Én is lencse párti vagyok, amióta maszkot kell hordani azóta váltottam, utáltam, hogy párásodik. A maszkot is mindig huzogattam , mert felcsúszott az orromon, meg belevágott a szemembe alul … 2 hét után mentem lencsét venni.
Szemüvegem másfél éve van 0,5 - ös, csak a munkához használom kék fény szűrő is van a lencsében,ami nagyon praktikus, Ray- Ban keretet választottam, nagyon szeretem.
Napszemüveg az Max Mara , évek óta nyúzom, ha újat veszek szerintem maradok a márkánál nekem nagyon tetszik, olyan szolidan elegáns.
Nagyon jòl àllnak nektek a szemüvegek! Èn Max. a napszemüveget vagyok hajlandò huzamosabb ideig elviselni, vezetèshez is azt hasznàlom - dioptriàs. A simàt is csak vezetèshez borùs időben ès este. Règebben -3,75 volt + cilinder, de kontaktlencsèztem. Majd megműttettem, nagyon jò volt 10 èvig kb. de elkezdett megint romlami. Igaz most csak -1,50 . Èn is akciòban vettem Ray Ben, nagyon szeretem. Igaz hordom amikor csak kisüt a nap mert èrzèkeny a szemem ,nyàron napsütèsben meg akarok vakulni annyira zavar…
Az enyém sajnos nem volt akciós , de a cég ahol dolgozom adott bele 20 ezer Ft- ot csak a vizsgálati lapot és a számlát kellett vinnem. Aki alkalmazotti státuszban van és vásárlást fontolgat kérdezzen rá a pénzügyön szerintem ez általánosan adható támogatás
Akkor nem is annyira durva, már az enyémhez képest, ez is majdnem 60ezer volt a keret. Mondjuk a száron lévő Swarovski kristályok miatt választottam főleg (és persze az árát is ezek dobják meg). Meg mert olyan kis elegáns.
Nem tudom, eddig életemben egyetlen olyan műanyag keret volt, ami tetszett magamon. Valahogy úgy érzem, nem látszik tőle az arcom (nem mintha mutogatni kéne )
@Fiorentina régen volt egy dioptriás napszemüvegem, amit az első nyáron sikerült elveszítenem… Az műanyag keretes volt. Volt fényre sötétedős, nem szerettem. Volt clip-on, azt szerettem, de az alul damilos fémkeret volt.
Idén lesz először, hogy napszemüveget fogok hordani rendesen (hacsak nem marad kintre a maszk viselés, mert akkor gondolom az is párásodik majd). Eddig egyet vettem a DM-ben. Megláttam, és megtetszett. Hogy mennyire áll jól, az más kérdés, nekem magamon tetszik. Olyan vagány. És fura.
Én néhány éve változtam műanyag keretre az optikus tanácsára, mivel ápol és eltakar (egy mínusz 6-os lencsét is). Először fura volt (azt hittem zavarni fog a vastag műanyag a látótér szélén), de aztán megszoktam. Bár a színes műanyag keret továbbra is csak másokon tetszik. Árfekvésben szerintem talán kicsit drágábbak, mint a fém keretek, de nem vészesen. Ami nagy előnyük még, hogy szinte elpusztíthatatlanok. A fém keretek festékkel 1-2 év után elkezdett lepattogni. Itt nincs ilyen probléma.
Nekem csak 3,50-es az erősebbik lencsém, úgyhogy a vékonyított lencse elvan benne. De tény, hogy sokkal kisebb belőle a választék, pedig az optikában, ahol vettem, még meglepően sok volt.
De mondjuk tényleg érzem, hogy a kontaklencse jobb a szememnek, úgyhogy most örömmel használom (legalább látszik a sminkem), és csak este cserélek.
@Blanky @Kokapu nehéz kérdés a műtét, lencse stb.
Nekem is a cylinder erős, de mindkét szememen a dioptria + cylinder összege sem éri el a 2 dioptriát (azt mondták össze kell adni őket és az a tényleges értékem). Így nekem pl az állandó lencse nem kellene a mindennapi élethez, műtéthez is kicsi a dioprtia, de lehet a cylinder meg akkor amúgyis gond? Ezt nem is tudtam. Jó hogy írtad.
