Mit használtál ma? II

A 2. és az 5. képeken csak úgy világít a szemed! :star_struck:Nagyon jól áll ez a rózsaszín és lila smink! A 6. pedig igazi tavaszi műalkotás! Megint megállapítottam, hogy nagyon szépen tudsz satírozni. :blush:

1 Likes

@Piko888, @Lencseee, @koalace , @Buklika
Köszönöm szépen lányok, nagyon kedvesek vagytok! :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

2 Likes

Ma kicsit tesztelni akartam magam, hogy milyen egyszerű, de mégis számomra mutatós sminket tudok alkotni egy fekete szemceruza, egy színes mono (Catrice) és egy topper jellegű Colourpop Supershock monoval (I heart this). Palettát szándékosan nem akartam használni, mélyítőbe is csak bronzosítót vittem fel.
Nem lett tökéletes, meg szimmetrikus sem, de alapjában véve tetszik a végeredmény. :slight_smile:

20230408_133416

22 Likes

Nagyon jól néz ki! Szofisztikált, mégis látvány9s smink lett!
A tusvonal “színátmenetessége” különösen tetszik.

1 Likes

Köszi szépen! A színátmenetesség a fekete szemceruzának köszönhető, azt satíroztam el és arra került rá a zöld szemhéjpúder. :slight_smile:

1 Likes

Fúúúú…baromira irigy vagyok :face_with_hand_over_mouth: csodaszép :star_struck: :star_struck: :star_struck: :star_struck: :star_struck:

1 Likes

Gyönyörű lett! :star_struck: :star_struck: :star_struck: Nekem :100: % tökéletesség! :star_struck:

1 Likes

@anon21269124 , @Alsace Köszönöm szépen, igazán kedvesek vagytok! :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Amikor megtetszik egy technika, hajlamos vagyok egy időre rákattanni. :smiley:
Ma újraalkottam valami hasonlót, csak kicsit több színt használtam. Van egy olyan érzésem, hogy ápríilisban sok változatban lesz ez újraalkotva nálam. :slight_smile:

20230410_125903

22 Likes

De gyönyörű lett!
Úgy csinálod, hogy fekete szemceruzával “tusvonalat” rajzolsz és ezt satírozod-definiálod szemhéjpúderekkel? Utána még a pillatőben végigmész egyszer a szemceruzával?
Nincs több hülye kérdésem.:grinning:

Lenyűgöz a sminkelésben (is), hogy mennyiféle módszert, technikát lehet alkalmazni.

2 Likes

Köszönöm szépen, ez most nekem is jobban tetszik, mint az első próbálkozásom! :smiling_face_with_three_hearts:
Egyik sem hülye kérdés. :slight_smile: Celluxot használok és a segítségével kiragasztom az ívet, aztán fekete szemceruzával húzok egy tusvonalat. Ezt elsatírozom, aztán megint építek a szemceruzán főleg a tövekben, aztán megint satír, és ezt párszor megísmétlem, amíg jónak érzem. Csak utána kezdem a fixálást szemhéjpúderrel, először csak a tövekben a legsötétebb színnel, amit szeretnék használni és így satírozom felfele a világosabb színekkel, itt 4 árnyalatot használtam (feketével kezdtem és a BB palettában levő Passionate színnel zártam).
Ezek után szeretek valami világos árnyalatot tenni a mélyitővonalba és valami szép csillámos áttetsző hatású színt az egész szemhéjra. :slight_smile: Szerintem élőben sokkal szebb, mint fotón. :slight_smile:

4 Likes

Nagyon jó lett ez is! Szuper ügyes vagy!
Én a cellux-szal nagyon béna vagyok, úgyhogy éles vonalakhoz nekem csak a korrektor jön szóba.
Nekem is van kérdésem :slight_smile:
Könnyű satírozni ezt az essence ceruzát? Elég krémes? Bevallom én nem használok szemcerkát, mert sok sok éve csak a kemény, bőrt nyúzó típusok voltak és elment a kedvem tőle.
A másik: Milyen ecsettel satírozol?
Köszi :blush:

2 Likes

Köszi szépen! :slight_smile:
A celluxszal kapcsolatban nekem is vegyesek az érzelmeim, van hogy jól sikerül a kiragasztás, mint ma, de sokszor bénázom el és minden lesz az eredmény, csak szimmetrikus nem. :smiley:
Szemceruzák terén bevallom, nem vagyok túl tapasztalt és nem is használom sűrűn őket, így nem sok viszonyítási alapom van. De úgy gondolom, hogy nem éppen a legideálisabb ez a ceruza a satírozáshoz, azért dolgozni kell vele, amíg a kívánt hatást eléri az ember. Biztos vannak sokkal alkalmasabb ceruzák satírozáshoz, szívesen veszem az ajánlásokat. :slight_smile: Csak azért ezt használom, hogy már fogyjon el, újravenni nem fogom.

Ecsetek terén változó, hogy éppen mit használok. Ma ők voltak a segítségeim (bal oldaliak a szemceruzához, jobb oldaliak a szemhéjpúderhez):
Először a Docolor pici ceruzaecsettel satíroztam, majd az 1000 éves Essence ecsettel és a széleket ugyancsak egy Docolor ecsettel. A legvégén csak a tövekbe vittem fel újra a ceruzát és a legkisebb ecsettel dolgoztam.
A szemhéjpúderekhez ezt a 2 Glamshop ecsetet használtam, nagyon szeretem őket. Természetes szőrből vannak és nálam százszor lekőrözik Turbucz Timi ecseteit, amik jóval drágábbak és szúrnak. :confused:

20230410_164717

3 Likes

Szemceruzamániás jelen!
Vadászom a krémes állagú, könnyen satírozható darabokat, mert utálom, hogy a kemény állagú ceruta nyúzza a szemkörnyéki érzékeny bőrt, ráadásul hiába szenvedek, mert sokadik húzgálásra is alig látszik belőle valami.
Nekem sok-sok próbálkozás után a Pupa Extreme Kajal darabjai váltak be a legjobban:

2 Likes

Hát ez valami csodaszép lett! :heart_eyes:

1 Likes

Köszi, most már ez is kelleni fog legközelebb :crazy_face: :rofl:

1 Likes

Köszi a tippet, ezt megjegyzem. :slightly_smiling_face: Ha elfogy pár ceruzám, akkor lesz mivel helyettesíteni őket.

1 Likes

Köszönöm szépen!:heart:
Bocsi, hogy további ötleteket adok.:rofl: @Amadea a hibás a glamshop függőségemért :rofl:

2 Likes

Én FB csopikban kaptam rá, azóta gyűjtögettem mi is legyen a nagy rendelés majd :smiley:

1 Likes

Hát még miután kipróbálod majd :rofl:

1 Likes