Mit használtál ma? II

Jaj csajok…! Örüljetek a 30-nak, 40-nek…még nagyon de nagyon fiatalok vagytok higgyétek el :blush: Az 50…na az majd üt :anguished: De tudom az ember mindig öregnek érzi magát egy bizonyos kor után (kinél mennyi ez változó) és csak akkor jön rá hogy akkor még mennyire fiatal volt mikor már visszahozthatatlanul vége.

13 Likes

Csak a saját érzéseimről: a 30 smafu, a 40 jó.
50 felé, most 47 évesen már én is igazán parázom :sweat_smile: A külső változások már látványosak, a belsőről meg csak én tudok, pedig azt kéne látnia az emberiségnek :smiley:

16 Likes

Én 45 leszek mindjárt, de sose érzem magam öregnek csak amikor eszembe jut a konkrét életkorom, akkor elmerengek, hogy pedig talán illene… mert körülöttem ezt hallom, hogy jaj így meg úgy ebben a korban már… stb. De én nem érzem, hogy el kéne ásnom magam hátul a kertben, nem kelek reggelente úgy, hogy fáj a derekam, lábam, mittomén, pedig állítólag ennek így kéne lennie :grinning_face_with_smiling_eyes: Szóval, fel a fejjel, van élet többedik x után is :wink:

14 Likes

Ne stresszeljetek, jövő héten lesz a születésnapom,persze szerencsésnek mondhatom magam, pici vagyok, vékony, szőke, a bőröm zsíros, vagyis később ráncosodtam, még mindig pattanásokkal küzdök, pici a kisfiam, de attól még a szám az szám. Nem kevés.
Néha nekem is eszembe jut, hány éves vagyok, és hogy aggódnom kellene, de aztán rájövök, hogy 18 évesen is szarul néztem ki. :smiley: Nem, vicceltem, inkább úgy mondanám, hogy kevesebb idő kellett reggelente összeraknom magam, mint most.
A körülöttem dolgozó 26 éves srácok 45-nek néznek ki. Néha ledöbbenek.
Nem kell megmondani, hány éves vagy, és akkor nem skatulyáznak be. Én így élem meg a koromat.

14 Likes

Köszi @Alsace !

A fényes zöld a 2021-es karácsonyi palettából van, minden más a 2022-es palettából.

Én is azt hiszem, hogy egyrészt a zsíros bőr a titok, másrészt bár régebben nem volt “divat” a fényvédelem, én mindig utáltam napozni, mert számomra a világ legunalmasabb tevékenysége. És amikor mindenki szoláriumba járt, én akkor is hófehér voltam, mert a fekvőben halálfélelmem volt, az állóban meg fizikailag voltam rosszul. Pedig mennyire szerettem volna egy egészségesen barna színt! Szerencsére azóta már tudom, hogy az minden lett volna, csak nem egészséges.
Meg hát, valószínűleg a genetika, anyukám is későn ráncosodott.

Cserébe viszont úgy 70%-ban ősz vagyok…

11 Likes

Nekem erről a ki hány éves és hogy éli meg kérdésről ex- fodrászom , ex- vendége jut eszembe aki azt mondta : “ Nem számít hány évesek vagyunk amíg ilyen ( itt egy csúnya szó jön) jól nézünk ki.”
Tulajdonképpen igazat adok neki , amíg jól érzem magam, törődök magammal, csinos vagyok és magabiztos akkor nem számít, hogy milyen szám van a személyimben.
Általában fiatalabbnak tippelnek a koromnál, jól szokott esni :slight_smile: , szerencsés genetika és sok odafigyelés van ebben.

9 Likes

De jó, az nekem is megvan majd kenem is ezerrel :smiley:

Egyetértek a napozással, dögunalom és meleeeegghh van, sokkal jobb volt akkor már pancsolni, de úgyis vörösre égtem. Anyám nagy szolis volt sajnos, látszik is a bőrén, pedig amúgy nagyon sokáig sokkal fiatalabbnak nézték a koránál. Szerencsére jók a gének, én már igyekszem tudatosan ápolni a bőrömet :slight_smile:

Lehet, hogy ősz, de még mindig olyan szép sűrű hajad van :pleading_face: :star_struck:

5 Likes

Én is elmélkedtem a koromon. A kisgyerekek mellett gyorsan teltek az évek. Nemrég lettem 30, majd egyszercsak azt vettem észre hogy mindjárt 35 leszek. Hálás vagyok, hogy ennyi mindent sikerült mostanra elérni, de érzem, hogy sok mindent már nem fogok tudni újra megtapasztalni.

A héten néztem egy osztálytársam új képét a Facebookon. Gyöngyörű smink, szép haj, látványos dekoltázs, szóval igazi femme fatale. Mondtam is a férjnek, hogy akkor én mára bezárom az internetet. Erre ő közölte hogy minimum két évvel fiatalabbnak tűnök.

