Parfümök világa

A Libre sajnos túlságosan is anyaillatos, nem leszünk barátok.
A Devotion-t meg visszamondtam, miután a Libre-vel is felsültem. Újra és újra megújuló fogadalmam, hogy nem rendelgessek tesztelés nélkül :sweat_smile:

Még mindig semmi olyan újdonság, ami vásárlásra késztet :frowning:

Ez a Barénia tényleg egyedi, viszont nálam inkább “zavaróan egyedi” :laughing:

Még talán a L’interdit Absolu tetszik a legjobban, de abból a családból a 2019-es edt még meg van és 2 együtt fölösleges volna.

“anyaillat” haha :rofl:

Tudjátok esetleg, hogy Navitus parfümöket hol lehet Pesten kipróbálni? A Melon Kiss és a Chocolate Queen nagyon érdekelne.

Na, ez Hermes Barénia jó nagy bukta volt, hetek óta készültem megvenni a Douglasban.
Gondoltam, beszaladok, megszagolom, elalélok, hogy milyen szuper és fizetek.
Rendesen lefagytam tőle, oké ízlések és pofonok, lehet másnak tetszik, de nem nekem.
Nagyon fás, fűszeres, ingyen sem kellene. Kivittem a férjemnek a blattert, azt mondta, hogy erős és büdös. :grinning:
Próbáltam még pár illatot, de semmi nem érte el az ingerküszöbömet, úgyhogy üres kézzel jöttem el.
Megint csak bebizonyosodott, parfümben a vakvásárlás nagyon rizikós.

6 Likes

Ennél nagyobb melléfogást …. nem is tudom hova tenni ezt a reklámot.
Az RnB baseball sapis gangsta’ style nagyon nem illik ehhez az illathoz, a végén pedig abszolút értelmezhetetlen a white washing.

Illetve Ririnek is van saját parfümje, így azt hogy akarja eladni?

4 Likes

Jéééézusom… :joy: :sob:

1 Likes

Lehet hülyeség, de nálam elég rendesen összefonódik maga a parfüm és az, hogy ki adja hozzá a nevét és arcát. Hát ez nem nyert, mondhatni. Nem szeretem a művésznőt, a zenei stílusa kb. olyan messze áll tőlem, mint a pingvinek Galapagoson. Az a felsőkategóriás kifinomultság és elegancia pedig, amit a Dior képvisel, egyáltalán nem mondhatni sem a megjelenésére, sem a habitusára. Valóban melléfogás.
Ui.: ez csak nem az a ruha, ami nemtom hányszázezer Swaro kristállyal van kirakva?

2 Likes

Az van, hogy fehér felsőbbrendűségünk a múlté. Vásárlóerő viszont bőven van a nem fehér népnél, muszáj lecserélni kaukázusi ikonjainkat olyanokra, akikhez egy másik - sokkalta szélesebb - tábor tud kapcsolódni.

Nem gondolnám, hogy bárki felsőbbrendű lenne másoknál, csupán Riri stílusa az ami szerintem nem illik ehhez az illathoz, ennek semmi köze a bőrszínhez.

7 Likes

Nem tudom, de könnyen lehet :smiley:

Hát, igen. Alapból én is ilyeneket gondolok az illatokról, meg Rihannáról, mint Te :slight_smile: de a marketingesen mást látnak emögött. Nekem sem jön össze az illat maga, az eddigi imidzse meg most ez…

Ó, hát nem is a “bőrszínére” gondoltam, Rihanna egy karibi szépség csúcsformában, már ami a külsőségeket illeti (Kathy Perry-t és Madonnát sem tudnám elképzelni egy Dior reklámban. :smiley:). Szerintem ez a parfüm az ún. “old money” stílust képviseli inkább, a feltűnés nélküli letisztult eleganciát, ami Rihannáról nem igazán mondható el, elég csak arra gondolnom, hogy kb. ezer kép jelent meg róla félpucéran, és kb. úgy is jelent meg különböző rendezvényeken amikor 8 hónapos terhes volt. Egy szolídabb, de mégis tündöklő hírességet kellett volna keresni, ahogy Cherlize Theron is kitűnő választás volt. (Attól, hogy valaki a szőkét erőlteti, még nem lesz angyali a megjelenése, sőt: szerintem a kreolbőrű celebeknek nem kellene erőltetni a mindenáron szőkeséget, mivel totálisan tönkrevágja a természetes színeiket… JLO is borzalmas szőkén.)

