Mit használtál ma? II

A Colourpop Sweet Talk és a KVD Shade&Light palettáját használtam.
Sok mindent fordítva csinálok, mint ahogy szoktak a sminkelésben, pl. az alsó pillatőbe először egy világos színt viszek fel, utána a külső részbe egy sötétebbet és ezután következik a szemceruza. Ceruzából többet is szoktam alulra használra, a pillatő külső részére egy sötétet és egy vékony vonalban egy világos metálosat.
Nos, ma is így kellett volna eljárnom, és a ceruzával történő “tusvonal” meghúzása előtt levenni a celluxot, mert szerencsétlenkedtem, cellux nélkül meg mindig gyorsan megvagyok.
Az is biztos, hogy nagyon csínyján kell satírozgatnom, mert szerintem jóval kevesebb helyem van (kisebbek a szemeim és mélyebben ülnek), mint neked, és ugyanez miatt a mélyítővonalba kicsit több szín kell.
Az viszont nagyon bejött, hogy a mozgó részre egy áttetsző-csillámos árnyalat kerül, mennyire tündérfényes lesz az összhatás és szupernőies!

Egyébként annyi sikerült félre, hogy a jobb szememen a “tusvonal” farkincája vastagabb lett, de a szempillák nagy része eltakarta és senki nem bámult az arcomba közvetlen közelről (majd csütörtökön ügyesebben fogok sminkelni, nehogy a fogorvos előtt lebukjak).
Te olyan szépen satírozod a tusvonalat, hogy az tényleg mestermű.

Annyira koncentráltam a technikára, hogy a Glsmshop monókat is mellőztem, pedig pénteken hozzám is megérkeztek.:see_no_evil:

2 Likes

Pedig tuti szép volt, így a leírás alapján legalábbis! Hú, miket rendeltél? Megmutatod majd? :pleading_face:

Nem volt vele gond, csak nekem kellett elviselni a jobb oldalon vastagabb tusvonal látványát.:see_no_evil:

Ma viszont olyan szuper füstös cicaszemet sikerült festeni, hogy felettébb elégedetten nézegetem, amikor kiszaladok a mosdóba (ha már a munkától elmebajt kapok, még teát inni se volt időm).

Persze, megmutatom az új Glamshop monókat, csak mindig elfelejtem, majd szólj rám.

7 Likes

Tuti mesés lett :heart_eyes: Ideje lesz nekem is kipróbálni ezt a trükköt, kedvet hoztok hozzá :slight_smile:

Szuper, köszi, olyan kíváncsi vagyok :star_struck:

1 Likes

Pedig nagyon jól hangzik a leírás alapján, biztos mi észre sem vennénk a hibát, ami téged zavart benne. :slight_smile: Saját magunkkal mindig sokkal kritikusabbak vagyunk.
Nagyon koncentrálhattál, ha a kis csodás új szerzeményekről megfeledkeztél. :smiley: Milyen árnyalatok érkeztek hozzád? Ne hagyj minket ki a jóból. :smiley:

Mesterműnek semmiképp sem látom a “munkámat”, mindig sok hibát felfedezek benne. De nem vagyok profi sem, félig vakon is sminkelek, úgyhogy nem is várok el ennél többet magamtól. :smiley: De igazán kedves Tőled. :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Hát akkor még inkább mestermunka :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

2 Likes

Na, hát én nem tudok olyan szépen fotózni, mint @Blanky , úgyhogy majd leveszem később, de meg akartam mutatni az egyik kedvenc Glamshop monomat, a candy-t. Egy piszkos-rózsaszín mattal satíroztam a Catrice Courage is Beauty palettából.
Imádom ezt a monot, még pirosító-highlighternek is kenném, ha nem sajnálnám annyira.

Normál fényben
20230419_060242

20230419_060357

Reggeli lámpafényben (tekintettel arra, reggel 5kor készítettem, a satírozással nem bíbelődtem sokat :no_mouth:)
20230419_054153

25 Likes

Nagyon szépséges lett és kiemeli a szemeidet is ez a szín! :heart_eyes: A reggeli lámypafényes fotó még jobban kihozza a turbo mono szépségét és csillogását, amit olyan nehéz mindig átadni.

1 Likes

Nagyon jól áll ez a szín!

1 Likes

Ahogy írtad, saját magunkkal szemben sokkal kritikusabbak vagyunk.:slight_smile: Nagyon-nagyon szépen sminkelsz, ha nem lenne szükséged szemüvegre, akkor is büszke lehetnél a tudásodra.

