Uhh a könyv mennyire jó
Nekem Az utolsó szamuráj az egyik kedvenc filmem.
A hosszú hétvégén apukámmal beszélgettem a nagyanyámról, akit én sosem ismertem (előbb meghalt 2 évvel, mint ahogy születtem). Édesapám 1938-ban született, nagyanyám a 10-es években. Gyerekként került a dédszüleimhez, akiknek a saját lányaik és két fiúk ki voltak adva cselédnek, hozzájuk pedig került - szintén cselédnek - a nagyanyám (ennek a csereberélésnek mi értelme volt, nem tudom). A legkisebb fiú volt csak otthon, mert imádta a lovakat, a dédszüleimnek pedig volt pár, hiszen parasztok voltak, volt földjük. Így ismerkedett meg a nagyanyám, és a nagyapám.
Na szóval, sok olyasmit hallottam, ami mai szemmel már meglehetősen furcsán hat, pedig csak 100 éve volt, és itt, Magyarországon. Itt sem volt olyan hű de jó akkoriban gyereknek lenni.
Szeretettel várom, a zölddel karöltve!
“Ha a szem a lélek tükre, akkor a kéz az életminőségé.”
Szépek! Nekem lakkozás tekintetében is az ősz-tél a kedvenc, imádom a bordó, szürke, smaragd, taupe és fekete lakkokat. Ilyenkor mindig rövidre vágom/reszelem a körmeimet, a sötét lakkok úgy jobban mutatnak. (Tavasszal-nyáron megnövesztem, akkor francia manikűr, pasztellek, neon színek vannak porondon Bár a neonhoz is rövidebbre vágom)
Nekem eddig még a matt verzióval nem sikerült megbarátkoznom és nem is hiszem, hogy ez a közeljövőben változna.
Nyáron a Ferrari piros az egyik állandó szereplő és szeretem a magentás árnyalatokat is, a gyűjteményem jelentős része ezekből áll.
Ősszel-télen nagyon tetszik más kezén a szürke is, de magamon még nem próbáltam. Lehet, hogy majd idén! Bordó, mályvás és bogyós színek is jöhetnek.
Amit soha nem alkalmaztam és szerintem dögunalmas “variáció”: a gyűrűsujjunk körmét fessük más színre. Nem a fél város, de a fél ország ennyire kreatív, csak tudnám, hogy nem unják még?
Én azt már nem csinálom, de olyat szoktam, hogy csak a gyűrűs és a középső ujjam körmére nyomdázok. Ez olyankor van, amikor nyomdázhatnékom van, de nincs időm/kedvem az összes körmömmel pepecselni.
Tényleg a tűzpiros is kedvenc!
Régebben én is festettem más színűre a gyűrűset, de akkor pl. a középsőre nyomdáztam ugyanolyan színnel, stb. A mutatóra és kicsire még valami hozzájuk illő csillámos ment Van valami neve ennek a trendnek de most nem ugrik be.
Manapság már maradok az egyszínűnél, nagyon max nyomda.
Én csak gyerekkoromban nyomdáztam
Még soha nem próbáltam ezt a technikát.
Ah megvan, SKITLETTE manikűr a neve Egymáshoz passzoló, ám különböző festésű körmök.
Az elegánsabb megoldásokat jobban kedvelem és mindig is jobban kedveltem, mint a bohókásokat. Nyáron ezt a “fegyelmet” időnként egy kis pasztellel, fagyi színekkel hajlandó vagyok felborítani, de az összhangnak meg kell lennie, abból nem engedek.
Van még itt rajtam kívül olyan, aki soha nem járt “körmösnél”?
Jelen Sosem voltam még. Mindig magamnak csináltam, van is cirka 250 darabos gyűjteményem
A nyár elején szortíroztam őket…
Azt hittem, hogy már egy kihalt fajtát képviselek…
Most fellélegeztem!
Én körmösnél talán háromszor voltam, akkor is csak paraffinos kézápoláson. Illetve egyszer megcsinálta a lakkozást is, mert másnap mentem éppen valahova. De az csak a saját körmömre volt.
Egy időben imádtam a körmömre nyomdázgatni mindenfélét, mostanában általában csak egy színre lakkozom. Ezek régebbiek, na látszanak is rajtuk, hogy sk munkák.
Ez nagy kedvencem volt:
Nem bírnám, ha 3-4 hétig ugyanolyan lenne a körmöm. Mindig a sminkemhez, ruhámhoz, hangulatomhoz lakkozok. Amikor dolgoztam, volt hogy naponta (!) más volt a manikűröm.
Gratula! Így azért persze könnyen ment, hogy volt segítséged! Ő gondolom, hogy a kis rózsaszín világát éli - mármint körömlakkban
Türelmes ember lehetsz Ügyes vagy nagyon!
Ő mindenben A sminkes asztalkámért odavan. A parfümje minden nap az, ami nekem Ha Opiumot fújok magamra, akkor is jön és tartja a kis csuklóját hogy “anya, pajfum!”