Én a technot nem szeretem. A metál az jöhet, még tini koromban volt egy rövid időszak mikor csak black és death metált hallgattam A szüleim annyira nem örültek Mai napig ha rám jön egy-egy dalt meghallgatok, de amúgy a lágyabb metált és rockot illetve punk műfajt szeretem ha ezen a vonalon mozgunk. A mai zene igen érdekes Van ami nagyon tetszik és van amire azt mondom, hogy ezt az én közelemben inkább ne hallgassa senki
Mondanám, hogy én is mindenevő vagyok, de vannak műfajok amikből csak egy-egy dal tetszik. Szeretem ha érzelmeket közvetít a zene.
Na, örülök, hogy más is szereti a metált tinikoromban én is a black meg a trash metálra voltam ráfüggve, de egy-két igényeset még most is szeretek, a Rammstein viszont örök kedvenc marad
ha már régmúlt, meg ilyenek: mond valakinek valamit az a márka, hogy Yssa Beau? egy neon palettát láttam egy brit oldalon, amiatt próbáltam rákeresni, de sokat nem találtam róla a neten: két listinget az ebay.de-ről, meg egy holland szájceruza tesztet. valamiért a szemhéjpaletta kialakítása nekem túlságosan is ismerős, mintha már láttam volna réges-rég…
Hű de jó kis téma ez Én 20-22 éve voltam tini (35 éves vagyok) Sajnos apukámtól örököltem a problémás, pattanásos bőrömet, volt olyan időszak amikor 3 hetente jártam kozmetikushoz tisztításra. Akkoriban használtam az ő javaslatára az Ilcsi féle fekete szappant (folyékony) Természetesen a bőrgyógyászt is megjártam, emlékszem használtam Dalacin T és Differin gél nevű termékeket.
Akkoriban az Oxy tonik és Oxy lemosó volt nálam a menő. Néha a vállamra, hátamra is jött egy-egy csúfság, azokat az Oriflame-nél kapható zöld színű, radírozó szemcsékkel ellátott teafa (azt hiszem az volt) szappannal kezeltem.
Mivel anyukám egyáltalán nem sminkelt, így az ő tanácsaira nem számíthattam. Emlékszem egyetlen krémet használt, mégpedig a Niveát fém tégelyes kiszerelésben.
Szóval smink: határozottan emlékszem, hogy volt egy Avonos szemhéjpúder kompaktom amiben egy levendula lila és egy sötétlila szín kapott helyet. Meg egy Oriflame krém színű matt monó. Akkoriban az Avonnál kapható krémes púderalapozó volt a nagy kedvencem, többet is elfogyasztottam belőle. Szempillaspirálokat és parfümöket is szintén a katalógusból szereztem be.
A városunkban volt egy 100 Ft-os bolt, onnan volt egy 4 színből álló rózsás-lilás árnyalatokból álló Constance Caroll palettám. Nagyon szerettem
3 kedvenc rúzsom volt: az egyik egy Oriflame rúzs aminek fényes korallos színe volt. Talán még ma is felkenném, nagyon passzolt hozzám, imádtam. A neve nem jut eszembe. A másik kettő Avonos volt, az egyik egy fényes hideg tónusú világosrózsaszín, a másik pedig az Iced Coffee nevű árnyalat ami egy fényes barnás szín volt és teljesen el is használtam, sőt újra is vettem akkoriban.
A hajam először 16 éves koromban lett befestve, természetesen otthon, Palette hajfestékkel. Meg voltam őrülve a padlizsán árnyalatért és azt kívántam bárcsak lilásabb lenne a hajamon.
Amire még emlékszem, az a Prét a Porter spray. Meg voltam őrülve értem, imádtam az illatát. A parfüm változata a Dm-ben még mindig kapható.
Igen, ez az! Az Iced Champink. Ez volt a neve a halvány rózsaszín rúzsnak. Én is imádtam a húgommal együtt.
A Golf tojásos balzsam is megtalálható volt a mi fürdőszobánkban is, a Csalán samponnal együtt (talán Herbária volt a márka neve)
@Szandika anyu meg apu is mindig Kolynos fogkrémet használt gyerekkoromban Máig emlékszem, sárga tubus zöld felirattal.
Annyira jó volt olvasni az anyukákról és nagymamákról szóló írásaitokat, hogy most én is leírom a saját emlékeim.
