Makeup Challenges - Smink kihívások

Gondoltam létrehozok egy külön témát a különböző sminksorsolós és egyéb kihívásoknak. :slight_smile:

2 Likes

Ez szuper ötlet. :slight_smile:

1 Like

Kezdem én :slight_smile:

Jelenleg négyféle kihívásban veszek részt.

 1. A palettasorsolós, ahol havonta 5 palettát sorsolok magamnak a gyűjteményemből, amit egész hónapban használok. Más palettát mellé nem, de nem mágneses mono-t vagy pigmentet használhatok, ha a sminkem vagy én úgy kívánom. :smiley: A paletták mindig visszakerülnek a listába, ergo újra rájuk kerülhet a sor, akár már következő hónapban. A februári palettáim a következőek:
  20210129_143927 (1)
  20210129_144101 (1)

 2. A rúzssorsolós, ahol 10 különböző rúzst/szájfényt sorsolok a gyűjteményemből, és egyenként kisorsolom, hogy ezeket hányszor kell használnom, mielőtt újat sorsolok. Plusz szabály, hogy az összesen végig kell mennem a sorsoltak közül, hogy új 10-es listát sorsoljak magamnak. A rúzsok visszakerülnek a nagy listába, ergo újra rájuk kerülhet a sor akár már a következő 10-es listában. A következő rúzsok szerepelnek az első listában:
  20210117_105028
  image

 3. A mini/minta rúzssorsolós.Rengeteg Avon mintám van, de soha nem használom őket, ezért gondoltam ezen most változtatok. 5 rúzsmintát sorsolok ki, amiket teljes egészében el kell használnom, mielőtt új 5-ös listát sorsolok. A jelenlegi:
  image
  20210214_111723

 4. Alapozók. Ez a lista nem sorsolás eredménye, hanem tudatos döntés részemről. Sajnos ezeknek vészesen közeleg a lejárati ideje és minél jobban szeretném őket elhasználni. Kb május végéig fogom csak ezeket használni.
  20210214_164034

10 Likes

A rúzsos kihívás is nagyon tetszik! Azt lehet, hogy kipróbálom. Én most 1 hét 3 paletta kihívást csinálok.

2 Likes

Úgy éreztem muszáj valamit kezdenem a rúzsokkal is, majdnem 100 db van itthon, a mintákból meg 30 :smiley:

2 Likes

Ez a rúzsos kihívás nekem is megmozgatta a fantáziámat, csak az a baj hogy homeoffice-ban csak ajakápolót szoktam használni, maszk alatt meg lehetőleg semmit. Sebaj, esetleg később becsatlakozom :smiley:

1 Like

Tök jó, hogy csináltál ennek külön topikot és a projekted is nagyon izgalmasan hangzik. Tök jól lesz majd itt mindig nézni a képeket, és meg a végén egy kollekció fotómontázst is össze lehet rakni belőle :grin: Én a rúzs vagy éppen pirosító sorsolástól azért ódzkodom csak, mert félek, hogy pont nem az évszaknak megfelelő árnyalat kerülne rotációba :smile: jelenleg én az egy paletta egy hónap kihívást csinálom, mivel szeretem az állandó dolgokat, illetve 10 palettám van, amivel ez így működőképes. Jelenleg a Revolution Iconic division palettám van soron, ezt mar mutattam is a másik projektes csoportba, de akkor ez átköltözik ide. Már várom a hónap végét, hogy megmutathassam, hogy milyen izgalmas változások történtek :blush: addig is itt van a február elejei állapot
20210129_192947
A paletták mellett még a pirosítókat és a bronzosítókat cserélgetem. Ezeket a palettához hasonlóan nem sorsolom, hanem a hónap vagy a hangulatom szerint választom ki előre. Ebben a hónapban a Catrice Box blush és a PF Butter Bronzer kapta a főszerepet

5 Likes

Szerintem csinálhatsz évszakok szerint külön listákat is a pirosítóidról, és tudsz abból sorsolni. Vagy csak azokat a pirosítókat listázd, amelyik az adott évszaknak megfelelő :slight_smile:

1 Like

Ez a paletta nekem is megvan, de amennyire vágytam rá, annyira csalódás lett nekem. Szeretem a mattokat, de ebben még nekem is túl kevés a csillogós, főleg, hogy a fehéret használhatatlannak érzem. :frowning: De olyan jó látni, hogy ilyen szép kis huplik vannak már a tiédben :smiley: Kíváncsi leszek hónap végén mi sül ki belőle :blush:
Rúzsból nekem nagyon sok van, úgyhogy nem félek, hogy csak évszakhoz nem illőt kapnék :smiley:

1 Like

Sajnos tényleg nagyon változók a színek benne, van ami nagyon nem kedvenc. A fehér színt csak belső szemzugba szoktam használni egy ceruzaecsettel, máshogy még felvenni sem tudom.
És rúzsokból az újrakenést is számolod? Vagy ha pl ötször kell használni az öt napot jelent? Egyébként minden nap rúzsozol?

