Szövegben eddig nálam nem volt gond azzal, ha jeleztem, hogy próbafújás hiányzik
Annyit szoktam írni, hogy pl. 45/50 ml, így még nem volt gond. Lehet, hogy rossz a gondolatmenetem, de kerülöm az olyan szavakat, amiket esetleg az algoritmus kiszűrhet, pl. bontott, hiány, stb.
Én láttam olyan szemhéjfestéket amiben pl ujjlenyomat volt és vígan fent maradhatott. Nekem pedig az érintetlent leszedték mert kibontva fotóztam.
Javaslatom csak zárva fotózd le és írd ki hogy keress bátran ,küldök még fotót.
Mert sajnos ott is vannak gyagyás egyedek akik jelentgetnek,de mi jó nekik abban azt nem tudom.
Miért akarja valaki, hogy tegyem fel vinted-re az itt hirdetett termékemet, mert csak akkor venné meg? Akárhogy gondolkozom, nem találtam rá magyarázatot, hiszen itt is megvehetné, ha tényleg kellene neki. Ötlet?
Nem tudom most hogyan működik itt a piactér, de szerintem a Vinted biztonságosabb. Nem előre utal, hanem akkor fizet, amikor megkapta a terméket. Valószínűleg van egyenlege és abból szeretné fizetni, gyorsabb, mint utalni.
Persze ott is előfordulnak csaló próbálkozások, de mióta lehet ott is kence-ficét eladni, a bontatlan dolgaimat én is ott hirdetem meg. Nekem még nem volt ottani adás-vétellel problémám.
Köszi, így logikus. Bár nem hoztad meg a kedvem az ottani eladáshoz, egyelőre maradok itt.
Ráadásul a szállítás is sokkal egyszerűbb, nem kell címet egyeztetni meg ki mivel szeretné, hanem ott van minden egyértelműen előre leírva. Szinte 0 kommunikációval lehet vásárolni. Szerintem is sokkal jobb. Utalási adatokat sem kell egyeztetni. Piactéren több email váltásba került mindez általában.
Valójában egyből kifizeti a vevő, csak a megérkezett termék jóváhagyásáig az eladó nem kapja meg.
Igaz, így pontos!
Annyit hozzátennék a Vintedes témához, hogy újabban neten sok sztori kering arról, hogy csalók vannak fent és mivel a rendszer a vásárlót védi, nagyon nehéz bizonyítani, hogy valóban azt adtad-e fel ami fel volt töltve és nem azt amit a vevő utólag ( hamisan) befotózott. Utána az eladó meg futhat a pénze után.
Én még soha semmit nem vettem/ adtam el, de oda jutottam, hogy nem is fogok, mert egyszerűen félek ettől, hogy nem azt kapom amit kértem.
Maradok a hagyományos webáruházaknál és egy-egy megbízható Krémmániás eladónál.
Eddig eszembe se jutott regisztrálni, de most én is utánanéztem. Mivel tényleg inkább a vevőt védi és én nem annyira vásárolni szeretnék, hanem eladni (főleg keveset használt parfümöt), és azt se nagy tételben, így egyelőre kihagyom. Annyira nem tetszik, hogy a vevő már vígan használja a cuccot, én meg még a pénzemre várok. A futár se adja a kezembe a csomagot, amíg nem fizetek.
Itt a km-en (meg úgy általában más hasonló felületeken is) fordítva van, inkább a vevő kockáztat, erre vannak az értékelések, igaz ez se mindenkit nyugatat meg. Itt is belefutottam már mindenféle mentalitásba és paranoiába, de kisebb döccenőkkel tudtam kezelni.
Köszi mindenkinek a segítséget, egyelőre nem lettem lelkes a vintedtől, aztán majd meglátom.
Én használom, kizárólag eladásra, nem gondolnám, hogy a vevőt jobban védené, mint az eladót.
A vevőkkel szinte (az esetek 90%-ában) semmit nem kell egyeztetni, az applikáció könnyen, jól használható, tényleg nincs 1 perc egy holmi feltöltése. Veszteni valód szerintem sincs, mert a vevő előre utalja a pénzt, amit a Vinted továbbít neked, amint a vevő átvette a csomagot. Olyan szállítási módot állítasz be, ami neked kényelmes vagy útba esik. Nekem bevált.
Egy jó tanács a Vintedhez! Ha fóliás is a termék akkor is bontsd ki mégha később is szeretnéd használni és csak úgy adj értékelést. Én meg-jártam,vettem egy arctisztítóhabot fóliásat. Minden olyan volt mint a gyári csomagoláson. Kb .2 hét múlva bontottam akkor jött a feketeleves, víz volt benne . Már hiába reklamáltam a pénzemet nem kaptam vissza. Az eladó ki lett tiltva ,gondolom nem én voltam az első balek.
Sajnálom hogy így jártál, sosem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet.