@zalla az Anitához szokott lenni 20%-os kupon a Nők Lapjában, amikor nekik van ilyen bevásárló napok, vagy mi a csoda. Más akcióban (Glamour, Joy) eddig nem vettek részt, viszont a Nők Lapjás nem csak 3 napig érvényes, hanem kb. abban a hónapban.
Persze még így is drága, de pl. nekem azóta nem fáj a vállam, mióta Anita melltartót hordok.
Nekem van egy par Scarpe Basse cipom ezust szinben, fenyre lagyan foszforeszkalo kivitelben az Eccotol meg tavalyrol, de ezt a cipot nem ajanlom. Kenyelmes, de belul is sima bor, ami a hasznalattol kifenyesedik es csuszik. Konnyen bele lehet ugrani a cipobe, de csuszkal a talpam ha sietek benne, mert labfejen nem teljesen zart, ezert nem fogja meg annyira a labat. (Farmerrel jol mutat, de az eso elkapja a labejed, ha igy ertheto)
Van a sajat sitejukon outlet a jobb felso sarokban, lehet hogy ott kedvezobb aron vasarolhatsz, mint az altalad linkelt shopbol.
Ruhák Hm. Csakis leárazva vagyok hajlandó megvenni őket. Én is a nyári leárazáskor megveszem előre ,és télen is. Felháborít, miért kell egy neylon- poliester …-ra tizenezreket kiadni. Amúgy sem veszem fel, és a ruharendeléskor állandóan az összetevőket bújom. Polyesther, polyacril szavaktól rosszul vagyok, műanyag, rossz, nem levegőzik, utálat . Espritnél votlak régen fantasztikus 100 %-os pamut pulcsik, és pólók,sajnos most már ők is áttértek az 50 pamut, 50 polyacrilhoz. Mivel a neurodermitiszem miatt szúr , nem veszek. A mai pamut pólók szúrnak, nem tudom, hogyan állítják elő, de régen nem szúrtak. Marad a viszkóz, amit még elviselek, és pamutnál válogatok amig találok nem szúrósat. Általában H&M nél vásárolok leárazáskor, most is vettem viszkóz nacikat, a 30 fokos melegben is nagyon kényelmesek voltak. Farmer, az ALdiból, mert régen az Esprit farmerjeim elszakadtak pár hónap hordás után. Szétégett az anyag, ami elvileg 18 ezer Ft lett volna, szerencsére akciósan 6 ezerből megúsztam. Szóval , nem vagyok nagyon válogatós. Az aldis farmernacik jól bírják. 3000-ért . Cipő: csizmák, cipők csakis bőrből. Roszul vagyok a VEGÁN - vagyis car műanyag és Bőr-optika -car olcsó műanyag szavaktól. Esprit bőr csizmáim nagyon jól bírják, szigorúan leárazva vettem őket. Dr. Martensből szereztem be 2-3 párat, mert nagyon kényelmesek, nyár kivételével állandóan hordom őket órájkon keresztül. Persze mostmár ők is gyártanak “vegán” bakancsokat vagy szövettel bélelik ki ,úgyhogy itt is nézni kell mi az anyag. Sajnos én is sarkofájós vagyok, a martensben jól viselem. Kaptam talpbetétet azt munkahelyen használom. Nyárra papucsok ,bőrből. Itt a nlémet online shopokban lehet 7-8 ezerért találni strapabírókat Most műanyag crocsokat rendeltem, mert nagyon kényelmesek. . Ezeket viselem el egyedül ,ami műanyag… Tornacipőből is találtam kívül-belül bőrt. Munkahelyre sportcipőm van ,adidas, nike deichmannból leárazva. Kényelmes, de akkor is szintetikus ,nem értem, a fiatal lányok hogy bírják egész nap ,nekem 6-7 órákat van a lábamon ,de már vakarózok, a lábfejem sebes. pedig pamut zoknival viselem. Próbáltam a martenst de nehéz maga a baki , rohangálok, gyorsan, ebben nem megy. Táskákból is bőr, a szintetikus szétszakad nálam pár hónap alatt. Michael korstól van pár, jól bírják a gyűrődést.Természetesen leárazáskor vettem őket . Az eccot majd meglesem én is, max. munkahelyre kipróbálok egyet . Hihetetlen mit akadéskokodnak a Deichmannban. Németországban visszaviszed, és egyből cserélik ki, ha szétment, .Ilyet, hogy nem rendeltetésszerűen használtad… szép. A fiamnak veszek sportcipőt onnan, és azért a 18ezres nike cipőt vissza viszem, ha 2-3 hónap használat után tönkremegy. A suliban bent papucsban van, így szinte csak délután pár órára használja ha kint van a játszótéren . Amikor kisebb lába volt ,az elephanten cipőket vettem neki, hihetetlenül bírták a strapát, azokból 1-et sem kellett visszavinni. És leárazáskor azokat is szuper áron megkaptam. Kár, hogy nem gyártanak 40-es lábra.
