Mit használtál ma? II

Bling-bling szekció! :joy:

1 Likes

Ha nem kell rohanni majd (mert nem cseszem el az időt), akkor oké. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Kedves Blanky, nem lenne kedved sminkes YT csatornát indítani, ahol megmutatod, hogyan sminkelsz?? Én lennék az első feliratkozó. :grin:

7 Likes

Már én is gondoltam erre!! :speak_no_evil: Megnézném a videóit az biztos!

1 Likes

Jaj csajok, nagyon aranyosak vagytok, jólesnek a szavaitok! :heart:

De el nem tudom mondani mennyire vicces lenne az a látvány nektek, ahogy én a videóban feszülten bámulom az ötszörös nagyítású tükröt félig vakon, hogy ne összevissza vonalakat fessek magamra. :see_no_evil: Én szeretném a legjobban, ha nem ez lenne a helyzet.
Fun fact: 8 évvel ezelőtt egy ideig (pár hónapig) volt egy YT csatornám és készítettem pár videót, de ott ki is derült számomra, hogy nem fog ez működni a nem létező látásom miatt. :slight_smile: A legjobban az a videóm sikerült, amikor a barátnőmet sminkeltem ki. De gyorsan feladtam emiatt.
12-13 éve sminkes blogom is volt. :see_no_evil: :grinning: Látszik, hogy milyen régóta szeretem szenvedélyesen ezt a témát. :slight_smile:

12 Likes

Elképzelek egy fórumtalit, ahol szét van szórva szó szerint millió sminkcucc, ecset, lemosó, a levegőben vadul száll a púder és feszülten, a tükörhöz hajolva lessük, hogy ki hogy sminkel.:grinning:

Még sose festettem ki mást, bele se merek gondolni, mit művelnék a szenvedő alannyal.

6 Likes

Ez nagyon aranyos, mindenképp ott akarnék lenni ezen a fórumtalin. :smiley:

Nem mindennapos nálam sem más sminkelése, de azért évente párszor megkérnek rá ismerősök. Mikor nincs tétje, akkor nagyon szívesen vállalom is, pénzt amúgy sem veszek el érte.
A legjobb barátnőmnek az esküvői sminkjét én készítettem, pedig abszolút féltem bevállalni (remegett rendesen a kezem). Volt olyan barátnőm, aki nagyon maximalista, ezért nem mertem vállalni az esküvői sminkjét, hogy ne rajtam múljon bármi is, de sajnos sértődés lett belőle. Most épp a nemsokára ballagó unokahugim kért meg, hogy őt meg a barátnőjét sminkeljem ki a ballagásra. :see_no_evil: Nekem ez a legnehezebb szerintem, mert 14 éveseket úgy sminkelni, hogy nekik is jó legyen meg a szüleiknek is, kb mission impossible. :smiley:

9 Likes

Nos, ez a szakma se egyszerű, nagyon rá kell hangolódni a delikvensre, mert hiába készítesz objektív mércével nézve az adottságait kiemelő, hozzáillő sminket, ha neki nem tetszik, amit a tükörben lát (olvastam olyan kérést sminkes hölgy Insta oldalán, hogy azt kérték, ne látszódjon, hogy ki van sminkelve, arcidegzsábát kapnék).
Szóval elismerésem a türelmed miatt. Tét nélkül, játékként jó elfoglaltság, de akárki kérne, nem készíteném el az esküvői sminkjét.

3 Likes

Nagyon igaz, amit írsz. Mi a suliban pl azt tanultuk, hogy 40-50+ korosztálynak már csak visszafogott sminket készítünk, max 1-2 színt, ha ráncosodik, akkor nem teszünk tusvonalat, ja és csak mattokat használunk. Háááát, ezt már itt is megbeszéltük párszor, hogy mindenki csináljon amit akar, nem kötelező csillogásmentesnek lenni egy adott kor fölött. Volt is azóta pár olyan vendégem (ismerősök mentek fotózásra), akik tusvonalat, erős sminket, fiatalos színeket kértek. Mit lehet tenni? A legtöbb, amit tehettem, hogy azt a sminket csináltam nekik, amit kértek. Miért bírálnám felül az ízlésüket?Szépek lettek, és ez a lényeg. Biztos van, aki nem ezt gondolja, de az ne nézegesse. :smiley:

13 Likes

Szerintem kicsit indokolatlan ijesztegetés is, hogy x kor után mi tilos. Például anyukám csak matt palettát kért tőlem, mert olvasta, hogy az ő korában már nem szabad fényes szemhéjfestéket feltenni, mert jajistenem az milyen előnytelen. Közben pedig biztosan jól állna neki. Inkább arányok és az összkép számít, de az minden korban igaz. Egy erősebb smink is lehet szép, ízléses.

