Pasik és a bőrápolás

#1

Jöhetnek a pasis sztorik. Ki hogyan veszi rá a másik nemet a tudatos bőrápolásra?

1 Like
#2

Leginkább sehogy.:smiley: Eltűri, ha néha próbálok rákenni valamit, de látszik rajta, hogy nyűg a nyakán. Alapvetően szép bőre van, ha akad eldugult pórusa, magától kiürül (irigy kutya vagyok), de már az érett kategóriába tartozik, egy kis hidratálás, anti-aging nem ártana neki. Se visszerek, se seprűvénák, se narancsbőr, se pattanások, és ha leég, hamar bebarnul (bezzeg az én fehér, érzékeny bőröm…). A fényvédelem a legnagyobb probléma, sokat fut és ugyan akkor befújja magát (meg a strandon), de úgy van vele, mint a legtöbb ember, a naptej nyaralásra és napozásra való.

5 Likes
#3

Sehogy. :grin: Ezért nem is veszek neki semmit, mert megromlana. A naptejet viszont használja, ha sokat gyalogolunk együtt. A kerti kapirgáláshoz már többnyire elfelejti felkenni. Egyszer vettem neki parfümöt, de megromlott a szekrényben. Mondanám, hogy így több pénz marad nekem a kenceficékre, de örülnék, ha kicsit piperkőcebb lenne. Majd ráijesztek, hogy olyan lepukkant öregember lesz, mint az apja volt. :grin:

6 Likes
#4

Ezt el kell mesèlnem, hibátlan a bőre a mázlista páromnak, csak ráncos :stuck_out_tongue_winking_eye:. De ezt a törtènetet le kell ìrnom: volt egy pumpàs üres üvegem - dr.hauschka arctej volt benne erdetileg, gondoltam àttöltöm az EL double weart ès pumpàlva egyszerűbb lesz a hasznàlat.Megjegyzem soha nem töltögetek át màs üvegbe semmit. Este zuhanyzàs utàn bejön a párom, gyönyörű az arca se pòrus semmi nem làtszik. Kèrdeztem hogy mit kent rà?nekem is kell. Azt mondta, száraz volt az arca ès volt ott vmi arctej, abbòl, Igaz barnàs színe volt. :rofl::see_no_evil::stuck_out_tongue_winking_eye: majdnem leestem a szèkről ùgy nevettem.Mondtam hogy szèpen lealapozta az arcát, tökèletes lett :stuck_out_tongue_winking_eye::hugs: Mèg az àrnyalat sem ütött el, kèrdeztem hogy szeretne esetleg egy kis highlightert vagy szájfènyt​:yum: de nem kèrt.

18 Likes
#5

Önmagától nem használt semmit, csak amit orvos írt fel a bőrére, mert eléggé problémás. A legutóbbi glamour napokon, mikor a Müllerben keresgéltem megszólalt, hogy keressek neki is valamit az arcára. Rendeltünk a pingvinpatikától CeraVe arctisztítót, nappali és éjszakai krémet. Az arctisztítót és a nappali krémet majdnem minden nap használja, az éjszakait mikor eszébe jut. Most éppen nyaralunk és a fényvédőt szinte rendesen keni az amúgy már barna bőrére. Már majdnem büszke vagyok rá :smiley:

5 Likes
#6

Jó pihenést nektek!

Az én férjem is csak naptej, és az is csak nyaraláskor (különben pillanatok alatt leég).

@Isabelle nagyon jót nevettem! :smiley:

1 Like
#7

Kapcsolatunk kezdetén egyszer belenéztem a fürdőszobaszekrényébe a barátomnak, kiváncsi voltam, vajon miket használhat. Azt gondoltam max borotvahab, aftersafe lesz benne. Eléggé meglepődtem, nivea testápoló, ajakápoló, volt kézkréme, valamint szemránckréme is volt :O, arckréme is van, mert száraz a bőre ( azt használja is.)
Nagyon-nagyon száraz bőre van, ezért néha beszoktam testápolóval kenni, vagy masszázskor olajjal bekenem a hátát. Úgy rendszeresen nem használ semmit, de mint említettem az arckrémét sokszor. Szerintem viszont nagyon szüksége lenne több testápolózásra, mert ilyen száraz bőrt mint ami neki van még nem láttam, rendesen érdes. Mindenesetre legjobb barátjával együtt egyszer pont azt beszélték, hogy milyen rossz hogy férfiak nem használhatnak pl niveás dolgokat ( testápolók sztük csak a nőké.) Persze van nekik, csak azt hiszik ciki :D.

2 Likes
#8

Férjemnek álombőre van. Pattanást nem ismer, pórusai nincsenek. Csak markánsodik az arca, nem ráncosodik. Kreolbőrű, pár óra a napon (védelem nélkül), már hazafelé színe van, másnapra barna, mint az olaszok. Arctisztítani nem szokott, csak zuhany alatt a tusfürdővel, meg amikor borotválkozásnál bevizezi. Nincsenek anyajegyei, foltjai.
Néha a hidratáló krémemet hajlandó elfogadni, testápolót, sarokpuhító krémet.
Viszont nagyon szereti az igényességem, a krém- és kozmetika-mániám, támogat és végighallgat az újdonságokról, szeret ajándékozni is ilyesmit, és hajlandó drogériákba kísérni, várakozni. Én abszolút nem bánom, hogy nem piperkőc egyébként.

