Mi a signature scented és hogyan, mikor vált azzá?

Mivel a fórum már létezik és működik, veszem a merszet és elindítok egy témát :blush:
Az érdekel, kinek mi Az Illat, az a parfüm (eau de toilette, eau de parfum, stb.), amivel a leginkább azonosul.
?

1 Like

De szuper téma!!! :slight_smile:

1 Like

Nekem nincs signature illatom (még? :D) Több parfümöt használok felváltva alkalomtól meg kedvtől függően :slight_smile: A 3 legkedvesebb: Lolita Lempicka Lolita Lempicka EDP, Dior Poison Girl EDP és Zara Red Vanilla.

3 Likes

Moschino I Love Love. Egyszer bementem a Müllerbe, véletlenül megszagoltam, és beleszerettem :slight_smile:

2 Likes

Nekem sajnos nincs signature illatom, pedig imádom, ha valakit egyértelműen egy-egy jellemző parfümhöz lehet kötni. Annak idején az irodában a tájékozódást is megkönnyítette, simán ki lehetett “szagolni” egy-egy ember útját :smile_cat:
Én már attól kivagyok, ha 3 egymást követő nap ugyanazt az illatot használom. Mindig van 4-5 kedvenc, amiket szeretek szezononként cserélgetni, plusz az ilyen meghatározott alkalmakra szóló illatok. Összesen most kb 25 illat van itthon üvegesben vagy fújósban. Van egy elméletem, miszerint, aki a körömfestésben is ilyen mániákusan pár naponta cserélgeti a színeket, az általában “parfüm-hűtlen” is. Szerintetek ez mennyire igaz? :slight_smile:

1 Like

Az elméleted rám 100%-ban igaz :smiley: 300+ körömlakkom van, és (ennél kevesebb, de így is nagy mennyiségű) minta/fújós parfümöm

1 Like

Ebben teljesen egyetértek veled. Igaz nincsenek körömlakkjaim mert műkörmöm van, de mindig más színt kérek. Így vagyok kb mindennel. Váltogatom a tusfürdőket, legalább 4-5 flakonnal van megbontva mindig, hogy ne kelljen egymást követő napokon ugyanazzal tusolnom. Nem tudok hű lenni pl. az öblítőkhöz sem. Van 3-4 kedvenc amit váltogatok meg néha elcsábulok új illatokra is. A parfümökkel is így vagyok. Pedig olyan jó lenne, ha megtalálnám azt az illatot ami igazán én vagyok, és nem unom meg. Amik jelen pillanatban nagyon passzolnak hozzám de csak pici kiszerelésben vettem meg őket: Versace Bright Crystal, Lancome Tresor Midnight Rose és Estée Lauder Modern Muse

1 Like

:slight_smile: ez jó! Én is egy csomó különböző tusfürdőt használok! Így is le kell korlátoznom magam 4-5 darabra, mert azt meg utálom, ahogy ott virítanak a 70-80 %-os üvegek, és alig fogynak :smiley: a géllakoztatást is most azért hagytam abba, mert, ha rajtam múlott volna, hetente mentem volna cseréltetni a színt meg a mintát, ami nem is egészséges meg nyilván túl drága lenne.
Azért büszke vagyok, hogy sikerült felállítanom egy helytálló elméletet :smiley:

1 Like

Nekem szerintem még nincs ilyenem, de többen is mondták már, hogy a Zara Oriental nagyon én vagyok :smiley: Személyiségemhez legközelebb álló illatnak a Lolita Lempicka Forbidden Flowert érzem.

2 Likes

Nina Ricci - Nina
Kb 8 éve vettem az első üveggel és mindenki dicsérte rajtam, állandóan kérdezgették, hogy “neked van ilyen jó illatod?”. Aztán volt, hogy kipróbáltam egy-egy új parfümöt, amikre meg többnyire az volt a reakció, hogy nem rossz, de az előző jobb volt, így visszatértem hozzá és azóta sem cseréltem le. :slight_smile: A bőrömön amúgy teljesen más, mint kifújva.

3 Likes

Ha azt értjük signature illat alatt amit szinte minden nap használunk akkor nekem sincs, szerintem olyan soha nem is lesz.
Teljesen olyan vagyok ebben amit itt előttem is írtak a lányok. Állandóan váltogatom a tüsfürdőket, öblítőket, samponokat, egyszerűen megunom őket egy idő után. A kedvenceimhez kisebb nagyobb szünetekkel mindig visszatérek, de állandóan nem tudnám használni egyiket sem.