1 Like

Ezt mondjuk megfontolom :blush:

Az újrakenést nem számolom, csak a nap elejét. Minden nap nem sminkelek csak kb heti 3-4x, de akkor mindig kenek rúzst is :blush:

1 Like

Egyébként vasárnap este megcsináltam én is a sorsolást, de a gyerekeim lebetegedtek, úgyhogy kb. sehová sem fogok menni, és időm sem lesz sminkelni.
Mindenesetre majd jövő héten a kisorsoltakat fogom használni.
Tegnap elkezdtem a rúzsok felvitelét, szerintem addig azt is megcsinálom, és akkor majd azokból is sorsolok.
Szerintem azt úgy fogom, egy hétre 10 db-ot fogok (mert ha nem lenne megfelelő szín a sminkhez, azon kiborulnék), és a hét elteltével mindegyik visszakerül a kalapba, de amit használtam is, az kap egy strigulát, és ha eléri az 5 db-ot, akkor egy időre (mondjuk 2 hónapra) kikerül a sorsolandók közül.

A palettáknál pedig 3-at sorsolok egy hétre, de lesz egyetlen paletta, a JSC Orgy, ami állandó negyedik lesz, mivel abban alapszínek vannak. Illetve a másik, hogy én azokat a monóimat is listába szedtem, amik megtöltenek egy üres tartót (pl. Lethal, Nabla monók), ezeket ugyanúgy sorsolni fogom. De vannak olyanok, amik csak ömlesztve egy dobozban vannak, ezekre az lesz a szabály, hogy ha a 3 sorsolt palettában van olyan, amiben 6-nál kevesebb szín van, akkor ezekből a monókból használhatok.
Azt hiszem, így egész sokáig tartani tudom majd ezt az eléggé megengedő kihívást. :grinning:

5 Likes

Ó, sajnálom, jobbulást a gyerkőcöknek. :slight_smile:
Szerintem nagyon jó ötletek, úgy gondolom, hogy ezeknek a kihívásoknak nem az a lényege, hogy nehézséget és kényszerérzetet okozzanak. Mindenkinek úgy kell kialakítani, hogy számára élvezhető és fenntartható legyen. :slight_smile:

1 Like

Igen, és az első hetibe máris bekerült egy olyan paletta, amit szerintem több, mint egy éve nem használtam. Szóval izgi. :smiley:
Tegnap, ahogy a rúzsokat vittem fel, néha rájuk csodálkoztam egy-egy darabra, hogy jé, ezt is de szerettem pedig. Mondjuk rúzsból még több van, mint minden másból… :roll_eyes:

3 Likes

Látod, már ezért megéri. :slight_smile: Sajnos átérzem, és nagyon rossz érzés, bűntudatom van ilyenkor…
Február végén akarok írni egy összegzést/ tapasztalatokat a kihívással kapcsolatban, rám érdekes és jó hatással van, élvezem nagyon.

1 Like

Ma volt időm, így kisorsoltam és előkészítettem a jövő heti termékeket (holnap viszont még az eheti dolgokat fogom használni, ezek csak hétfőtől lesznek használatban) :slight_smile: .
Paletta (2 sorsolt, 1 választott):
A CP paletta múlt héten került a birtokomba, így ő lett a választott jövő hétre. :slight_smile: Múlt hétre nagyon neutrális palettáim voltak, most annál színesebb a választék, már alig várom, hogy használjam őket.
image
IMG_20210220_133044 IMG_20210220_133200

Pirosító:
image
IMG_20210220_133425 IMG_20210220_133449

Highlighter:
image
IMG_20210220_133526 IMG_20210220_133606

Rúzs + szájfény (3-3 db):
image
image
IMG_20210220_133729 IMG_20210220_133803

Ezekben a kis kozmetikai táskákban szoktam a sminkes asztalon tárolni az adott heti termékeket. Én nagyon élvezem ezt a kihívást. :slight_smile:
IMG_20210220_133921

8 Likes

Nagyon jókat sorsoltál, a paletták között is megvan a kapocs, így együtt is tudod használni majd őket. Szuper heted lesz :blush:

1 Like

@curlsandcurves Szerintem is izgi hét lesz. :blush: Ez a kihívás ráébresztett, hogy mennyi szuper termék vár a fiókjaimban, és elgondolkodtatott. Az idei év további részére pont emiatt low buy-t tervezek (bár még úton van egy február elején leadott BH Cosmetics rendelésem pár palettával). Szeretném kihasználni a termékeimet és a lehető legkevesebb új dolgot vásárolni idén. Természtesen ha egy kategórián belül kifogyok a tartalékokból (pl korrektor, szempillaspirál), akkor vehetek újat helyette. Illetve nem tiltom meg teljesen az új dolgok beszerzését sem, de ritkán és célzottan akarok pénzt kiadni (pl egy Huda vagy Natasha Denona palettára vágyom, de nem mostanában fogom azt sem megvenni. ) Nagy lett a kollekcióm és ez a kihívás lehetővé teszi, hogy minden héten úgy érezzem, hogy új termékeket használok. :slight_smile:

1 Like

Tök jó olvasni,hogy ilyen jó hatással van rád a kihívás :blush: az angol “shop my stash” elnevezés szerintem nagyon jól leírja ezt az érzést, amikor a saját kollekciódból “vásárolsz” hetente/havonta. Annyi új, jóformán érintetlen termék van az én gyűjteményemben is, hogy ezek a rotálások olyanok, mintha új termékeket kaptam volna :smile:

3 Likes