Sminkelés és arcápolás karantén idején

Sziasztok! :slight_smile:

Próbáltam keresgélni topicot erre a témára, de csak 1-2 kommentet találtam más topicokban. Érdekelne, hogy ti a karantén idején hogy sminkeltek, mit használtok? Vagy egyáltalán használtok bármit is? Arcápolási rutin ugyanez:)

Én hétköznap is nagyon lightos színezett hidratálót használok, hozzá lightos spirál, pirosító, korrektor és tetejére fix plus. Most ez karantén idején elmaradt, csak a reggeli hidratálóm kenem fel. Otthonra feleslegesnek tartom, viszont a lelkemnek néha jót tenne.

Ti mit használtok? Mi az amit maradt és mi az ami változott? :slight_smile:

5 Likes

Arcápolási szokásaim egyáltalán nem változtak, ugyanúgy mindent használok a rutinból (fényvédőt is).
Ami a sminket illeti, első home office héten kihagytam (csak a megbeszélésekre sminkeltem minimálisan), most így a másodikra úgy döntöttem visszaállok, egyrészt ne heverjen szegény készletem parlagon, másrészt most szabadon kísérletezhetek a színekkel, különböző alapozókkal, stb. Másrészt meg addig is elfoglalom magam :smiley:

8 Likes

Én is pontosan igy vagyok vele. Ad egy kis lendületet és boldogságot a napomnak, hogy reggel megtartom a sminkelős szeánszomat. Ráadásul most tudok merészebb színeket használni, és elfogyasztani azokat az alapozókat, szemhéjtusokat stb., amik annyira nem voltak a kedvenceim, de nem is érdemelték volna meg a kidobást.

3 Likes

Egyébként érdekelne, hogy ti gondolkoztatok azon, hogy ha ennek az egésznek vége lesz, akkor kidobjátok azokat a termékeket, amiket ilyenkor használtatok, de nem lehet fertőtleníteni? Gondolok itt például filces tusra, szempillaspirálra, korrektorra stb. Vagy csak az én fejemben fordult meg ez a megtisztulási folyamat?

1 Like

Ebben szerintem több opció is van. Én pl hétköznap Budapesten élek, de állandó lakcímem a Balatonnál van. Kicsi bőrönd és kilátástalanság lévén csak azt hoztam haza ami alapvetően is a mindennapi rutinom része. Ezeket első nap (ecsetek, maga a termék) kitisztítottam és lefertőtlenítettem.
Én is szívesen sminkelnék, viszont otthoni környezetben pl nem szívesen kenem a fejemre a 17 ezres Chanel színezett hidratálóm. Valami ötlet esetleg ennek a helyettesítésére? Drogériás BB és CC krém nemigazán jön nálam szóba, mert hosszútávon azt vettem észre hogy inkább árt mint segít.

1 Like

Hát, ha nem betegszel meg, és senki sem a családban, akkor miért kéne kidobni?

Nyilván betegség esetén más a helyzet.

Pl., és itt most a kérdésre is válaszolva, múlt héten meg voltam fázva, ilyenkor mindig herpesz lesz az orromon. Hát nemhogy nem sminkeltem, az arcápolást is minimálisra csökkentettem, és csak olyasmit használtam, amibe nem kell belenyúlni.

Most a héten kezdtem el újra ugyanúgy az arcomra mindent használni, mint korábban. Sminkelni még nem sminkeltem, és már nagyon hiányzik, de nem gondoltam volna, hogy itthon kevesebb lesz az időm (home office + 2 gyerekkel tanulok). Pedig már nagyon hiányzik, a Jeffree Star Blood Lust palettát még ki sem próbáltam, a P. Louise rendelésem is megérkezett, de arra is éppen csak ránéztem.

5 Likes

Igen, mondjuk ez abszolút jogos, hogy ha lebetegednék akkor amúgy sem a sminkeléssel foglalkoznék. Csak valahogy mindig az jár a fejemben, hogy lehet hogy bennem van, csak tüntetmentes vagyok. Na mindegy, az olcsóbb cuccaimat igyekszem használni, és azokat probléma eseten nem sajnálom majd annyira

1 Like

Persze, nyilván azokra a cuccokra érvényes amit az ember az arcára ken a leginkább, de ennyivel nagyon sok dolgot ki kellene dobni karantén, vagy betegség után szerintem. Én is úgy vagyok vele amúgy, hogy azt érzem kevesebb lett az időm, hiába home office :smiley: Azért meg nem kelek fel korábban, hogy kisminkeljem magam, max munka közben hihi :smiley:

1 Like

Hát ez egy nagyon aktuális topic! Én is szerettem volna már megkérdezni, hogy a maszk alá is sminkeltek???
Az arcápolásom nekem sem változott, de a smink az radikálisan, én csak a szememet pingálom most ki, amikor muszáj kimenni. És csak muszájból megyek ki, heti egy napon. Megjegyzem, ezt sem szívesen teszem.
Amikor video értekezlet van, akkor persze ugyanúgy sminkelek, mint korábban, és sokkal jobban is érzem magam. Más napokon nincs smink, csak a szokásos arcápolás.
Mivel a cuccaimat csak és kizárólag saját magamon használom, nem fordult meg bennem, hogy bármit is kidobjak.