1 Likes

Igen, úgy sajnálom, hogy nehezen jön át képen. Ez egy hidegebb pink és gyönyörű meleg tónusú arany (de nem sárga) fénye van. Egy CT palettában láttam hasonló pirosítót/ highlightert.
Azért is szeretem ezeket a monokat, mert olyan különlegesek, hogy kis időráfordítással is nagyon látványos a szemsmink, egy matt a mélyítőben + egy mono topperként és kész is.
A másik kedvenc pinkem a Babe, majd azzal is megpróbálkozok fotózni, de swatchot csinálok mindenképp.

1 Likes

Igen, valóban pillanatok alatt különlegessé tudnak tenni bármilyen egyszerű sminket is. :slight_smile: Mindenképp oszd majd meg a Babe színnel készült sminket is, mindig nagyon szeretem nézni mindenki alkotását! :heart:

2 Likes

Kipróbáltam az It’s a Hit! monót, de nem jön át a képről mennyire szépek a színei lila alapon aranycsillogás, de néha zöld éppen milyenje van :smiley: Sajna a lila nem ilyen sötét, mint a webshopban inkább pasztell kékes-lila, de ragyog úgy mint a saját fotójukon ha nem jobban :slight_smile:

its a hit

image

19 Likes

Jó ég, hát ez tényleg gyönyörű! :heart_eyes:Nézegettem a csodás monóitokat, azt hiszem ez lenne a kedvencem. Ha elcsábulok, EZT veszem meg. :smiling_face_with_three_hearts:

3 Likes

Gyönyörű! :heart: Biztosan sokan csodálták meg a sminkedet, mert a valóságban szikrázó ez az árnyalat, szerintem egyszerűen lehetetlen a valódi szépségét átadni. A Top 5 Glamshop színem között szerepel mindenképp. :blush:

@Piko888 Ha már arról beszéltünk, hogy egy mono mennyire különlegessé tud varázsolni egy nagyon egyszerű sminket is, ezt a színt mindenképp próbáld ki, mert ez megint egy más szint. :slight_smile: (meg az Even Better-t). :smiley:

2 Likes

Mi a top 5 neked? :slightly_smiling_face:

Még van 5 hely a tartómban. És legfeljebb veszek még egy tizenkettest (én a nagyot nem szeretem). :rofl:

Ti mit szoktatok alá tenni?
Valamilyen speciális primert (pl. glitter primer) vagy csak a szokásosat?

2 Likes

@Key4U De jó, hogy így tetszik, akkor már megérte kitenni. Nekem kicsit csalódás volt, hogy nem sötétlila, de azért hamar megszerettem így is :smiling_face_with_three_hearts: Legalább fel tudtam kenni Lisa Eldridge Velvet Petal rúzsát :slight_smile:

@Blanky Juj nagyon sokan dicsérték, még nyitott szemmel is látszik és ragyog! A fotón semmi de semmi nem látszik ezért tettem fel csak csukott szemeset.

@Kokapu Én csak a szokásosat, gondolom glitter primerrel még jobban üt :smiley:

5 Likes

Na most gyorsan kipróbáltam a kézfejemen a Glamglue-t. Hát, nagyon remélem, hogy bírni fogja a szemhéjam (denat. alkohol van benne), mert döbbenet.

Bejelöltem kis piros csíkkal, hogy meddig tart a Glamglue. Még utána is újból belenyúltam a színekbe, de azért látványos a különbség:

IMG_20230419_223652

Ugyanaz a két szín, csak a fentinél rásült a lámpafény, az alsónál nem.

IMG_20230419_223732

Holnap úgy fogom tesztelni, hogy egy csík Glamglue-val, egy csík a MAC alapommal. :thinking: :grinning:

Most nézem, hogy olyan, mintha az alsó fejjel lefelé lenne, de nem. Jaj, nem tudom, hogy utoljára mikor voltam ilyen izgatott szemhéjfestéktől. :rofl:

12 Likes

Hát brutál nehéz választani, főleg hogy elég sok színem megvan már, kicsit rákattantam. :smiley: A lenti lista alapján könyveljük el, hogy nem tudok 5-ig számolni. :smiley:
It’s a hit (multikróm)
Even better (multikróm)
Laser (turbo)
Bling (turbo)
Bella (turbo)
Wizard (velvet)
Abracadabra (velvet)
Scandal (marble)
Moon Dust (turbo)
Asteroid (turbo)

Nálam sminkfüggő, hogy éppen mit használok alá, de a MAC szemhéjalapját mindig használom alapként. Glitter ragasztót még pluszban akkor szoktam, ha mattokat használok az egész szemhéjamon és arra akarom felvinni a fényes színeket, úgy még brutálabbak (bár anélkül is azok :slight_smile: ).

4 Likes

Köszi, mentem a listát!
Ebből csak a Laser van nekem. A Wizardot kerestem, de nem találtam meg :see_no_evil: A Bella nekem is nagyon tetszik, de pont az maradt ki a csomagból, remélem a legközelebbi rendelésnél is lesz még, és meg is fog érkezni.

1 Likes