Olcsó, de jó fényvédők

Kinek mi a kedvenc fényvédője most? :slight_smile: Lettek új kedvenceitek, amikről még nem írtatok?

Nekem fogyóban van az A’Pieu Pure Block Mild Plus Sun Cream, amit nagyon-nagyon szeretek továbbra is. Szép rajta az alapozó, olyan mintha primer lenne, nem túl fullasztó stb. Nem tudom, hogy rendeljek belőle még egyet vagy próbáljak ki másfélét.
Lehetséges befutók:
A’PIEU Madecassoside Sun Cream SPF39 / PA++
Cosrx Shield Fit All Green Comfort Sun SPF50+ / PA++++ Mondjuk ez picit drága a mennyiséghez képest (számomra). Apropó, én az A’Pieu fényvédőmet is hosszú hónapokig tudom használni napi egyszeri használattal. Szerintem én nem kenek fel akkora mennyiséget, mint ti… :confused:
Innisfree The Minimum Sun Cream SPF25 / PA++ Ez meg csak 25 foktoros, de nyilván egész napos strandoláshoz másikat választanék. Hétköznapra, munkába járáshoz talán elég lenne.

2 Likes

Én most a A’pieu Pure Block Tone-up Sun Base Cream-et használom, eléggé bejött, nagyon jól tudok rá sminkelni, ez is szinte primerként funkcionál, de sajnos eléggé fénylik, ha nem teszek rá semmit. Ennek ellenére újravenném, ha nem lenne ennyi más fényvédő a piacon :smiley:
Még van itthon egy bontatlan Sundance Sensitiv Sonnenfluid SPF50, amit akkor vettem mikor a blogon kijött a fényvédős poszt. Azóta sajna láttam, hogy kapott hideget-meleget, úgyhogy kissé félve állok hozzá, de ki fogom próbálni legalább, mielőtt vennék mást.
Ha az nem jön be vagy elfogy, akkor a következő a Purito Comfy Water Sunblock SPF50+ lesz valószínűleg (vagy a másik Purito-s). Most kaptam belőle mintát és nagyon bejön, beszívódik, nem fénylik, az összetevők pedig hibátlanok. Bár nem tudom lesz-e értelme még ilyen magas faktorszámú krémet rendelni, mire odáig eljutok lehet október/november lesz.

Ami még itthon van:
Vichy Ideal Soleil napvédő permet: nemrég vettem, azért hogyha hazafelé jövök a munkából, akkor indulás előtt fel tudjam frissíteni a fényvédőt a sminkelt arcomon. Nem sokat használtam még eddig, de bejött, nem hagy semmilyen réteget az arcomon. Kíváncsi vagyok 75 ml meddig lesz elég, de ha még kibírja ezt a nyarat, akkor nagyon fogok örülni.
Sundance Kids Sensitive SPF50+: strandra szoktam vinni és reggel ezzel kenem a nyakam és a karom, erre tök jó. Arcra nem próbáltam, de nem is érzek rá késztetést :smiley: Ezért az árért szerintem nagyon jó kis alkoholmentes fényvédő testre, bejön.
Sundance napozó Spray FF50: Ezt is olyan megfontolásból vettem, hogyha hazafelé megyek munkából, akkor ezzel csak átfújom a karom/nyakam és mehet a menet. Hát erre nem jött be, erős férfiparfüm szaga van, ragadós és ráadásul olyan, mintha étolajat fújtam volna magamra, szóval baromi fura. Strandra kivittem azért, ott tökéletes arra, hogy egy-egy vízbemenetel között újrafújjam magam, ott nem zavartak ezek a dolgai, mert vízben nem éreztem és nem is égtem le szerencsére. Ezt azért nem venném újra.

1 Likes

Őszintén, egyetlen egy darab van mindig a táskában, ha az elfogy, újraveszem mindig. Nyaraláshoz is ezt viszem.
https://kremmania.hu/kremek/bioderma-photoderm-leb-napallergia-elleni-spray-spf30

Nem égek le vele, a gyerekeimet is ezzel fújom. Semmi panaszom rá.

2 Likes

Egyetértek! Én is niveás naptejet használok, bár abba egyébként nem tudom van-e alkohol, csak azt tudom megvéd a leégéstől :). Olcsóbakkal nem merek kísérletezni, gyogyszertáriak egyelőre drágák :).

Arcra most az Eucerin zsíros bőrre való 50 faktorosát használom és eddig tetszik. Végre egy fényvédő amitől nem lesz azonnal diszkó gömb a fejem.

1 Likes

https://kremmania.hu/kremek/australian-gold-botanical-sunscreen-spf50-tinted-face
Az abszolút szerelem. imádom, nem is használok semmi mást az arcomra (alapozó, BB, CC) csak ezt és annyira szép a bőröm tőle.

6 Likes

Kéthetes vízparti nyaralás után hazatérve, nem csalódtam a Bioderma Nude Touch-ban (arcra) és a Bioderma Photoderm Lebben (testre). Egyszer sem égtem le, csak ezt a két terméket használtam végig.

5 Likes

Ezt hol lehet beszerezni?

Ezt a Bioderma Photoderm LEB -et nem ismertem, SPF30/UVA30 :+1:, ilyen magas UVA-védelmet nagyon kevés fényvédő biztosít. A te bőrsejtjeid örök fiatalon maradnak :wink:.

1 Likes

Bizonyára ezért jó napallergiás bőrre, a magas UVA miatt :thinking:. Ezt nem is figyeltem eddig, még egy pluszpont :sunglasses:

1 Likes

https://szolimarket.hu/ Itt a legolcsóbb, de azt mondták készlethiány van és hetek, míg újra elérhető lesz.
https://aruhazunk.hu/ Itt drágább, de elérhető. Szerintem amúgy simán megéri a 10 ezret is.
Mások Amazonon rendelik, de ott nem próbáltam még.