Ha azt értjük alatta amit különleges alkalmakra teszünk fel, A Dög, A Nagy Vad, A Parfüm, stb., akkor nálam ez Tom Fordtól a Fucking Fabulous.
A sztorija pedig annyi, hogy soha nem volt kedvenc női parfümöm. Egyszerűen mindet olyan nagyon műanyagnak érzem, húsvéti kölni, pacsuli, öreg szag, olcsó gagyi, tucat cucc, ezek jutnak eszembe a legtöbb női illatról. Van olyan ami máson tetszik magamon viszont 2 percig nem bírom elviselni.
Aztán egyszer egy beszélgetésnél mikor éppen mérges voltam valami miatt szó szerint azt mondtam a férjemnek, hogy nem hiszem el, hogy nincs egyetlen kibaszott kreátor sem a világon aki csinálna végre valami olyat ami nekem is bejön.
Erre kb. 10 percre az arcomba tolt a fb egy reklámot. “Kibaszottul mesés” , hát felröhögtem, de valamit elindított bennem mert rákerestem és olvasgattam róla. Ford munkásságát egyébként is kedvelem, így gondoltam üsse kavics, egy próbát megér ez is.
Rendeltem egy tesztert.
Az első szippantásnál szó szerint azonnal tudtam, hogy ő lesz az.
Mikor a férjem először megérezte rajtam teljesen elvarázsolódott, azt mondta ez az illat úgy áll nekem mintha velem született volna. Persze rögtön tudni akarta mi ez úgyhogy megmutattam neki a tesztert, erre ő, hogy jaj, ne bohóckodjak már, ő vesz nekem egy normális üveggel.
Mondom öööööö…, ok, majd akkor karácsonyra, vagy a születésnapomra nagyon fogok neki örülni.
De már csapta is fel a telefonján a keresőt, hogy megrendelje, aztán mikor meglátta az árát pár másodpercre lefagyott, (szerintem átvészelt egy kisebb infarktust titokban :zipper_mouth_face:) De megvette és azóta is mindig mondja mikor viselem, hogy élete egyik legjobb befektetése volt. :heart_eyes::blush:

4 Likes

Az én signature illatom a Bruno Banani Dangerous Women már évek óta csak ezt használom, egyszerűen az illata én vagyok! :slight_smile: Néha ‘keverni’ szoktam Beyonce Wild Orchid al :slight_smile: és Bruno Banani Women-el ezek az én saját illatom, ragaszkodom hozzájuk! :slight_smile: Édes, finom nőies illatok.

1 Like

Hmmm nekem vagy 6 évig a Nina volt, utána váltottam Givency Ange au demon le secretre. Mindkettő mai napig mindig van a parfümös fiókomban:D Utóbbi egy évben főleg a Chanel Chance edt, illetve a Coco mademoiselle edt-t használtam/om.

1 Like

Új kedvenccé lépett elő a Montale Dark Purple. Elfújogattam egy mintát, most úton van egy 10ml-s fújós, alig várom.

Annyit olvastam erről az illatról, nagyon örülök, hogy kipróbáltam, pont olyan, mint amire számítottam. “Vampy”, mélyen telt, édes (de még véletlenül sem gejl); intenzív, nagyon tartós, a kellemes fajtából.

Abszolút igaz! 30 körömlakk + 15 illat -egyszerűen csak azért nem veszek többet, mert nem tudom hová tenni. Kivetíthetjük a cipőkre is. kb 44 pár lábbelim van. + edzőcipők + táskák

1 Like

életem első igazi parfümje (ami nem diznihercegnős), az Elizabeth Arden Green Tea volt. évekig használtam, folyamatosan újra vettem, talán az volt nekem a “signature scent”-em ifjúkoromban. később a 3. üveg után nem vettem újra, talán meguntam, talán csak kísérletezgetni akartam, akkor átmentem egy csomó mindenen (pl. a kér Avril Lavigne-illat, majdnem az összes Yardley, Salvador Dali, Burberry London for Her - ezután néha elfog a nosztalgia, na meg Dior Poison, amiből három illatmintát vettem meg, de egy alig 20 éves lánynak tényleg nem igazán való :smiley: ) és nemrégiben visszatértem a Green Tea-hez, most épp a Revitalize áll a polcomon, nagy különbség nincs köztük. Egyszerűen nincs másik olyan illat, amit ne utálnék meg egy hónap után, ha mindennap azt fújom.
Persze ez csak nappalra jó. Estére jelenleg 2 illatot váltogatok, mindkettő férfiillat: Burberry London for him és Oriflame Be The Legend. Nyár vége óta állt be ez a rutin, és szerintem lassan ezek is a részemmé váltak, ugyanúgy, mint az Arden.

