Mit használtál ma?

Mai smink (előbb a Mupában voltunk a nagyobbik fiammal egy fantasztikus régizenei matiné koncerten, aztán családilag tovább mentünk a könyvfesztiválra)

Mac Prep & Prime szemhéjalap
Lorac Pro és Mega Pro paletták barnás színeivel alkottam a szemem. Nem akartam túl feltűnőt, illetve mivel az idővel megcsúsztam, a Lorac palettákkal abszolút biztosra mentem, annyira könnyen kezelhetők. Árnyalatokat nem sorolok, annál is inkább, mert már nem vagyok bennük biztos, inkább csatolok képet az eredményről.

Smashbox Pore minimizer primer
IT Cosmetics matt CC krém SPF40
Becca under eye brightening setting korrektor
Becca under eye brightening setting powder szem alá
Hourglass Veil setting powder az arc többi részére
Úgy tűnik egyébként, hogy elég jól sikerült megtalálnom a tökéletes triót a Smashbox-IT matt CC-Hourglass személyében, mert valami elképesztően jó volt a bőrömön a végeredmény. A primer sokat finomít a pórusaimon, az IT CC egész nap matt, még amikor izzadtam (kicsit futottunk a buszhoz) sem fényesedett át, a Hourglass púder meg az egészet olyan szépen egybe olvasztja, és a mattságához ad egy pici életet. Komolyan legszívesebben egész nap a tükörben nézegettem volna magam. :joy:
Benefit Hoola bronzer
Milani Color Harmony blush paletta - Coral vegyesen, a highlight szín kihagyásával
The balm Mary-Lou manizer
Urban Decay All Nighter setting spray
NYX Worth the hype szempillaspirál
Anastasia Beverly Hills liquid lipstick - Crush

IMG_20190428_214658

8 Likes

Nagyon szép lett! Szeretem ezeket a színeket magamon is.

1 Likes

Ez a micivíz engem is csíp, úgy éreztem, kifolyik tőle a szemem. Azonnal eladtam, így nem vethetem be sufnituningra, de ha lesz legközelebb micellás baklövésem, bevetem kabátkoszok ellen.:slight_smile:

2 Likes

De szép lett!
Vettetek vmit a Könyvfeszten?

1 Likes

Mai smink:
KAP primer
EL DW alapozó 1N2 Ecru
RCMA púder szem alá,
Trend it up Skin Supreme Kompakt púder
Mac bronzosító Matte Bronze
Maybelline Face Studio- Pink Amber pirosító
The Balm Mary Lou highlighter
ABH Dipbrow Pomade
Rdel Young szemhéjalap
Juvia’s Place Magic paletta: matt bőrszín (Kesi) fixáltam az alapot, mélyítőbe matt meleg barna (Nana) erre satíroztam a Nabla Dreamy palettából a matt barackos Sistina árnyalatot, majd sötétítettem a Senorita nevű pinkes színnel. Mozgó rész teljes egészére a Magic paletta fényes rosegold beütésű rózsaszíne került (Zuba) belső szemzugba fényes világos rózsaszín (Osun) alsó pillatőbe és felső pillatőbe tusvonal helyett a Dreamy matt sötétbarnája (Dogma)
Essence Volume Stylist szempillaspirál (lassan megérik a kidobásra, kezd csomósodni)
Mac rúzs Brave árnyalatban (hasonlít a Fauxra)