1 Likes

Idén nyáron végre sikerült néhány remek fényvédőt venni. Mondjuk a legtöbbet olcsónak nem mondanám, és belefutottam egy rossz termékbe is.

Tudom, hogy sokan nem szeretik a kémiai fényvédőket, nekem nincs velük bajom. Mostanában egyébként arra szoktam rá, hogy alulra kémiait viszek fel, és erre még kerül egy fizikai is.

Most csak a 40 faktor felettieket sorolom fel, nyáron az a minimum az arcomra, testre szoktam 30-ast.

Paula’s Choice sötétkék Resist SPF 50
Ez egy kémiai fényvédős hidratáló, egyben az all time kedvencem. Tényleg hidratál, jól véd, én nagyon szeretem.

A’pieu Grapefruit sun gel SPF42
Szintén kémiai. Kicsit félve kezdtem használni, mert alkohol is van benne (8. helyen), de végül is nem okoz semmilyen kellemetlenséget, ellenben nagyon hamar beszívódik, nem zsíros, és egész kellemes, frissítő az illata is.

BeOnMe SPF 50 fényvédő, tetoválásra
Fizikai fényvédő, ami rettenetesen sűrű, alig lehet kinyomni a tubusból, és hát felvinni sem egyszerű. Viszont tökéletesnek bizonyult az orcáimon lévő néhány pigmentfoltra, egyfajta plusz védelemként.

És az idei két nagy felfedezésem. Eddig nem volt szerencsém olyan fizikai fényvédőhöz, amivel teljes arcon használva is elégedett lettem volna, de most idén végre kettőt is találtam.

Clinique SPF50 Mineral Sunscreen fluid
Nem mondom, hogy egyáltalán nem hagy fehér színt az arcon, mert egy kicsit igen, ezért általában akkor használom, ha utána még valamilyen színező réteg is kerül az arcomra, de erre tökéletes. Kellemes, nem leszek tőle zsírosan csillogó, szóval elégedett vagyok vele.

NeoStrata Sheer Physical protection SPF50
Ez pedig óriási kedvenc lett. Bár van egy fura szaga, szerencsére az hamar elillan. Felkenve olajosnak érződik és látszódik, de ez hamar elmúlik, és utána már csak a szép, egységes bőr marad, mivel színezett. Természetesen nem kell tőle nagy fedést várni, de smink mentes napokra ideális, illetve nekem olyankor is elég, ha éppen szép a bőröm. Kellemes viselet, nem érződik használat közben, ráadásul ha teszek rá egy pici púdert, akkor sokáig nem fénylik át.
Ez most akkora kedvenc lett, hogy amikor megláttam a Notinón, hogy 5 darab alatti belőle a készlet, gyorsan rendeltem még egyet, hogy elég legyen a nyárra.

Ami nem vált be:
Általában testre a Nívea 30-as naptejét használom, ami teljesen rendben is van, de idén úgy gondoltam, hogy újítok, és megvettem ezt a “csodát”:

Sun Ozon spray 30-as faktor
Először is használni is undorító, mert egy csúszós olajos réteg lett rajtam tőle. Mindemellett enyhén le is égtem vele. Őszintén szólva ezután arra használtam, hogy a lábam között ezzel befújtam, hogy amíg a strandon bóklászunk, ne dörzsöljem ki a combom… :astonished:

Ami megmentette a helyzetet:
Paula’s Choice Extra care Sunscreen SPF50
Miután így megkapott a nap, nem akartam 30-ashoz térni vissza, helyette ezt a PC fényvédőt használtam, és nagyon szépen védte az érzékeny bőröm.

Decathlon Aptonia fényvédő spray SPF50
Család ezt használta, ők bezzeg nem égtek le, még a férjem sem, akinek kimondottan érzékeny a bőre. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Köszönöm szépen! Megnézem!

1 Likes

Nagyon szívesen, remélem beválik neked is:).

Egy meglepően jó és összeszedett írás a fényvedelemről. Valószínűleg köztünk a nagy többségnek nincs benne új információ, de ismerősöknek érdemes lehet megosztani.

2 Likes

Sokunk egyik kedvenc fényvédőjénél (Purito Comfy Water) van egy ilyen vélemény, mit gondoltok erről?
“a 70% víz alapján a cink-oxid legfeljebb 6%, a titánium-dioxid legfeljebb 3% benne. azt elhiszem, h ilyen kevés fizikai szűrő nem fehérít, az 50+ faktort már kevésbé. nincsenek csodák, a fizikai szűrő fehér, csak akkor nem fehérít, ha kevés van belőle”
Én is nagyon meglepődtem, hogy szinte egyáltalán nem hagy fehér réteget szemben az előtte használt 35 faktorossal.

https://kremmania.hu/kremek/schussler-natur-napkrem-spf20

Aktuális kedvenc, mivel olyan a finishe mint a színezett Austraian Gold Botanicalnak. Szerintem ez lesz a téli fényvédőm, mert nagyon kellemes viselet, tökéletes rá sminkelni, hibátlan az inci és még olcsó is.

2 Likes

Hasonlóan színezett, mint az AG?

Nem színezett, de a bőrkép természetesen matt utána, nagyon jól beszívódik és észrevehetetlen.

2 Likes

Natulcien, azt elárulod honnan szerezted be? Fényvédőválságban vagyok és külföldről rendelni nem opció most :slight_smile:

1 Likes