Parfümök világa

Az ajánláson felbuzdulva én is megrendeltem a Zara Waterlily Tea Dressét – kipróbálni nem tudtam, vakvásárlás volt, méghozzá merész, mert eddig úgy tudtam, a zöld illatokat nem nekem találták ki. (Volt egy félresikerült próbálkozásom a Chanel No.19-cel, akkor le is írtam a műfajt.)

Én a vanília-mirrha-füstölős vonalról estem bele ebbe a frissen vágott fű-nárcisz-jácint-naggyonfű illatba, először felrobbant a szaglószervem, tíz perc döbbenet után jött meg az EZ AZ! érzés, azóta fürdök benne.

Jo Malone illatai közül a Myrrh and Tonka Intense tudta ezt eddig, azt nagyon szeretem, de még az sem ennyire tartós. Fragin páran említették, hogy a leszáradásnál előjött egy tompán púderes, cannabisra hasonló illat, rajtam marad végig harsanóan zöld.

Köszönöm, @Piko888, ez egy igazi gyöngyszem! :star_struck:

2 Likes

De jó! Örülök, hogy neked is tetszik!
A simát rendelted, vagy az elixirt? Mindkettőt próbáltam az üzletben, gyakorlatilag egyformák, de az elixir sokkal tartósabb és intenzívebb.

1 Likes

Az elixírt :grinning:

Ez amúgy nem a Cartier Baiser Vole dupeja? Leírás alapján nekem annak tűnik.

Elvileg Byredo Gypsy Water, de ahhoz még sajnos nem volt szerencsém.

1 Likes

Na ahhoz még nekem sem volt szerencsém.

Utánozó majom vagyok, bevallom! :joy:
Előzmény: tegnap kezembe került 6 db ZARA ajándékkártya, amit még leánykám kapott különböző alkalmakra, és szerinte kidobható mindegyik, 0,- Ft van rajtuk.
Ismerve egyszem gyermekemet, tegnap leültem és a Zara oldalán ellenőriztem: 2 kártyán találtam még 7.000,- Ft-ot, ami lányom szerint kidobható! :open_mouth: Azzal vigasztaltam magam, hogy ez a hozzáállás nem félrenevelésem eredménye, csak pillanatnyi memória-kihagyás volt nála.
Szóval kb. 1 órán keresztül bolyongtam a ZARA oldalán, hogy melyik parfümöt rendeljem - döntésképtelen voltam. És akkor most beléptem ide, olvastam a Waterlily Tea Dress kommenteket és nem hezitáltam tovább.
Szóval köszönöm lányok! :heart_eyes: :star_struck:
Cartier Baiser Vole illata nagyon-nagy kedvenc, kíváncsi vagyok, hogy tényleg hasonlít-e rá.

4 Likes

Majd megírod, hogy hasonlít-e a Cartierra?
Nekem az életem illata lenne, csak rajtam sajnos berohadt virág lesz belőle, de papíron maga a csoda.
Hátha ez egy cseppet különböző, de azért hasonlít :slight_smile:

Micimackó agyúként én el is hagytam volna a kártyákat :smiley:

1 Likes

Perszehogy! :slight_smile: Jövő héten érkezik üzletbe, remélem gyerek nem nyúlja le, mert ő fogja átvenni! :smiley:

1 Likes

Izgalmas :slight_smile:
Nem bírok magammal, ha parfüm rendelésre kell várni, mikor először vásároltam a piactérről és még csak tanultam a rendszert, a fejemen pörögtem kb. még ide is beírtam, hogy tuti-e a tuti :smiley:

1 Likes

4711 Remix Green Oasis és YR Eau Fraiche - Zöld tea

1 Likes

Még mindig a Zara Waterlily Tea Dresshez.

Próbálom az egyik csuklómon a Gypsy Watert, a másikon a Waterlilyt. A GW sokkal kifinomultabb, összetettebb, nem is nevezném zöld illatnak, mert a tömjén, vanília, szantál hamar felerősödik, alig érezni a fenyőtűt. Sajnos botrányosan illékony. Gyorsan lecsitul, bőrközeli lesz, amikor a WTD még a szobát is beterítette.

