A bőrápolás topikba nem tudok feltölteni, mert 3 egymást követőnél többet nem enged. Gondolom olyan mintha csak én használnám. A megoldás, ha valaki választ ír nekem. (Ki)segítene valaki? Köszi.
Igenis!!!
Sziasztok!
Érdeklődöm, van e közöttetek olyan, aki elvégzett egy komolyabb sminkes tanfolyamot?
Réti Dóránál vagy bárhol máshol.
Nincs önbizalmam egy ilyen képzéshez, és pont ezért szeretnék infót gyűjteni hozzá, hogy vegyek egy nagy levegőt és elvégezzek egyet.
Köszönöm a válaszaitokat, minden kommentnek nagyon örülök!
Szia!
Szeretnél ezzel foglalkozni vagy csak magadat szeretnéd fejleszteni? Én úgy voltam vele, ha csak hobbi, akkor egy alap tanfolyam elég a többire ott a net meg youtube.
Én elmentem suliba meg workshopra, mert egy időben szerettem volna, mint másodállás, de rájöttem, hogy nehéz érvênyesülni. Ráadásul az egyéni vállalkozás feltételeit kb. évente variálják.
Az önbizalmad ne tartson vissza, azzal nem lehet gond, kérdés inkább a célod a képzéssel.
Ezt már annyiszor fel akartam tenni. Ősszel voltunk a Balcsin és a helynek, ahol laktunk nagyon menő étterme volt és nagyon király zene ment mindig. Lounge jellegű, ami leginkább kellemes háttérzaj. Egyszer véletlen meghallottam egy szignált és rájöttem, hogy rádió. Na azóta itthon csak ez megy. Aki szereti a funkyt, fekete zenét, hallgasson bele, érdemes. Ja, és magyar adó.
Köszönöm!
És melyik sulit ajánlod? Melyiket végezted el? Elégedett voltál? Jófejek voltak az oktatók?
Nem hinném, hogy 36 évesen robbannék be a köztudatba sminkesként, egyszerűen a félelmeimmel akarok szembe nézni és a kishitűségemmel.
A sulit nem igazán ajánlom, de az oktató jó volt, tapasztalt sminkes. Esetleg sminkes FB csopikban kérdezz rá, hogy melyik iskola jobb nevű és hasznos tudást ad a pénzedért.
Az pedig, hogy szeretnél szembenézni a félelmeiddel (az élet bármely területén) és szeretnél magadra extra időt szánni, fejleszteni magad és leküzdeni a kishitűséged, az már hatalmas lépés! Sokan ezt sem ismerik fel vagy nincs bátorságuk megtenni a lépést, pedig több szempontból is fontos lenne.
Bocsánat ez kicsit pszihomókusos lett.
És ki volt az oktató és melyik suli volt?
Oh, hát persze, hogy felismerem a hibáimat, hiányosságaimat, évek óta melózok ezen, több kevesebb sikerrel. Már mindent kipróbáltam és mindenhol jártam, olyan vagyok, amilyen. Most ezen dolgozom, az elfogadáson…
Papp Katánál voltam, ő kozmetikus is.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most elkezdtem használni a Cerave éjszakai hidratálóját nappalra, ami tartalmaz niacinamidot. BHA-t használhatok már este? Csak együtt nem szabad őket alkalmazni? Másik kérdésem az lenne hogy ha vennék egy La Roshe Posay cicakrémet azt tudnám a hámlasztóval együtt használni este? :).
Akár együtt is használhatod őket, a BHA és a niacinamide jóban vannak egymással (én rendszeresen használom őket az esti rutinban). A cicakrémet és a Cerave hidratálót is használhatod estére, nem tudom milyen állapotban van a bőröd, de én pl a cicát nem annyira használnám minden nap egész arcra, elég nehéz krém.
Ezt ki fogom próbálni. Talán itt még nem dicsekedtem vele, de jópár maszkot megvarrtam már, amiket családnak, barátoknak adtam. Kíváncsi vagyok, tényleg beválik-e férjuramnak a szemüveg mellé ez a típus.
Pont ilyeneim vannak, sajnos nekem ezekkel a legparasabb a szemuveges let.
Hiaba illeszkedik tokeletesen az arcomhoz, drot is van az orranal, de valahogy sokkal nehezebben kapok bennuk levegot es nagyon parasodik toluk a szemuveg.
Arra gyanakszok, hogy a dupla (pamut) anyagreteg lehet a ludas.
A gyogyszertari valtozatot sokkal elonyosebbnek erzem szemuveggel.
DE ez ne tartson vissza teged! Mindenkeppen probald ki, es szolj majd a tapasztalatokrol!
Ha szabad tanacsolnom, szerintem startbol probalj minnel szellosebb anyagokat osszevalogatni a maszkhoz.
Remelem nem veszed okoskodasnak, amiket irtam!
Nem, dehogy is veszem okoskodásnak
Két dologra figyelek, vagy 3: a belső oldalon valami pamut legyen, általában egy régi fehér lepedőt használok, kívül pedig egy minél szellősebb, mindegy milyen anyagból. A régi lepedő szerencsére nem olyan kemény anyag, lehet rajta levegőt venni, de két rétegben biztosan sok lenne. A 3. hogy a zsinór is textil, hogy az érzékeny bőrt ne tudja kiütni, de ezt annyira macerás megcsinálni, hogy mostanában csinálok gumisat és textileset is, lehet válogatni.
Detto, leszamitva a 3. pontot. Mostmar ertem miert vannak ujabban azon a reszen pattanasaim.
De a textiles zsinorral hogy lehet ezt megoldani? Megkotos? Vagy fix meretet varrsz fel?
Megkötős. Alulra - felülre is 1-1 zsinór, így összesen négy zsinór van a maszkon, én az egészet összecsomózom a fejem hátulján, de sógorom pl. a füle mögött kötötte meg.
Ti mivel szoktátok a mosógép dob és a gumi közötti részt tisztítani? Én az ujjammal benyúlok a kettő közé, de néha nagyon becsípi. Van erre valami célszerszám?
Ha már itt tartunk, én mosógatógép tablettát dobok bele, amikor átmosom, aztán Sanytol-lal öblítek. Ha valakinek van tuti trükkje, várom.
Gumikesztyű! LOL bocsi, ezt nem bírtam kihagyni