Anyukám rendszeresen hozta haza az Avon katalógust, amit én és öcsém nagyon szerettünk lapozgatni. Állandóan sminket akartam vele vetetni, amibe persze nem egyezett bele. Ekkor lehettem talán tíz éves
Emlékszem ajakbalzsamot kaptam belőle és később egy szájfényt az arctisztítók mellett.
Édesanyám az arckrémeiket szokta használni. Egyszer rendelt egy solution szettet ami henger alakú dobozban volt. A doboz mai napig általam van használatban, ugyanis abban tartom a szemceruzáim. A naturals vonalból a tusfürdőket én nagyon szerettem, de viszonylag drágák voltak, ezért csak ritkán kaptam. Az első testápolónk egy dinnyés naturals volt. Egyszer rendelt magának anyukám egy color trend rúzst, aminek mai napig emlékszem a színére, valami botrányos nude féle volt fényes hatással. A hidratáló rúzsok közül egy halvány pink is volt neki. Arctisztítót egy évvel ezelőttig egyáltalán nem használt, amíg nem adtam neki egyet. Nem látom, hogy napi szinten használva lenne, de azért fogyogat.
Ő nem szeret halmozni, mindig elhasználja amit vesz és nekem is mindig mondja, hogy minek az a sok kence. Most többnyire tőlem kapja a szépségápolási termékeit, Glamour napokon vásárolok be neki.
Nagymamám nem használ semmi arckrémet, egyedül a kezeit keni, de azt is csak azért, mert nagyon száraz. Mai napig a legegyszerűbb termékeket használja. A hajára néha fúj egy kis hajlakkot, amit én szoktam neki venni. Ő is elhasználja amit megvesz, nem halmoz.
Nem tudom honnan vannak a halmozó génjeim
Anyukám a mai napig a Pret-a-porter-t szokta használni Illetve az “ünnepi” parfümje a sárga Kookai volt, amit már nem gyártanak, de tavasszal itt szereztem neki egy üveges 15 ml-t, hát volt nagy öröm
Az én anyukám csak mostanában, 3-4 éve kezdett arckrémet használni. Előtte sosem használt, sőt még 38 évesen is sokszor hitték 18-nak és meg kellett mutatnia a személyi igazolványát a boltban :D. Testápolót mindig is használt, annyira puha lesz a bőre hogy hihetetlen :D. Mi is szerettük az avon termékeket többször volt kiskoromban onnan tusfürdő, habfürdő. Amiket én máig szeretek az avontól azok a parfümök, nem túl drágák de hétköznapokra szerintem kiváló lehet :). Mindig vett kiskoromtól fogva egyet-egyet nekünk :). Csak alkalmakkor használt és használ sminket, mert elég világos a szempillája, nagyon látszik a szempilláján ha ki van festve, nagyon szép lesz anyukám . Pirosítót, szemhéjfestéket, rúzst nem használ, alapozót, korrektort is csak néha. Ráncai inkább csak aprók vannak :).
Mamám teljesen más. Fiatalosan öltözködik és jól is állnak neki a cuccok, mert rengeteg évet letagadhatna. :). Ebből adódik, hogy rengeteget sminkelt, mindennap rúzs, alapozó, korrektor, pirosító, bronzosító, szempillaspirál, körömlakk. Szemhéjfestékre nem mindig emlékszem hogy használt volna ( sőt nem igazán használt), inkább szemhéjtust.
Hélia-d, Loreal termékeket kedvelte, a tiszta kakaóvajat is :).
Kookai? Aaah a narancssárga és a citromsárga is megvolt, mindekettőt nagyon szeretem. Hol tudtál szerezni?