Parfüm: Lolita Lempicka L’eau en Blanc

1 Likes

Ó igen, a férjem vett katonai könyveket, meg szakkönyveket, megvettük a Magyarország apróbetűs története 2. részét, a fiúknak vettünk ismeretterjesztő könyveket, Lego építő könyvet a nagyobbnak, a kicsi meg Kufli könyveket kért (már van pár, és nemcsak én olvasom, sokszor magának is olvasgatja - elsős). A Pagonynál annyira tetszett a könyvesboltos Vendula táskám, hogy le is fényképezték. :smiley:
Magamnak meg utána itthon vettem három regényt a dibookról, ahol most 20% kedvezmény van. Én már amit lehet e-bookon olvasok, mert egyrészt nem foglal sok helyet a táskámban, másrészt nekem Kindle Paperwhite-om van, és nagyon sokat segít, hogy van világítása (este a buszon hazafelé), plusz tudom állítgatni a betűk méretét.
Amúgy ezeket vettem:
Robert Galbraith - Halálos fehér (Már vártam, hogy végre megjelenjen, engem Rowling megint elvarázsolt.)
Jo Nesbo - A fiú (Még semmit sem olvastam tőle, eddig valahogy nem is érdekeltek a skandináv krimik, de most a könyvfesztiválon annyi volt belőle, hogy gondoltam megpróbálom.)
Dosztojevszkij - A Karamazov testvérek (Láttam egy éve a balettet, és most véletlen megláttam a dibook oldalon, aztán úgy éreztem itt az idő Dosztojevszkijt olvasni. :joy: Eddig kimaradt.)

2 Likes

A Halálos fehért nemrég fejeztem be.:slight_smile:
A fiú nagyon jó egy nekem megbízható vélemény alapján. Csak egyet olvastam Nesbótól, a Vörösbegyet, nem volt rossz.

Mai smink:
Maybelline Baby Skin primer
Lancome stickes alapozó
Mac Select Sheer Pressed púder
Hourglass bronzosító
Nyx Taupe pirosítóval kontúroztam kicsit az orromat
Hourglass pirosító-Radiant Magenta
Mac Hyper Real Glow legsötétebb színe
Maybelline Brow Precise Micro Pencil
Rdel Young szemhéjalap
ABH Subculture paletta (nem, mégsem adom el. Időnként rámjön valami hullám, hogy eladom, de nem bírok mégsem megválni tőle) Matt mustársárga Edge a mélyítőbe, ezt sötétítettem a matt sárga New Wave színnel. Külső v-be satíroztam egy kis sötétzöldet (Untamed) mozgó részre a fényes zöld Electricet tapogattam fel az ujjammal. Alsó pillatőbe a matt pávazöld Axis került. Belső szemzugba a Hyper Real Glow paletta legsötétebb highlighterét tettem.
A Mac púderrel világosítottam a szemöldök alatti részt.
Maybeline Colossal Volum’Express spirál
Catrice Prime and Fine Multitalent Fixáló spray
Mac Velvet Teddy rúzs

Avon Perceive Edt (ma fogyott el)

1 Likes

Nagyon csalódott vagyok. Ma az Abh Subculture palettával sminkeltem. Alapként a Rdel Young cuccát használtam. Maximálisan elégedett vagyok vele, még az Essence szemhéjfestéket is tökéletesen tartotta.
Erre ma sminkelés után 4-5 órával azt vettem észre, hogy a matt színek teljesen eltűntek rólam ( csak az alsó pillatőben maradt meg az Axis) A fényes Electric is jócskán megkopott, de legalább nem tűnt el. Délután 3-kor újra felapplikáltam a két matt sárgát, 2 óra múlva ismét sehol. Ezt nem vártam volna pont ettől a palettàtól :flushed:

Nem lehet, hogy csak nem működik együtt valamiért ezzel az alappal?
Biztos megharagudott, hogy el akartad adni.:slight_smile:

5 Likes

De használtad már másik alappal, nem? És akkor működött?

Igen de azokkal is nagyon meg szokott kopni. A héten kipróbálom újra a Milanival.

Gondolom, nem kentél valami más krémet a szemhéjadra előtte éjszaka vagy reggel?..

