Köszi!
Szerencsére elértem azt az állapotot, hogy tele a szekrény ruhával, ezért marad a Vinted a Shein helyett😄 . Most kezdem érteni minek elpakolni a téli és a nyári ruhákát szezonon kívül.
Ruhát én sem akarok, igazából múltkor rendeltem egy fonott pótszíjat a Samsung Fit karkötőmhöz, és sokkal jobb, mint a szilikon, engedi lélegezni a bőrt. Itthon egy helyen találtam, pontosan kétszer annyiba kerül, mint a Shein emelt ára. Szóval valószínűleg inkább megrendelem majd onnan…
Pont ma rendeltem iHerb-ről, 5 db vitamint. 4.33 dollár customs duty-t tettek rá.
És ez után már nem számolnak fel semmit ámikor megérkezik vagy az majd kiderül?
Úgy tudom, nem kell már semmit fizetni a csomag érkezésekor. Az oldal ezt írja (csatolom), szóval bizakodó vagyok, ha kellene is fizetni, visszaadja az iHerb.
Ami jobban aggaszt, hogy ki fogja hozni a csomagot, Magyar Postát ír. Régen a Sameday vagy GLS szállított.
Lányom nagyívben tesz erre a vámos dologra, már 3x rendelt a Sheinről június eleje óta. Az árak emelkedtek valamennyit (de az sem érdekli), viszont ugyanúgy hozta a futár, mint máskor, semmit nem kellett intézni, fizetni stb.
Aha, tehát ha még kellene fizetned a csomagod megérkezése előtt az szabálytalan lenne, hiszen náluk már fizettél (custom fee-t). Köszi! Én is utána
Nézhetnék, de könnyebb a gyakorlati tapsztalatot megérdeklődni 

Nekem tavaly nem kellett, mert IOSS rendszerben vannak. Szerintem függetlenül ettől az új sarctól, ez most is így van.
A “szokásos” Temus augusztusi tanárnéni matricáim rendelésénél jócskán kiakadt a szemem. Összeszedtem egy kosarat, nyilván más egyéb is volt benne, több kategóriából, de konkrétan több a vám, mint maguk a termékek.
Úgyhogy ezt most elengedtem egy időre.
A vámok bevezetése óta volt egy Yesstyle rendelésem. Emlékeim szerint egyszeri párszáz forintos összeg volt feltüntetve a checkout-nál. Az ugye annyival egyszerűbb, hogy 1 termékkategóriát rendeltem.
A Stylevana checkout nem tüntet fel vámköltséget, de még nem adtam le a rendelést, hátha még beugrik valami 
A Temuról én is lemondtam. Egy festék izgatja még a fantáziámat, de nem éri el a szállítási határt. Ha meg elérem más cuccokkal azt a határt, akkor biza így járok én is, mint te. Azt meg már nem akaródzik kifizetni.
Temunál esetleg nézd meg, hogy EU raktárból szállítható-e? Bár úgy valamivel drágább, de talán nem ennyire.
Jó ötlet, de ezt a cuccot nem találtam, sajnos.
Hát igen, úgy sokkal kevesebb termék van.
Aliexpresst vagy sheint nem nézted? Azokon van fényképes kereső is.
Aliexpressen szoktak lenni festékek, meg ilyen kreatív cuccok. Ha jól tudom, sheinen is szoktak lenni használati tárgyak, stb, nem csak ruhák. De onnét még nem rendeltem, csak aliexpresszől és temuról.
Július 1. óta még én se rendeltem EU-n kívülről.
Nagyon jó lenne ha a temu összekapná magát. Varrós kellékeket szoktam venni, pl zipzárakat, patentokat, mert töredék áron van ugyanaz a minőség, mint a röltexben. Néha jobb is. Gyűlik gyűlik a lista, de hát ez így nem állapot.
Augusztus 3-án adtam le az iHerb rendelést, ma hozta az MPL.
Nagyon gyors volt. Nem kellett semmit fizetni.