Nem biztos, hogy jól fogalmazok, de megpróbálom leírni sztem mi a felelősségvállalás a bio-ban:
Ami bio minősítésű étel vagy kozmetikum, az tényleg természet adta, tiszta alapanyagú. Nem használnak hozzá permetezőszert, antibiotikumot, ipari minőségű adalékokat, hozamnövelő vegyszereket, a föld, amiben terem nem tudom hány évvel előtte nem kaphatott műtrágyát. Ez jót tesz a Földenk, a szervezetünknek hosszú távon és persze rövid távon is. Azzal vállaljuk a felelősséget, hogy nem tesszük tönkre a helyet, ahol élünk és mikor ezek a dolgok visszaforognak (komposzt, trágya, mitommén hogy), akkor megint csak jobbat adunk vissza.
Az meg más lapra tartozik, hogy ezek a kaják, holmik drágábbak, mert kevesebb van belőlük és nehezebb megtermelni. Bár egyszer fordítva lenne, hogy a bio-ból van több és az ipariból kevesebb- akkor fordulna a kocka.
Bocs a litániáért!
Hú, én ezt teljesen másképp értelmeztem. Pontosabban tágabban. De rendben, legyen így. Ha a konzulense szerint ennek van értelme, akkor az pont elég.
Ilyen tekintetben az a kérdés a legjobb, hogy tudom-e, mit jelent a társadalmi felelősségvállalás. Persze, hogy behúztam, hogy igen
Nekem sem ez jut elsőre eszembe, hogy a bio termelés/termesztés is része lehet a társadalmi felelősségvállalásnak, hanem inkább a szegénység felszámolása, a csökkent munkaképességűek lehetősége dolgozni, az éhezés megszűntetése… Mert hát jóformán úri huncutság a bio dolgok vásárlása a fentiek mellett. Sajnos vannak nagyobb problémáink is , ami miatt főhet a fejünk.
Ideért a Bipa rendelésem. Ingyenes szállítás volt, emiatt merészeltem onnan rendelni. Voltak gondok a webshoppal idén bőven, most is.
Kis kartonban érkezett a paletta. Ráraktak egy összegyömöszölt papírt. Számla és a visszaküldéshez matrica nem volt a dobozban.
Ezt én már össze nem rakom. Ha felemelem a fóliát minden széthullik.
Ó, jesszusom!
Szörnyű! Nagyon sajnálom!
A pirosító miatt vettem meg, azt sokan szeretik, erre az törött szét.
Úristen, hogy lehetnek ilyen hanyagok?!
Paypallal fizettem, vajon van esély rá, hogy visszakapom a pénzt? A Bipának írtam, de napokba telik mire valaki elolvassa. Visszaküldeni a számla és a matrica nélkül nem tudom. Nem egy drága paletta, de így nekem kidobott pénz.
Igen. Fél éven belül kell indítani a PayPalnál.
Nekem visszatérítették annak az ecsetnek az árát, amit nem küldött meg a Glambot.
Nahát!
Igazi rémálom, annyira sajnálom
Holnap 9-kor lesz a szemműtétem, drukkoljatok majd!
Mondjuk az altatóorvosnak (ő hívott reggel) olyan kellemes a hangja, hogy már az le fog nyugtatni.
Gondolni fogunk majd rad. Minden jo lesz!
Drukkolok nekem 2,5 éve volt egy szemműtétem. Nagyon jó kezekben voltam.
Megkérdezhetem, hogy mit csináltak?
Nekem szemizom műtét lesz, kettős látás/kancsalság ellen.
Egy kalappal! Minden rendben lesz.
Nekem egy “sima” lézeres látásjavító. Mikor írtad, hogy altatnak is, gondoltam, hogy neked valami komolyabb műtét lesz.
Viszont egy volt kolleganőmnek olyan volt, mint neked. A műtét után minden rendben volt neki, csak be volt vérezve pár napig.
Megy a drukk, minden simán fog zajlani, gondolunk rád!
Igen, én is remélem, hogy minden rendben lesz, szombat estére már van koncertjegyem.
Akkor ez remek motiváció, pikk-pakk túl leszel rajta!