Nekem a sima Tommy keretbe (előtte nekem is Lacoste volt) a lencse és ez a bohókás napszemcsi keretbe levő is uv-ra sötétedő lesz, èn imádom. De az optikusnak 5ös a dipotriaja ő is utálja, mondván a kis dioptriások szeretik inkább, pl én lekapom ha bemegyek egy sotet helyre & látok a kis dioptriámmal, de ő nem tudja levenni egy percre sem, mert szó szerint nem lát.
Szóval nagyon nehéz téma, nekem pl a lencse tenyleg felesleges… annyira egyénki kinek mi válik be. +Draga mulatság…
Illetve azzal bíztatnak,hogy nekem javulni fog a szemem amikor eljön 10 év mulva a pluszos időszak…apunál is ez volt. Remélem akkor majd épp nem kell szemcsi max a cylinder miatt illetve egy darabig olvasó szemüveg se fog kelleni. Kiváncsi vagyok bejön e a jóslat vagy pl nektek is megy e lejjebb picit a dioptria majd vagy inkabb a multifokálic korszak jon e el egy nagyobb dioptriás személynél?
Na de ne aggódjak előre😉
Amúgyis TGIF!
nekem pl a mostani cég a torvenyileg kotelezo 2 évente 12e Ft-ot adja…ami persze vicc de jobb mint a semmi.
Az előző cégeim 2 évente 50e Ft-ot adtak számla ellenében, azzal már lehet valamit kezdeni.
Mindjárt bejelentik a cégnél, hogy hétfőtől nem kell maszkot hordanunk.
Hát, nekem nincs ilyen, inkább a progresszív lencse fog játszani. Most a kontaktlencse mellé olvasószemüvegem van. Igazából nem is értem, hogy ezt miért mondják, hiszen a rövidlátás egy fénytörési hiba, míg a presbiópia a lencse alkalmazkodóképessége gyengülése miatt van. Bár az elképzelhető, hogy van olyan alacsony (?) dioptria, aminél esetleg ezzel egyenlítődik…, vagy nem tudom.
Képzeld ma voltam szemésznél (mert kell a céges szemüveg elszámoláshoz) és ő is ezt mondta,hogy nekem 10 év mulva majd nem is kell kb szemuveg.
Hahah majd beszámolok😆 ha megérem. Jelenleg kicsinál az új főnököm🙄
Anyukám tegnap ünnepelte a 75. szülinapját
Tavasszal átesett a covidon és iszonyúan féltem, hogy ez az ünnep szomorú lesz idén és nem vidám.
Sikerült életben tartanom és még csak kórházba sem került , nagyon hálás érte, hogy gondoztam azóta is emlegeti mindenkinek.
Élsportoló volt és a kis céljai mindig sporteseményekhez vannak kötve a most zajló vizes eb- t nagyon szerette volna megélni, hogy láthassa, jelentem : sikerült !
Isten éltesse még nagyon sokáig nagyon jó egészségben és boldogságban:blush:
Annyira örülök, amikor ilyet hallok/olvasok. Én is nagyon féltettem és féltem a szüleimet. Ebben a rohanó világban olyan kevés időt tudok velük lenni. Ez a vírus talán annyi pozitív dolgot tudott hozni az életünkbe, hogy még jobban tudjuk értékelni, hogy Ők még velünk vannak.
Még egyszer nagyon boldog születésnapot kívánok Édesanyádnak:revolving_hearts:
Kedves Timmon,
Nagyon szépen köszönjük
Remélem még sokáig velem marad és azt is, hogy a rengeteg bánat mellett az övéhez hasonló sikeres gyógyulásokról is lehet majd hallani.
Szép estét kívánok!
Luise
Tegnap két év után újra buliztam a Budapest Parkban, és annyira jó volt. Nagyon szetetek táncolni, végre kitombolhattam magam.
Kisebb meglepetés ért ma minket anyukáméknál. Észrevettek egy idegen cicát az udvaron, ami nem meglepő, kertes háznál ez gyakori. Megkerestük, hol bújt el, hátha nem egyedül van. És igazunk lett, a kis családjával bútorozott be a padlásra.
A piciket megfogtuk, a mamára még vadászunk, de annyira vad, hogy esélytelen befogni.
És íme, a két újonc, akiknek most ideiglenes otthont biztosítunk:
Tündériek !
Csodaszépek, és imádják egymást. A fekete harciasan őrzi a testvérét
Nagyon édesek!
Elolvadok annyira cukik