Giibon cleansing pad PHA-s nedves vattakoronggal áttöröltem az arcom
G&G C-Glow
Narüko am+pm fényvédő (10féle peptiddel!)
TO primer
Fenty Beauty Pro Filt’r alapozó 120-as árnyalat
Nars Chantilly korrektor
Hourglass Diffused Light púder
ABH dipbrow pomade medium brown
Rimmel Maxi Blush Wild Card
L.O.V. The Delightful akármi kontúrozni
ABH Moonchild Glow Kit Lucky Clovers (zöldessárga) highlightet
wet n wild szhéjalap
ABH Soft Glam paletta: a szemhéj egészére felvittem a Burnt Orange árnyalatot, a mélyítőben elsatíroztam az Orange Sodát. A Sienna és a Nabla Leon monója szintén ide került. A Mulberry a külső v-be, a Cyprus Umber az alsó pillatő kb. feléig. Itt elsatíroztam A Zoeva Regency szemceruzáját (metállila).
A mozgó részre a fényes Rose Pink, a belső szemzugba a Fairy került.
Maybelline Lash Sensational
MAC Liptensity Cordovan

Parfüm: Montale Dark Purple

1 Likes

Mindenből csak a szokásos dolgokat használtam. A héten most amúgy is ezt a palettát tervezem használni, meg a Nabla Dreamyt, kíváncsi vagyok hogyan fog teljesíteni. Eddig ennyire feltűnően nem koptak a színek, igaz a sárgákat eddig még szinte nem is használtam.

Elfogyott a Missha fényvédőm, ma reggel már a Clinique Super City Blockot használtam. Színezett, elég sötét rajtam, de mivel úgyis rásminkelek, nem olyan vészes.
https://kremmania.hu/kremek/clinique-super-city-block-spf40

Mai smink:
Yamuna ásványi poralapozó
Guerlain korrektor
Mac Select Sheer pressed púder
Hourglass bronzosító
Mac Melba pirosító
Mac Hyper Real Glow középső színe
Trend it up szemöldökpor
Rdel Young szemhéjalap
Nabla Dreamy paletta: Sistina (matt barack) átmeneti színként, Senorita (matt pink) a mélyítőbe, Vanitas (fényes barack) a mozgó szemhéj belső felére, Metal Cupid (fényes bordó) a külső részre, meg az alsó pillatőbe. Belső szemzugba világos fényes Immaculate.
Lila Rimmel Scandaleyes szemceruzával húztam tusvonalat.
Essence Volume Stylist 18h spirál
Catrice Prime and Fine Multitalent fixáló spray
CP Lippie Stix After Shock (matt pink)
Nagyon tetszik ez a matt formula, nem is érzem, hogy a számon van, tartós és nem szárít. Szeretnék több színt is beszerezni belőle.

Parfüm: Lolita Lempicka L’eau en Blanc

1 Likes

Mai smink:

Mac Prep&Prime szemhéjbázis
Jeffree Star Blue blood paletta: Wealthy a mélyítőbe semleges alapként, Mintea a mélyítőbe szélesen, Flourishing a mélyítőbe, Cremated a külső V-be, ugyanez a kettő ment azt alsó pillasorba is. Aztán most gondoltam egyet, és a Too Faced Life’s a festival palettát is elővettem, és abból a Mystic Rain nevú színt tettem a mozgó szemhéjra. A panben rózsaszínnek tűnik, de duó króm, és a fénye zöldes, ami miatt nagyon jól passzol a JS paletta már használt színeihez. Végül szintén a Too Faced palettából a Unicorn Tears rózsaszínes highlightert tettem a belső szemzugba.
Smashbox Pore minimizer primer
IT Cosmetics Illuminating CC krém
Becca under eye brightening korrektor szem alá
Becca under eye brightening púder szem alá
Kat Von D Lock-it setting púder az arc többi részére
Physicians Formula butter bronzer
Milani Rose blush - Romantic rose
Ofra highlighter - Pillow talk
Urban Decay All nighter setting spray
Maybelline Snapscara spirál
Anastasia Beverly Hills liquid lipstick - Crush

Imádom ezt a szemsminket, kár, hogy a képeken nem igazán jön át a duó króm mozgó szemhéj.

IMG_2019-04-30_13-06-46

6 Likes

Nagyon jól állnak neked ezek a színek!

1 Likes

Én is nagyon szeretem a lippie-ket. A Mirror mirror matte x, olyan púderesen matt, de egyáltalán nem szárít.

Fú, de gyönyörű lett!:heart:

1 Likes