1 Like

Én sem fogok semmit sem kidobni. Meg még ha kicsit hülyén is hangzik, nem élnek örökké azok a vírusok a cuccainkon, elszaporodni nem ott fognak. Tehát azok által valszeg nem fertőződnénk meg.

7 Likes

Én sajnos minden nap maszkban dolgozok, szerencsére nem egy helyiségben, így nem kell végig rajtam lennie. Sminkelek így is, teszek fel alapozót/BB krémet is, de sajnos eléggé leszedi az orromról a maszk. Szerintem én semmivel sem tudnám a sminket betonbiztosra varázsolni az orromra. Ezen kívül az arcápolási és sminkelési rutinom nem változott.

2 Likes

Heti egyszer járunk ki vásárolni, akkor én nem sminkelek. Bár hozzáteszem maszkom sincs… :frowning:

1 Like

Pontosan ezt akartam írni. Nem dobnék ki semmit, hiszen a vírus elpusztul a különböző felületeken, nem él örökké.

2 Likes

Én most is sminkelek reggelente, igaz, csak a szememet általában. Jó, hogy van lehetőség kísérletezni, merészebb színeket használni. Gondolkodom valami extrább hajszínben is, de nagyon jó lenne, ha volna hozzáértő fodrászom, de én itt Pesten nem ismerek senkit, meg ugyebár most nem mászkálunk sehova. Majd még meglátom, neki merek-e állni. Sminkre visszatérve, így a rúzsaim nem igazán fogynak, és kicsit hiányzik is, de nem nagyon ad itthonra nekem plusz élményt a használata. Ellenben a szemem pingálásával nagyon el tudom foglalni magam.
Arcápolás annyiban változott, hogy nem zsírosodik annyira a bőröm, viszont többet hidratálok.
Nálunk nincs videókonferencia, meg ha lenne sincs webkamerám, általában max. képernyőmegosztás mellett beszélgetünk. Így abszolút csak a saját szórakoztatásomra sminkelgetek.

1 Like

Tudom, hogy rizikós saját fodrászt ajánlani, de en merem az enyémet, ahova beugrottál a Nabla rúzsért. Vera festett egyszer nekem kék hajat is, olyan irizáló kéket, ami főleg akkor látszott, amikor a napfény rátűzött. Ő a 2. fodrász, akire minden görcs nélkül rá merem bízni a fejem és remek szórakozás abban a pici szalonban tölteni az időt.

2 Likes

Köszönöm az ajánlást! Ez a kék nagyon jól nézhetett ki! :slight_smile:

1 Like

Jajj Amadea de jó itt is látni téged:) Anno te segítettél a Krémmániáról szóló diplomám interjú részénél. A vicc hogy ma lenne a diplomaosztóm, ami elmaradt nyilván…kicsit se sírtam amikor a postás hozta a diplomám másolatát egy összegyűrt A/4-es papíron :frowning:

De cserébe mivel még az orrom se dugtam ki az ajtón eddig, ma veszek a DM-be valamit magamnak:) élet apró örömei…

6 Likes

Szia fleonora! :grinning: Nagyon sajnálom, hogy a vírus elrontotta diplomaosztódat! :cry: De nagyon fura, talán sorsszerű, hogy itt megtaláltalak :grin: Én is Corvinusra járok, harmadéves vagyok és most kéne írnom a szakdogám elejét, és a témám kapcsolódik a Krémmánia.hu-hoz, ezért ma reggel böngészgettem az oldalt/ fórumot, ahol a ez a fórumtéma volt a legfrissebb, aztán láttam a profilodon, hogy a te diplomamunkád témája is a Krémmánia.hu volt :grinning: Micsoda véletlenek! Hogyha rákeresek a nevedre a suli facebook csoportjában akkor megtalállak? Mert lenne pár kérdésem, de tényleg csak pár :blush:

3 Likes

De előtte nézd meg az a kiválasztott termékről a véleményeket! :sweat_smile: Gratulálok a diplomádhoz! :clap:

1 Like

Szia, örülök az ilyen véletleneknek:) Csak nyugodtan, benne vagyok a bajtárstalálóban:)