Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Szerintem jokor kell menni, delutan mar tomegnyomor van es azert a jobb dolgokat elviszik hamar. Neha bementem es ra 5 percre ki, mert vagy tul sokan voltak bent mar vagy lattam, hogy nem mostanaban toltottek fel azt a reszt ami engem erdekelt.
Sok embert latok tele kosarakkal ott is, rengeteg beveteluk lehet. Szerintem lehet kedvezmenyuk az ott dolgozoknak, mert egyszer elfutott az egyik kasszas csaj egy csokis palettaval nagy vidaman es mondta, hogy a kolleganojenel van belole masik is (gondolom a feher csokisra gondolt), azt nem talalta meg. Igazan felvehetnenek oda dolgozni.
Nem minden uzletuk ugyanolyan nagy.

2 Likes

Biztosan szeretnéd? Nem sok maradna a fizetésedből, vagy rendesen meg kellene, hogy fizessenek! Ez utóbbira szavazok.
Azért jó lenne, ha nálunk is lenne TK, bár biztosan nagyon zsúfolt lenne itt is.

1 Likes

Szerintem tul sok lenne a lopas… nagyon nem lenne mindegy melyik keruletben lenne. Nem biztositanak mindent. A bontogatok mind megtalalnak azonnal. Ha egy Essence termeket bontogat otthon, az is gaz, de kint a Becca is igy jar, nem lenne ez mashogy otthon se. Egy Douglasban elrakjak a dragabb dolgokat es nem nyitogat akarki akarmit kedvere, na itt nem all minden pultnal elado, hogy ne nyitogassanak. Szerintem sok plazazo csalad hetvegi programja lenne, hogy oda jarnak.
Ha valamivel dolgozom azt altalaban nem veszem meg magamnak, szoval terapis alapon ha pl. a kozmetikumoknal lennek beosztva, kevesebbet vennek magamnak.

2 Likes

Sajnos igazad lehet, itt ezek valós veszélyek lennének. :roll_eyes::unamused:

10%-os kedvezmenyt ad a dolgozoi kedvezmenykartya, ami minden TK-Maxx es TJ-Maxx uzletben hasznalhato szerte a vilagon. Kb. 3 havonta van 20%-os hetvege a dolgozoknak. Azon szerencsesek koze tartozom, akiknek van ilyene. :slight_smile:

1 Likes

Aranykártya:)

1 Likes

Szuper, a - 20% már pénz drágább daraboknál. Én itt nem látok magyar munkaerőt az üzletekben náluk kint, gondolom nem véletlen.

Itt is van egy TK Maxx Münchenben, kb. fél évente 1x benézek. Mennék sűrűbben, de a lustaság és a rendetlenség itthon győz, hogy majd legközelebb. Na meg tudom, ha bemegyek ,tuti találok több dolgot is. . De reggel kell menni ,9-10 körül, tényleg délután tömegnyomor van, amit utálok .- az antiszociális :see_no_evil:. Azért szeretem, mert amit veszek nem jön velem szembe az utcán. Vettem több pulcsit , tunikát, blúzt, fossil pénztárcát harmadáron. Még most is megvannak ,nem mentek tönkre. És 2 tinire rászóltam, mert előszeretettel nyitogatták a sminkeket és belemásztak mindenbe. Kérdeztem, ők örülnének -e ,ha az ő sminkjükbe belenyúlkálna más retkes kézzel? Meg, hogy elvileg amit kibontottak, azt ki kell fizetni. Felbosszantott. El is húzták gyorsan onnan az irhájukat :smiley: Én ,nem szeretnék ott dolgozni, mert akkor szerintem nem ők adnának nekem fizut, hanem nekem kellene fizetni a fizumhoz még azokért a cuccokért, amiket összevásárolnék :smiley:

