Mit használtál ma?

Én ezeket használom a márkától:
Ez az alapozójuk nagyon könnyed, nem hiszem, hogy túl sok lenne
https://kremmania.hu/kremek/bourjois-healthy-mix-anti-fatigue-alapozo

Ennek nagyobb a fedése, valamiért nem annyira kedvelem de el fogom használni, mert már nem sok van benne:
https://kremmania.hu/kremek/bourjois-airmat-alapozo

A CC krémet is használtam, a fedése vetekszik egy alapozóéval. Nem mondanám túl könnyednek:
https://kremmania.hu/kremek/bourjois-123-perfect-cc-cream

Ebből a folyékony szemfestékből a mályvás árnyalat van meg. Inkább szemhéjbázisként használom, és teszek rá port is, úgy nagyon tartós:
https://kremmania.hu/kremek/bourjois-satin-edition-24h-eyeshadow?activesubtab=1&page=2#reviewstab

Ez a rúzs viszont nagyon jó. Felkenve krémes, de pár pillanat alatt bemattul és elég tartós.
https://kremmania.hu/kremek/bourjois-rouge-velvet-lipstick

A tekerős szempillaspirál pedig a kedvencemmé avanzsált:
https://kremmania.hu/kremek/bourjois-twist-up-the-volume-ultra-fekete-szempillaspiral

4 Likes

Ma én is ABH-ból sminkeltem, most már az összes színt kipróbáltam belőle :slight_smile: Most nem tudtam fotózni, de a Cindy, Stev és Aura (azt hiszem ez a rózsaszín csillámos neve) volt rajtam.

3 Likes

20200106_205331
Ma őket használtam. A palettából a malackarózsaszín ment a teljes szemhéjra és az alsó pillatőbe végig, a mélyítőbe a középbarna a sárgás naranccsal keverve, a sötétbordó a külső v-be, az egészet a kiemelősárgával satíroztam el. Az alsó pillatőbe még elsatíroztam a fényes fenyőzöld Illuminatea-t a Nyx Black Olive szemceruzával együtt. A mozgó részre a fényes, ezüstös barna szín ment, a belső szemzugba az ezüst Diet Coke.
A tégelyekben a Lioele CC krém és a @Kokapu -tól kapott IT CC krém minta lapul. Az Hourglass Diffused Lightot csak a szemem alá tapogattam fel, a Becca korrektor fölé.
A TF Natural Face palettába szerelmes vagyok.
A rúzs a Shiseido RD 304, szebb néven Sweet Pea.
A szempillaspirál lemaradt a képről, egy Bourjois.
A kis parfümminta a Chanel Gabrielle.

7 Likes

De szuper, pont tegnap néztem ki az utolsó két terméket, amit ajánlottál, hogy nagyon klassznak tűnnek, alig várom hogy megtudjam őket venni :). Köszi szépen! :blush:

1 Likes

Ma reggel is csak egy színt dobtam fel a szemhéjamra és azt satíroztam el.
K%C3%A9p

K%C3%A9p

7 Likes

Mennyire vagy elégedett a NYX alapozóval? Annak idején, amikor bevezették, hatalmas marketing és hype volt körülötte.

Ma gondoltam kipróbálom a Nubian palettát és a JP alapozót.
20200108_074407
juvia-s-place-the-nubian-eyeshadow-palettes9
A paletta szépen pigmentált, nem porzik, szuperül el lehet satírozni, de! A színek sokkal világosabbak a szemen, mint a palettában, ráadásul minden barnának erősen narancsos tónusa van. A tartósságára nincs panasz.
Az alapozótól féltem, mert nem kapott itt túl jó véleményeket, de azt kell mondjam szerintem szuper! Nagyon sokáig matton tartott, eddig egyik alapozóm sem bírta, ráadásul annyira nem ül bele a ráncokba, mint a többi alapozóm és nem mászik el rajtam. Valóban teljes fedésű, ezért ecsettel felapplikálva nem mindenhol a legszebb, de a kritikus helyeken átmentem egy blenderrel és csodaszep lett. Egyszóval nekem nagyon pozitív!

