Csak a sötétben tapogatózom, mert az én fejbőröm és hajam száraz, de azért leírom mik jutottak eszembe, hátha.
Nekem is a teafaolaj villant be először, amikor elolvastam a problémát. Azt esetleg próbáltad már? Nem nagy tételben, csak pár cseppet a samponba keverve. Az antibakteriális + vírus- és gombaölő hatása miatt gondolom, hogy frissítené a fejbőröd. Persze, csak ha nem vagy érzékeny az illóolajokra.
A másik, ami még a fejemben motoszkál, az a nagy kedvencem: https://kremmania.hu/kremek/aromax-ricinusolajos-hajpakolas-arganolajjal Ez egy hajpakolás ugyan, de én nem annak használom, hanem szintén a samponomba keverek belőle, és úgy mosok hajat. Így is működik, plusz nem marad benne a hajban, nem lapítja le, nem tapad meg a fejbőrön. Tudom, hogy elsőre vad ötletnek tűnik ricinusolajat ajánlani egy zsírosodó hajra, de ez a cucc azt ígéri (és nálam meg is teszi), hogy kondicionálja a hajat és a fejbőrt. Miért ne optimalizálhatná és egyensúlyozhatná ki a te fejbőrödet is? Főleg, ha tényleg csak a samponodba keversz, nem közvetlenül pakolásként használod.