Szerintem a fogszabályzó az, amit még néha mindig szégyellnek az emberek. Pedig igazán nincs benne semmi olyan, ami miatt bárkinek csúnyának kéne éreznie magát. Találkoztam olyan lánnyal, aki emiatt nem mert mosolyogni és ez szomorú dolog. Jó lenne több mosolygós-fogszabályzós embert látni az utcán
Egyetértve az előttem szólókkal, a göndör haj a másik kedvencem. Sokszor látom/hallom, hogy gyönyörű, természetes csigákat és hullámokat valaki nekiáll ész nélkül vasalni, tönkretéve akár a saját haját is. Lehet, hogy csak az mondatja velem, hogy nekem világéletemben szögegyenes hajam volt, de ha valakinek göndör, hullámos haja van, akkor legyen csak rá nagyon büszke… Szerintem nagyon szép, nőies akkor is, ha kezelhetetlen sörénynek gondolja a gazdája
Saját magamon a szeplőket (is) volt nehéz elfogadni: én az orromtól kezdve, a halántékom irányába, de még pár helyen a homlokomon is, szeplős vagyok, ami nyáron látszik nagyon. Elfedni sose tudom őket, de nem is igazán akarom, szerintem nagyon bájos és másokon is szívesen nézem, szerintem nem csúnya, sőt…
Nagy kedvencem még a természetes, ápolt szemöldök. Legyen az bármilyen formájú Nekem sok idő volt,mire eljutottam odáig, hogy ne akarjak drasztikusan más szemöldököt, mint amilyen van. Ráadásul emiatt kopni is kezdett, de most már igyekszek vigyázni rá.
A súlyom viszont állandó önkritika alatt áll, de most elfogadtam annyira a dolgot,hogy készen állok arra, hogy nem önkínzással (brutális diéták, amik gyakorlatilag önsanyargatások), hanem tényleges életmód váltással, sok mozgással lefogyjam azt a pár kilót, ami miatt már nem érzem magam jól a bőrömben. A másik, amivel számomra nehéz megbékélni azok a melleim. Genetikailag homokóra alakom van, magas vagyok (+180 cm) és B-C kosaras melltartót hordok. Mindig túl nagynak érzem őket, plusz sok viccnek vagyok a céltáblája, akár baráti körökben is, amik nem éppen önbizaló növelőek… Ráadásul nem tudok olyan ruhát felvenni, amilyet csak szeretnék, mert melltartó mindenképp kell, ráadásul valahogy mindig olyan cikkekbe futok bele ilyen-olyan oldalakon, hogy a nagy mellű nők nem szépek, a kissebb keblű lányok az igaziak, aki magas, az csak trampli lehet stb… ^^""" Néha eszembe jut, amit egy férfi ismerősöm mondott, miszerint “a női mellek szépek, legyenek bármekkorák”, de azért nehéz tudatosítani azt, hogy igen, van akinek kicsi, van akinek nagy és ez így van jól, nem kell szégyellni.
Sokan mondják/mondták még a magasságomra, hogy mit szégyenkezek, csodaszép hosszú lábaim vannak, inkább örüljek. Ennek ellenére 19 éven át önbizalomhiányom volt, néha még mindig van. Sokáig nem tudtam elfogadni,de azért most már azért nyugodt szívvel veszek fel nyáron magassarkú szandált, télen pedig 6 centis sarkakkal ellátott bokacsizmát… Én ettől (is) érzem magam nőiesnek.
És jó dolog nőnek lenni
Elnézést a kisregényért és a sok személyes példáért ^^"