7 éves lesz) aminek kutya baja, csodaszép állapotban van, mert vigyázok rá, tudnám még használni évekig, de az Apple nem ad rá frissítést 2026-tól, így muszáj lesz újat venni, pedig még elketyegett volna.
Nyilván ez is egy kényszerítő dolog, hogy vegyek egy újat.
Nekem egy matuzsálemi korú takarítógépem van, békazöld ufo alakú Thomas, 25 éves a kicsike és semmi baja, úgy szív, hogy feltépi a parkettát is, lehet vele vizesen is takarítani, kárpitot, szőnyeget tisztítani. Amíg ki nem gyullad, használni fogom. 
Pontosan!
Múlt héten ki kellett itthon cserélni a mosogató csaptelepet. Még az eredeti volt benne, a 18. évében adta fel. A vízvezetékszerelő mondta, hogy a mostaniak nagyjából 3-5 évet bírnak…
Eldobható világban élünk, és sajnos már nemcsak a tárgyak, hanem egyre inkább az emberi kapcsolatok terén is.
Igen, megfigyeltem az emberi kapcsolatok terén is ezt, hogy egyre több olyan embert látok akik érdekből barátkoznak, ha már nem vagy hasznos nekik akkor nem keresnek többet. Ráadásul amitől kifejezetten hányok, hogy ilyen pszihó maszlaggal akarják bemagyarázni, hogy “elfejlődtünk” egymás mellől, meg “ő már nem visz előre” , jesszus, hát egy barát akit szeretek nem csak akkor szeretem amikor ragyog, hanem amikor esendő és szüksége van rám, vagy ha épp elcsendesül és háttérbe vonul.
Mikor először futottam bele ilyenbe nagyon rosszul esett, ennél én többet gondoltam a sztoriba.
Imádom ezt a mondatot! Milyen igazad van. Nálam is az van, hogy a telefon arra való, hogy telefonáljak. Na jó, néha fotózom vele, de slussz. Elhiszem, hogy manapság a telefonon éljük az életünket, most már bankkártyák is fel vannak pöccintve rá, de mi van ha: lemerül út közben, ellopják, beleesik a klotyóba vagy egyszerűen csak lefagy és még újraindítani sem lehet? Akkor odavan a fél életünk fotókkal, levelekkel, bankkártyákkal stb.? Múltkor véletlenül bekapcsoltam reggeli Balázsékat és ott siránkozott, hogy a régi telefonját elhagyta, és jajistenem mekkora stressz volt, majdnem harakirit követett el emiatt. Hát nekem nem hiányzik ez… Szóval maximálisan egyetértek veled.
Pont ezt írtam a másik topikban: minden szaki azt mondogatja, hogy a régi gépeimet le ne cseréljem, amíg működnek (példa a Bosch háztartási gépek), mert a régiek 3x annyi ideig bírják, mint a mostanában gyártottak. Sajnos, ez van. A cégemnél is ezt hallom minden meetingen: növekedni, növekedni, még nagyobb profit, még több pénz… jó, de meddig és hová???
Én sajnos így járnék. Nem a telefonon élem az életem (gyerek, munka és másod vállalkozás mellett nincs rá időm), de rengeteg mindenben segít. Itt írom a jegyzeteim, teendőim,ezzel fizetek mindenhol, banki appok vannak rajta. Ha nem eltűnne, hanem lecserélném, akkor is el kéne gondolkodjak néhány jelszón, hogy mi is volt és hogy szerzem meg. De ha eltűnne, fogalmam sincs hogyan tudnám igazolni magam. Emailen persze be vagyok jelentkezve gépen is, de már a netbankba se tudok belépni az appos jóváhagyás nélkül - ha még át lehet kérni sms-re app helyett az megoldja ezt a problémát. A facebookot meg az instagramot annyira nem sajnálom, ha elveszik.
Fotók is nagyon hiányoznának, ritkán mentem le őket a merevlemezre.
Mondjuk szerény személyem nem tekinthető etalonnak a mai világban: én vagyok a korszerűtlenség szobra. 
Pont ezért félek mindent a telon tárolni, ha elveszik akkor bukó egy csomó dolog.
Nekem face ID a bankbelépőm , de a hideg kilel tőle, hogy a pénzem szó szerint a zsebemben hordom.
Barátnőim már szó szerint veszekedtek velem 10 éve, hogy ugyan telepítsek már le egy vibert, hogy ne sms- ben írkáljunk egymásnak, sokkal egyszerűbb.
Hiába van okostelóm minimálisan használom, egész nap gép előtt ülök, pont elég az nekem.
Közösségi oldalakon nincs regisztációm, sosem facebookoztam azt sem tudom hogy kell így amikor ide beregeltem komoly fejtörést okozott, hogy most akkor mi is a helyzet ezzel a szivecskézéssel, mikor kell ezt nyomkodni. 
X generàciós vagyok, az én gyökereim az offline világban vannak, de tudom használni a modern kor vívmányait ( ha akarom
), de ezekből csak azokat a dolgokat engedem be az életembe amikre valóban szükségem van.
