Piactéren eladott termékek postázása

A termék visszajött mivel nem vette át, így én fizettem a visszaküldés díját.

Auu… :grimacing:

Egyébként igyekszem max 2-3 napon belül feladni a terméket amit vásárolnak tőlem. De van olyan hogy másnap.

Úgy sejtem nem amiatt nem vette át, mert “sokára” küldted, hanem meggondolta magát és eltűnt inkább :frowning_face:

Igen. Dühített, de az életben mindenben ami új van egy kis tanulópénz így fogtam fel később.

1 Likes

Amit akarok hétfőn azt akarom pénteken is, meg 2 hét múlva is…
Ha kapok valamit amit nem tudok használni azt inkább elajándékozom, nem lenne idegem ilyen emberekkel vesződni.
Szeretem a zsibit, de csak mint vásàrló használom :slight_smile:

3 Likes

Megértem, hogy nincs kedved veszkődni az eladással.
Igazából veszteség az eladás, max. pénzben nem totális mínusz, de a mászkálás, energia, emit beleteszel sokszor tényleg nem éri meg (hacsak nem olyan cukikkal találkozik az ember, akik annyira örülnek és hálásak 1-1 termékért. Szerencsére ilyen is van szép számmal.).

2 Likes

Sosem adnék fel utánvéttel semmit, annak ellenére, hogy nekem egyszer itt a zsibin csinálták így (nyilván átvettem :smiley: ) velem. Pont azért, amit a többiek írnak, duplán fizeted a pk-t is és még az idődet is ellopja az ilyen nyomi.

2 Likes

Pont így vagyok én is.
Anno babaholmikat próbáltam eladni, kínlódás volt. Egyedül a Manduca babahordozóért jött el korrekten, aki ígérte. A többinél (etetőszék, járóka, ruha holmik, stb.) több volt, aki már nem ért oda, csak vártam.
Szóval én is csak vásárolni szoktam.

2 Likes

Most valami hasonló van nálam is. Igaz, előre utalt, de többször írtam neki, hogy ne felejtse el átvenni a csomagot (fox). Csak akkor válaszolt, amikor már visszafordult a csomag - elfelejtette átvenni. Ha visszakapom a feladási automatába, ki kell fizetnem a visszaküldés díját. Gyorsan intézkedett, felhívta őket, hogy kézbesítsék újra, persze ezért is fizetni kell. Ez volt március végén, azóta semmit nem tudok, sajnos a követési szám már nem él.

1 Likes

Én rengeteg gyerekholmit, sőt a babacuccok nagyrészét is nagyon gyorsan eladtam a Vinteden. Tele voltunk soha nem használt új ruhákkal, vagy duplán kapott játékokkal. Rengeteg helyet szabadítottam fel a garázsban, csak utólag tűnt fel, hogy mennyi feleslegesen őrizgetett cuccunk volt. :slightly_smiling_face: Semmi probléma nem volt eddig - eladói oldalról szerintem biztonságos-, viszont vásárolni soha nem szoktam…

Mondjuk anno, amikor foglalkoztam ezzel, vinted még nem volt. :laughing:

Igen, az, hogy gyakorlatilag (jobb esetekben) :wink: nem is kommunikálsz a vevővel, és semmit sem kell egyeztetni, nagyban megkönnyíti az egészet. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Itt azért had említsem meg azokat a tündéri eladókat akik rugalmasak a postával kapcsolatban. :slight_smile: Egy hölgytől 2x is vettem úgy parfümöt, hogy későbbi feladást kértem, először nyaralni voltam, másodszor pedig az év eleji hetekig tartó betegségem miatt.
Leütés után megbeszéltük a szállítást és ki is fizettem, csak a feladásra kértem haladékot.

2 Likes

Nekem most szokatlanul lassan vitte a csomagot a Fox, a feladás után a 3. napon láttam a nyomkövetőn, hogy a célautomatába ért. A vevő a 4. napon vette át.
(Nekem még mindig picit fura, hogy a Fox értesítéséből és a KM értékelésből tudom meg, hogy átvette a címzett a küldeményt, én szeretek személyesen is jelezni, hogy köszi, megkaptam.)
Rossz tapasztalatom nem nagyon van, de nem is adok el sok mindent. Nem, mert nem szeretek, hanem mert nincs igazán mit.

2 Likes

Na igen, a vinted jelenleg óriási segítség. Régebben próbáltam vaterán, jófogáson, marketplace-n, ez utóbbi kettőt még mindig használom néha, de a vinted lekörözött mindent. Feltölteni is egyszerű, és az eladásban is több sikerélményem van, mint régebben volt. A keresés és vásárlás is rendkívül könnyű. Az egész rendszer biztonságosan működik, nincs ilyen utánvétes meg jaj így jaj úgy, átveszi nem veszi, eljön érte vagy nem macera.
Amúgy komolyan, mi oka van bárkinek utánvéttel kérni? Automatából is csak kártyával tud fizetni. Futarcég, posta esetén még van kp, de ha már rendel valamit online, ne fájjon előre utalással fizetni.

2 Likes

Vesztemre nem előbb a Vintedre regisztráltam, hanem a Facebookon beléptem egy Vinted feketelistás csoportba. Hát… elrettentem rendesen.

2 Likes

Borzasztóan egyedül leszek a véleményemmel. Nem bízom az innen-onnan (magánszemélytől) csomagküldéses úton való rendelésekben. Az úgy oké, hogy megbeszélem XY-al, hogy tetszik a cucc, itt meg itt találkozunk, megnézzük/cseréljük/fizetünk akármi. Ott el tudom dönteni és az illető is, hogy akarunk-e valamit a másiktól vagy nem. Mindkétszer végtelenül hálás voltam, amikor szerencsém volt az itteni fórumos lányokkal a személyes találkozással.

2 Likes

Mindkettőnek meg van az előnye - hátránya. Vásárlói szempontból legjobb a személyes találka. Ha vásárló vagyok és van lehetőségem, én is személyesen szoktam vásárolni. Sőt nálam él az eladásaim során a személyes átvételi opció is, de nem mindig megoldható.
Sajnos előfordult már velem, hogy valaki hiába várt rám, mert elfelejtettem a megbeszélt találkozót. És volt olyan is, hogy én vártam hiába. Előfordul, emberek vagyunk, de rettentő bosszantó tud lenni, főleg, ha gyakran megtörténik.

2 Likes