Seprűvénák fiatalon

Sziasztok!

Láttam, hogy volt már egy visszeres téma, nekem viszont kicsit más lenne a kérdésem. 19 éves vagyok, és a suli miatt sajnos egy nagyon tunya éven vagyok túl. Nem tudom, hogy ennek hatására-e, de megjelentek az egész combomon, sőt még a vádlimon is a seprűvénák. Egyszerűen borzalmasan néz ki. Ránézek a lábamra, és elszörnyedek. Persze a hozzátartozóim szerint nem olyan vészes a helyzet, de ez engem ilyen fiatalon nagyon zavar, mivel nagyon sok van és nagyon látszódik. Olvasgattam róla a neten, de mindenhol csak a műtéti, injekciós, stb. megoldásokat látom. De mielőtt arra szánom magam, szeretnék először kipróbálni valami mást is, ami esetleg használhatna. A neten nem sok véleményt találtam, ezért kérdezem itt, hátha valakinek van tapasztalata. A vadgesztenye krémet olvastam, hogy jó lehet rá, de nem tudom ezeknek mennyi valóságalapja van. Használt már valaha valakinek valami az orvosi beavatkozáson kívül?

Előre is köszi!

Szia!

Nálam is fiatalon kezdtek megjelenni (most 31 vagyok), kipróbáltam pár hatóanyagot, de a lassú, rendszeres mozgás, a pihenés segített többet. Egy egyénként pokoli 30 km-es túra után gyakorlatilag eltűntek. Sajnos ez csak átmeneti hatás volt, de ezért gondolom, hogy rendszeres mozgással legalább egy részük megelőzhető.

3 Likes

Nem írtad, hogy milyen a testalkatod, van-e egy kis súlyfelesleged, testzsír-százalékod, koleszterin-szinted milyen? Addig nem érdemes műtétben gondolkodni, amíg esetleg az étkezésed, napi mozgásod, életviteled nincs rendben, mert ugyanúgy visszajönnek a műtét után. Szerintem először próbálkozz konzervatív módon rendbetenni a fizikális dolgokat, és ne rögtön radikális megoldásban gondolkodj, fiatal vagy még hozzá.

2 Likes

Szia! Mennyire világos a bőröd? Nem akarom elbagatelizálni a problémát, de lehet, hogy csak “relatíve” látszik nagyon, ha nagyon világos a bőröd. Írtad, hogy a családod szerint nem vészes. Lehet, hogy tényleg nem az. Bocsánat előre is az általánosításért, de a Ti generációtok már filterezett képeken tanult meg görgetni, és ez őrült messze áll a valós testektől. Lehet, hogy egy nagyon idealizált képhez méred magad és tényleg nem is olyan szörnyű?
A sportot sosem érdemes elhanyagolni, csak jót tehetsz vele minden szinten!

1 Like

Még a felpolcolt láb jutott eszembe. Pl. a konyhaasztalnál fel szoktam rakni a lábam az en székemhez képest derékszögben lévőre, meg a fotelünkhöz van lábtartó. Nem tesz jót a lábaknak, ha egész nap “lefelé” vannak.
Amúgy az én bőröm is nagyon vilagos, rengeteg véna is átlátszik.

4 Likes

Igen, az ülőmunka nagyon rosszat tesz a láb nyirokellátásának (is).

3 Likes

Munkahelyemen az asztalom alatt van a számítógépház, arra fel szoktam tenni az egyik lábamat, a másikat meg egy üres dobozra. :smiley:
Viszont azt is észrevettem, hogy idén kicsit szebb a lábam, mint tavaly volt, szerintem a gerinctorna miatt, mert sok lábemelgetés is van benne.

3 Likes

Sziasztok! Melyik vadgesztenye krém a legjobb választás? Illetve milyen rendszerességgel ajánlott használni? Belsőleg mivel lehet tamogatni a megelőzést(vagy megoldást)?

Én most ezzel próbálkozom:

https://kremmania.hu/kremek/farmasi-dr-c-tuna-masszazs-zsele-double-effect

Úgy ajánlották, gondoltam, adok neki egy esélyt. :slightly_smiling_face: Még nincs nagy eredménye, néha úgy látom, halványultak picit, néha nem… Igyekszem többet mozogni mellé.

