Mit használtál ma? II

Feketét csak felső pillasorhoz használok, amúgy inkább szürkét. Sminkes fotókon olyan jól néz ki a sok fekete, de magamon nem, öregít engem is.

1 Likes

Ma a projektből 2 palettát használtam, a Makeup Obsession Feels (a mattok miatt) és a Sleek Original palettát (ezt be sem merem vallani mióta van meg, egyik első palettám volt…)
Egyébként meglepően jól pigmentált még most is, bár kb sosem használom már, most is csak a sorsolás miatt került be a heti paletták közé :slight_smile:
IMG_20210207_121944_20210210082520932 IMG_20210207_121944_20210210082542377 IMG_20210210_075342 IMG_20210210_075605

15 Likes

Én fekete szemhéjtust mindennap használok elég bőkezűen, anélkül olyan befejezetlennek érzem a sminket, mintha a spirált kihagynám. Fekete szemceruzát pedig csak a felső vízvonalamra használok, hogy alulról is kiegészüljön a tus. Nem tudom ezt rendesen elmagyarazni, de angolul thightline-nak nevezik.

3 Likes

Felső vízvonalra gondolsz?

@Blanky pontosan ez a helyzet nálam is. Nekem ugyan nem erős szemüvegem, de anélkül se az én színem.
@mlnda @curlsandcurves A fekete tusvonal engem sem zavar, az jól mutat. :slight_smile: De azon túl egy füstös fekete rajtam mókásan és abszolút nem jól mutat. És erre majdnem 25 éves jöttem rá, mikor lecseréltem a fekete szemceruzámat barnára. Minőségi változás volt. A barna viszont nagy szerelem, de ez a sminkjeimben is visszaköszön azért.
@Kokapu ó, igen. A tipikus alkalmi smink. A vörös rúzs és a fekete szemsmink nekem is együtt él a fejemben. :slight_smile:
@LiliMae és ilyenkor jön rá az ember gyereke, hogy nem szabad mindent elhinni a képeknek, mert ami máson jól mutat, az rajta nem biztos.

4 Likes

Igen!

1 Likes

Én nappalra sosem használok feketét, még szempillaspirálban sem. Megtehetném, mert szemüveges rövidlátó vagyok, de jobb szeretem a lágyabb és talán valamelyest természetesebb színeket magamon. Pl van egy fekete tusom is, de szemceruzábó van sötétbarnám, sötétlilám, sötétkékem, sötétbordóm, sötétszürkém és sötétzöldem is, amikhez jóval gyakrabban nyúlok.

Estére, buliba, stb. (jaj de régen volt… sose voltam partiarc, de unom már a karantént :D) szoktam használni fekete tust és spirált, de nem sokat. Nálam csak halloweenkor jönnek elő a fekete szemhéjpúderek és rúzsok, vagy más beöltözős alkalmakkor.

Egyébként a tightlining a lehető legjobb technika fekete tushoz, nappali sminkhez. Főleg rejtett szemhéj esetén, nálunk vagy tightlining, vagy Amy Winehouse a nyerő :smiley:

4 Likes

Az én kedvenceim azok a cégek, akik barna spirált gyártanak. :heart_eyes:

3 Likes

Az Essence-nek még mindig van egy szilikonfejű barna spirálja, és minden héten hálát adok érte. Mondjuk a szemüvegem miatt nem használok minden nap spirált, csak ha meeting van, vagy csajos délután :smiley:

1 Likes

Kipróbáltam a water activated linert a szememen. Nem olyan könnyű vele bánni, mint gondolná az ember, nehéz eltalálni a vízmennyiséget, de ha megvan, akkor szerintem szuper :smiley: Bejelentették, hogy hamarosan lesz duokróm liner is, na azt is ki fogom próbálni. :smiley:
20210210_113505
20210210_114316

18 Likes

Hát ez nagyon szuper lett! :heart_eyes: Jól állnak nagyon ezek a színek :slight_smile:
Mi az első benyomásod a Kiko termékekről?

1 Likes

Köszönöm :blush:
A finishing powdernek nagyon érdekes textúrája van. Lehet látni, hogy fényes, de nem highlighter-szerűen. Az arcon annyira nem jön át ez a csillogás, inkább az egészséges bőrfényt adja vissza a matt hatás helyett, nekem nagyon tetszik.
A bronzosító matt és pont megfelelő mértékben pigmentált, ráadásul nem narancssárga. Azt kell mondjam egyik bronzosító sem volt még ilyen, amit eddig próbáltam vagy túl pigmentált, vagy építeni kellett, hogy nekem jó legyen, ez most tökéletes.
A pirosító is nagyon szuper, tartós, szépen eldolgozható, ez is ugyanúgy megfelelő mértékben pigmentált.
Eddig csillagos ötös :smiley:

9 Likes

Hú, ez mind nagyon jól hangzik, örülök, hogy jó tapasztalatod van velük. :slight_smile: Sok dícséretet hallottam már a márkáról, főleg bronzosító, pirosító téren, engem is ezek vonzanak a legjobban. :slight_smile:

1 Likes

Melyik az a spirál? :).

Az biztos, hogy nekem kellemes csalódás volt, főleg ennyi pénzért. :smiley:

1 Likes

Köszi, így még inkább biztos vagyok benne, hogy rendelek majd tőlük. :slight_smile:
És off, de annyira jó a fénykép minősége, amit feltöltöttél, nem is értem, hogy lehet ennyire éles, kontrasztos képet készíteni a szemről. :blush:

2 Likes

Hát a titok az, hogy hátlapi kamerával kell csinálni. :smiley: Az visszaadja a színeket nagyjából és éles lesz a kép.
Az előlapival nemhogy nem éles a kép, de olyan meleggé teszi az egészet, hogy lehetetlen megoldani, hogy normálisan visszaadja a színeket. Még egy-egy selfienél csak elmegy, de “szemes” képnél nem. :smiley:

3 Likes

Ő az. én imádom ezt a spirált, de könnyen lehet hogy egyedül vagyok vele. a spirálfej ugyanis pont az a fajta, ami túl nagy azoknak, akik nem szeretik a nagy spirálfejeket, és túl kicsi azoknak, akik a bazibumm nagy spirálfejeket részesítik előnyben. és nagyon műanyag a feje - bár én pont ezt szeretem benne, mert félig vakon is tudom kezelni

2 Likes

Holnap esküszöm kipróbálom, de eddig nem voltak jó tapasztalataim vele, vagy lehet csak a telefonom rossz :smiley: Hacsak nem próbálom meg közelről a hátlapi kamerával makrózni a szememet :smiley:

Nekem is nehezen megy, mert közben tartani kell a tükröt is meg minden. :smiley:
De a végeredményért megéri :smiley:

2 Likes