10 Likes

Azt hogy csinálod? Nincs árnyékolás?

Igen. A képen ez a Sigma monó egy sötétebb lilás-taupe, felvittem a teljes mozgó részre meg kicsit fölé is, és elsatíroztam egy tiszta ecsettel a széleket a mélyítőben felfelé halványítva.

2 Likes

Végül mégiscsak egy szolidabb szemsminket alkottam tusvonallal. Persze az új Revolution filces tusom lemaradt a képről pedig első használat után nagyon pozitív a véleményem róla. Könnyű vele dolgozni, nagyon vékony, precíz vonalakat is könnyedén lehet húzni vele és 15 óra múlva is mozdulatlan volt a szememen (reggel 6-kor tettem fel és este 9-kor mostam le)

Hourglass pirosító árnyalata: Radiant Magenta
K%C3%A9p

K%C3%A9p
K%C3%A9p

8 Likes

Nekem kombinált a bőröm, a T zónában hamar átfénylik, a többi terület normál. Én elégedett vagyok az alapozóval, szerintem nyáron megváltás lesz a zsíros bőrömre. Elég tartós, és engem nem szárít. Viszont neten rendeltem, sok swatchot és videót néztem, mégsem találtam el az árnyalatot. Nagyon világos lett, akár szem alatti korrektornak is tudnám használni. A fedése nekem elég. Rendeltem egy jóval sötétebb árnyalatot és a kettőből keverem ki a színemet. Más alapozóimmal is szoktam őket mixelni. Száraz bőrűeknek nem ajánlanám. Ja, és gyorsan kell vele dolgozni mert hamar szárad. Én nem pöttyözöm fel hanem csak kisebb területeken dolgozom el és úgy haladok előre :slightly_smiling_face:

1 Likes

Minden este úgy fekszek le, hogy holnap csak egy nagyon egyszerű, max. 2 színből álló szemsminket dobok fel. Még reggel is ezzel a gondolattal kelek fel. Aztán ahogy eljön a szemsmink készítésének ideje, meg se állok 5 színig. :see_no_evil:
De valamit ki kell találnom, mert az nem állapot, hogy minden reggel 10 perc, csak a szemem!

5 Likes

Köszi, akkor szerintem ez az alapozó nekem is jól teljesítene. Én is kombinált, T-vonalban zsírosodó bőrrel rendelkezem. Megjegyzem, ha a mostani alapozóm elfogy, lehet megpróbálkozom ezzel.

@anon27689852 én kb. 1 órát sminkelek reggel. :"D :"D

3 Likes

Minden nap?

Igen, de 40 perc tuti van mindennap 5.30-6.00 körül kelek, gyors kaja készítés, macskák rendezése, smink aztán 8 körül esek be a melóba.

2 Likes

Nekem 40 perc, jó esetben fél óra, de ez igen ritka. Ezért kelek fel minden reggel 1 órával korábban. :roll_eyes:

2 Likes

Én 7-re járok, és azon a héten mikor én viszem a kisfiamat az oviba, akkor 5:40-kor kelek és 6:05-kor ébresztem a kicsit. 6:20 körül pedig indulunk is.
Ha nem én viszem, hanem apuka akkor 6-kor kelek és 6:40-kor indulok a munkába. Ebben a 40 percben van teljes smink (primer, alapozó, púder, bronzer, pirosító, highlighter, szemöldök, szemhéjfestés, rúzs…) ès még reggelizek is meg kávèzok is :see_no_evil::sweat_smile:

5 Likes

Mai eszköztár
K%C3%A9p

K%C3%A9p
K%C3%A9p

5 Likes

Szerintem a gyermekvállalás szignifikánsan meggyorsítja a sminkelést. :nerd_face:.

5 Likes