2 Likes

Én is ezt használom pár napja. Nyilván eredmény még nincs,de nagyon jó a hűsítő hatása és a fájdalmat is enyhíti :slightly_smiling_face:

1 Like

Sziasztok! Nekem gyenge erek miatt érfalerősítő tablettát kell szednem. Ajánlottam férfi ismerősömnek, akinek sok és csúnya seprűvénája volt. Mióta szedi sokkal szebb a bőre (több eltűnt vagy kisebb lett neki), és még egy valamit megfogadott: Ő minden este nagyon meleg vízben áztatta a lábait és kértem a víz hőmérsékletét is enyhítse. Ez a kettő javított neki valamennyit, remélem lesz olvasó, akinek segít a tanács. Üdvözlettel: Hecate

1 Like

Megosztod a tabletta nevét? :blush:

Én most Rutint rendeltem, mert jókat olvastam róla, már nagyon várom, hogy megérkezzn.

Én is szedem, de nem vettem észre semmilyen hatását 1 doboz után a rutinnak.
Egy másik is úton van hozzám, amiben több hesperidin van, mint a Detlarexben (ami itt kint Daflon névre hallgat, most érek a kisebb doboz végére, szintén semmilyen hatását nem érzékelem).

Szia creammaniac! Én a Jutavit diozmin+heszperidin tablettát szedtem és azt ajánlottam a férfi ismerősömnek - neki ezzel lett hatása. Én is elégedett voltam vele, de most Flebaven-t szedek, mert ebben 1000mg a hatóanyag, azaz a duplája, és a patikusnőnk figyelmeztetett, hogy korábban hivatalos körlevélben értesítették a gyógyszertárat, hogy nem minden érfalerősítő termékben van annyi hatóanyag, mint a dobozon állítják. Pont hirtelenjében a Jutavit-ről nem tudta azzal volt-e ilyen bibi, (szerintem nem volt baja, mert használt nekem és a férfi ismerősnek), viszont a Flebaven-re esküdött, hogy átment a teszten. - Igaz ő ezt hónapokkal ezelőtt mondta, csak még a Jutavit 2 havis adagjaiból volt még 2 dobozom. Reményeim szerint, ha bevizsgálás után ennyire kiderült egyes termékeknél a turpisság, azóta a ravaszkodó gyártók azóta már pótolták amit kispóroltak.

Bízok benne a Rutin jó lesz Neked. Én is sok pozitívat olvastam róla. :slight_smile: Szép napot kíván: Hecate

2 Likes

Én se vettem észre, hogy a Detralexnek lenne bármilyen hatása…

1 Like

Mióta szeded? Több embernek ajánlotta otthon a háziorvosa a Detralexet. Én nem szedem még régóta, de a Dioscomb hatóanyaga elvileg ugyanaz, de (itt kint) olcsóbb, mint a Daflon.

Most az iherb csomagot várom, abban van rutin utánpótlás is és hesperidines tabletták is. Csak étrendkiegészítők, bajt szerintem nem okoznak, legrosszabb esetben nem használnak.

Szia Hecate!

Köszönöm szépen, elmentettem magamnak az ajánlásaidat. :blush: Szuper, hogy ennyire használt!! Annyira makacs dolog ez a seprűvéna, jó olvasni, hogy mégis lehet rá megoldás.

Hozzám most ez van úton egyébként, ha nem válna be, utánanézek az általad írtaknak. Nagyon köszönöm mégegyszer! :blush:

https://www.iherb.com/pr/Thompson-Rutin-500-mg-60-Tablets/9463

Ezt szedtem én is, a legolcsóbb rutin. 1 doboz elfogyott, én nem láttam hatását, de nem is ártott. 500mg, napi egy tabletta.

Értem… :confused: Azért bízom benne, hogy valamit javít a helyzeten ez az iherb-es is. Ha mégsem, kipróbálom a Hecate által javasoltakat. A krémek nekem nem segítettek.

Nem kicsi dózis, gondolom a többi márka rutinja is ugyanazt tudja.

Nekem a rutin mellett most ez érkezik, ha a vámosok végre leszállnak róla:
https://www.iherb.com/pr/Natural-Factors-Citrus-Bioflavonoids-Plus-Hesperidin-650-mg-90-Capsules/2547
Ezt akartam megrendelni (ebben nagyon sok a hesperidin), de nem volt raktáron vagy akkor éppen nem postázott ide az iherb semmit:
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Best-Hesperidin-Methyl-Chalcone-500-mg-60-Veggie-Caps/47437#details

Én azt olvastam, hogy ezek az étrendkiegészítők nem tudják visszafordítani a folyamatokat, tehát a meglévő erek maradnak, de az újak kialakulása ellen hasznosak. Van akinek a lába is kevésbé dagad, de arra inkább a külsőleg bedörzsölhető krémek hoznak enyhülést.

1 Like