Olcsó, de jó fényvédők

Ha már idetévedtem és még hét hónappal is később is aktuális lenne a kérdésed…:slight_smile:

Mert a purito ügyesen formuláz és még ügyesebben reklámoz. Amit a felhasználó ‘fehérítés’-nek érzékel az nem csak közvetlenül a százalékos fémoxid-tartalommal, hanem a diszperzió szemcseméretével, a formula víz vs. zsír vs. szilikon arányaival is összefüggésben van. Jól megtervezett, stabil vizes termékben eloszlatott kis szemcseméretű fém-oxid képes lehet SPF 50 védelemre anélkül hogy ‘lemeszelne’. Nem igaz hogy ha kevés van belőle, nem ‘fehérít’, sőt- gondoljunk a pár százaléknyi cink-oxid alapú babakenőcsökre. A fény és a szervetlen fémsók találkozása inkább optika mint kémia, sok múlik azon hogy milyen közegben van eloszlatva a fémsó amikor felvisszük a felületre.

A kémiai fényvédőkre ezzel szemben viszont abszolút igaz hogy a védelem koncentrációarányos.

5 Likes

Köszönöm a válaszodat :slight_smile:

1 Likes

Tökéletesen megértem, én is ezért örültem meg nagyon ennek a márkának, meg ennek a fényvédőnek különösen, mert magyarok, és Magyarországon is készülnek a termékek, ráadásul még olcsó is.

3 Likes

Köszönöm! Lehet kipróbálom, szépnek tűnnek az összetevők és tényleg jó ára van.
Mondjuk így felületesen olvasva elszomorodtam kicsit, úgy tűnik nagyon hajlanak a homeopátia felé, amivel én nem tudok azonosulni. Most még magas lovon vagyok, amíg van egy fél doboz sunprise mild relief-em, még élhetek az elvek luxusával.

Ha viszont az elfogy, és választanom kell a szemkönnyeztető canmake és a homepátiával kokettáló schüssler között, már lehet nem leszek ennyire finnyás…majd a bal kezemet az Elemek Kémiáján tartom miközben a jobbal krémezek :slight_smile:

5 Likes

:D, nagyon kíváncsi vagyok, majd mik lesznek a tapasztalataid:D. Kérlek írd meg mindenképp:D.

fényvédős kérdés következik:
vagy egy nagyon durván “meszelős” arcra való fényvédőm. ha én teszek hozzá egy kevés alapozó sötétítő cseppet (1-2 cseppet egy bőséges, arcra valónyi adaghoz - mondjuk olyan 20ft-osnyi mennyiséghez), az mennyiben befolyásolhatja a fényvédelmet? nagyon szeretném ezt a fényvédőt használni, mert amúgy minden tekintetben megfelelne (50+, nem drága, nem túl nehéz, fizikai & jók az összetevői és offline a közelben meg tudom venni), ezt az extrém meszelést leszámítva; komolyan mondom ha gót lennék, alapozó se kéne, csak ez.

1 Likes

Szerintem ennyivel nem befolyásolsz sok mindent. A lényeg, hogy fényvédőként kend fel, és nem alapozóként (szóval legyen fényvédős mennyiség :smiley: ).

1 Likes

Háááát ez ilyen necces kérdés, elméletileg ha bármit hozzákeversz, az megkutyulhatja a formulát és lehet, hogy nem fog tudni egy összefüggő, egyenetes réteget alkotni a fényvédő az arcodon, amiben a fényvédő részecsék (esetedben cink oxid vagy titáium dioxid) egyenletesen oszlanak el és így esetleg csökkenhet a védelem. A valóságban nem hiszem egyébként, hogy ez nagyon drasztikus lenne, és igazából ha nincs más mód, bevállalnám a kevergetést, ha egyébként nagyon beválik az adott fényvédő. Nincs esetleg színezett változata? Nekem pl az egyik kedvenc fizikai fényvédőmből van színezett (ami túl sötét) így keverem a szinte megegyez incijű színezetlen társával (ami amúg meszelne).

sajnos nincsen ebből színezett. eleve kisbabáknak való arcra… szívesebben megvettem volna pl a purito comfy watert, de azt rendelni kellett volna, áfával meg vámmal, de ezt (dr fischer nature baby face cream 50+) árulják itt a boltban, egész olcsóért. ezért vagyok bajban…

hmm nem szokott vám lenni Eu-n kívüli rendelésnél se 40 usd alatt egyébként. persze most a vírushelyzet miatt teljesen bizonytalan külföldről rendelni, de ha vége lesz, ebayról fogok újra rendni, ott fenn van mindig a purito is, általában ingyenes szállítással, jó áron

nem magyarországra rendelnék :slight_smile: ide eun kívülről mindig van vám

így már világos, sajnálom :slight_smile:

2 Likes

Sziasztok! Strandra egész testre és arcra is kenhető naptejet tudtok ajánlani, ami vízálló, lehetőleg magas faktorszámú, és drogériában, vagy patikában meg tudom venni?

2 Likes

szia, nekem nagyon bevált az Uriage Bariésun Kid 50 faktorosa. ez tulképpen gyerekeknek készült, de az csak plussz. Patikákban vettem, szoktak akciók lenni, ez anno 5199 Ft volt és 200 ml-s. Arcra és testre is használom.Parfümmentes, vízálló, olajmentes, hipoallergén. Előtte ugyancsak az Uriage arcra való fényvédőjét használtam, de ez sokkal jobban megéri, az összetétel szinte ua, csak az arcra való 50 ml-es… Annyi a negítívuma, h arcon fénylik, le szoktam mattítani púderrel.

2 Likes

https://www.dm.hu/sundance-napvedo-kremgel-sportolashoz-ff30-eros-vedelemmel-p4058172432675.html

2 Likes

https://kremmania.hu/kremek/sundance-kids-sensitiv-sonnenmilch-50
https://kremmania.hu/kremek/sundance-kids-50-sensitiv-sonnencreme-napozo-krem

4 Likes

Köszönöm! :slight_smile: :kissing_smiling_eyes:

1 Likes

sziasztok!
ajánlást szeretnék kérni. olyan egész testre kenhető naptejet/sprayt keresek 30 faktor körül, ami viszonylag elfogadható árú (5k alatt), nagyobb kiszerelésű, nem ragacsos és nem fullad meg alatta a bőröm, és a veszélyesebb kémiai hatóanyagoktól mentes - ha lehet, akkor ásványi, de ha kombinált, az is jó. arcra megtaláltam a tökéletest (purito comfy water), sajnos testre még nincs meg - ezt pedig sajnálnám testre kenni, mert viszonylag kis kiszerelés és ahhoz képest drága. amit eddig a legjobban szerettem az a hawiian tropic satin volt, de nem vagyok benne biztos hogy ennek teljesen okés az összetevő listája. nagyon megköszönném ha megosztanátok a kedvenceiteket a témában < :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

Na ezt asszem követem, mert hasonló cipőben járok :grinning: Ja és én is imádtam a Hawaiian Tropicot, valamint a Puritot is. Testre még nem találtam jót, de most keresem és a legjobb lenne a tisztán fizikai.

1 Likes