Én csak a sárgát ismertem, anyumnak az alkalmi parfümje volt, így minden Karácsonykor az lengte körül a lakást
Itt találtam zsibin egy üveges maradékot, ugyanolyan isteni illata volt mint új korában Aznap leütöttem, ahogy feltették, szerintem sanszos hogy egy órán belül, hatalmas szerencse volt. Évek óta kerestem. És most újra keresem
Mázli
Nagyon felderültem, mikor megláttam ezt a topicot, eszembe jutott hogy mennyi gagyiságot kentem a fejemre régen Ahogy sokan mások, én is úgy kezdtem, hogy csak smink, arcápolásról fogalmam se volt. Eleinte csak szempillaspirál, általában Miss Sporty. Aztán később már jöttek mindenféle szemhéjpúderek, de csak magában egy szín, bármiféle elsatírozás nélkül. Belegondolni is szörnyű Aztán később jött a szemhéjtus is, amihez persze szintén nem értettem, szóval egyenetlen volt, nem egyforma, stb. Az arcápolást meg úgy kezdtem, hogy tömény alkoholos clean & clear tonikokat használtam, meg néha a sötétkék tégelyes nivea krémet és kb ennyi De ha most találkoznék az akkori énemmel, biztos nyakon vágnám
Oo, azok a regi szep idok…
Nalunk is a Baba szappan volt a meno, kb. 13 eves voltam, mikor anyum levaltotta a szappant tusfurdore. Akkor is sokaig Babat hasznaltunk, viszont aztan “nagy” lettem es persze nem volt jo a csaladi tusi, kellett vmi “nőiesebb” illatu, onnantol kezdve valtogattam.
Samponbol az a zöld, lelerekitett feju flakonos volt, Organics talan? De aztan lecsereltük Head and Shouldersre az Evolucio cimu film hatasara
12 eves voltam, mikor megnyilt az elso Rossmann a varosban, orakig alltam a körömlakkos pultok elott, akkor mas nem igazan erdekelt.
Sminkcuccokat eleinte ajandekba kaptam, de csak szemceruzat hasznaltam. (Csak alul a vizvonalban:rofl:). Kesobb jott a szempillaspiralmania, szinten a rozsaszin Maybellin volt a nyero. Ezekkel jol elvoltam 16 eves koromig, amikor is beutott a krach es pattanasos lettem. Tini tonik volt az elso, amot probaltam, aztan szepen sorban minden lehetseges kremet/tonikot, amin szerepelt a pattanastalanito varazsszo.
Aztn jott a kremmania, es minden megvaltozott.
Amire nagyon emlekszem, hogy mamameknak volt baromfiudvaruk, ezert nagyon durva cuccok voltak a furdoszobaban a retket lemosni. Volt egy ilyen nagyobb muanyag tegelyben valami zold trutyi ami levakart tenyleg mindent, annak de rühelltem a szagat… (hasonlo volt, mint most a Body Shopos kenderes kezkremnek)
Meg a gedeon bacsi samponjaval, a wu2vel ilyesztgettek, hogyha nem esem meg a spenotot, azzal fogjak megmosni a hajam. (Egyszer probaltam, de becsomosodtak a tincseim, batyam ki akarta fesulni egy jatek korkefevel, aminek az lett a vege, hogy ki kellett vagni a hajambol - ezt a traumat szerintem soha nem fogom kiheverni😅)
óó, a baba tusi nálunk is nagy sláger volt
Nem tudom ki hogy van vele, nekem a hajápolási rutinom is megért egy misét. Mindig is kevés, vékonyszálú és ráadásul még zsírosodásra is hajalmos hajam volt, amitől lelkibeteg voltam. Ezt én azzal próbáltam kiküszöbölni, hogy összevásároltam mindenféle csalános, gyógynövényes, citrusos, mentás stb. erős tisztító hatású sampont, amikkel 2 naponta mostam a hajam, balzsamot pedig nem használtam (mert arra jöttem rá, hogy az csak ellapítja a hajam, és ha nem teszek rá, igaz, hogy rohadt nehéz kifésülni, de legalább aztán lesz tartása - meg kihulik a fele). Rengeteget vasaltam, sokszor úgy, hogy még picit nedves volt. Ettől most is kiráz a hideg. Ennek persze ma is nyögöm a következményeit, még annál is kevesebb hajam van, de már jó pár éve próbálom “vissza regenerálni” és már nem érdekel, hogy rá van-e írva a samponra hogy zsíros hajra. Sok hajpakolást is használok (és persze balzsamot) és ha már nem szép a hajam, összekötöm és kész.
Ultra a neve a zöld trutyinak. Az tényleg mindent levisz
Eszembe jutott még egy tusfürdő + testápoló, amit imádtam, igaz ez annyira nem régen, olyan 12-15 éve volt kapható. The Healing Garden sleep well. Mennyei illat volt.
Nem rég beszélt párom édesanyja a legendás óceán és fa szappanokról, még mindig van neki régről, mindig az ágynemű közé teszi be őket :).