A G&G új C-vitaminos szérumát én is elkezdtem használni, úgy két hete.
Azért építettem be a rutinomba, mert rengeteg jót olvastam róla (kollagénserkentő, fényvédelem-turbózó, pigmentfolt halványító).
Bocsánat, hogy én válaszolok, de mivel én is említettem a szót, és már rákérdeztél: a pigmentfolt saját szavaimmal megfogalmazva egy olyan folt (vagy foltok) az arcon, ami igencsak eltér a bőröd színétől.
Ez nem seb, nem gyulladás, “csak” egy elszíneződés. Tudományosabb verzióban pedig Judit ebben a videóban sokkal szebben megfogalmazza: https://www.youtube.com/watch?v=YXZzzkOAzHQ Több fajtája van, több tényezőtől alakul ki. Öregedés, fényvédelem hiánya, pattanás után maradt foltok.
Ami engem érint, az a pattanás után maradt foltok. Úgy képzeld el, hogy ha kijön rajtam egy pattanás, hiába múlik az el teljesen, a helyén marad egy elszíneződés (pirosas-barnás), ami ugyanakkora, mint a pattanásom volt, de nem puklis, nem fáj, nem gyulladt már. Csak egy folt. A szomorú helyzet az, hogy nekem 10-ből 9 pattanás után ilyen folt marad. És ezek a pirosas-barnás foltok a hófehér bőrömtől nagyon elütnek.
A C-vitamin az egyik olyan összetevő, ami ezeket a foltokat bizonyítottan halványítja.
Hogy érdemes-e hámlasztás mellett, az szerintem egy nagyon egyéni kérdés. Én heti 6x hámlasztok, és minden nap használom a C-vit szérumot is, mióta megvan. A C-vitamint reggel, a hámlasztást este. De kérdés, hogy a Te bőröd ezt mennyire tolerálná. Mert egy másik topikban mi már megbeszéltük, hogy az én bőröm kb. mindent elvisel, a Tied meg a TO Nia+Zinc szérumára is nagyon rosszul reagált. Na már most, szerintem a C-Glow sokkal-sokkal erősebb, mint a TO Nia. A C-Glow még engem is csipked egy-két helyen, sőt, van egy terület az arcomon, ami kissé még irritált is lett tőle (viszkető, egészen apró kis hólyagok lettek ott. Egyáltalán nem volt drasztikus, a hólyagocskákat csak akkor láttam, ha a fény teljesen ráesett. És az egészet abból vettem észre, hogy azon a részen a bőröm viszketett és fura tapintású lett. Azóta azt a területet kihagyom a szérummal.)
Szóval most nem elijeszteni akarlak, csak próbáltam éreztetni, hogy ez egy erős cucc. Ha a C-Glow még ezt az orrszarvú páncélt is kiütötte kicsit, amit a fejemen hordok, akkor Neked szerintem nagyon óvatosan ajánlott vele próbálkozni. De persze az is könnyen meglehet, hogy csak a Nia szérum egyik összetevőjére vagy allergiás, a C-vitaminért meg rajongana a bőröd, ezt így látatlanban nem lehet megmondani. (Mondjuk többször írtad már, hogy nagyon sok minden irritál Téged. Lehet, hogy ennyire érzékeny a bőröd.)