Ó, te Hogy van naponta 2-3 órád erre? Nekem is nagyon rendetlen a férjem, és amikor összeköltöztünk, viccelődött vele, hogy hányszázadik szabályt hozom, amire figyeljen oda… De azért szép lassan alakul, pl már kiöblíti a tejesdobozokat mielőtt kidobja. De arra még nem tudtam rávenni, hogy ne 3 széken gyűjtse egyszerre egész héten a szennyes ruhát, hanem esetleg vigye ki… Szóval ismerem az érzést.
Azért, mert csak a kávétól elmúltak a pattanásaid. Maradjon is így sokáig.
Úgy,hogy amint haza ér egyből rendetlenséget csinál, így naponta kell takarítanom, meg ugye van egy nyuszikám is, aki szintén rendetlen, de imádom!
Hát nagyon ismerős amit írsz a szennyessel kapcsolatban, fuuh
Engem is kikapcsol a mosogatás. :). De egyébként a vasalás, főzés, seprés, porszivózás, is ( csak az nagyon kifáraszt a végén, nagyon sok sokszor a pókháló, meg konyha nappali mindent porszívózok fürdőt is). Locsolni szeretek még :D. Rendrakás, ágy rendberakását is szeretem. Wc-t, fürdőt takarìtani viszont nagyon nem szeretek, meg ha az állatok után kell takarítani és port törölni sem szeretek, mert sokszor alig látszik az eredmény :/.
De jó, hogy titeket ez kikapcsol, én borzalmasan utálom a házimunkát. Még a mosogatás csak-csak, de a porszívózás meg a felmosás teljesen kicsinál. A portörlést már nem is említem. Borzalmasan nagy szerencsém van a párommal, aki viszont nagy rendrakó, úgyhogy sokszor úgy megyek haza, hogy csillivilli a lakás és az udvar meg a kert is csodaszép. Nálunk fordítva vannak ilyen szempontból a szerepek, mert én vagyok a nagy karrierista, aki imádja a munkáját, ő meg inkább otthon tenne-venne mindig. Egyébként viszont ő hordja a nadrágot
Uhh,de szerencsés vagy!
Milyen jó lehet ugy hazamenni, hogy már szép rend van. Én is utálom a házimunkát, de muszáj mert a rendet meg a tisztaságot azt imádom. Ha egy kicsit is máshogy van valami a lakásban, nekem az egész napom elvan rontva.
Nálunk én hordom a nadrágot, néha túlságosan szorosan.
Igen, borzalmasan nagy szerencsém van a párommal, mindig mondom megfogtam az Isten lábát! Persze nem neki, nehogy elbízza magát De persze azért mindig megdicsérem és megköszönöm, hogy milyen szuper munkát végzett már megint
Jaj néha az én párom is meglep ilyenekkel, de nem mindig örülök neki. Ha én porszívózok, a legutolsó kispolc alatt sem marad porcica, na ő azokat észre sem veszi, eszébe sem jut hogy ott is porszívózni kéne. De most hogy mondjam neki, amikor “szép rend” vár otthon, hogy szuper, akkor most én újra felporszívózok utánad? Legtöbbször megköszönöm neki, aztán néha elejtek egy-két dolgot. “Néha”. Nála a rend főleg abból áll, hogy nincsenek szanaszét a cuccok, de ha ehhez az kell, hogy behajigálja a fiókba, amivel szanaszét van és nem tud vele mit csinálni, akkor azt a fiókot megnézhetitek utána…
Nekem tavalyiak elmúltak. Bár anyának még ott vannak a nyomai, kis foltok. Idén tetőzött a dolog, minden szúnyog a lábfejemet támadta szinte :/, sokszor már majdnem sírtam annyira fájt :/. ( eleve érzékeny a bőröm.)Egyébként a vegyszer miatt voltak akkor nagyon durvák a szúnyogcsípéseim :O? Rendesen fájtak, és elviselhetetlenül viszkettek, amíg ki nem vakartam és persze bevarrosodott az összes. Nálam érdekesség hogy csak a lábszaramon maradtak meg a foltok és úgy lattam anyukámnál is. Most gondolhatjátok mikor megcsípte az arcom, hozzá se nyúltam aztán amekkorára nőtt a szúnyogcsípés, hát nagyon durva volt.
Az én párom inkább a kertet csinálja, bár abban szoktam neki segíteni amiben tudok :D. Metszettünk már együtt, szereltünk össze kaput, ültettünk már, sőt múltkor lapátoltam a murvát a talicskába . Kocsit mosni párom szokott :D.
Bent mosogatni nem szeret, de én imádok úgyhogy nem szokott ez probléma lenni , főzni inkább ő szokott, bár az utóbbi időben én főztem és úgy láttam nincs ellenére . Wc-t szokta takarítani. Meg fura ötlet, de egyszer már a csempét kifényesitettük olivaolajjal, fél évig nem volt vízköves, nem tudom hogy lehetséges ez. :D.