4 Likes

Londoni boltokban talalgathatod napestig, hogy milyen nemzetisegu embernel fizetsz vagy probalsz fel ruhat a boltokban, mert a nev es az akcentus sem mindig arulkodo.
Ugy tapasztalom UK-ben, hogy a neccesebb helyeken levo uzletek tobbet aldoznak a securityra es a dragabb sminkek, orak, muszaki eszkozok csomagolasa extra nyitogatasgatlo vedelmet kap. Nemetorszagban csak bremai boltban voltam es a kinalat is szukebb, az arak magasabbak mint UK-ben vagy Irorszagban.
Magyarorszagra raferne nehany ilyesfajta outlet, szerintem nagyot tarolna es a turkalokra es kinai uzletekre is ritkito hatassal lenne.
Sokan orulnenek, ha Mo-n megvehetnek az Urban Decay, Becca es a Too Faced tavalyi cuccait 30-70%-kal olcsobban. Azert emelem ezeket a markat ki, mert jelenleg ezek a premium sminkek futnak a boltokban.

3 Likes

Ha itt kibontották Ausztriában a leragasztott dolgokat, Magyarországon is ez lenne (a Rossmann, Müller, DM se tudja megoldani, hogy ne tegyék). Bizonyos réteg még az eurós boltban is lop otthon, mit szólnának a TK-hez. Aranybánya lenne az sokaknak.
Az osztrákoknál a kozmetikumokat/sminkeket nem is ragasztják le mindig, vagy csak az egyik oldalát, aminek sok értelme nincs. Láttam már széttört műanyag védőborítást is nem 1x (parfüm volt benne). Addig feszegette valaki amíg csak felnyitotta, hogy kipróbálja a benne lévő terméket.
Magyarországon kevesen ismerik a nagyobb sminkmárkákat (aki igen, az beszerzi akciósan vagy az utazásai során), nem szabad a KM keményebb magjából kiindulni. Ha otthon beszélek vidéken sminkekről, néznek rám, mintha valami új felfedezésről tudósítanék.
Pont azért nyomják a turkálókat, hogy ne új ruhát vegyünk, most ez a menő… a videókban ez lett az új téma. Kevesebb a gyerekmunka, ha kevesebb a fast fashion.
Kínai van minden min. 1000 fős településen, sokan nem is keresnek mást vagy éppen azt engedhetik meg maguknak. Könnyen elérhető, mint az Avon.
Vidéken biztos nem menne a hálózat, Budapesten talán, ha nem lopják szét a fele boltot. Ha a Hervisből valaki elcsórt több pár sícipőt több éve, pedig azok nagy cipők és volt őr, akkor én a TK-nél tömeges lopásra számítanék. Rengeteg vevő bent egyszerre… ott garazdálkodna sok bűnöző.
Egy márkaboltba ha a drágábbak közé tartozik azért nem megy be akárki (vagy megkérdezik segíthetnek-e neki) a TK-be bárki bemegy, akár vásárolni szeretne, akár más szándéka van.
Úgy tudom BP. - n is van duty free a reptéren, de nem járnak oda túl sokan csak vásárolni.
Ott van Parndorf is, az egész hely outletekből áll.
UD volt legutóbb pont a TK-ben, a Born to run paletta és Naked mini 2, 10 és 5 Euróval volt olcsóbb a Douglas áránál, ahol most - 25%van sminkre, ha szeretném azokat a palettákat, inkább a Douglasban venném meg.
Beccát 2x láttam, szétbarmolva Douglassal azonos áron. Too Faced akad egészben, ha elöttem rakják ki, rá 10 percre esélytelen már. A 2 csokis palettám is onnan van.

