Off topic: Csevegős, barátkozós Krémmániások :)

Nem biztos, hogy jól fogalmazok, de megpróbálom leírni sztem mi a felelősségvállalás a bio-ban:
Ami bio minősítésű étel vagy kozmetikum, az tényleg természet adta, tiszta alapanyagú. Nem használnak hozzá permetezőszert, antibiotikumot, ipari minőségű adalékokat, hozamnövelő vegyszereket, a föld, amiben terem nem tudom hány évvel előtte nem kaphatott műtrágyát. Ez jót tesz a Földenk, a szervezetünknek hosszú távon és persze rövid távon is. Azzal vállaljuk a felelősséget, hogy nem tesszük tönkre a helyet, ahol élünk és mikor ezek a dolgok visszaforognak (komposzt, trágya, mitommén hogy), akkor megint csak jobbat adunk vissza.
Az meg más lapra tartozik, hogy ezek a kaják, holmik drágábbak, mert kevesebb van belőlük és nehezebb megtermelni. Bár egyszer fordítva lenne, hogy a bio-ból van több és az ipariból kevesebb- akkor fordulna a kocka.
Bocs a litániáért! :blush:

1 Likes

Hú, én ezt teljesen másképp értelmeztem. Pontosabban tágabban. De rendben, legyen így. Ha a konzulense szerint ennek van értelme, akkor az pont elég.
Ilyen tekintetben az a kérdés a legjobb, hogy tudom-e, mit jelent a társadalmi felelősségvállalás. Persze, hogy behúztam, hogy igen :joy:

2 Likes

Nekem sem ez jut elsőre eszembe, hogy a bio termelés/termesztés is része lehet a társadalmi felelősségvállalásnak, hanem inkább a szegénység felszámolása, a csökkent munkaképességűek lehetősége dolgozni, az éhezés megszűntetése… Mert hát jóformán úri huncutság a bio dolgok vásárlása a fentiek mellett. Sajnos vannak nagyobb problémáink is :face_with_head_bandage:, ami miatt főhet a fejünk.

5 Likes

Ideért a Bipa rendelésem. Ingyenes szállítás volt, emiatt merészeltem onnan rendelni. Voltak gondok a webshoppal idén bőven, most is.
Kis kartonban érkezett a paletta. Ráraktak egy összegyömöszölt papírt. Számla és a visszaküldéshez matrica nem volt a dobozban.
IMG_20200926_153728
IMG_20200926_153739

Ezt én már össze nem rakom. Ha felemelem a fóliát minden széthullik.

Ó, jesszusom!
Szörnyű! Nagyon sajnálom!

1 Likes

A pirosító miatt vettem meg, azt sokan szeretik, erre az törött szét.

Úristen, hogy lehetnek ilyen hanyagok?!

1 Likes

Paypallal fizettem, vajon van esély rá, hogy visszakapom a pénzt? A Bipának írtam, de napokba telik mire valaki elolvassa. Visszaküldeni a számla és a matrica nélkül nem tudom. Nem egy drága paletta, de így nekem kidobott pénz.

Igen. Fél éven belül kell indítani a PayPalnál.
Nekem visszatérítették annak az ecsetnek az árát, amit nem küldött meg a Glambot.

1 Likes

Nahát! :flushed: :rage:

1 Likes

Igazi rémálom, annyira sajnálom :disappointed_relieved:

1 Likes

Holnap 9-kor lesz a szemműtétem, drukkoljatok majd!
Mondjuk az altatóorvosnak (ő hívott reggel) olyan kellemes a hangja, hogy már az le fog nyugtatni. :grinning:

19 Likes

Gondolni fogunk majd rad. Minden jo lesz! :slight_smile:

1 Likes

Drukkolok :slight_smile: nekem 2,5 éve volt egy szemműtétem. Nagyon jó kezekben voltam.

1 Likes

Megkérdezhetem, hogy mit csináltak?
Nekem szemizom műtét lesz, kettős látás/kancsalság ellen.

Egy kalappal! Minden rendben lesz.

1 Likes

Nekem egy “sima” lézeres látásjavító. Mikor írtad, hogy altatnak is, gondoltam, hogy neked valami komolyabb műtét lesz.
Viszont egy volt kolleganőmnek olyan volt, mint neked. A műtét után minden rendben volt neki, csak be volt vérezve pár napig.

1 Likes

Megy a drukk, minden simán fog zajlani, gondolunk rád! :heartpulse: :heartpulse: :heartpulse:

1 Likes

Igen, én is remélem, hogy minden rendben lesz, szombat estére már van koncertjegyem. :smile:

2 Likes

Akkor ez remek motiváció, pikk-pakk túl leszel rajta! :innocent:

1 Likes