Amivel gond van az a sok cucc ami nem fér el valami hely kéne nekik. Meg jó lenne ha én moshatnék rá .
Bocsánat, de rá vagyok kattanva mostanában a pattanás témára. A teafaolaj tényleg sokat segít? :)?
Én anno szoktam használni és mondhatjuk, hogy bevált. Csodát azért nem kell tőle várni, de szép eredményt értem el vele. Tegyél vele nyugodtan egy próbát, veszíteni valód nincs.
Nagyon jó gyulladáscsökkentő és regeneráló szóval csak nyugodtan használd rá Nekem anno teafaolajos korrektorom volt, szerettem.
Szerintem már 39 felett sem egyszerű.
Én 30 felett kezdtem elészrevenni, hogy mennyivel nehezebb elérni egy kitűzött célt. Ahogy mennek az évek, lassul az anyagcsere is. De én pl. (és biztos mások is) máshogy is barnulok. Anno csodaszép egységesen barnultam nyáron, most már nehezebben, foltosabban, stb. Illetve nehezebben indul meg a fogyás is, a narancsbőr meg huhh hát ezerszer ragaszkodóbb lett, akkor is ha ugyanannyit tettem az eltüntetéséért.
Plusz 30 felett vettem észre (nem beauty téma de szervezet működés), hogy már nem bírom az alkoholt, illetve esténként már nem ehetek nehéz és sok kaját. Valahogy a 30-31 éves időszakomban ébredtem rá ezekre illetve vettem észre ezeket magamon és azóta csak rosszabb. 35 leszek most. Illetve most a 3. terhesség alatt sokkal hamarabb kifáradok. Első babát 26 évesen szültem, szülés előtti napokban is még éjfélig barátoknál lógtunk vagy Tesco-ztunk. Most meg ha kiteregetek, le kell ülnöm pihegni, illetve este már 10-kor a világomat nem tudom olyan kótyagos vagyok. Igazságtalan
Sokat segít, de csínján kell bánni vele, mert nagyon szárít. Egy pattanásos bőrrel sosem szabad agresszívan bánni,kezelni. Kezelés után mindig hidratáld a bőröd.
Az illata igazán egyedi, számomra vonzó,de van akinek taszító.
Nekem is volt egy időszak , hogy tele hassal nem feküdtem le, mert másnap nem akartam gyomorfájást,de elmúlt, magától. Nyilván, ha megennék 2 pizzát lefekvés előtt, megint fájna, de egy fél nem probléma.
Remélem, így marad sokáig.
Nálam ez pont fordítva van, nekem a sport, mint kikapcsolódás, feltöltés, boldogság hormontermelő, előbb van mint a mosogatás…esetemben mosogatógépbe pakolás. De egyébként ez pont azt mutatja meg, hogy annyira nem vagy elégedetlen a külsőddel, mert akkor biztos hogy a sportot választanád. Legalábbis nálam így van/lenne. 8 hetes a kisfiam, még 5 kg plusz van rajtam, mivel anyatejes ezért nem edzhetem hülyére magamat, meg nem is diétázok, de nem is bírnám még. Illetve most a prioritás az hogy el tudjam látni és kipihent legyek, pld ma is aludt 2 órát délután, edzettem volna itthon, de inkább olvastam a napon és pihentem, mert lehet 2x kel fel éjjel, de lehet többször. Nekem mindig meg vannak a prioritások, hogy mi a fontos, a házimunka a legutolsó, erre inkább alkalmazok egy takarítót (aki után azért 2 nap múlva picit én is takarítok:D). Meg azt vettem észre, hogy kevesebb dolgot kell vállalni, és akkor nem leszel lemaradva, egyszerűen tudni kell nemet mondani. Nekem csomó mindent selejtezni kellene, rendet rakni az itthoni “irodámban”, rá se szeretek nézni az íróasztalomra, én ezekre veszem rá nehezen magamat.
Mi tényleg fordítva vagyunk bekötve. Én imádok rendet rakni, szelektálni, rendezgetni. Nagyon szeretem, ha egy kupis sarkot kell rendbe vágni. Vagy átrendezni… Vagy csak egy polcot letakarítani és utána jókedvemben átrendezni. Bár nem szeretek nagyon takarítani (mert túl aprólékosan csinálom és sok időm elmegy), de egy alapvető tisztaságot, rendet igénylek magam körül, és nálam ez az elsődleges. Azt hiszem az én fejemben az a fontos, hogy rendezett legyen a környezetem, és én azokat a feladatokat preferálom, amik ezt segítik elő. Pont ezért választanám a mosogatást inkább. Persze ez még változhat, és nem mondom, hogy a jövőben nem adnám ki másnak, hogy egy kicsivel több időm legyen.