Nem kell félni, én tavaly egy kiránduláson elhagytam a telefonom, mindent vissza lehet csinálni (ha van egy laptop is, amin pl. a google-ba be szoktál lépni, bár az apple-t nem tudom hogyan működik), egyedül a képeket sajnáltam volna. Szerencsére megtalálták, és a helyi csoportba felrakták, és nekem is eszembe jutott, hogy talán lépjek be a helyi csoportba, hátha… Másnap vissza is kaptam.
Idén cseréltem le 4 év után, mert már az akkumulátor működése elég bizonytalan volt. Az új telefont meg elég volt mellé rakni, valamit el kellett indítani (talán NFC alapon működött), és magától mindent átrakott, a legtöbb applikációba be sem kelllett újra lépni (a bankba be kellett menni, de ott ez így működik).
Én is X generációs vagyok, idén 50 éves, de én is aktívan használom az okostelefonom. Ezen van a banki app (de telefonnal nem fizetek, abban nem bízom), rajta van a bérletem, ha külön kell vonatra jegy, azt is telefonra veszem meg. Zenét, podcastokat hallgatok (van Spotify előfizetésem), használom néha a Munchot, a telefonom naptárjába írok be mindent, feljegyzéseket írok a megfelelő appba, még a bevásárlólistát is a telefonba írom be. Sportolós app, kalóriaszámláló, tévé műsor appot használok (ebben pl. régimódi vagyok, inkább nézem meg az HBO műsort, minthogy az appon nézzek filmet (az előfizetés mellé csak 500 forint, azért néha jól jön). A Lens-el rá szoktam keresni ha valami kép alapján érdekel, Egészségablak, Kréta, és hát ott van még a sok üzletlánc appja, ami azért praktikus, mert rajtuk vannak a törzsvásárlói kártyák, nem kell a pénztárcámban tartani az összest. Viszont szinte az össze app értesítője ki van kapcsolva, csak a tényleg fontosak küldhetnek (Kréta, bank, naptár, gmail).
Mondjuk nem lennék kétségbeesve, ha hirtelen vissza kellene térni a telefon nélküli világba, csak így egyszerűbb.
Egy ismerősöm vadiúj (!) elektromos autója lett motorcserés. Az én öreg Mazdámban egyszer cseréltek élete folyamán aksit. A régi első fekvőlámpás Merci modellekről olvastam hogy úgy tervezték őket hogy a gazdáját egy életre kiszolgálja. Állítólag a mostani gépeknek már előre eldöntött élettartama van ami természetesen nem egy életre (mármint a mi életünkre ) szól. A másik, hogy a kedves gyártók gondoskodnak róla hogy az apró hibákat se lehessen javíttatni, mert régebbi modellekre nincs alkatrész. Gusztustalan, hogy az emberektől elvárják hogy minden kenyérmorzsát és papírfecnit külön szemetesbe gyűjtsenek (és persze fizessenek az elszállításért), a bevásárlásnál fizessenek azért hogy egy nejlontáskát odalökjenek a több tízezres cucc mellé (mintha nem lenne sokszorosan benn annak is az ára abban amit fizettetnek) és ugyancsak pénzért vegyél nejlon szemeteszsákot ahelyett, amire régebben a bevásárlásnál kapott nejlonszatyrot nyugodtan elhasználtuk. De kidobni amúgy javítható, több százezres berendezéseket ér, ó hogyne vedd az újat na ennyit a nagy környezetvédelemről 
Sok a közös pontunk! 
Volt két francia autóm, aztán egy Toyota, egy Honda Civic és most egy Nissan.
Mindkét japcsi autómat 10-11 éves korukban adtam el, és esküszöm fele királylányságomra, hogy meghibásodás miatt soha nem kellett őket szerelőhöz vinni, az égvilágon semmit nem kellett elromlás miatt cserélni, a benzinen és az olajon kívül nem kért soha semmit egyik sem. Hogy miért adtam el őket mégis? Hát miért? Mert férjem kinézett “nekem” (!!!) másik autót…
Addig beszélte tele a fejem, amíg beadtam a derekam. Lányok: amikor elvitte a vevő a 11 éves Hondámat, szó szerint sírtam… de ami most van, szerintem az ki fog szolgálni, amíg el nem dobom a kanalat.
Nekem most novemberben lesz 13 éves a laptopom, viszont a Windows támogatás október közepétől megszűnik. Már most rosszul vagyok attól, hogy új laptopot kell vennem.
Nagyon örülnék, ha megint sikerülne olyat venni, ami esetleg kisebb javításokkal sokáig húzza, de így hogy olvasom a hozzászólásokat, nem tudom mennyi esélyem van erre…
Nekem a cégesem fog behalni, nagyon szeretem és én is nagyon félek, hogy milyen lesz az új, biztosan lesz egy kis idő amíg megszokom.
Remélem te is találsz majd olyan gépet amire könnyű lesz átállni.
Nekem is ezt jelezte a lapi, nem tudom rárakni a win 11-et, a hardver régi hozzá. De én nem úgy értettem, hogy ki kell dobni, csak a legújabb biztonsági frissítések nem érkeznek meg rá. 2 telefonom van, a magyar simesre hosszú évek óta nem érkezik frissítés, ugyanúgy működik, max. nem onnan utal az ember.