Mégiscsak van értelme a fényvédőnek. :grin:

11 Likes

Azzal, hogy soha nem napoztam, csatlakozom @Kokapu - hoz, és örülök, hogy így tettem. “Sápadt vagy”, mindig ezt hallgattam, én pedig imádtam a hófehér bőrömet, mert nagyon szépnek tartottam, és anyukám mindig azt tanította, hogy arisztokratikus, hisz régen, aki a földeken dolgozott, az barna volt, az urak meg fehérek.
De a lényeg, hogy babakorom óta kente az érzékeny bőrömre a legmagasabb faktorú naptejet (haha), és milyen jól tette. Haszontalannak tartottam a napozást.
Ha nagy ritkán eljutok kozmetikába, mindig megkapom a dicséretet. Egyszer azt mondta a kozmetikus, hogy néha gondold el, hogy azáltal, hogy érzékenyebb, vékonyabb a bőröd, sokkal jobban odafigyelsz, és nem kened minden sz…rral. Ebben is lehet valami.
Ja, és hiszem, hogy a kisgyerek fiatalon tart, a velem egykorúaknak érettségiző gyerekeik vannak, már a gimi után sokan férjhez mentek, szültek (váltak).

9 Likes

Lányok, én mindig az éppen aktuális “koromban” akarok jól kinézni. 40esként most éppen “jó” 40es vagyok. És ennyi. olyan sophiemarceau-san"…:wink:

12 Likes

Szerintem is, sok volt osztálytársam gyerekei már házasodnak, az enyémek meg általános iskolások, más hozzáállást, ritmust, szemléletet kíván ez, és ez valahogy látszik.

4 Likes

Sophie Marceau, Juliette Binoche, Monica Belucci, mind példaképek. :slight_smile:

4 Likes

Fiatalon nagyjából 20 éves koromig napoztam és szoliztam is. Nem veszem észre, hogy bármi gond lenne tőle. Strandra 14-15 éve nem nagyon járok. Ha igen, akkor megy a magas faktorszámos naptej és a vízben tartózkodáson kívül az árnyék. Így is nagy ritkán előfordul, hogy lekapok, bár az utolsó ilyen eset 2017 nyarán volt.
Alapvetően szeplős és anyajegyes is a bőröm. A bőrgyógyász minden évben rám akar bizonyítani valamit, de többnyire azokkal van baja, amik már 35 éve ugyanott vannak és ugyanúgy is néznek ki :woman_shrugging:
Fényvédőt hétköznapokra nem használok, bevallom, nem is nagyon értem miért kéne :smiley:
Lehet, azért nagy a szám, mert családilag a nők egyik ágon sem hajlamosak a ráncosodásra és a bőrrákra sem. Anya nagyon sokáig rommá szolizta és napozta magát és egy perccel nem nézik többnek 45-nél, pedig lassan 60 lesz. Mindkét nagyanyám jóval túl van a 80-on és őket is mindenki fiatalabbnak nézi :slight_smile:

4 Likes

Hogy magyart is említsek: Varga Izabella. Szerintem fantasztikusan néz ki, sok fiatalabb elbújhat mellette.

7 Likes

Nekem magyarok között Udvaros Dorottya az etalon. Bő 10 éve egyszer egy helyen vacsoráztunk, olyan szép volt, pedig már akkor is bőven 50 fölött volt. Most meg már 68 éves. Méltósággal öregszik, és még mindig szép. Számomra ő a NŐ, így nagy betűkkel.

4 Likes

Hát halkan elárulom, én is rendszeresen napoztam hajdanán, mondjuk sose délben és mindig fokozatosan kezdtem minden nyáron a kertben, naptejjel és szigorúan órával mérve hogy hány percet vagyok kint és hogy hason és háton ugyanannyit heverésszek(:grin: vannak mániáim, na), strandon meg főleg naptejeztem, de nekem a barnult bőr tetszik, és szerintem ésszel is össze lehet szedni egy kis színt. Az én bőröm könnyen barnulós, ritkán leégős fajta. Általában 7-8 évvel fiatalabbnak néznek. Mondjuk a bőrápolás is régóta érdekel, szóval ez is benne van, meg a génlottó, nagyim se ráncosodott még 60 évesen se.

1 Likes

Ez nagyon így van! És bárcsak szültem volna még egyet (na persze nem ezért ez csak egy kellemes mellékhatás :sweat_smile:)

1 Likes

Igen, nekem is jobban tetszik a barnult :see_no_evil: barátnőm cikiz mindig, hogy miért jó, ha valaki fekete :smiley: megjegyzem, én visszacikizem, hogy kriptaszökevény :smiley: ő pont az a típus, akinek tejfehér bőre van és óvja is, mint a veszedelem és mindenki fekete neki, akinek fél árnyalattal sötétebb bőre van, mint az övé :smiley:
Csak hogy legyen viszonyítási alapotok: télen a MAC Face and Body C1, amikor “rommá barnulok”, akkor használok C2-C3-at keverve :smiley:
Erre megint azt mondom, mindenki tegye úgy, ahogy neki jó :slight_smile:

2 Likes

Nem tudom mennyire ér ezt a képet ide betenni, de azon ritka pillanat, amikor minden látszódik egyben. A ruha, a smink, a kiegészítők. Nem hagyom fenn sokáig, mert mégiscsak egész alakos meg minden, de annyira jól éreztem magam ma barátnőm esküvőjén, vele is készültek közös képek, de azt nem tenném fel egy nyilvános fórumra. Nagyon odavan a sárgáért, így abban mentem.

Egyébként a ruháról én szedtem le a címkét, és a Swappisban vettem 3500 Ft-ért :grin:
A rúzs, Lisa Eldridge Duchess, a szememre Pat V-ös palettájából csináltam egy nagyon nude sminket.

17 Likes

Nagyon csini vagy! :blush: