Piactéren eladott termékek postázása

Sziasztok! Elnézést ha van már ilyen topik, én sajnos nem találtam.
Postán szoktam feladni ajánlott levélként, postán maradóra az általam eladott termékeket, Ez korábban kb 500 Ft postai díjat jelentett. Most viszont a kalkulátor 800 - 1000 Ft közötti díjat számol 500g alatti levélre.
Nektek mi a tapasztalat? Tényleg ilyen drága lett? Ha nevetségesen olcsón adok el valamit, a postai díj akkor is annyira megdobja, hogy a vevő inkább megveszi újonnan a terméket boltban. (Foxpost sajnos nincs a közelemben).
Előre is köszönöm a visszajelzéseket.

Legutóbb még 913 Ft volt a postán maradó ajánlott levél díja, szóval igen, ilyen drága lett. Azokat a termékeket, amiket nevetségesen olcsón adnék el, már inkább fel sem teszem, elajándékozom valakinek, mert senkinek nem éri meg.

3 Likes

Nagyon szépen köszönöm! Sajnálom, mert például most is kaptam egy-két dolgot ajándékba ami nagyon nem én vagyok, bontatlanok és jelképes összegért tovább is adnám, de postával már közelíti a bolti árat és akkor ott van még az utalás tranzakciós díja is. Elajándékozni nem tudom, mert ismerősi, családi körben sajnos senkit nem foglalkoztat annyira a kozmetikumok világa. Még egyszer köszönöm a választ! :slight_smile:

1 Like

Ráadásul a postánál alkalmazott mérethatár miatt simán előfordulhat, hogy pl. egy rúzst a kis súlya ellenére, ha a vevő sima feladással kérné, sem veszik fel, csakis ajánlott postán maradóként, merthogy az nem férne bele a levélszekrénybe.
Mondjuk én egyáltalán nem szeretek semmit simán feladni, mert ha elveszik, nem tudjuk bizonyítani még azt sem, hogy feladtuk. De a vevők egy része így kérné, így próbálna spórolni.
Esetleg próbáld meg valahogy csoportosítani (kettesével-hármasával) az eladásra szánt dolgaidat, ezzel optimalizálható a feladási díj.
A postai díjak évente, folyamatosan mennek felfelé, a foxpost lényegesen jobb szolgáltatást nyújt, már ahol elérhető. Szerencsére rohamléptekkel bővülnek, egyszer talán mindenhol jelen lesznek.

5 Likes

Köszi, ez jó ötlet, hogy 2-3 terméket egyben adjak el, hátha valakinek bejön a kombináció :slight_smile:
Ahol élek és dolgozom, város, de kb csak papíron, mert még egy GLS csomagpont sincs, nemhogy Foxpost. De remélem igazad lesz :slight_smile:

Egyébként rúzsfeladással jártam úgy egyszer,hogy bár ajánlott volt, a címzett üres borítékot kapott, mert a postán kilopták és vissza ragasztották. Még a posta hőbörgött, hogy miért nem csomagként lett feladva, mert így ez a kockázat fennáll…Ja és először azt mondták a címzettnek, hogy biztos üresen adtam fel, csakhogy a szelvényen rajta volt a mért súly, ami ugye jóval több volt, mint az üres borítéké. Már úgy voltam vele, hogy visszautalom a vevőnek a pénzt, de a posta kelletlenül megtérítette neki, így nem kaptam negatív értékelést.

3 Likes

Na ezért fontos az ajánlottként történő feladás. Egyébként egy végeláthatatlan, kellemetlen magyarázkodás következhetett volna.

1 Like

Igen, sajnos ilyen drága lett. Még ajándékba, postaköltségért sem éri meg a vevőnek az olcsó cucc. Múltkor Bécsbe küldtem egy ajánlott levelet (hivatalos) mondtam ennyiért már személyesen is el lehet ugrani vele :neutral_face:

1 Like

Ja, nagyon viccesek a postánál! Majd még értéknyilvánítást is kérek rá… Talán inkább lopni nem kéne :face_with_monocle:

5 Likes

Azért megnézném azt aki kilopta a rúzst…ez volt élete nagy dobása…??? :roll_eyes:

2 Likes

A mókás egyébként végül az volt, hogy amikor megkérdezték a címzettet az értékről a kártérítéshez, akkor volt annyira rafkós, hogy a bolti árat mondja, így utólag megvette magának. :slight_smile: (Egy szimpa Body shop-os ajakradírozós rúzs volt egyébként)

6 Likes