Sajnálom, hogy ilyen rossz élmény a próbasmink
Én biztos magamnak fogom, ha sor kerül rá, egyszer sminkelt ki egy sminkes a szalagavatómra és úgy néztem ki mint egy travi. Dundibb is voltam mint most, nagy az orrom (nem érdekelt sosem, csak tudom, hogy kell magamat sminkelni). Akkor azt hittem tök jó lesz, biztos szebbet csinál mint amit én bénázok a gagyi cuccaimmal, hát nem. Kértem, ne legyen erős, mert múltidézős ruhát varr a barátnőm. Jó milyen színű? Fehér… jójó de valami szín: Háát, ilyen ezüst virágok vannak az anyagra hímezve… nem úgy olyan rendes szín… bár hallgattam volna a megérzésemre, hogy ne mondjam el az ametiszt nyakékemet, de sajnos csak elmondtam. Olyan két nagy monoklit csinált a fejemre, borzalmas volt, utáltam a sminket, de nem volt idő lemosni. A nyakékem halványlila volt, de ő valami vérametisztet vagy mit vizionalizálhatott
Nem sokkal utána én varrtam egy jó barátom menyasszonyának a ruháját és a lelkére kötöttem, hogy inkább kérjen sima nappali sminket, szebb lesz, jobban jár vele még anyagilag is
Így tett, és csodaszép, természetes menyasszony lett és nem győzött hálálkodni a tanácsért
Legalább neki tudtam segíteni
Ja persze amúgy, szeretem az extra sminkeket, de azért tudom hol a határ, hogy még nőnek nézzek ki benne
Olvastam olyat, hogy a kliens megijedt a sminkelt arcától - nem azért, mert ennyire félresikerült, hanem azért, mert a natúr arcához képest nagy volt a különbség. Látszottak a vonásai es hogy milyen szép lány. És ugye a sminkelt arc jobban vonzza a tekinteteket.
Persze ez a jobbik eset. Sokakhoz hasonlóan engem is egyszer sminkeltek ki (ill. 2x, próbasminkkel együtt), az utcában lévő szalonban. Akkor nagyon erősnek tűnt (tiniként nem sminkeltem), a mostani énemnek viszont hétköznapi, munkába járós smink. Szerencsés voltam, láttam a szalagavatón szörnyű sminkeket is.
Ezen a téren is nehéz megtalálni a jó szakembert, és az is fontos, hogy az ő tudása találkozzon a mi elképzelésünkkel, vagyis jól tudjunk kommunikálni. Lehet, hogy ez nem a legmenőbb sminkest fogja jelenteni.
Ezen a csak matt színek-dolgon meglepődtem. Pont az olvastam érettebb KM-ás kolleginák véleményeiben, hogy a lágyabb, szaténfényű vagy visszafogottabban csillogó színeket preferálják, amelyek nem olyan atompigmentáltak. Ezért jó a szaténfényű pirosító is, élettel teli(bb) lesz az arc, a csontmatt kiszívja az életet is az arcukból, és még oda is ráncokat varázsol, ahol nincs.
Gondoltam már rá, hogy kíváncsiságból elmegyek egy sminkeshez, hogy mi a véleménye a pingálásomról és hogy sminkeljen ki ő, akár úgy is, hogy az arcom egyik felén fennmarad az én “kezem nyoma”, a másik feléről lemosom és ő alkot rajta, így még látványosabb lenne az összehasonlítás.
A matt színek inkább a szemre érvényesek. A szaténfény pirosítóban tök oké, de pl a highlighterezés megint túlzónak van beállítva. A lényeg az arc “fakóságát” élettel telivé varázsolni, a bőrhibákat pedig elrejteni.
Nincs benne tapasztalatom (mármint az érettebb bőr sminkelésében), de ugye vannak nagyon kis szolid fényű highlighterek is.
Az más, hogy általában a Napra lehet nézni, de az én arccsontomra nem.
Nembaj, majd mi nyomjuk a magenta rúzs és a kék szemfesték mellé azt is Ha már öregség és smink és öltözködés, nekem Iris a példaképem
Ilyen vagesz nyanya akarok lenni Tetszik, hogy idős korára is megőrizte a bohém stílusát és sminkeli magát. Igaz, a szemfesték nem játszik nála, de a rúzs és a lakk nagyon is
Abszolút! Mintás fejkendő, hatalmas napszemüveg, magenta rúzs, banyatank, irány a piac!
