Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Irigylem is az alakodat! :kissing_heart:

1 Likes

Komoly veszély az itthonlét, kevesebb a mozgás, és most az idő sem kedvez a kerti szöszögésnek. Lehetetlen dolgot tervezek, egy aranyeső bokor megfertőződött, szeretném kivenni. Először szépen metszőollóval levágom az ágakat, és utána jön a nehezebb rész, vettem egy csinos ásót, azzal kellene megpróbálkoznom.
:tulip: :tulip:

5 Likes

Mondanám, hogy megyek és segítek, de mire odaérnék, addigra már régen el is felejtenéd a dolgot. Maximum a tegnapi brownie-t tudnám elvinni, hogy magadhoz vegyél némi kis energiát :rofl:, én meg ne kísértsem magam tovább a többletenergiával. :wink:
Amúgy rengeteg jó kis tornázós videót lehet találni, nem csak Norbi és Réka műfajban, szóval a karantén sem lehet akadály. A kanál, villa, meg esetleg kés emelgetésétől pedig ne várjunk csodás felkart. :rofl:

6 Likes

Én befizettem az edzőmhöz online edzésre - még olcsóbbra jön ki alkalmanként, mint egyébként szokott lenni. Gondolom neki is megéri, így ez az összeg teljes egészében hozzá kerül. Én meg remélem, ha már fizettem érte, rá is veszem magam a mozgásra.

3 Likes

Nem volt szükség szinte egyáltalán az ollóra sem, totál kiszáradt az egész, le tudtam törni az ágakat. Az ásózást meghagytam későbbre, gondolom, hogy lesz még rá időm bőven. De ennek most egyáltalán nem örülök… :woman_farmer:

3 Likes

Ne is nyúlj hozzá, hagyd meg nekem, majd én kikapom, az erő velem van! :weight_lifting_woman:
Mit gondoltál a helyére? Vagy csak sima tereprendezéssel gondoltad orvosolni? Nekem is kiveszett egy törpe feketefenyőm, valami megrágta/megtámadta a gyökerét, és szintén elszáradt teljesen. Aztán a Kaffir-Lime-om után a hatalmas cirtomfa is megadta magát sok-sok év után. :frowning: Mondjuk túl nagy volt már, nehezen bírtunk vele, szóval várható volt, de akkor is nagyon-nagyon sajnálom, mert nagyon nehezen tudom a kezeletlen héjú, bio citrusokat beszerezni. :sneezing_face:

2 Likes

Most marad egy darabig üresen, szépen elkapirgáltam a környezetét, szerencsére maradt még egy kisebb aranyeső bokor, a telek másik részén. De nagyon sajnálom, mert 20 éves volt és gyönyörű nagy szirmú virágokat hozott.
Imádom a tavaszt, ahogyan egymás után nyílnak az ablak alatt a virágok. Most halványsárga primula mezőt és ibolyát látok, ha kinézek, nem ültettem, csak úgy kinyíltak.
A legkedvesebb az anyukámtól tizenxéve kapott nárcisz, amikor kinyílik, egy kicsit legalább újból velem van… Éppen ma szemrevételeztem a gyöngyvirágot is, nagyon bújnak kifelé.
Minden nagyon szép lenne, különben! :wilted_flower:

5 Likes

Ügyes vagy! Én is szeretem bámulni a kertet, főleg amikor rendezett :joy:, tavasszal, nyáron, ősszel de még télen is, mindig más arcát mutatja, főleg ha télen esne is a hó, vagy deresek lennének legalább az ágak, levelek. Az a legszebb, amikor a természet a tájkertész, bár tapasztalataim szerint évente többször be kell segíteni neki. :thinking: :woman_farmer: Azért nekem van még hova fejlődnöm, mert az utóbbi időben sok növényem ment tönkre, a fűszernövényekkel különösképpen szenvedek. A babérfáim is sorra pusztultak el, meg a rozmaringom se marad meg soha. Amilyen jó kertész volt anyukám, annyira rossz vagyok én ebben a műfajban sajnos. :frowning:

4 Likes
2 Likes

Először nem értettem miért Zöld Citadella, hiszen rózsaszín. Aztán leesett, hogy a fák miatt lehet.

1 Likes

De sírtam ezen :sob: közben meg örülök, hogy ilyen mentőangyalok foglalkoznak a kis életekkel :innocent: :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes
1 Likes

Most kitöltöttem, de azért minden nap nem fogom :stuck_out_tongue:

Miért? Én szeretném. :white_check_mark:

1 Likes

Kitöltöttük mi is! Azt könnyen meg tudom válaszolni, mi volt a járvány kitörése után, de ilyen kérdés, hogy a járvány előtt - korcsoportok szerinti megoszlásban - hány emberhez mentem 2m-nél közelebb… hát, ennek a kérdésnek így szerintem nem sok értelme van. Például, ha elmentünk plázázni, bevásárolni vagy csak egy napos délelőtt a Norma-fánál, ki a jó Isten számolgatott ilyen korcsoportok szerint? Tipikusan olyan kérdés, amit valami matematikus írt az íróasztala mellől :nerd_face: semmi relevanciája nem lesz a válaszoknak, ha mindenki rossz számot ír be.

4 Likes

Nekem az a kérdés is gondot okozott, hogy tegnap otthnról dolgoztam-e, mivel vasárnapra ez a kérdés nem releváns. De azért ki fogom tölteni, belefér az időmbe. :hourglass_flowing_sand:

3 Likes

Nekem az okozott gondot, hogy “a járvány kitörése előtt egy átlagos hétköznap”… Nagyrészt előtte is itthonról dolgoztam, olyankor 0 emberrel érintkeztem, de heti két napot bent kellett lennem az egyetemen, olyankor pedig érintkeztem kollégákkal, plusz 20-30 hallgatómmal. Most melyik az átlagos hétköznap?

2 Likes

Sztem a heti átlag számít ilyenkor.

Azt írtam be én is végül :slight_smile:

1 Likes

Idilli hely lehet!

4 Likes