Retinoltartalmú termékek - amikről nem tudsz

#1

Olyan retinoltartalmú termékek, melyekkel kapcsolatban a gyártó egyértelműen nem kommunikálja, hogy A-vitamint, vagy származékait tartalmazzák.

#2

Sziasztok! A téma azért született, mert tegnap egy krémmániás termék feltöltésekor megdöbbenten vettem észre, hogy retinolt tartalmaz, ami terhesség, szoptatás idején nem ajánlott. Az általam olvasott szakirodalom alapján nem egyértelmű, hogy a helyileg alkalmazott retinolok a magzatkárosító hatással rendelkeznének. A biztonság kedvéért azonban jó tudni miben van és miben nincs az adott hatóanyag. Így az adott kismama, anyuka dönthet arról, hogy szeretné-e használni az adott krémet. Olyan termékekről szeretnék beszélni, ahol nincs egyértelműen jelezve, hogy retinolt tartalmaznak (értsd: címke elején, leírásban), csak az INCI listát olvasva derül ki a dolog.

1 Like
#3

Kezdem a gyűtést:
Pixi Vitamin-C Serum: C-vitamint és antioxidánsokat tartalmazó szérum, mely retinolt tartalmaz.
Murad Oil Control Mattifier SPF 15: Bőrt kiegyensúlyozó fényvédős arcápoló, retinyl palmitate tartalommal.

#4

IT Cosmetics Bye Bye under eye korrektor szem alatti korrektor, INCI 9. helyén áll a retinyl palmitate

IT CC krém a normál változatban, bár eléggé a lista végén, de szintén van retinyl palmitate.
A matt változatban nincs (annak még megvan a doboza, onnan néztem meg).

2 Likes
#5

@Kokapu: köszi! Pont tegnap rendeltem meg hosszú gondolkodás után a matt változatot. Infarktust kaptam volna, ha abban is van…

1 Like
#6

Gondoltam már rá, hogy kiegészítem a KM-es lapját az INCI listával, de olyan hosszú, hogy elvetettem az ötletet…

#7

Én allergiás vagyok a retinolra (kiütéseim lesznek tőle), ezért mindig átböngészem az INCI-t, ha gyanús a termék. Jó a topik.

1 Like
#8

https://kremmania.hu/kremek/rimmel-extra-super-lash-szempillaspiral

A sunyi szemdagasztó. Elméletben kedveltem, nem azért mert jó volt, hanem azért mert olcsó és van belőle barna, ami jobban néz ki a vörös albínó pilláimon mint a fekete. Instant ekcéma-monokli szinte minden alkalommal, nem értettem amíg rá nem néztem hogy mi van benne…

#9

https://kremmania.hu/kremek/artdeco-couture-koromlakk
Ebben nem rég fedeztem fel, meg is lepődtem, azóta nem is használom - én 34. hétben vagyok, és nem sokat körömlakkoztam a terhesség alatt egyébként se -, a color and care vonalában szerencsére nincs, kb 10-12 lakkom van, annak nagy része artdeco.

#10

@Trixi: Sajnos én rendetlen vagyok, és nem szoktam (mondjuk az allergia más tészta, akkor sajnos gondolom nincs más lehetőséged). Egyébként én azt hittem, hogy ez egy olyan összetevő, amit ha nem is kötelező jelezni a leírásban, de minimum érdemes. Ha másért nem, azért, hogy a cég előadhassa, hogy milyen sokat tesz a fiatalságunkért…
Viszont az megdöbbentő, hogy szempillaspirálban és körömlakkban is van retinolszármazék… Tudnám minek. :roll_eyes:

#11

A bio oil is ilyen, nem?

#12

Igen, pont most néztem meg. Szerencsére nem vette meg, tökéletes has és mell kenegetésre a lidl-s édesmandulás kamillás isteni illatú olaj:)

#13

https://kremmania.hu/kremek/e-l-f-studio-spf45-fenyvedo-puder-uva-uvb-vedelemmel
újabb gyöngyszemet találtam…:frowning:

#14

Egyre jobban belejövök ebbe a keresgélésbe:)) Ebben nem hogy retinol származék van, hanem maga a retinol…
https://kremmania.hu/kremek/coconutoil-cosmetics-hajregeneralo-szerum
https://kremmania.hu/kremek/coconutoil-cosmetics-koromapolo-olaj

#15

Szerintem ha az ember megjárja egyszer, 5x óvatosabb utána. Egyébként a téma indító termék a pixi C-vitaminos széruma volt, ami miatt felvettem a kapcsolatot a márka ügyfélszolgálatával. A válaszuk elég meglepő volt: terhesek nyugodtan használhatják a szérumot. Valószínűleg minimális mennyiségű retinolt tartalmazhat a termék. Ennek ellenére nem igazán értem a hozzáállást. Nem hinném, hogy terhes nőkön tesztelték volna a terméket… Most kicsit tanácstalanul nézem a maradék 20 ml-t az üvegben, hogy mi legyen vele… :thinking:

#16

Én felfüggesztettem minden olyan cucc használatát, amiben kicsit is kételkedtem. Ez csak pár hónap az életemből, kibírom simán. Egyébként a táplálkozással bevitt “dolgok” egy fokkal jobban aggasztanak. pld a 2-3. hónapban feszt pick nosztalgia párizsi ehetnékem volt, ettem is de próbáltam vissza fogni :grinning: mindentől émelyegtem, de a párizsis zsemle savanyú ubival a kedvencem volt, de uténa elmúlt szerencsére. Most is így az utolsó hetekben 3x elolvasok egy összetevő listát pld jégkrémen, hogy biztos kell-e ez nekem, neki. Én ősszel a majdnem tele üveg 0,5%-is retinolomat odaadtam egy bnőmnek, aki nagyon megszerette, úgyhogy ennek örültem, hogy jót tehettem vele. Vagy add el itt KM-en, biztos lesz aki szívesen kipróbálná.

#17

Az a helyzet, hogy már csak két hét van hátra, így talán nagy tétje nincs a dolognak… De azt hiszem inkább a biztonságos utat választom, és el fogom ajándékozni valaki olyannak, aki szívesen elhasználja (az eladást azt hiszem felfüggesztem egy rövid időre, addig meg tuti megromlik :sweat_smile:).
Az étkezéssel kapcsolatban én furcsán nyugodt vagyok. Lehet, hogy csak beképzelem, de szerintem jelzi a gyerek, mit szeretne. Én nem voltam nagyon kívánós, de volt egy időszak, mikor nagy mennyiségű tejterméket fogyasztottam. Persze a következő laborvizsgálat során kiderült, hogy a calcium szintem alacsony…

1 Like
#18

:)) nekem 5 hét van hátra, de hát igen a szoptatás alatt se lehet mindent kenni…én is azért szabadultam meg.

1 Like