11 Likes

Én nem is értem igazán ezt az “x év fölött csak matt színek” teóriát, ha őszinte akarok lenni. Jó, talán a glitter meg a metál finish az már nem annyira előnyös, ezt megértem, de a teli mattok annyira élettelenek tudnak lenni… egy kis szaténos fény szerintem még fiatalíthat is, miért ijesztik el az embereket tőle?

11 Likes

Abszolút egyetértek.Ilyenkor nem magunknak sminelünk és nehéz néha elválasztani azt, hogy mi tetszik nekünk és mit szeretne a vendég látni a tükörben.
Ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam. Az esküvőmre nem szerettem volna én sminkelni magam a stressz miatt, így volt egy próbasminkem (ami potom 15.000 Ft-ba került, képek alapján jó sminkeshez mentem). Mégis, szerintem totál nem olyan termékeket használt meg úgy sminkelt, ahogy szerettem/kellett volna. Elmondtam, hogy nagyon zsíros a bőröm, mégis nem erre a bőrtípusra megfelelő alapozót használt (így kb 1 órán belül tocsogott az arcom). Azt is elmondtam, hogy minden nap full sminkben vagyok, ezért az esküvőmre sem szeretnék visszafogott sminket. Ez sem került meghallgatásra. A férjem a sminkelés után rámnézett és közölte, hogy reméli ingyen volt, mert én ennél sokkal jobban kisminkelem magam. :smiley: Kijavítottam a sminkemet, aztán mentünk a jegyesfotózásra. :smiley: És végül én sminkeltem magam az esküvőm napján.

14 Likes

Ugyanezt tanultuk mi is, gondolom ez a standard. És akkor ott van anyukám, az élő példa, hogy 50 felett sem áll meg az élet, ha megkér, hogy sminkeljem ki, kéket kér. És bakker, működik rajta. Nyilván nem bazári majom stílusban, de iszonyatosan jól áll neki.

9 Likes

Én pont hasonlóktól tartva döntöttem úgy, hogy magamat sminkelem az esküvőmön két hét múlva :sweat_smile: Kicsit izgulok, de bőven hagyok időt pepecselni. Szorítsatok, hogy jó legyen :grin:

13 Likes

A legjobb döntést hoztad ezzel. :slight_smile: MInden rendben lesz és csodás sminket fogsz magadnak alkotni, hisz ismered az arcod minden miliméterét már. :slight_smile: :heart:

1 Likes

Szerintem neked, illetve kb mindenkinek itt, vagy bárkinek, aki rendszeresen sminkeli magát, nem tud sok újat adni egy sminkes. Persze sokmindentől függ, de nagyon sokan tartják magukat a tanultakhoz, kevesen tudnak elrugaszkodni, és tényleg a vendég igényeire koncentrálni. Aki naponta hobbiból ilyen szemfestést készít, mint te, rendszeresen alapoz, kontúrozza az arcát, stb., jó eséllyel a drogériából is jobban sminkeli ki magát, mint a professzionális sminkes a professzionális termékeivel. Nem minden esetben igaz ez persze, és ha nincs tétje, szerintem tök jó dolog a kísérletezés. Én nagyon szeretem látni, hogy más mit lát meg az arcomban, szememben, hogyan sminkel ki. (De csak tét nélkül, azért ez ne kerüljön 15.000 Ft-ba. Nem a próbasmink árát akarom leszólni, mert sajnos tényleg itt tartunk az inflációval.) Valószínűleg én is teljesen más sminket készítenék neked, mint te szoktál magadnak. Te pedig tudod, hogy milyen alapozóval, púderrel éred el a legszebb és legtartósabb hatást, milyen erősségű sminkben érzed jól magad, milyen színeket kedvelsz.

