Igen, most nagyon boldog vagyok, de nem kizárt, hogy ha még találok, arra is lecsapok. Próbáltam megbarátkozni az új recepttel, de ehh… olyan, mint ha fel lenne vizezve. Ezt amikor megkaptam, konkréten még a dobozon is átszűrődött finoman az illat. Mint egy vegyifegyver De bőrön mégsem lesz olyan, hogy kinyír. Nyilván nem is szabad túltolni. Egy fuff reggel bőven elég belőle
Szuppika a tartósság a vesszőparipám, én is az ilyen illatokat kedvelem, nem azért hodrok parfümöt, hogy ne lehessen érezni.
Nézegetem a nyári illatokat, azért még van 1-2 ötletem az Eternityn kívül is, szerintem lesz egy utam parfümériába ,meg a Zarába is be szeretnék menni, mert olyan izgalmas illatokat mutattak a kolleginák, hogy muszáj vetnem rájuk egy szippantást.
Férjem van most ebben az arab őrületben eddig a Dior Homme Sport volt az isten, ezer éve az van neki, meg mellette mindig valami, de most már nem kell!
Most összerendelt valami 12-15 üveggel, hát kíváncsi leszek mikor fogy el…
És berántott engem is.
Kettő még úton van, de majd felteszem ide, így összesen 6 + a Megara az enyém lesz.
De most már leállok, mert ezen kívül van vagy 10 designer bontatlan stbstb, + bontottak, gondolom mit itt mindenkinek.
Ezeket vakra vettétek vagy meg tudtátok valahol illatolni őket?
Nekem teljesen ismeretlen terep az arab parfüm, érdekel, de eddig még nem mertem rendelni egy Amouage Cielem volt, de istentelen nehezen fújtam el, úgy kaptam mondjuk.
Igazából vakon, frag és videók alapján. A férjemnek csak egy nem jött be, azt elajándékozta, de a többi tetszik neki.
Itt is változó a minőség és van drágább vonal, az nyilván jobb, szebb.
Nekem nem voltak elvárásaim, szóval teljesen meglepődtem, hogy egy Vivantisról vett 100ml/4000 Ft (ez egy Byredo klón) illat nagyon tetszik és szívesen fújom.
Nagyjából a földes-balzsamos-vaníliás tengelyen mozgok és most kiléptem a komforzónámból, úgy hogy nem költöttem túl sokat.
Nekem most az az álláspontom, hogy némelyik simán hozza a designer szintet vagy át is lépi 10-20 ezer Ft kategóriában és ez elég jó.
(Az elmúlt egy évben vagy 30 mintát rendeltem niche-ből és csak egyből lett üveg. Nem mondom, hogy nem veszek, de pont tegnap beszéltük otthon, hogy azért olyan jól nem megy, hogy játékból rendeljek 6 üveges niche-t sajnos)
Pont a cserebere miatt rendelek majd kis parfümszórókat, szívesen küldök majd neked, mert úgysem látom a 100ml végét.
Én zömmel vakra veszem őket, és sajnos hiába van egy elképzelésem az illatjegyek alapján, rajtam sok mégis borzalmas. A legutóbbi befürdéseim:
Asdaaf Raneen EDP- annyira tömény cukros szintetikus gelj, hogy majdnem felfordultam tőle
Afnan Turathi Femme Purple EDP- mohás lett rajtam
Khadlaj Sensuos Night EDP- olyan kicsit csitrisen édes. Nem rossz, tizenévesen ittam volna
Zimaya Hawwa Red- mohás lett rajtam
A Hawwa Pinket a Red rossz élménye miatt nem merem megvenni, állítólag Delina La Rosée dupe, amiből volt egy mintám, és azt én nagyon szeretem. Csalódás lenne, ha nem ugyanolyan. Lehet, hogy gyűjtök, meg eladok egy vesét, és beruházok egy eredetire
Az arabok közül nekem ők jöttek be nagyon:
Lattafa Qimmah EDP- imádom télen-nyáron, egy reggeli fuff még bőven érződik este is
Khadlaj Empire Victor EDP- szintén brutál tartós, isteni citromos vaníliás karika, nekem az oud mentes van meg
Lattafa Khaltaat Al Arabia Royal Blends EDP- szintén téli, mint egy likőrös almás pite
A középsőt megrendeltem, kíváncsi vagyok.
@Gloria Ú, köszi szépen, természetesen kifizetem.
Én lassan 15 éve kezdtem el a niche vonalat nézegetni volt pár darab ami tetszett, végül egy Montalet vettem meg üvegesben.
Rengeteg mintát rendeltem, próbálgattam őket, meg kaptam is, aztán ahogy elmúlt az niche-kör újdonság varázsa, egyre kevésbé vágytam ezektől a házaktól bármire is.
Lehet, hogy ez később még változni fog, mostanában olyan drágák lettek a mainstream illatok , hogy bőven niche illatot lehet venni egy Douglasban kapható Prada illat áráért. Ez például egy elég nyomós ok nekem.
Ami miatt nem foglalkozom velük az az, hogy egyszerűen számomra feldolgozhatatlan mennyiségű illat jön ki , a parfümházak is gomba módon szaporodnak, már fel sem keltik az érdeklődésemet, pedig szeretem az illatokat.