Az Elephanten tényleg szuper gyerekcipő!
Én olyan jól tudok szórakozni azon, amikor mindenféle jelzőt tesznek a bőr szó elé (öko, eco, stb.), csak hogy ne kelljen azt leírni, hogy műbőr.
Egyébként ez is érdekes, mert első római utamon vettem egy műbőr Carpisa táskát, és nem tudom, hogy miből van, de a mai napig semmi baja, pedig legalább 12-13 éves, és időnként még mindig szoktam használni is.
Nekem nincs bajom azzal, ha a táska műbőr, általában hamar megunom, úgyhogy nem gond, ha nem bírja évekig.
Nálam textil stopp van egy ideje. Egyszerűen már nem tudok hova pakolni ruhákat, kidobni sajnálom. Hátha később újra szeretném hordani.
A ruhatáram 85 % turiból van. A plázákban a megfizethető üzletek számomra gagyik. Nincs normális szabásuk és béna az anyaguk, ezért vásároltam inkább turikban. Az utóbbi hónapokban már turikban is ezt tapasztaltam, ez is oka a textilstoppnak.
Cipő ugyanez. Nagyon sok és nem tudom hová tenni. Legközelebb akkor veszek csak, ha tényleg szükségem van rá.
Esetleg, ha találok valami extrémet, mint pl nem rég egy magas sarkú, térdig érő gladiátor szandált, ami szerelem…akkor is, ha soha nem lesz rajtam, muszáj birtokolni egy ilyet.
Akár csak a Masca overáljaim… nagyon szeretem őket, de alig hordom.
Úgy látom ruhák terén kivétel vagyok a fórumozók társaságban Én ugyanis a legtöbb ruhámat Reserved, Mohito, New Yorker, C&A, H&M és F&F boltokban veszem. Ja meg Takko és Orsay (aka fast fashion). Tudom hogy mostanában (nem csak itt, hanem Youtuber körökben is) ez cikinek számít, de nagyon szuper alapdarabokat lehet ezekben venni, jól kombinálható ruhákat. Illetve van jópár izgibb darabom is ezekből, mintás nyári overállok, stb.
Turikban is próbálkoztam nem egyszer, van is onnan pár darabom, de idő/sikerélmény arányban nálam a legrosszabb. Sem dolgozó, sem babazós időszakomban nem volt időhatékony. Jelenleg kedvenc: online Reserved és Mohito webshopokban leadom a rendelést a gyerekeknek, férjemnek és magamnak is, és mindig szuper ami érkezik. Legalábbis nekünk megfelelő, én ugyanis hamar unok rá ruhákra pár kedvenc darabot leszámítva, nem szempont hogy évekig bírja. A gyerekek még szempillantás alatt kinövik úgyis.
Én is kivétel vagyok, nagyrészt én is Reserved, H&M, C&A, F&F, New Yorker, Sinsay-ből vásárolok magamnak. Régen szerettem a Hádát, de baromira megdrágult és nagyon ritkán találok olyat, amire azt mondanám, hogy tetszik, pedig kitartóan próbálkozom még mindig. A Reserved és a Sinsay nekem új felfedezések, előbbiben leárazáskor baromi jó munkahelyre való félig elegáns cuccokat vettem szinte semmi pénzért, utóbbi pedig a macskás pólók lelőhelye szinte semmi pénzért (én gyereklelkű gyűjtöm a macskás pólókat, ha nem munkahelyre megyek, akkor tuti az van rajtam).
