Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Én gyerekként mindig csodálattal néztem nagymamám fehér haját, ráncos homlokát. Lehet, hogy meséltem már, egészen pici koromban odaálltam a tükör elé a szemöldököm huzogatni, mert nagymamám homloka is attól lett ilyen szép ráncos. De a pótnagymamám kezét is sokat nézegettem, az a vékony, nyúló, öreg bőr, ami alatt olyan nagyok voltak az erek, lenyűgözött, odáig voltam érte. Édesanyám a 30-as éveiben kezdett őszülni, azonnal elkezdte festeni, azóta is festi. Nem is értettem gyerekként, miért zavarják az ősz hajszálak. :smiley: Másik oldali (apai) nagymamám viszont késő öregkorára is szép barna hajjal büszkélkedhetett, ami miatt mindenki irigyelte. Egy ideig sajnáltam, hogy valószínűleg nem örököltem ezt a tulajdonságát, nővérem viszont feltehetőleg igen, de ezt majd az idő igazolja. Egyelőre úgy gondolom, ha elkezdek őszülni, nem fogom festeni. De ki tudja, addig még sok víz lefolyik a Dunán…

7 Likes

A szomszédaimnak lehet, hogy kezdek gyanús lenni. A múlt héten az utolsó ibolyák virágait gyűjtöttem össze ibolyaecethez, ma pedig a pitypang virágai esnek áldozatul. Szörp lesz belőle, a neten elérhető sok recept egyike szerint
A sors pikantériája, hogy ezt mind az átkozott koronavírusnak köszönhetem…

8 Likes

Erről esetleg majd feltehetnél “swatch”-ot is! :slight_smile:

1 Likes

Itt csak a nyúl eszi, de állatira szereti. Szerencsére tudunk szedni nem olyan messze, ahol nem jár autó.
Nekem amúgy tetszik a sok sárga bóbita. Mondjuk, ha kertes házam lenne, nem akarnék hibátlan gyepet, hanem színes, gyomnövényes, buja fűszőnyeget szeretnék. :stuck_out_tongue: Ritkán nyírnám, csak kitenném a nyuszit, hogy lelegelje :smiley:

5 Likes

Nekünk pont ilyen van. Minden évben más gyomok nőnek és csak lesünk, hogy mi ez az újdonság már megint… :smiley: Mondjuk nekünk 1000 m2-ünk van és egyszerűen csak túl sok meló lenne a hibátlan gyep :smiley:

3 Likes

Szép lehet! Mindig új gyom? Igzi! Hú, hatalmas a kert! Biztos nagyon élvezitek jó időben.
Azt is sajnálom, mikor a környéken letarolják a réteket (nem olyan nagyok, csak így hívom). Annyira szép a sok szín, combig érő fű és virágok!

3 Likes

Igen, ha jó idő van, akkor nem rossz kint lenni. :smiley: Bár még csak most vesszük az “élvezeti cikkeket” a kertbe, mint a hintaágy, napozóágy. 2 éve vettük a házat és olyan volt a kert, mint a dzsungel (nem jó értelemben). Idáig tartott viszonylag normálisra rendbetenni, amibe most már merünk bármit is tenni :smiley:

3 Likes

Nálam szó sincs hibátlan gyepről, anno persze volt egy ilyen elképzelés, de aztán a természetnek átengedtük az irányítást. Csodálatos, amikor mint egy virágos rét, tele van minden hol halványsárga primulával, hol ibolyával, most meg éppen pitypanggal. Ez sokkal szebb, mint egy pázsit! A gyöngyvirág a hatalmas fenyő alatt most kezdett el virágozni, pár szálat mindig behozok, nincs is nála finomabb illat. Talán az orgonáé, de az vázában nagyon hamar tönkremegy, még úgy is, hogy naponta kap friss vizet és vágom a szárát.
Holnap talán egy kis csalánszedést rendezek, hogy folytassam a gyógynövényekkel való ismerkedést. :thinking: Ha így haladok, lassan végül egy kis Maria Treben leszek, de csakis saját felhasználásra…
De a fűnyírást azt semmiképp nem úszom meg a héten, mert nincs nyuszim, és lassan bajban leszek, nagyon beindult a fű. :nauseated_face:

7 Likes

Kíváncsi vagyok hogy sikerülnek a gyógynövényes boszireceptek :wink:
Egyre jobban vágyom saját kertecskére. Jó lehet nagyon egy darabka föld, ahol a saját növénykéink, napsütésünk, esőnk, bogaraink, méhecskéink, terményeink, virágaink vannak.

2 Likes

Rendben, de még a gyártási ciklus nem zárult le. :kissing_closed_eyes: Az ibolyaecet most olyan light-os málnaszörp színű, gondolom, hogy még érik, de majd kiderül.
A pitypang érdekesen viselkedett a forralás során “begubózott”, most 1 éjszakát pihen, holnap kap egy kis ízesítést és utána jöhet a “palackozás”.

3 Likes

Ez így igaz. Nálunk a föld nagyon sziklás a hegyoldal miatt, nem egy feketeföld, amiben nagyon jól éreznék magukat a növények. Most azon agyalok, hogy néhány nagyobb kaspóban be kellene indítani a petrezselyem és egyéb fűszernövény akciót is. :cowboy_hat_face:

2 Likes
3 Likes

Most így szeretnék egy ilyen területet. Amúgy sem vagyok egy kertész, szóval ugyanaz lenne mint nálad. Annyira szép volt a leírásod.

1 Likes
1 Likes
3 Likes

Sajnos még nem mostanában! :face_with_raised_eyebrow:

1 Likes

Nálunk még a habkávé sem terjedt el, nemhogy a habtea!
Szerencsére van itthon hozzá alapanyagom, kipróbálom, de elsőre kicsit furának tűnik. :tea:

https://www.origo.hu/tafelspicc/20200422-dalgona-tea-matcha-latte-zoldtea.html?utm_source=hirkereso

1 Likes

De szép volt és remélem lesz is még! Borzalmasan igénytelen volt az alu burkolat! Gyerekként utáltam oda járni (ami inkább a bunkó, lenéző kiszolgálás miatt volt) és nem értettem sosem hogy lehet ilyen egy épület a régi, főleg klasszicista házak között. Akkor még nem gondoltam, hogy eltakarták a díszeit. Vajon nem lett volna egyszerűbb felújítani, mint beburkolni? :thinking:

2 Likes

Szerencsére nem kávézom :stuck_out_tongue:
A matcha teát a japán teaszertartás alatt is habosítják, igaz magában. Szóval a divat nem talál fel igazán újat :wink: Viszont én is kipróbálnám ezt az “új” fajtát, érdekes lehet az íze.

1 Likes

Én viszont kávéfüggő vagyok! :coffee: A habkávé nagyon finom, többször is elkészítettem már, először a kis kézi habverővel, de gyorsan átálltam a Tchibo elemes kütyüjére. Bizakodó vagyok a matcha teával is!

1 Likes