7 Likes

Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű lesz. Ne izgulj rajta, te ismered a legjobban önmagad. Képet kérhetünk majd róla?

2 Likes

Ebben igazat tudok adni :slight_smile: csak azért nem sminkeltem magam az esküvőnkre, mert nem akartam még azon is stresszelni, hogy a fotón jól látszódik-e és lesz-e időm rá, hogy szép legyen :slight_smile: azt viszont már akkor is tudtam, hogy a szempillámat csak én tudom kifesteni :smiley: a mostani eszemmel és gyakorlatommal már simán bevállalnám, pedig nem érzem magam @Blanky -nek :wink: a rejtett szemhéjammal pedig mondhatnám azt is, hogy teljesen felesleges próbálkoznom, de valamiért szemhéjpúder-kattanásom van :smiley:

Anyumat és családtagokat szoktam alkalomra sminkelni, illetve néhányszor kolléganőket. Eddig mindenki oda- és vissza volt :slight_smile: nyilván azok, akiket te is mondtál, hogy nem festik/kenik magukat alapból :slight_smile:

5 Likes

Hű, nem tudom. Nagyon régen, legalább 17-18 éve (lehet 20 is) jártam egy kozmetikushoz. Egyszer kérdezte a kezelés után, hogy egy picit kisminkelhet?
Tényleg nem sminkelt ki nagyon, kb. 15 perc alatt megvolt vele, de én soha azelőtt, és soha azóta nem láttam olyan szépnek magam, mint akkor. Teljesen natúr smink volt, de valahogy úgy voltam önmagam, hogy önmagam legjobb változata lettem. Kerek helyett szép, ovális arcom lett (pedig akkor még hol voltak azok a kontúrozási technikák, mint most), hatalmas, gyönyörű szemeim. Máskor is sminkelt már sminkes, ők nem alkottak ilyen különlegeset, azokat bármikor tudom én is, de akkor egyszer varázslat volt.
Sajnos cigarettázott, ami engem borzasztóan zavart, és akkoriban a smink nem is igazán érdekelt, úgyhogy nem sokat voltam nála.

De gondolom, ez olyan ritka, mint a fehér holló.

5 Likes

Persze, igyekszem majd képet csinálni kifejezetten a sminkről :slight_smile:
Igazából nem akarok nagy extrát, kicsit flacosabbat csak a hétköznapi sminkemnél (színezett hidratáló helyett teljes fedésű alapozó, csak szemceruza helyett teljes szemfestés), erre pedig sajnálnám a pénzt, hiszen én is meg tudom csinálni magamnak. Ráadásul szemüvegben leszek (mivel nagyon rossz a szemem, mindig abban vagyok, így érzem magaménak az arcom, nem akarnék kontaktlencsét, hogy aztán “idegen” arcot lássak az esküvői képeken), az úgyis takarja valamennyire.

Engem életemben egyszer, a szalagavatómra sminkelt csak profi sminkes, akkor tetszett, így utólag azért látom, hogy nem pont úgy volt a legelőnyösebb a szemformámhoz, meg elsatírozva se úgy volt, ahogy kellett volna, anyukámnak meg kifejezetten egy ízléstelen, közönséges hatású sminket sikerült összehozni :smiley:

Anyukámat és a húgomat szoktam sminkelni alkalmakra időnként (most az esküvőmön lemondtam erről a lehetőségről, épp elég lesz a sajátom :sweat_smile:). A húgomnak borzasztó ekcémája van, nála az a nehezítés, a szalagavatóján olyan pikkelyesre száradt, véres, sebes volt mindene, hogy igazán kihívás volt egyáltalán bármit is kezdeni vele. Anyukámnak meg irreális elvárásai vannak, azt hiszi, hogy a smink simán képes eltüntetni a ráncait és 20 évet fiatalítani rajta… Lehet, hogy én vagyok a béna, de nekem ez nem megy :smiley: Főleg úgy nem, hogy reflexből elhúzza a fejét, amint a szeméhez közelítek bármivel :rofl: De azért összességében mindketten elégedettek szoktak lenni.

4 Likes