7 Likes
#9

Irigylem rendesen a párod. Nekünk miért nem lehet ilyen bőrünk? :frowning:

1 Like
#10

Köszönjük :slight_smile: Sajnos nemsokára már megyünk haza.

#11

Ne is mondd. És még dús a szemöldöke és a szempillája is. Nincs igazság :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like
#12

Nekem is az a szemöldököm és a szempillam is az volt :/, sajna úgy vettem észre a szempillaspiráloktól valahogy letöredeztek, most próbálom az alverde koffeines szempillaszérumát, erősített rajta, de sajna nem nőttek még :confused:

1 Like
#13

Az én párom bőre hófehér, száraz, végtelenül kényes. Nyáron azonnal leég. Nagyon sok minden irritálja a bőrét. Nála az alap a sensitive tusfürdő, illatmentes testápoló, és miatta használunk illatmentes, pH semleges majdnem mindenmentes folyékony szappant. Ennek ellenére ackrémet szökőévente használ (természetesen a niveat, mert csak azt ismeri :rofl:). Az időnként megjelenő pattanásaira néhány napig elfogadja a pixi tonikját, és a niacinamideos szérumot, de ne gondoljam, hogy minden nap kenni fogja magát… :sweat_smile:. Szerencsére a sok éves nyaggatásra hajlandó volt állandósítani a táskájában a naptejet, így nem kell nyáron kétnaponta a napégését kezelni. :blush:

2 Likes
#14

Az én páromnak is eszméletlen szempillái vannak :smiley:

2 Likes
#15

Az enyémnek is. Ha kifesteném neki, olyan lenne, mint egy hatalmas műszempilla. :smiley: Természet anyánk valahol nagyon elizélte a dolgot az osztogatásnál.

1 Like
#16

Érdemes vigyázni azzal mit szeretnétek… Egy ideig én is irigykedtem, mert a páromnak is brutál hosszúak és sűrűek a szempillái. De azóta, hogy láttam, néha csipesszel kel eltávolítson pár szálat, mert befelé fordulva irritálják a szemét, inkább hallgatok. :no_mouth:

#17

Hát… az az igazság, hogy nekem ebből a kis nyeszlett készletből is be szokott fordulni egy-egy, ráadásul mindig akkor, amikor esélyem sincsen sminket igazítani. :frowning:

#18

Uhh, szegény. Én nem tartom szívbajosnak magam, de a szempilláimat azért nem merem a szememből kipiszkálni, meg csipesszel eltávolítani. :astonished::scream:

#19

Sajnos muszáj,ha úgy alakul. A belső, kisebb pilláim szoktak a szemzug felé fordulni, de amikor már gyanús, hogy jön a probléma, akkor tiszta kézzel megfogom őket, csak úgy spirálostól, és megráncigálom. Ilyenkor a szökevények a kezemben maradnak, és megúszom az özvegy pandáné a temetésen effektust. Ha nem, akkor jön a csipesz. Nem szabad izgulni közben, az a titok. :slight_smile:

2 Likes
#20

Szempilláról jut eszembe, hogy képzeljétek, egyszer volt 3D-s szempilla feltéve nekem. Nagyon érzékenyek a szemeim, és ezt mondtam is a pillásnak, és mondta, hogy ne aggódjak, nem lesz gond. Külföldre kellett utaznom repülővel, ott kocsit kellett bérelnem, és vezetnem kb. 200 km-t. Nyár volt, dögmeleg. Annyira érzékeny a szemem a fényre is, hogy mindig napszemüvegben vezetek, még télen is, ha erős a fény. Na szóval, eljutottam a vezetésig, szempilláim gyönyörűek voltak, addigra persze már jól leizzadtam, és kezdtem érezni, hogy az izzadság folyik le a homlokomról a szemembe, és kezd a szemem könnyezni, de nagyon erősen, és állatira csípett, mintha a ragasztó oldódott volna le. Autópályán voltam, nem nagyon tudtam, mit tenni. Lassan alig láttam, már a bal szememet behunytam, mert arról az oldalról sütött a nap, és a jobbal próbáltam látni. Komoly. Ráadásul idegen hely, GPS-t is kellett nézni. Megálltam parkolóban, próbáltam hideg vízzel kimosni a szemem, aztán mennem kellett tovább, időre mentem. Amint a nap besütött megint a szélvédőn, újra kezdődött az egész. Summa summarum, eljutottam valahogy a helyszínre, és este a szállodában eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, egész héten ott leszek, és vezetnem kell, ez életveszélyes. Szóval nekiestem a műpilláknak, először próbáltam feloldani a ragasztót valami olajos cuccal, néhány pilla ki is pottyant, majd ujjaimmal egyesével letépkedtem a műpillákat a saját pilláimról. Sajnos sok saját pilla is áldozatul esett, és bizony hónapokba telt, mire visszanőttek. Ez volt az én egyetlen próbálkozásom a műpillákkal.

3 Likes