2 Likes

Nem vagyok ennyire borulato. Nem mindenki probal ki mindent vasarlas elott, es nem gondolom hogy akkora lenne a lopas iranti vagy, hogy egy bolt emiatt ne nyisson meg. Mivel outletrol beszelunk, siman benne van a pakliban, hogy pont az arak miatt megbecsulne a vasarlok nagyresze. Ettol meg lesznek kibontogatasok, de nem ez a fo indok, amiert valaki nem nyit uzletet Mo-n. (Ettol meg igazad van, az emberek egy resze kinyit es kiprobal dolgokat.)
A turkalos resszel sem ertek egyet, mert turkalok mar huszonsok eve vannak Mo-n, es nem a ‘ne vegyunk uj ruhat’ szlogen miatt, hanem mert a netto fizetesek a beka feneke alatt vannak. Aki turiban vasarol, az vagy nem engedhet meg tobbet, vagy pedig oromet leli a vadaszatban, mert az atlag videki plaza/butik kinalathoz merten jobb darabokat lehet talalni. Legyen a turkalos a Primarkbol.
A masik resze pedig, hogy a minoseget olcsobban megtalalni idobe kerul. Erre sem futja mindenkinek csalad mellett. Nekem mar felnott a gyerekem, nem tablazza be a teljes napom.

Sokat tanultam ebbol a topicbol a magyar viszonyokrol, amibol evek ota kiszakadtam. Szornyu olvasni, hogy minosegi melltartot 20 ezer forintert lehet venni, mig en utoljara 3500 Ft-ert kaparintottam meg egy 35 ezrest. De lattam nagymeretut szeles panttal kb. 3000 Ft-ert a minap a boltban. Fentebb irtak a lanyok, hogy peldaul az Ulla Pompken evekkel ezelott masfeles szorzoval szamolt, ami nagyon nem fair. Kiborit, hogy egy lathatoan hasznalattol szetmeno cipot el kell kuldeni bevizsgaltatni, mielott kegyesen levasarolhatod az arat. Nem csoda, ha elmegy a kedv a ruhavasarlastol sem. Nekem ez elkepzelhetetlen, mert az uzletek versenyeznek ertem es ertekelem ezt. Biztos vagyok benne, hogy az atlag magyar ember ugyanugy ertekelne, ha TK-Maxxben vasarolhatna hasonlo arakon, mint en teszem, es emiatt nem tenne kart a boltnak. Maximum nem tudna eladni az ott vasarolt olcso termekeket tobbszoros aron a vateran.
Errefele az ertekes sminkeket a., lopasgatlo zsinorral korbetekerik, mint a karacsonyi csomagokat, b., muanyag dobozba rakjak, amin lopasgatlo csipogo is van. Uzlettol fugg hogy mekkora a security team (ajtoban es a hatso monitor szobaban), es folyamatosan vizslatjak az uzletet, plane ha vannak premium ruha markak is (Marni es tarsai). A belvarosiakban tobbnyire van luxus ruhazat is, es kb. 5 merfoldenkent van egy-egy uzlet a varosban.
Ha nem is pont ugyanezt az uzlet suruseget, de legalabb 3-4 uzletet kivanok Budapestre is.

4 Likes

Azért nem ennyire durva Magyarországon minden… minőségi melltartó van a Tezenisben is 4-5 ezerért. Azért a Tezenis nem szar. Meg a fast fashion sem annyira mint elterjedt az utóbbi időben. Csak mostanában tényleg divat lett a “Magyarország a lemaradt Balkán és ott minden fos”. Én nem tudom, csinosan szeretek öltözni, igényes család vagyunk, de úgy érzem tökéletesen megoldjuk a ruházkodásunkat itthon is, sosem értettem azokat az ismerőseimet akik grimaszolva mondták hogy hát ők csak Parndorfból shoppingolnak mert itthon minden szar…pláne hogy látom mibe öltöznek, hát nem kirívóan menő vagy klassz. Csak észre veszem ismerőseimen én is hogy az a menő, hogy “mi csak az osztrákoknál shoppingolunk”.
Mondjuk nekem ez szívügyem, mert sok szűklátó körű ember van, aki azt hiszi kint a kerítés is kolbászból van és tárt karokkal várnak minket hogy beleharapjunk. Pl. egészségügy, terhesgondozás (bocsi most elkalandozok a divatról picit). Itthon figyelnek, 6 hetes uh, 10 hetes, stb., barnázol kapsz progeszteront, befektetnek, figyelnek rád. Kint sok helyen a 12. hét előtt azt is leszarják ha 10-11 hetesen ömleni kezd a vér (bocsánat), mondván “12. hét előtt az még nem gyerek, vetélsz na bumm, majd terhes leszel megint”. Ezeket írják külföldi kismama barátnőim :frowning: Meg fórumok is ezzel vannak tele. Mégis az meg hogy fúj magyar eü. Oké, az SZTK valóban egy borzalom, de a dokik hozzáállása pl. kismamákhoz ezerszer humánusabb.