ó, jut eszembe, egy megjegyzés: nem vagyok egy nagy parfümszakértő, számomra az egyszerűbb összetételű, lineárisabb illatok a nyerők, nagyon ritkán van, hogy egy összetettebb illat elnyeri a tetszésemet. ez természetesen befolyásolja a felt leírt véleményemet.

2 Likes

Több kedvenc illat közül nehezen tudnék választani egyet, valahol olyanok ők nekem, mintha a gyerekeim lennének, Mindegyiknek biztosan megvan az oka, hogy miért pont érte nyúlok egy időszakban. Mert valamiért éppen ő az, aki eszembe jutott, és talán egy kicsit több figyelemre vágyik… Vannak olyan kedvenc illataim, amelyeket nem is én választottam, de kivívták maguknak a környezetem és még az idegenek elismerését is, úgyhogy helyet követeltek maguknak a legek között. Ők választottak engem, én pedig befogadtam és megszerettem őket is.
Változatlanul a Womanity, ezeréves kedvenceim egyike az, amire még ismeretlenektől is meglepően sok pozitív visszajelzést kapok. Van, aki felismeri, van, aki pedig megkérdezi, hogy mi az, amit éreznek. Pedig eléggé megosztó, finoman szólva is igazán érdekes jelzőket, indulatokat olvashatunk róla, akár végletekig szélsőséges megnyilvánulásokig. Ez engem nem tántorít el, aki frivol jelzővel illeti, ő azt gondolja, érzi,amivel nem tudok és nem is akarok vitatkozni.
Igen, egészen biztos, hogy a Womanity nálam az egyik egy olyan biztos pont, amit akár signature scentként is illethetnék. :star: :star::star::star::star:

4 Likes

hát, az előző véleményem felét egyből sutba dobhatom. ugyanis sikerült találnom magamnak két további parfümöt, ami véletlenül sem lineáris, de mindkettő Burberry, viszont nem márkahűség miatt szerettem meg őket, hanem mert nem tudom :smiley:
Burberry Brit EDT: ebben a hidegben és egykedvűségben tökéletesen otthonos érzést ad, ezt leginkább a saját magamért fújom, hogy ne utáljam az életet mert dolgozni kell menni (éjszakás műszakban). valahol egy drága, régimódi szappan és egy fincsi, házi készítésű sütemény között van, azt sem tudom, mit érzek ki belőle meg mit nem, de a hangulat, amit okoz nálam, addiktív. :blush:
Burberry London: még nem vettem a bátorságot, hogy véleményt írjak hozzá, mert skizofrén rajtam: egyszer távolságtartó, kardigános, koravén könyvtárosnéni, másszor skótkockás punk csaj biztosítótűkkel és mérföldes attitűddel. a vicces, hogy oda-vissza csinálja, mintha a hangulatomra, vagy a környezetemre reagálva változna. néha szeretem, néha utálom. viszont évek óta ismerem, és elfelejteni sem tudtam, de a bőrkémiámmal nagyon kijön, úgyhogy mégiscsak megvettem… lehet hosszú és kemény harc lesz a miénk, de vagy egyikünk legyőzi a másikat, vagy együtt öregedünk meg valamiféle kompromisszumra. :smiley:
talán kicsit én is bipoláris vagyok, hiszen ez két homlokegyenest ellenkező illatot képez rajtam, ráadásul az évek alatt megszokott hűvös-fűszeres vonaltól is roppant messze állnak, mégis úgy érzem, hogy életem végéig elkísérnek majd. talán a benyomásom változni fog róluk, de az illatot még szeretni fogom… ilyen előérzetem van :slight_smile:

1 Like

Évi, tok kivancsi vagyok, mi mostanaban a kedvenc parfumod? Meg ha nem is signature vagy egyeduli. Es a baba utan valtozott az izlesed parfumok teren?

2 Likes

De cuki vagy :relaxed: Hát most kicsit illatválságban vagyok, sajnos nem annyira tetszenek baba óta a régi illataim… :frowning: Ennek részben az oka, hogy a nap nagy részében a gyereket szagolgatom, másrészt biztos hormonális is… :thinking: Szülés előtt nagyon szerettem a Mancerna So Bluet, a Flowerbombot meg a Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilicot magamon, most viszont inkább már csak megszokásból fújom fel őket, ha elmegyek itthonról. Viszont újabban nagyon szeretem az illatos samponokat-testápolókat :slight_smile: Egyébként fun fact, hogy pont tegnap néztem, hogy az egyik kedvencemhez (a LVEB testápolóhoz) januárban írtál te is véleményt :slight_smile:

5 Likes