Az általam kedvelt házakat szoktam nézegetni, hogy van-e valami újdonság, ha leírásra tetszik, akkor szerzek belőle mintácskát és ha bőrön is stimmel akkor veszem csak meg. Többre egyszerűen nincsen se kedvem, se kapacitásom.
@Shenzi köszi a leírásokat, egyik márkát sem ismertem.
Mostani szerzeményem, magamra még nem fújtam, mert van rajta másik, de szütyőből szaglászva egyelőre nekem hasonlít a Dark Purple illatra, kíváncsi leszek milyen bőröm.
Még kinéztem tőlük pár illatot, remélem, hamarosan azokhoz is szerencsém lesz. Ezt a szódás dzifon/Tátra tea üveget pedig különösen imádom
A Notino üzletekben elég sokat (Lattafát biztosan) meg lehet szaglászni, vannak teszterek.
Egyetértek, időről időre én is ráunok az egészre, de most éppen a mániás szakaszban vagyok.
Az árazástól el vagyok képedve, 1000 Ft/ml a számomra noname vagy sosem venném meg illatok a Douglasban.
Ami tetszik, még drágább.
A niche a másik, minta nélkül nem szabad vásárolni, nagyon rá lehet szaladni. Többször volt, hogy leírás alapján azt mondtam, úristen, ez az!
Megjött a minta, majd eldobtam ijedtemben. Volt olyan, amitől köhögőrohamot kaptam.
Ne is mondd, niche szintén, leírás alapján azt hittem, hogy majd az angyalok fognak muzsikálni és hajnalfény gyúlik a hátam mögött ha magamra fújom, aztán kaptam egy szimpla öblítő illatot.
Azt gondolom, hogy a niche az egy jól megkreált történet amit az illat köré építenek, tulajdonképpen meséket veszünk meg de nincs is ezzel baj, csak tetszen a mese és az illat is.
“Azt gondolom, hogy a niche az egy jól megkreált történet amit az illat köré építenek, tulajdonképpen meséket veszünk meg…”.
Szívemből szóltál. Azt hiszem, hogy már leírtam pár hónapja, hogy én befejeztem a niche vonalat.
Van nekem is néhány a szekrényben (bár pl. a Molinard márkát nem sorolnám a tipikus niche vonalhoz), de szinte sosem nyúlok értük.
@Gloria: kókusz kategóriában a Beach Walk-ot próbáltad már? Viszonylag közel áll az elvárásokhoz. Algás kókuszhoz még nem volt szerencsém, ez is virágos, de legalább a friss-sós vonal, nem a cukros verzió.
Amúgy idén nálam egyetlen újdonság van eddig, pont egy kókuszos illat: Green Tea Coconut Breeze. Ez is 2024-es megjelenés, de mostanában listázta be a Notino, nekem újdonságként hatott. Annyira szuper kis illat, ár-érték arányban is verhetetlen. Lineáris, de annyira kiegyensúlyozott, hogy zöld tea-citrus-és mindezt egy szolid, de tagadhatatlan kókusz lengi be. Ezt sokat tervezem majd fújni idén.
Itt vannak az arabok , írom a sorrendet, balról jobbra.
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/Exclusif-Saffron-95515.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Paris-Corner/Rifaaqat-99060.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Khadlaj-Perfumes/Empire-Victor-102002.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Khadlaj-Perfumes/Cream-Velvet-102358.html
https://www.vivantis.hu/parfumok/rasasi-musk-sharqi-edp.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Alhambra/By-Saffron-93657.html
Elmentem a coconut brezze- t megszaglászni, de nem találtam. Helyette egy zöld mexx- et fùjtam kíváncsiságból ; friss, zöld, nedves, gyümölcsös,
Fej: kivi, görögdinnye, rebarbara
Szìv: gyöngyvirág, ibolya, jázmin
Bázis, szantálfa, cédrusfa, pézsma
Nagyon tetszett, de fél óra mùlva nem éreztem semmit. Amolyan reggeli nyakonöntős illat forrô nyári napokra.
Szép gyűjtemény!
Mindig elcsodálkozom, hogy 100ml-s, tartós parfümöket, súlyos, díszes üvegben, díszdobozban mennyiért vágnak az emberhez.
Akivel beszélgettem erről, fintorgott, hogy a belbecs elmarad a külsőtől, azért vannak így kistafírungozva ezek a parfümök (mint amikor anno a gagyi filmeket fullextrás dvd-ben dobták piacra), szerintem viszont nem. Nincs kifinomult szaglásom, de nem érzem őket ócskának (még ha európai orrnak lebutított darabokról is van szó).
Én nagyon sokat kóstoltam, volt ami csalódás volt, volt ami rajtam rossz, máson isteni volt, de volt olyan is, ami Montale szintű erővel, komplexitással és tartósságal bírt. Egyszer délután elmentem D-ba parfümöt próbálni, pár óra múlva a reggeli egy fújás arab parfi kikandikált a próbált alól, majd teljesen ki égette az illatot. Sokszor nevetve felveszik a versenyt a mai designer vonallal.
Hogy tetszik a Victor? Vakon vetted, vagy próbáltad előtte? Ami utána van fincsi? A jegyei alapján JPG Scandal Le Parfumre hasonlíthat.
Nagyon szép gyűjtemény, majd számolj be róluk☺️