Ezt használtam (volna) ma:
egy időben gyűjteni kezdtem a szép piros rúzsokat, amelyeknek vintage stílusú a tokja. Költözéskor kicsit megnyirbáltam a készletet, maradt kb. 4, de mind 2018-2019 körüliek. Nem merem őket használni. Vajon, ha sem a szaguk, sem az állaguk nem rossz, merjek velül kísérletezni? Láttam videókat, ahol több évtizedes rúzsokat kennek fel magukra lányok … még a hideg is kirázott…
Nekem nem érzékeny a bőröm, én simán kenném.
Megér egy próbát szerintem is.
A kéket abszolút nem szeretem magamon, emiatt nagyon ritkán nyúlok alapból ehhez a színhez. De párhavonta jön egy ihlet és kísérletezem vele. Itt a teljes szemhéjamra matt kékek kerültek (nagyon sötét kéktől a nagyon világos pasztell árnyalatig - az a paletta lemaradt a képről Beautybay Pastels), és utána glitter primerre a JS Crematedből vittem fel metálos ezüstöket .
A végeredmény tetszik, bár biztos vagyok, hogy pár hónapig megint nem kerülnek elő ezek a színek.
Nagyon izgi smink lett, ügyes vagy! Én nagyon szeretem a kékeket, de én is ritkán nyúlok hozzájuk. Szerintem még a feketénél is problémásabb eldolgozni.
Én nem próbálnám. Még ha látszólag nincs is semmi baja, nem merem a bőröm kitenni ilyesminek. Néha bevállalok egy-egy krémet, ami kicsúszott a felbontás utáni használhatóságból, de ilyenkor is szorongok, hogy nem ártok-e többet a bőrömnek. Ha nem vagy kifejezetten érzékeny, egyszer-egyszer biztos nincs baj, de a sok kicsi sokra megy. Mint ahogy a gyomrunk is sokmindennel megbirkózik, amíg egy olyan adagot nem kap…
Köszi szépen! Abszolút egyetértek, a satírozás nagyon nem egyszerű velük.
Köszi
Tegnap (eletemben eloszor) profi sminkesnel jartam.
Egy kolleganom mellekallasban sminkel, felajanlotta, hogy kapok tole egy visszafogott nappali sminket, ha elfogadom. Nagyon kedves a gesztul, es amugyse voltam meg igazi sminkesnel, termeszetesen elfogadtam a kedves ajanlatot. Ez lett az eredmeny:
Visszafogottnak nem neveznem, de a szemsmink tetszik. Szerintem nagyon szepek a szinek, az apro csillamos textura, meg a mupillak is illenek ehez az egeszhez. Egy dolog van csak, ami nagyon nem tetszik, de az az egy dolog mindent elront: az alapozo mennyisege, allaga, akarmije. Olyan rancaim vannak tole, amik letezeserol eddig nem is tudtam. Egy mosoly utan betort a boron az alapozas es onnantol csak egyre melyebbek lettek a rancok minden mimika utan (a kepeken eleg jol kiveheto, mirol beszelek). Ha jol lattam, az EL Double Wear alapozoja kerult fel.
Nincs viszonyitasi alapom, szoval nem tudom, ez megszokott dolog lenne egy komolyabb sminknel?
Ti mit gondoltak, mik a tapasztalataitok?
A kolléganőd szerintem műtermi fotózós körülményekhez képest gondolhatta ezt visszafogott sminknek. Visszafogott nappali sminkhez nem szokás műszempillát felhelyezni, ellenben fotózásnál hasznos, mert nagyon szépen kinyitja a tekintetet.
Emiatt tehette fel több rétegben az EL DW-t. Ez egy igazi dúvad alapozó, élőben, természetes fényben, utcára elég egy nagyon vékony réteg belőle, így is erős a fedése. Az én tág pórusú, heges arcomból is bababőrt varázsol, plusz szárít, ezért több rétegben kiszikkasztja az arcot.
Hogy normális-e, hogy fotózáshoz készített smink így viselkedjen, azt nem tudom, de mivel az se 10 perc, szerintem csak megszaladt a kolléganőd keze az alapozóval. Mit használt alá? Neked milyen a bőrtípusod?
Egyébként a szemsmink tényleg tök jó, te pedig nagyon szép vagy.
Nagyon szép lett a sminked, a szemedet csodásan kiemelte a kolléganő.