Na de már nagyon elkanyarodtam, csak kikívánkozott bocsánat :joy:

5 Likes

Az olaszoknál kell vásárolni, az a menő! :DDDD

4 Likes

A Tezenis bugyijait szeretem, náluk még vannak pamutok is. Melltartó nos, ha a legnagyobb méretük két kosarát egybe varrnánk, akkor fére bele egy mellem. Kicsik, az a baj velük. :slight_smile:
Külföldön szült ismerőseim is azt mondják, hogy itthon jobb a terhesgondozás.
Egyszer hallottam olyat, hogy a replikákat Parndorfba (M.Kors, Philip Plein) innen viszik a piacról ki a márkaboltba. :slight_smile:

3 Likes

Persze ha mérethiány van az érthető, hogy rossz, sajnálom is, gondolhatnának az extrábban kicsi vagy nagy méretekben is. Csak sokan a minőséget szidják, csak mert ami itthon is elérhető az szar alapon. Pedig minőségre tényleg jó. Amit Parndorfról írtál az mókás, simán el tudom képzelni. A magyarok Mekkája, úgy vannak vele hogy mi csóró népek úgysem vesszük észre hogy turpisság van a dologban, nekünk jó lesz a replika is.

Odáig nem megy az átlag magyar család csak shoppingolni, de az osztrák outlet az már kb. évszak- és szezonnyitó program sok családnak. Felpakolják a családot és mennek shopping túrára megvenni Kovácsné meg Janika/Bécike/Julika szezonra való ruhatárát mer’ itthon csak a szar van, bezzeg ott aranyból van minden fillérekért :joy::joy: Ezt így hallottam ismerősöktől nem egyszer… Mindig megmosolyogtató.

Oké, van ami valóban olcsóbb (pl. Sportruházat, cipő, na de nem minden)

4 Likes

Igen, csak odáig el kell jutni! :horse_racing:

Hát ennyire nem fogalmaznék sarkosan, hogy itthon csak a sz@r van, mert ez így nem igaz. Azt viszont megtapasztalhatjuk, hogy x mennyiségű pénzt valamire rászánva szélesebb választékból és megbízhatóbb minőségből mazsolázhatunk, ill. többet kaphatunk a vásárlásra szánt összegből.
Persze az is igaz, hogy akár Ausztriába is el kell jutni, és az sincs ingyen.
Szerintem inkább azok választják/választjuk ezt a megoldást, akik valljuk be, szeretnek/szeretünk is vásárolni, és olyan élethelyzetben vagyunk, hogy erre a szükséges időt is rászánhatjuk.
Kisgyerekeseknél, v. egyéb helyzetekben nyilván más lehet a rendezőelv, és ez szerintem így teljesen rendben is van.

4 Likes

Egyetértek. Itt is vannak jó és jobb dolgok :blush: Csak itt nincs akkor árubőség és a fizetések ugyanazért a munkáért jóval alacsonyabbak (általában).

3 Likes

Totálisan egyet értek. Volt idő pár 10 éve, amikor megérte így kibumlizni, felpakolni, amit értél, mert nem volt itthon semmi és az id baromi drága és nehezen hozzáférhető. De ez manapság már nem éri meg.

2 Likes