De nem ám reggel 8-kor, majd 11 körül.
Addigra a többi banya felvásárol mindent.
Akkor megyünk a Müllerbe úgysincs otthon elég kence
Ó én reggel 8-kor akkor se leszek éber, ha megöregszem. Este 10-kor pörgök, reggel meg mint akivel felmosták a padlót…
Most délután 5-kor megyek piacra, ha esetleg szombaton, akkor 11-dél körül. Van minden.
Meg kell venni az összes érett bőrre való terméket is.
Szintén! És ez nem akar a korral javulni.
A hosszú hetvégék, szabadságok alatt gyorsan eljutok a hajnal 2-ig tartó kuvikolásig, aztán az első munkanapon bekövetkezik az Armageddon az 5:40-es ébresztő megszólalásakor.
Uhhhhh, én is ettől tartottam a legjobban, hogy nem fogok szót érteni az esküvői sminkesemmel. Hál’ istennek tudta, mit szeretnék, hogy ne fogja vissza magát, nem szeretnék hétköznapi sminket, amiben hétfőtől péntekig nyomom.
Olyan füstös szemet sminkelt, és emelte ki az extrém kék szemem, hogy öröm volt nézni, imádtam. Ott lett nagyon vicces a sztori, mikor látta, hogy az örömanya is ugyanolyan színekkel rendelkezik és a nagyi is, így nagyon vicces volt a 90 éves nagyi koromfekete smokey eye-ban, rohant lemosni
Egyébként azóta észrevettem, hogy mindenki hasonlóan sminkel engem fotózásra, mindenki a szememet festi sötétre, füstösre kérés nélkül. Kolléganőm sminkesnek tanul (@dunaimano, neked mondom, hogy ő a Vision Sminkiskolában), remélem, engem is kifest nemsoká. 40-50+ korosztály vagyok, de tuti nem fog mattokat hozni az arcomra, nem úgy ismer. Várom nagyon. Arra vagyok kíváncsi nagyon, hogy vajon feketéhez, vagy barnához fog-e nyúlni.
Én nagyon szeretem az áttetszőséget, sok ilyen termék van, ami ilyen téren nekem készült, az én ízlésemnek.
Nekem pl. az Armani szemfénye ilyen, áttetsző, kissé csillog, mégsem erős színű. Az erős színek engem elnyomnak, pláne ha csontmattok.
Aztán lehet, hogy rosszul gondolom, és egy sminkes jól kijavítana.
Maye Musk:
Sajnos megint elcsesztem az időt, ezért nem tudtam már rendesen lefotózni. Ez csak a buszmegállóban készült, kutyafuttában, mert már jött a busz.
A Crazy lett a választott, természetesen a képen nem látszik, hogy multikróm, bár én a tükörben láttam (a mattok a Huda Mercury retrograde-ből).
Egyébként éjjel 1-kor is gyönyörű volt, amikor lemostam.
Mondjuk 47 évesen vetemedtem egy ilyen sminkre.
Az Eyes to Kill szemhéjpúderekre gondolsz?
Biztos nagyon jól áll a füstös szem az Hourglassok éteriségével párosítva!
Imádom, amikor a sminkjeitekről tesztek ki képet. Csodásak és inspirálóak is egyben.
Nekem pont az tetszik benne, hogy világosabb lila. Nagyon jól áll, ne bánd, hogy nem sötétebb. Legfeljebb majd veszel sötétebbet.
Köszönöm, aranyos vagy Azért nem kell félteni van a szórásban sötétebb is. Mondjuk tegnap nem glamshop monóztam, tudom szentségtörés
Élőben sokkal szebbek a színek, a felső igazi smaragdzöld, azt annyira kívánta a vörös
Lisa Eldridge Velvet ribbon, Pat V.-ös palettája, koreai bronzer és essence pirosító meg egy tonna púder és korrektor működött közre
Szentségtörés, de nagyon szépre sikeredett. A rúzs tökéletes választás volt