Idén nyáron végre sikerült néhány remek fényvédőt venni. Mondjuk a legtöbbet olcsónak nem mondanám, és belefutottam egy rossz termékbe is.
Tudom, hogy sokan nem szeretik a kémiai fényvédőket, nekem nincs velük bajom. Mostanában egyébként arra szoktam rá, hogy alulra kémiait viszek fel, és erre még kerül egy fizikai is.
Most csak a 40 faktor felettieket sorolom fel, nyáron az a minimum az arcomra, testre szoktam 30-ast.
Paula’s Choice sötétkék Resist SPF 50
Ez egy kémiai fényvédős hidratáló, egyben az all time kedvencem. Tényleg hidratál, jól véd, én nagyon szeretem.
A’pieu Grapefruit sun gel SPF42
Szintén kémiai. Kicsit félve kezdtem használni, mert alkohol is van benne (8. helyen), de végül is nem okoz semmilyen kellemetlenséget, ellenben nagyon hamar beszívódik, nem zsíros, és egész kellemes, frissítő az illata is.
BeOnMe SPF 50 fényvédő, tetoválásra
Fizikai fényvédő, ami rettenetesen sűrű, alig lehet kinyomni a tubusból, és hát felvinni sem egyszerű. Viszont tökéletesnek bizonyult az orcáimon lévő néhány pigmentfoltra, egyfajta plusz védelemként.
És az idei két nagy felfedezésem. Eddig nem volt szerencsém olyan fizikai fényvédőhöz, amivel teljes arcon használva is elégedett lettem volna, de most idén végre kettőt is találtam.
Clinique SPF50 Mineral Sunscreen fluid
Nem mondom, hogy egyáltalán nem hagy fehér színt az arcon, mert egy kicsit igen, ezért általában akkor használom, ha utána még valamilyen színező réteg is kerül az arcomra, de erre tökéletes. Kellemes, nem leszek tőle zsírosan csillogó, szóval elégedett vagyok vele.
NeoStrata Sheer Physical protection SPF50
Ez pedig óriási kedvenc lett. Bár van egy fura szaga, szerencsére az hamar elillan. Felkenve olajosnak érződik és látszódik, de ez hamar elmúlik, és utána már csak a szép, egységes bőr marad, mivel színezett. Természetesen nem kell tőle nagy fedést várni, de smink mentes napokra ideális, illetve nekem olyankor is elég, ha éppen szép a bőröm. Kellemes viselet, nem érződik használat közben, ráadásul ha teszek rá egy pici púdert, akkor sokáig nem fénylik át.
Ez most akkora kedvenc lett, hogy amikor megláttam a Notinón, hogy 5 darab alatti belőle a készlet, gyorsan rendeltem még egyet, hogy elég legyen a nyárra.
Ami nem vált be:
Általában testre a Nívea 30-as naptejét használom, ami teljesen rendben is van, de idén úgy gondoltam, hogy újítok, és megvettem ezt a “csodát”:
Sun Ozon spray 30-as faktor
Először is használni is undorító, mert egy csúszós olajos réteg lett rajtam tőle. Mindemellett enyhén le is égtem vele. Őszintén szólva ezután arra használtam, hogy a lábam között ezzel befújtam, hogy amíg a strandon bóklászunk, ne dörzsöljem ki a combom…
Ami megmentette a helyzetet:
Paula’s Choice Extra care Sunscreen SPF50
Miután így megkapott a nap, nem akartam 30-ashoz térni vissza, helyette ezt a PC fényvédőt használtam, és nagyon szépen védte az érzékeny bőröm.
Decathlon Aptonia fényvédő spray SPF50
Család ezt használta, ők bezzeg nem égtek le, még a férjem sem, akinek kimondottan érzékeny a bőre.