Farmert mindig a Tescoban veszek (F&F), mert ez bírja a legjobban a combdörzsölődésemet, és kb 9-10 hónapig kitart egy darab folyamatos hordással. Ennek tetejébe még jól is áll és olcsó is.
Cipőt általában H&M-ben (balerina), de inkább Deichmannban szoktam venni. Nem 5 évre tervezek ilyenkor, gyorsan megunom a cipőimet és szeretem 1-2 évente cserélni a kollekciót, annyit meg pont kibírnak és ahhoz képest nem vészes az áruk (6-12 ezer Ft-ért vásárolok kb.)
Táskákat is Deichmannban, C&A-ban vagy Sinsay-ben veszem, olcsók és kb 2 évet kibírnak nálam mindennapi használattal, nekem jó.
Ami nálam folyamatos küszködés, az a melltartó. Sajnos nincs kedvem 1 db-ra 15 ezer Ft-ot kiadni, mert azért mégiscsak szükségem lenne többre, kapásból kidobhatnék vagy 70 ezer Ft-ot az ablakon. Általában C&A-ban vagy Kikben találok magamra azért szökőévente egyszer egy kevésbé drága példányt, ami 1-2 évig kihúzza.
Szóval azt hiszem én vagyok a megtestesült fogyasztói társadalom, mert én szinte tényleg csak fast fashionben vásárolok magamnak
Tényleg, Sinsay, onnan is rendeltem már jókat
Fehérneműben a Tezenist szeretem legjobban, nem drága és jó minőségű
Melltartót ne is mondd … Világ életemben nagy melleim voltak 80 F - G, néha H kosár. Amit ugye tartani is kell, nem csak elfedni. Üzletben ami szóba jöhet a Triumph, Playtex, Felina. Sarianát évek óta nem is látok. Az Intimissimi, Women Secretnél bébi méretek vannak csak. És igen, teljes áron 10.000 huf alatt nincs. Tavaly varrattam fel a melleimet, műtét után alig vártam, hogy vehessek végre olcsóbban , szexi melltartókat. Mert most már csak takarnia kell, tartani nem annyira. Sajnos, nem jött be a számításom, mert a H&M, C&A-nál ugyan vannak szépek és olcsóak, de még mindig kicsik, másrészt ezek semmit nem tartanának.Pedig némelyik egész nagy méret ránézésre.
KIKben ritkán járok, egyszer próbáltam ott, de ami tetszett, annak vékony volt a pántja, nagyon vágott.
Szóval, itt is marad a turi, viseletleneket találok, szigorúan kézzel mosom, így sokáig kitartanak
A másik a sportmelltartó.
Szintén túrtam egy Shock Absorber márkájút. Fantasztikus. Új áron 15 -20 ezer forint között van. Még figyelgetem az akciókat, de fogok venni egyet teljes áron, mert a méretemben nem volt még akciós, de sportoláshoz muszáj.
Ugyan, ez miért lenne ciki? A legtöbb ruhám nekem is az általad felsorolt boltokból van. New Yorker, F&F nekem mindig meglepő, de szuper ruhákat találok, és a kedvenc darabjaimat szereztem be rőlük.
Turihoz soha nem volt türelmem, nagyon hamar feladtam. Most bennem van, hogy talán újra megpróbálom, de sok reményt nem fűzök hozzá. Viszont szeretném támogatni a magyar ipart, ezért ez is egy cél, hogy amikor legközelebb szükségem lenne valamire, magyar terméket vegyek. Meg még egy csomó mindent szeretnék, de amíg nem kerülök oda, hogy ténylegesen vásárolnom kell valamit, addig csak az elképzeléseimről mesélhetnék. De ne érezd magad rosszul, hogy hol vásárolsz. Szerintem nem is az lenne a lényeg, hanem sokkal inkább, hogy hogyan viszonyulsz ahhoz, amit vettél.
Dunai manónak igaza van :), bár sok ruhám van turkálóból, sok közülük H&M-es.
New yorkert én is szeretem :).
