Mi a signature scented és hogyan, mikor vált azzá?


#1

Mivel a fórum már létezik és működik, veszem a merszet és elindítok egy témát :blush:
Az érdekel, kinek mi Az Illat, az a parfüm (eau de toilette, eau de parfum, stb.), amivel a leginkább azonosul.
?


#2

De szuper téma!!! :slight_smile:


#3

Nekem nincs signature illatom (még? :D) Több parfümöt használok felváltva alkalomtól meg kedvtől függően :slight_smile: A 3 legkedvesebb: Lolita Lempicka Lolita Lempicka EDP, Dior Poison Girl EDP és Zara Red Vanilla.


#4

Moschino I Love Love. Egyszer bementem a Müllerbe, véletlenül megszagoltam, és beleszerettem :slight_smile:


#5

Nekem sajnos nincs signature illatom, pedig imádom, ha valakit egyértelműen egy-egy jellemző parfümhöz lehet kötni. Annak idején az irodában a tájékozódást is megkönnyítette, simán ki lehetett “szagolni” egy-egy ember útját :smile_cat:
Én már attól kivagyok, ha 3 egymást követő nap ugyanazt az illatot használom. Mindig van 4-5 kedvenc, amiket szeretek szezononként cserélgetni, plusz az ilyen meghatározott alkalmakra szóló illatok. Összesen most kb 25 illat van itthon üvegesben vagy fújósban. Van egy elméletem, miszerint, aki a körömfestésben is ilyen mániákusan pár naponta cserélgeti a színeket, az általában “parfüm-hűtlen” is. Szerintetek ez mennyire igaz? :slight_smile:


#7

Az elméleted rám 100%-ban igaz :smiley: 300+ körömlakkom van, és (ennél kevesebb, de így is nagy mennyiségű) minta/fújós parfümöm


#8

Ebben teljesen egyetértek veled. Igaz nincsenek körömlakkjaim mert műkörmöm van, de mindig más színt kérek. Így vagyok kb mindennel. Váltogatom a tusfürdőket, legalább 4-5 flakonnal van megbontva mindig, hogy ne kelljen egymást követő napokon ugyanazzal tusolnom. Nem tudok hű lenni pl. az öblítőkhöz sem. Van 3-4 kedvenc amit váltogatok meg néha elcsábulok új illatokra is. A parfümökkel is így vagyok. Pedig olyan jó lenne, ha megtalálnám azt az illatot ami igazán én vagyok, és nem unom meg. Amik jelen pillanatban nagyon passzolnak hozzám de csak pici kiszerelésben vettem meg őket: Versace Bright Crystal, Lancome Tresor Midnight Rose és Estée Lauder Modern Muse


#9

:slight_smile: ez jó! Én is egy csomó különböző tusfürdőt használok! Így is le kell korlátoznom magam 4-5 darabra, mert azt meg utálom, ahogy ott virítanak a 70-80 %-os üvegek, és alig fogynak :smiley: a géllakoztatást is most azért hagytam abba, mert, ha rajtam múlott volna, hetente mentem volna cseréltetni a színt meg a mintát, ami nem is egészséges meg nyilván túl drága lenne.
Azért büszke vagyok, hogy sikerült felállítanom egy helytálló elméletet :smiley:


#10

Nekem szerintem még nincs ilyenem, de többen is mondták már, hogy a Zara Oriental nagyon én vagyok :smiley: Személyiségemhez legközelebb álló illatnak a Lolita Lempicka Forbidden Flowert érzem.


#11

Nina Ricci - Nina
Kb 8 éve vettem az első üveggel és mindenki dicsérte rajtam, állandóan kérdezgették, hogy “neked van ilyen jó illatod?”. Aztán volt, hogy kipróbáltam egy-egy új parfümöt, amikre meg többnyire az volt a reakció, hogy nem rossz, de az előző jobb volt, így visszatértem hozzá és azóta sem cseréltem le. :slight_smile: A bőrömön amúgy teljesen más, mint kifújva.


