Parfümök világa

Kép
Na így kell kinéznie egy luxus mintának.
Illata nekem Gres : Cabochard , nagyon régi, nagyon nem divatos , kicsit férfias, nem mai, de szerethető.
Fórum talira elhozom ha lesz és szeretnéd megnézni, a Cartier vintage Must- ot már felírtam :slight_smile:

7 Likes

Ó de szép és ízléses!
Ezt pont én is nézegettem, hogy érdekes illat lehet. Engem nem zavar, ha nem mai, szeretem a vintage és régies illatokat is.
Köszönöm, hogy majd megmutatod, nagyon kedves tőled :blush: Én is viszem majd Judith Muller illatát majd!

1 Likes

Eddig nem nagyon volt közöm a parfümökhöz, valahogy kívül esett az érdeklődési körömön. Viszont 1–2 hete egy rossmannos rendelés kapcsán hozzám került egy Police Bad Guy illatminta. Nagyon tetszett és különlegesnek hatott az illata, úgyhogy egy hétig magamra öntögettem, amíg tartott. Gondoltam, lehet, hogy nem lenne rossz ilyesmit máskor is használni. Viszont csak nem ragadhatok le az elsőnél, amit megláttam, szóval beszereztem egy discovery boxot 5 mintával.

Ma kipróbáltam az elsőt. Az ötből ezt értékelték az emberek a legkülönlegesebbnek, és írták, hogy nagyon megosztó. Ez egy Gucci Guilty Absolute parfümminta, bőrös illatúnak írták. Hát, ma reggel fújtam két fújást magamra. Rendkívül furcsa illat, először nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. De délelőtt, ahogy folyamatosan éreztem magamon, azt vettem észre, hogy egyre jobb néha beleszagolni, szóval eléggé megtetszett. Azonban délutánra valahogy elkezdtem émelyítőnek találni, és azt kívántam, bárcsak csökkenne már kicsit a szag. De ez parfümminta, nem EDT, szóval nem nagyon akart… Már ott tartottam, hogy nem tudtam, jó ötlet-e vacsorázni egyáltalán, de aztán az előremenekülés jegyében ettem valami jó fűszereset, hogy elnyomja, és ez úgy tűnik, segített is.

Nem valószínű, hogy ezt a mintát még egyszer magamra merem majd fújni. De arra is vigyáznom kell valószínűleg, hogy inkább megmaradjak az EDT-knél a jövőben, EDP nemigen fog nekem kelleni. Érdekes, mert egész eddig nem voltam kicsit sem érzékeny a szagokra. Hát, itt tart jelenleg az ismerkedésem a parfümök világával. :slightly_smiling_face:

6 Likes

Köszönjük, hogy megosztottad az első élményeid :blush:
Mondjuk megértem, hogy sokkoló volt a Police után a Gucci, elég vadnak tűnik az utóbbi a Police pedig olyan kellemes könnyedebb illatjegyekkel bír. Majd ha van kedved, nyugodtan oszd meg az élményeid a többi mintával. :slight_smile:

Nos, a következő napi mintám a Calvin Klein Eternity Flame for Men volt. Nem olvastam el az összetételét előre, gondoltam, legyen meglepetés. Már a magamra fújáskor éreztem, hogy ez hiba volt, ugyanis ebben is van bőrös édeskés összetevő. Ez valószínűleg önmagában rendben lenne, de nem a Gucci utáni napon! Ugyan itt jóval kevésbé érezhető, mert meg van lágyítva más összetevőkkel, de úgy tűnik, kiéleződött rá az orrom. Túladagolódtam bőrből. Lehet, hogy a Guccinak meg ennek az illatmintáját otthon összezárom egy közös jól záródó műanyagdobozba, és ráírom, hogy “Kontaminálva, ne nyisd ki”.

Rákövetkező napon, a harmadik a csomagból a Lacoste 12.12 Blanc volt. Azt kell mondjam, érződik, hogy ez egy sportmárka. Arra van ez az illat optimalizálva, hogy elnyomja az izzadságszagot. Egy szúrós, édeskés szagot kell elképzelni. Ha öt órán át golfoznék és teniszeznék, utána sem érződnék izzadtnak, csak ez a szúrós szag lengene körül. Sajnos az irodában nem volt olyan jó viselni, mert nem tudtam tőle aludni. :slight_smile:

