Bocsánat a hülye mémért, de egyből ez jutott eszembe! Már csak a házitanítónéni kosztüm hiányozna a gyerkőc tanítása mellé
Amúgy főnököm felesége tanító, és mondta, hogy bár kamunak tűnt, hogy dolgoztak már a digitális oktatáson, úgy tűnik, hogy valóban. Egyébként tényleg, mert a Krétában elég jól el lehet küldeni az anyagokat, viszont az alsósokkal tényleg házi tanítósat kell játszani (és nekünk van otthon táblánk is ), a nagyobbik meg még idén kezdett infót tanulni, úgyhogy a betűket is keresgeti csak…
Igazi családi tanulás lett akkor A gyors gépelés meg csak előny lesz később a nagyobbik gyerkőcnek. És ők amúgy élvezik, hogy Anya tanít?
Ó, Jane Eyre
Jaj de imádom azt a könyvet!!
Nem, mert tanulni kell!
A fejem már majd’ szétrobban…
A Jane Eyre nálam is nagyon nagy kedvenc!
A film is jó, a 1996 os.
Huh kitartást! Esetleg valami játékos tanulás? Bár a matek nálam valamiféle lassú, módszeresen felépített kínzásnak minősült Sose értettem belőle semmit A törit és az irodalmat imádom arról napokat tudnék pofázni akárkinek
Az a baj, hogy egyszerűen agyrém az egész. A nagynak az egyik tanár üzenet fülbe tölti fel a tanulni valót (ami eddig nem is működött), a másik a házi feladatok közé, a harmadik meg mindkét helyre tölt…
Úgy kell összevadászni, hogy mit kell megtanulni.
És közben a szülő nem szabadságon van, hanem home office-ban.
Ez lehet, hogy gimiben működik, de általános iskolásoknál nagyon nem.
A stílus meg a másik, hogy kb. úgy kapod meg, hogy egyébként neked most az a feladatod, hogy megtanítsd a gyereket.
És persze oké, megértem, nyilván nem az a cél, hogy elmaradjanak, és augusztusig tartson a tanév.
De basszus, egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy nem mindenki munkanélküliként van otthon (még, mert egyébként az is lehet belőle).
Pl irodalomból miért nem lehet azt mondani, hogy akkor most olvassátok el a Pál utcai fiúkat (idei kötelező, de még nem került rá a sor) a héten a 70. oldalig, és írjátok meg az olvasónaplót hozzá…
Ehelyett olvassák el a könyvből a tékozló fiú történetét, a bibliáról írtakat, Szent Margit legendáját, küldött a Bibliáról 32! Youtube videót, meg még egy csomót kell írniuk is. A héten.
Ne mondja már, hogy ha suli lenne, akkor most megnéznének 32 db. fél órás videót…
Bocsi, hogy panaszkodom, de ez kiakasztó.
Ráadásul a Kréta is hol volt, hol nem volt üzemmódban működik, időnként totál belassul, meg sem nyílik…
Mi van ha valamelyik gyereknek nincs otthon net?
Ugyan nem panaszkodsz, tökre megértem, milyen nehéz lehet ez így! Ráadásul meg majd mindent a szülőre kennek ha a gyerek nem tanulta meg… valóban ez gimiben menne ,de a kisebbeknek aligha… 32 videó a Bibliáról?! Atyaég… 9.-ben is vagy 6-7 hónapig bibliáztunk azt hittem kitépem tőle a hajamat is Elfelejtettem mennyire gázok a kötelező olvasmányok is, elnézést azoktól akik kedveli ezek, de egyet se tudnék mondani ami tetszett, na jó Bulgakov szuper Ennek ellenére rengeteget olvasok a mai napig, de az Egri Csillagok meg az Aranyember még filmként is dögunalmas Ugyanakkor Dosztojevszkijt is nagyon szeretem, bár az nem volt kötelező. Régi számomra jó magyar írót nem tudok hirtelen mondani
Huh kitartást neked, nagyon stresszesen hangzik, főleg, hogy még dolgoznod is kell emelett
Én is ma csak egy bundás kenyeret meg pudingot csináltam, szerintem ma rendelünk pizzát vagy valamit :D.
Van a fagyóban 2 üres, elősütött pizzatészta, tényleg, nem is rossz ötlet, mondjuk tonhalas verzióban . Egy kis fűszeres szószt kell kutyulnom, meg megküldöm salottával, citromos halacskával, meg egy kis sajtocskával, majd kisülve megdobálom még friss bazsalikommal (enélkül nálam nem pizza a pizza ).
Én köszönöm a megvilágosodást és a remek ötletet!
Részvétem és kitartás! Ezt én sem értem hogy a bánatba gonmdolták.
Én bejárok melózni, addig a nagyik vigyáznak a gyerekre, ritkábban a férjem. A férjemmel nem fog tanulni, nagyi meg gondozza a dédit, szal nem ér rá. Ha hazaértünk este 5-re, akkor állunk neki tanulni. Fa.za…
Én ma a ruháimat pakoltam , tegnap költöztem haza a kollégiumból a páromhoz. Baromi féltem az utazás miatt, na meg még sosem utaztam egyszerre 10 órát .
Méghogy nem rugnak ki senkit az állásából, hanem majd elküldik betegszabira, aha…egyik ismerősöm most mondta, hogy 8 év után elküldték tegnap az egyik pesti 5*- os szállodából…erről ennyit.
Ez nagyon sajnálatos, de én az ismerős helyében munkajogi pert is fontolgatnék emiatt az 5*- os szálloda ellen, vagy legalább felvenném a kapcsolatot egy munkajogásszal. Nagyon bízom benne, hogy 8 év után sikerül a jogait érvényesítenie, ne hagyja ennyiben ezt a dolgot!
Már sül a pizza .
A ruha pakolás, vasalás a halálom, ehhez nekem ráhangolódás kell, meg konkrét elhatározás . 10 órás út megviseli az embert, de ha egyszer célba érsz, akkor az azért kárpótol.