Aztán itt van a Cartier Baiser Voléja. Ez jellegében közelebbi a WTD-hez, hozza a “benyitottam nyáron egy hűtött virágüzletbe, ami párás, zöld illatokkal fogad, és tele van liliommal” érzést. Enyhe púderessége van, finom, arisztokratikus, hűvös illat, nem sokat változik a lecsengésig. A WTD papírforma szerint gyöngyvirágos, én nem-édes tavaszi virágokat érzek inkább benne, nárciszt, kicsi jácintot, sok fűvel. Ez is párás-friss virágos-zöld illat.

Ami még eszembe jut róla, az a Jardin sorozat, főleg a nílusi kert. Növényi párásság, de mocsarasság nélkül.

Mintha a Cartier mama és a Nílusi kert papa kissé neveletlen és harsány kamasz leánykája lenne, elsöprő energiával és frissességgel.

Úgy illatozom most, mintha egy üvegházat borítottak volna rám :upside_down_face:

8 Likes

Köszi a leírást, a Nílusi kertet is ismerem, így akkor már “ be tudom lőni” , hogy milyen lehet.
Rajtam ma Olympea van + Hawaiian Tropic naptej így már két làbon járó sunshine vagyok :slight_smile:

1 Likes

Igen,a testpermet egész tartós, textilen és hajon különösen. A testápolójuknak van még elképesztő ára, 16 ezer most a 240 ml. Viszont mùltkor kinyitotta egy csaj az öltözőben a tégelyt, már attól kész voltam.

Ezt a Hawaiian Tropic testvajat mintha árulták volna pár évvel ezelőtt drogériák is, de most nem látom. Vagy valami mással keverem, pedig kipróbálnám.
Az egyik testpermetük nagyon kókuszos, de talán az kék színű volt. Még tavaly tűnt fel, de végül a Sol de Janeiro -ra szavazott a pénztárca.

A Tesori családból nekem is a Karma tusfürdő volt még csak meg. Illetve a Hamam kézkrém, ami egész jó így tavasszal. Az öblítőből már az összes, nagyon szeretem őket. A teljes kínálatot a kínai vegyeboltokban szoktam látni.
A DMben a héten tűnt fel, hogy több testpermet vagy edt is van a márkától. Nem teszteltem őket, de fogom. :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Likes

Ez a Zara illat elérhető valamelyik Zara üzletben? Olyan szépen írsz róla, hogy tegnap bementem az Alleeba, mert ki szerettem volna próbálni, de ott nem volt.
( Viszont az évre letudtam a ruháikat is, számomra évről évre szörnyűbbek)

3 Likes

Üzletben nem láttam, emiatt vakvásárlás volt, online. De én a Westendes meg a Váci utcai boltjukat néztem, és azokat gyorsan lerabolják.

1 Likes

Nekem is mesélte az egyik barátnőm, hogy amelyiket kinézte délelőtt, elfogyott délutánra, amikor visszament, hogy megveszi.
Én Bécsben (Stock-im-Eisen-Platz) próbáltam, de csak hazaérve döntöttem el, hogy megrendelem.

1 Likes

Keresem, magamnak:
Khadlaj Perfumes Empire Victor
(oudmentes verzió)

Nincs véletlenül valakinek elfekvőben? 🥹

https://www.fragrantica.com/perfume/Khadlaj-Perfumes/Empire-Victor-102002.html

@Szeliger_1
A Captivatingről írsz egy picit?
A Lush nagyon felkapott, de erről nem sok infom van.

Kedves @Piko888, még csak most ismerkedem vele. Elsőre sok-sok vanília, egy kevés szilvával és még kevesebb fehér virágos jeggyel, valahol a Burberry Goddess és a Narciso Musc Noir illata között. Édes, mély, búgó illat, inkább délutánra, kora estére. Nem csíkhúzós, de azért ott van, edp-hez képest azonban gyenge, inkább az edt vagy skinscent vonalon. (Persze ma száraz és hűvösebb az idő, ilyenkor rajtam minden parfüm szolidabb.) Csak azoknak ajánlanám, akik szeretik az édes, vaníliás illatokat. Ha össze akarom hasonlítani, akkor a Lush rajtam ércesebb, harsányabb, a Captivating lágyabb, kerek, puhább.

2 Likes