A negyedik minta, ezt ma fújtam magamra, a Prada Luna Rossa. Na, erre végre azt tudom mondani, hogy igazán tetszik! Már első fújásra éreztem, hogy ez igen, ez talán tud illeszkedni a világomhoz. Ismerős amúgy az illat, másokon már éreztem, valószínűleg. Kellően visszafogott az irodai viselethez, de nem is bódító. Az én gyakorlatlan orromnak eddig nagyon kellemes. Ezt nem is tudtam előre megszaglászni, mert a minta üvegcséje nem papírtartóban volt, mint a többi, hanem be volt átlátszatlanba zacskózva, szóval ez igazi meglepetés volt. Nem is ártott, mert kicsit már el voltam keseredve. Most bízom benne, hogy ebben végre talán nem fogom hajléktalanszagúnak érezni magam estére. Valószínűleg nem túl tartós amúgy, mert most délelőtt, mikor ezt írom, már jóval kevésbé érződik, mint az előzőek.

Az ötödik, még nem kipróbált mintám amúgy az 1 Million, amit az üvegén keresztül szaglászva is diszkószagúnak érzek, éreztem már ezerszer másokon. Nem munkahelyre való szagnak tűnik, nem sok kedvem van kipróbálni sem. Majd még bemegyek valami nagy Müller-szerű helyre magamra fújni egy-két általam is ismert vezető márka legkommerszebb parfümjét, aztán választok egyet közülük. Az eddigiek alapján nálam a félig noname Police Bad Guy és ez a Prada Luna Rossa maradt versenyben.

5 Likes

Miért akarsz kommersz parfümöt venni?

Mert ha a kevésbé kommerszeket is bevonom a kiválasztási folyamatba, akkor annak hossza számomra beláthatatlanná nyúlik. Ráadásul nem bízom magamban annyira, hogy egy hosszú folyamat végén még mindig emlékezni fogok az elején lévő illatokra.

1 Likes

Nos akkor szîvből ajánlom a Boss: Botteled bármelyik változatát, árban teljesen oké, soha senkit nem bánt és sehonnan nem lóg ki, nem komoly de nem is könnyed, bugyik is a helyükön maradnak tőle,szerintem basic illatnak szánta a Boss.

Remélem később azért bátrabb leszel, de belegondolva a helyzetedbe ha csak most ismerkedsz a mindenséggel tényleg nem egyszerű a helyzeted , mert minden IS van.

Nincsenek illat emlékeid gyerekkorodból ami mentén el tudsz indulni? Rám nagy hatással voltak azok az illatok amiket iskolás koromban éreztem , valahogy mindig az olyan jellegűekhez kanyarodok vissza…hiába jönnek az újak,rendszeresen azon kapom magam, hogy mindig a 2000 előtti kiadások közt kutakodom. Most épp Givenchy : Organza jár a fejemben, nyárra pedig Dior: Dolce Vita lehet az egyik befutó. Tavaszra vettem újabb kiadású Nina Ricciket de mégis inkább a Gaultier : Classique - ban járok 2 hete. Sajnos csak az illatban pedig nem volna rossz egy púder színű ruha a háztól.

2 Likes

Imádom :rofl::rofl:

Hozzászólni sajnos nem tudok, én még az általam használt parfümöket sem tudom így körülírni.
Férfi parfümből egy viszonylag régi illat maradt meg csak, a Davidoff Cool water, de elég klasszikus, valószínűleg inkább középkorúakhoz, vagy fölötte illik.
Ami még nekem tetszik a Geo F. Trumper Sandalwoodja, de talán ez is hasonló korosztályhoz passzol.

2 Likes

Úgy vettem ki, hogy egy kellemes-irodakompatibilis, nem túl bonyolult illatot keresel.
Én is a Boss Bottled családot ajánlanám, abból is az Unlimited-et. Ez már elég régi, még gyártják, de nem tenném érte tűzbe a kezem, hogy még kint van a polcon. Mindig megszaglászom a családot, nálunk ő az all time favourite! Úgy emlékszem, nekem még a Tonic-os is tetszett, de mindegyik elhasal az összehasonlításban, az Unlimited a király.
A másik a Versace Eau Fraiche, ez is egy nagyon kellemes, pont meleg időre való illat.
Harmadrészt néha a CK keze is egész jól elsül. CK One és a One Summer limitáltjait megszaglásznám még a helyedben, egyik sem diszkós, az biztos :slight_smile:

2 Likes

Nézzétek, mit találtam! Lesz új Baiser Volé :star_struck:

Mondjuk, a marketingesek megint nem sokat erőlködtek… a Panther Parfum után sikerült piacra dobni a Baiser Volé Parfum-öt :thinking: nem értem a logikát, állsz a parfümériában és az eladó megkérdezi, mit keresel: az edp-t vagy a parfümöt? ami szintén edp :see_no_evil: :hear_no_evil: :speak_no_evil: és ezt most már minden illatcsaládjuknál ismétlik…
Ettől függetlenül nagyon kíváncsi leszek, számomra is ikonikus az anyaillat, alig várom, hogy megszagoljam az új verziót!