#12

Ha azt értjük signature illat alatt amit szinte minden nap használunk akkor nekem sincs, szerintem olyan soha nem is lesz.
Teljesen olyan vagyok ebben amit itt előttem is írtak a lányok. Állandóan váltogatom a tüsfürdőket, öblítőket, samponokat, egyszerűen megunom őket egy idő után. A kedvenceimhez kisebb nagyobb szünetekkel mindig visszatérek, de állandóan nem tudnám használni egyiket sem.

Ha azt értjük alatta amit különleges alkalmakra teszünk fel, A Dög, A Nagy Vad, A Parfüm, stb., akkor nálam ez Tom Fordtól a Fucking Fabulous.
A sztorija pedig annyi, hogy soha nem volt kedvenc női parfümöm. Egyszerűen mindet olyan nagyon műanyagnak érzem, húsvéti kölni, pacsuli, öreg szag, olcsó gagyi, tucat cucc, ezek jutnak eszembe a legtöbb női illatról. Van olyan ami máson tetszik magamon viszont 2 percig nem bírom elviselni.
Aztán egyszer egy beszélgetésnél mikor éppen mérges voltam valami miatt szó szerint azt mondtam a férjemnek, hogy nem hiszem el, hogy nincs egyetlen kibaszott kreátor sem a világon aki csinálna végre valami olyat ami nekem is bejön.
Erre kb. 10 percre az arcomba tolt a fb egy reklámot. “Kibaszottul mesés” , hát felröhögtem, de valamit elindított bennem mert rákerestem és olvasgattam róla. Ford munkásságát egyébként is kedvelem, így gondoltam üsse kavics, egy próbát megér ez is.
Rendeltem egy tesztert.
Az első szippantásnál szó szerint azonnal tudtam, hogy ő lesz az.
Mikor a férjem először megérezte rajtam teljesen elvarázsolódott, azt mondta ez az illat úgy áll nekem mintha velem született volna. Persze rögtön tudni akarta mi ez úgyhogy megmutattam neki a tesztert, erre ő, hogy jaj, ne bohóckodjak már, ő vesz nekem egy normális üveggel.
Mondom öööööö…, ok, majd akkor karácsonyra, vagy a születésnapomra nagyon fogok neki örülni.
De már csapta is fel a telefonján a keresőt, hogy megrendelje, aztán mikor meglátta az árát pár másodpercre lefagyott, (szerintem átvészelt egy kisebb infarktust titokban :zipper_mouth_face:) De megvette és azóta is mindig mondja mikor viselem, hogy élete egyik legjobb befektetése volt. :heart_eyes::blush:


#13

Az én signature illatom a Bruno Banani Dangerous Women már évek óta csak ezt használom, egyszerűen az illata én vagyok! :slight_smile: Néha ‘keverni’ szoktam Beyonce Wild Orchid al :slight_smile: és Bruno Banani Women-el ezek az én saját illatom, ragaszkodom hozzájuk! :slight_smile: Édes, finom nőies illatok.


#14

Hmmm nekem vagy 6 évig a Nina volt, utána váltottam Givency Ange au demon le secretre. Mindkettő mai napig mindig van a parfümös fiókomban:D Utóbbi egy évben főleg a Chanel Chance edt, illetve a Coco mademoiselle edt-t használtam/om.


#15

Új kedvenccé lépett elő a Montale Dark Purple. Elfújogattam egy mintát, most úton van egy 10ml-s fújós, alig várom.

Annyit olvastam erről az illatról, nagyon örülök, hogy kipróbáltam, pont olyan, mint amire számítottam. “Vampy”, mélyen telt, édes (de még véletlenül sem gejl); intenzív, nagyon tartós, a kellemes fajtából.


#16

Abszolút igaz! 30 körömlakk + 15 illat -egyszerűen csak azért nem veszek többet, mert nem tudom hová tenni. Kivetíthetjük a cipőkre is. kb 44 pár lábbelim van. + edzőcipők + táskák