Az F and F, párom egyik kedvence, nem rosszak a ruhák amit vesz :). Én egyszer vettem ott két csodálatos ruhát :). Mostanában az ottani ruhák viszont, mintha valami pocsék tervezők által készített ruhák lennének, vagy csak a mostani divat ennyire eltérő az enyémtől :). Megmondom őszintén téli kabátot a kínaiból vettem, de nagyon klassz, meleg még is szép szóval néha az is nagyon jó egy-egy ruha beszerzésére :).
Mostanában a csapból is az folyik neten hogy fú a fast fashion milyen színvonaltalan és gagyi és egyencucc. Pedig tényleg vannak jól kombinálható darabok és gyorsan beszerezhető elérhető áron
Bár gyakran megyek el az Orsay előtt, elvétve tévedek be. De még a kirakati dolgok alapján is egyértelműen látható a javulás, kifejezetten szép kollekcióik is vannak.
Szerintem ezekben az üzletekben vegyes a minőség, vagyis tapinthatóan van ami jobb, és ami kevésbé. Így tudnak olcsóbban árusítani.
Én az ilyen paraszt eladóknak mindig megjegyzem epésen, hogy “Bizonyára a maga fizetéséből nem jelenthet problémát, hogy X ezer forintot kidobott az ablakon, de nekem számít!” Na, ilyenkor csak pislognak a libák… Különösen utálom, amikor nálam idősebb kiszolgáló hölgyek lekezelően kezdenek el kioktatni, mintha legalábbis a lányuk lennék, hogy mit hogy kéne hordani/kezelni/tárolni…
Na, ezzel nagyon fején találtad a szöget! A bérek kizárólag az építőiparban/szakmunkák/HORECA szegmensben mentek fel, a diplomások viszont eszméletlenül lemaradtak (kivéve az egészségügyet, de az egy másik végtelen történet… hagyjuk is). Az is nagyon vicces, hogy a magyar emberek mennyire imádnak túlárazott, rossz minőségű nyaralásokra befizetni! Ausztriából vagy Németországból átlagosan 30%-kal olcsóbban tudsz részt venni ugyanarra az úticélra szervezett magasabb kategóriás hotelben (mert van különbség, mit osztanak ki a keleti blokknak és a nyugati vendégeknek), olyan repterekről, ahol nem 40-50 percet kell várakoznod a csomagodra, hogy mindenkinek legyen elég ideje kényelmesen kifosztani a bőröndöket… A Qatar Airways sem meri például Budapesttől nyugatra megtenni, hogy olyan gépet küldjön, amin nem működnek a fedélzeti computerek, stb…
Összességében egy vicc, hogy mennyivel drágább az élet a legtöbb területen Magyarországon, mint tőlünk nyugatabbra, és milye szomorú, hogy az emberek ezt nem veszik észre…
6 éve szinte csak a Qatarral repülünk és amikor másodszor kaptunk Budapestről olyan gépet, amin még egy árva folyosói monitor sem volt, nem hogy egyéb fedélzeti szórakoztató elektronika, írásban megkérdeztem tőlük, hogy ez miért van és miért csak a budapesti járataikon tapasztalunk ilyet. Nem valószínű, hogy a levelem hatására, de azóta mindig van fejtámlába épített monitor Normális gépekkel jövünk-megyünk egy jó ideje már , a délutáni járat pedig már két alkalommal szélestörzsű gép volt.
A nyaralások során mi nem lennénk előrébb sem Béccsel, sem Pozsonnyal. Csak az odáig eljutás majdnem 6 órát venne igénybe, kiesnek ezért ezek a repterek.
Én is írtam nekik! lekopogom, azóta kétszer nem volt semmi gondunk, de arról megnyugtattak a budapesti irodások, hogy semmi foganatja nem lesz a levelemnek, teljesen eshetőleges, hogy indulás előtti napon melyik járatra küldenek “cseregépet”. Mondanom se kell, a mai napig nem kaptam választ az ügyfélszolgálattól… Ha nem lenne ennyire jó helyen/időben a csatlakozásuk, már régen váltottunk volna, de emiatt mindig őket választjuk mindig. Pedig sajnos a kaja is rémes
A legrosszabb, amit repülőn valaha ettem. Szó szerint ehetetlen. Amikor meglátom a reggeli kolbászkákat, már a hideg kiráz.