Csak megerősíteni tudom amit Amadea írt. Ez nem mindennapi, nappali smink, fotózáskor viszont a Double Wear nagyon jó választás, a képen nem fog látszódni a ránc. Nappali fényben viszont sajnos igen, és ő valóban az a fajta alapozó ami azért ki tudja emelni a ráncokat, főleg ha nagyobb mennyiségben, több rétegben vitték fel. Ha nappalra viselem, akkor egy primer biztos kerül alá (pedig alapozó alá tonikon és szérumon kívül sosem teszek semmit, mert így is 1 óra alatt átfénylik rajtam minden), és amikor először használtam, nekem is szétszárította a bőröm, de úgy, ahogy más termék még soha. (Na jó, talán 20 éve a tretinoin.)
Ez nem az a smink amit mondjuk magamnak csinálnék, vagy a barátnőmnek ha összeülnénk egy kis csajos csevejre meg közös sminkelésre, ez egy profi munka aminek általában az a célja, hogy fotózáskor vagy eseményeken messziről jól mutasson.
Nagyon szép vagy és baromira szép a smink is Ugyanakkor ezt maximum esküvőre vagy valami olyan eseményre tudom elképzelni, ahol sokat fognak fotózni és betonbiztosnak kell lennie
Nekem mondjuk külön kérésem volt esküvőre is, hogy ne legyen sok vagy vastag alapozó, mert utálom és methylparabenre is érzékeny vagyok a cyclohexa- és pexacyloxane mellett.
Mindentől függetlenül csodaszép
A borom kombinalt.
Kozben kifaggattam a kolleganot, a kovetkezo termekek voltak hasznalva:
- Stage Line primer (kombinalt borre)
- Mark Wirlen Velvet - bamboo beige arnyalatu alapozo
- RCMA puder
- MAC Fix+ Finishing Mist
Koszonom az infokat mindegyikotoknek, megnyugtato azt olvasni, hogy valamelyest normalisnak szamit ez a furcsa textura.
Es koszonom a dicsretet is. Tovabbitottam a smink keszitojenek! Nagyon boldog.
Nem ismerem ezt az alapozót.
De, ha kombinált bőrű vagy és kedved szottyant az EL DW-re, akkor bőrtípus alapján jó is lehet neked, ha már így kimatekoztuk.
Viccelek, neked felesleges egy ilyen erős fedésű alapozó.
Nos, a kolléganőd remek “alapanyaggal” dolgozhatott, szerintem téged öröm kisminkelni. Én alaposan megizzasztanám.
Nagyon szép vagy, és a sminked is. Nagyjából mindenki egyetért, hogy az alapozás vastag lett, főleg neked, akinek nincs semmi fednivaló az arcán. Fotózásra ok, utcára viszont felesleges ez az alapozás. Véleményem szerint a láthatóan bőrhibákkal rendelkezők is sokszor túlmaszkolják magukat, ami nem teszi szebbé a bőrüket. Szerencsére a mostani trendek is a “kevesebb több” felé mennek. Bizonyos kor felett, amiben én már bőven benne vagyok
, nem hozzátesz, csak ront a magas fedésű alapozó. Én 2 éve kukáztam le - na jó csak minősítettem át korrektorrá-
a tíz éven át imádott DW-t. Teljes arcra csak színezett hidratálót vagy BB krémet, a fedéshez pontszerűen alapozót vagy korrektort használok.
Gyönyörű, szerintem tényleg visszafogott és szuper sminked lett. Ahogy a lányok írják, ez műtermi smink, de az alapozó eldolgozása, az árnyékolás lenyűgözött. Gratula a sminkesednek
Láttam már több képet Rólad, nagyon szép vagy. Sminkkel és anélkül is.
Koszonom mindegyikotoknek a kedvesseget!
A smink keszitojenek pedig atadok minden egyes dicsero szot. El se hiszitek mennyire orul neki!
(@dyna, en is maximum BB kremet hasznalok. Az alapozot tul soknak erzem, ahogyan te is mondod.)
Gyönyörű vagy! Nálam ez már inkább alkalmi smink kategória, de kinek mi.
Azt pedig csak megerősíteni tudom, amit a többiek írnak. Céltól függ, hogy milyen erős alapozás, milyen finish és fedés a megfelelő, a te sminked pedig egy fotózásra tökéletes. Hétköznapra, de szerintem még alkalomra is sok, nagyon sokat függ a bőrödtől, saját elvárásaidtól a megfelelő alapozó, illetve a bőr előkészítés. És szerintem egy esküvőn sem kell feltétlenül a full fedés, ha a menyasszony bőre és személyisége nem igényli (bár tény hogy előnyös, ha tart egész nap és a fotókon sem kell annyit retusálni).
A március 15-ei munka megtámogatói:
Milyen színű a rúzs?