3 Likes

Korres Black Sugar
Sajnos az én ízlésemnek túl púderes, vagy inkább van ilyen szakasza, amikor erőteljesebben érzem a púderességet, mint azt szeretném.
Más kifogásom nincs, a barna cukros rész tetszik, néha kicsit szappanos, az üveg is mutatós. Kb. Sol de Janeiro kategória, árban is. Csak az a fránya púder ne lenne.
Rövid időn belül bőrközeli lesz.
Kb. félórája fújtam a csuklómra, lement a púder rész és tetszik. Nem tudom, hogy leszünk így jóban. Van esély, hogy megválok tőle.

Most a Hermes Barénia fiaskó után a L’Ambre des Merveilles illatukal vigasztalódom, na, ez az én világom. Könnyű fás, enyhén balzsamos, nagyon könnyű vaníliás alapon. Az üveg gyönyörű. Szerintem ez már a niche kapuja.

Ami viszont csalódás volt, Van Cleef & Arpels, az Orchidée Vanille és California Reveire, mindkettő kellemes, de semmi extra kategória nekem és a 75ezres árcédulát sem értettem.

Ja, volt még egy borzalom, Lolita Lempicka Green Lover, mindenhol, hogy mekkora uniszex parfüm és milyen szuper. Nem, nem az, kifejezetten férfi, vaníliás mentol rémálom. Visszaküldtem, mert nem mertem volna senkinek odaadni. :grinning:

Szerintem mostanában majd a mintarendelésben élem ki magam, vakon nem veszek semmit.

6 Likes

Most jutott eszembe, volt egy mintarendelésem, 7scentből.

Adamo Parfum - Clifton
Szép kerek krémes illat, tetszik. Kb. 6 órás intenzív élettartam, a melegben szépen felizzik, tartotta magát estig. Hozza a homokos tengerparti séta érzést, de tengerjegyek nélkül. Kicsit sok a kardamom és szantál a tökéleteséghez. Középnehéz, nekem ez inkább ősz, tél. Valamiért a Dior Addict-ra emlékeztet, gondolom a tonka, vanília miatt.
A mintát elfújom, de üveg nem lesz. Frissebb, üdítőbb illatot keresek.

Adamo Parfum - Juanillo
Kandírozott citrom, narancs, nekem nagyon édes, kissé púderes és hangsúlyos a datolya. Rögtön fújás után tudtam, hogy nem kell, pedig azt hittem befutó lesz, túlságosan gourmand. A két Adamo közül a Cliftont választanám, az sokkal érdekesebb, átgondoltabb.

Day Three Fragrances - Escandalo
Első spricc csalódás, szénaillat! Mi van? Másodszorra jobb, gyümölcsösebb, enyhén szappanos, de zöld. Az egyik fejillat guava, nem ismerem, de éretlen füge-szerű illatot érzek.
A leszáradás szép, kellemes, nagyon puha, enyhén virágos. A minőség nagyon rendben van. Semmi él, a nyugalom illata. Cozy parfüm. Eszembe jutott egy gyerekkori nyár, egész nap a mezőn, szalmabálák között. Különleges nyár ősz illat, de hordható.
A férjem kérdezte mi ez, szabadban is érezte és mondta, hogy nem rossz (ez nála jó) azt hitte, hogy a lonc a kertben. Up. nem lesz üveg, bár nagyon különleges.

Day Three Fragrances - Del Mar
A mintarendelés a Del Mar miatt történt, zöld lime robbanás, mojito majd jázmin, kókuszdió. Továbbra is ez tetszik a legjobban. Jövő nyárra esélyes. :heart_eyes:

8 Likes

Sziasztok!
Van arról esetleg valami infótok, hogy a Jean Paul Gaultier La Belle EDP reformuláción esett át?
Először az tűnt fel, hogy különböző üvegekben látom, és az első, klasszikus rózsás üvegben a parfüm sokkal halványabb. A boltban mindkettőből fújt a karomra az Eladó hölgy, csak sajnos nem láttam, melyikre melyikből :expressionless:. Az illat is eltérő volt, az egyikben megvolt az a fajta fura, enyhén szúrós valami, amit a Le parfum verzióból is kiérzek, a másikból hiányzott ez a jegy.
La belle

Köszi a leírást, ez alapján, pont az lehet amire vágyom :slight_smile:
Ha eladóvá válik, szólsz róla?
A többit nem ismerem, leírás alapján az én esetem a Juanillo és a Del Mar .

1 Likes

Délután írok majd üzit.

1 Likes

Köszi :slight_smile:

Sziasztok, esetleg nincs eladó Aqua Allegoria Yuzu üveges maradék valakinél…? :relaxed:

Ó jaj, karácsonyi ajándékomnak szeretném és lehet bevállalom vakon. :star_struck:

5 Likes