3 Likes

Elmentem egy Douglas-be szagolgatni, de arra jöttem rá, hogy ott helyben esélyem sincs rendesen kiszagolni semmit. Az eddigi favoritomat, a Luna Rossát kifújva próbaképp egy teszterre, semmit nem éreztem abból az illatjegyből, ami tetszett benne. Meg másokat is teszterre fújogatva hirtelen csak az alkoholos párlat érződik mindegyiken. Úgyhogy a Versace Eau Fraiche-t ráfújtam a nyakamra, hogy később tudjam szagolni, és tetszett is utána. (Ilyen tempóban esélyem sincs bármilyen értékelhető mennyiségű parfümöt végigpróbálni, csak szúrópróbaszerű szagolgatásra van lehetőség. Van 20–30 gyártó (ház), gyártónként 5–10 parfüm, esélytelen. :slight_smile:

Talátam viszont egy emlékillatot. Az eladó valakinek a boltban éppen javasolt egy parfümöt, és gondoltam, elhozok teszteren egy fújást belőle, mit akarnak mostanság éppen eladni. Ahogy 10–15 perc után szagolgattam a tesztert, egyből azt éreztem, hogy ez nagyon régről ismerős nekem. Talán apukám munkatársa, vagy ilyesmi. Ez egy D’Issey Pour Homme volt. Később kerestem rá neten, hogy ez valóban 90-es évekbeli kreálmány, szóval jól működött a szagmemóriám. Nagyon érdekes, fanyar citrusos fás-aromás illat. Megfogott, de nem tudom, nem gondolnák-e, hogy előszedtem egy elfekvő, régi parfümöt, ha ilyet fújnék magamra.

2 Likes

Juuuj erre de kivi vagyok, nekem az anya túl zöld volt, de ez a púderesebb verzió nagyon izgisen hangzik! Remélem nem lesz túl édes.
A fantáziadús neévadást meg hagyjuk totál észnél kell lenni melyiket veszi meg az ember :sweat_smile:

Szia szerintem Miyake sok mai illatot felülmúl ne törődj vele mit gondolnak mások ha neked tetszik.

1 Likes

Ha Neked tetszik akkor ne törődj azzal, hogy más mit gondol, hordd bátran.

1 Likes

@asianlover kíváncsi leszek a véleményedre láttam a flankereknél, hogy szereted ezt a vonalat :slight_smile:

1 Likes

Köszi! Igen! Már egy pár éve rájuk vagyok kattanva :star_struck: Kíváncsian várom én is!
Idén aztán nem lesz nehéz választani, még bejön úgy 4-5 illat, oszt’ annyi. Durván betett a járvány ennek az iparnak…
Idén csak 1 Aqua Allegoria lesz, sőt, már limitált Météorites gyöngyöt se adnak ki tavaszra-nyárra. Ez már a vég kezdete :grin:

Azért ezekkel a kijelentésekkel óvatosan :smiley: Az “előző életében vadászkutya volt” orrúakkal így lehet kicseszni :smiley: Most az irodában van egy kollegina (nem tudom ki, 150 nő közül esélytelen saccolni), olyan parfümöt használ, hogy 2 órája már nem járt a mosdóban, de még mindig hányni tudnék az erőteljes cucctól, amit magára öntött. Az, hogy minimális mennyiségű használat esetén tetszene-e az illat, azt most tegyük félre. Alapvető udvariatlanságnak tartom másokkal szemben, hogy utcahossznyira szagolnom kell azt, amit használ. Értem, hogy neki tetszik, de rajta kívül élnek még mások is :slight_smile:
Azzal egyetértek, hogy a Boss mindenféle formája tőlem jöhet :slight_smile: Issey Myakee is :slight_smile: Mindkét márka közösségkompatibilis és csíkot sem húz :slight_smile:

Sziasztok! :blush: Nagyon imádom a natúr levendulaszappanok illatát,tudnátok esetleg valami hasonló illatú parfit ajánlani?:slight_smile: eddig a legtöbb levendulás amit láttam, vagy nagyon fűszeres vagy férfias…a Libre-t végigpróbálgattam, de az pedig valahogy túl poros? vagy nem is tudom hogy fogalmazzak:/

Vagy

Többféle parfüm van náluk vehetsz hozzá illő levendulás szappant :slight_smile:

1 Likes