Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Uhh a könyv mennyire jó :heart_eyes::heart_eyes:

Nekem Az utolsó szamuráj az egyik kedvenc filmem.

A hosszú hétvégén apukámmal beszélgettem a nagyanyámról, akit én sosem ismertem (előbb meghalt 2 évvel, mint ahogy születtem). Édesapám 1938-ban született, nagyanyám a 10-es években. Gyerekként került a dédszüleimhez, akiknek a saját lányaik és két fiúk ki voltak adva cselédnek, hozzájuk pedig került - szintén cselédnek - a nagyanyám (ennek a csereberélésnek mi értelme volt, nem tudom). A legkisebb fiú volt csak otthon, mert imádta a lovakat, a dédszüleimnek pedig volt pár, hiszen parasztok voltak, volt földjük. Így ismerkedett meg a nagyanyám, és a nagyapám.
Na szóval, sok olyasmit hallottam, ami mai szemmel már meglehetősen furcsán hat, pedig csak 100 éve volt, és itt, Magyarországon. Itt sem volt olyan hű de jó akkoriban gyereknek lenni.

2 Likes

Szeretettel várom, a zölddel karöltve! :blush:

1 Likes

“Ha a szem a lélek tükre, akkor a kéz az életminőségé.”

2 Likes

Szépek! Nekem lakkozás tekintetében is az ősz-tél a kedvenc, imádom a bordó, szürke, smaragd, taupe és fekete lakkokat. Ilyenkor mindig rövidre vágom/reszelem a körmeimet, a sötét lakkok úgy jobban mutatnak. (Tavasszal-nyáron megnövesztem, akkor francia manikűr, pasztellek, neon színek vannak porondon :slight_smile: Bár a neonhoz is rövidebbre vágom)

3 Likes

Nekem eddig még a matt verzióval nem sikerült megbarátkoznom és nem is hiszem, hogy ez a közeljövőben változna.
Nyáron a Ferrari piros az egyik állandó szereplő és szeretem a magentás árnyalatokat is, a gyűjteményem jelentős része ezekből áll.
Ősszel-télen nagyon tetszik más kezén a szürke is, de magamon még nem próbáltam. Lehet, hogy majd idén! Bordó, mályvás és bogyós színek is jöhetnek.
Amit soha nem alkalmaztam és szerintem dögunalmas “variáció”: a gyűrűsujjunk körmét fessük más színre. Nem a fél város, de a fél ország ennyire kreatív, csak tudnám, hogy nem unják még?

4 Likes

Én azt már nem csinálom, de olyat szoktam, hogy csak a gyűrűs és a középső ujjam körmére nyomdázok. Ez olyankor van, amikor nyomdázhatnékom van, de nincs időm/kedvem az összes körmömmel pepecselni. :smiley:

1 Likes

Tényleg a tűzpiros is kedvenc!
Régebben én is festettem más színűre a gyűrűset, de akkor pl. a középsőre nyomdáztam ugyanolyan színnel, stb. A mutatóra és kicsire még valami hozzájuk illő csillámos ment :slight_smile: Van valami neve ennek a trendnek de most nem ugrik be.
Manapság már maradok az egyszínűnél, nagyon max nyomda.

1 Likes

Én csak gyerekkoromban nyomdáztam :lying_face:
Még soha nem próbáltam ezt a technikát.

1 Likes

Ah megvan, SKITLETTE manikűr a neve :slight_smile: Egymáshoz passzoló, ám különböző festésű körmök.

1 Likes

Az elegánsabb megoldásokat jobban kedvelem és mindig is jobban kedveltem, mint a bohókásokat. Nyáron ezt a “fegyelmet” időnként egy kis pasztellel, fagyi színekkel hajlandó vagyok felborítani, de az összhangnak meg kell lennie, abból nem engedek.
Van még itt rajtam kívül olyan, aki soha nem járt “körmösnél”?

3 Likes

Jelen :slight_smile: Sosem voltam még. Mindig magamnak csináltam, van is cirka 250 darabos gyűjteményem :joy:

2 Likes

IMG_20190701_095516

A nyár elején szortíroztam őket…

9 Likes

Azt hittem, hogy már egy kihalt fajtát képviselek…
Most fellélegeztem!

2 Likes

Én körmösnél talán háromszor voltam, akkor is csak paraffinos kézápoláson. Illetve egyszer megcsinálta a lakkozást is, mert másnap mentem éppen valahova. De az csak a saját körmömre volt.

Egy időben imádtam a körmömre nyomdázgatni mindenfélét, mostanában általában csak egy színre lakkozom. Ezek régebbiek, na látszanak is rajtuk, hogy sk munkák. :smiley:

14441214_1234218786623067_5009947091763030662_n

Ez nagy kedvencem volt:

15095471_1286396828071929_3959244361233623570_n

15232285_1304693916242220_6043226783317457546_n

7 Likes

Nem bírnám, ha 3-4 hétig ugyanolyan lenne a körmöm. Mindig a sminkemhez, ruhámhoz, hangulatomhoz lakkozok. Amikor dolgoztam, volt hogy naponta (!) más volt a manikűröm.

2 Likes

Gratula! Így azért persze könnyen ment, hogy volt segítséged! Ő gondolom, hogy a kis rózsaszín világát éli - mármint körömlakkban :slight_smile:

2 Likes

Türelmes ember lehetsz :slight_smile: Ügyes vagy nagyon!

1 Likes

Ő mindenben :slight_smile: A sminkes asztalkámért odavan. A parfümje minden nap az, ami nekem :slight_smile: Ha Opiumot fújok magamra, akkor is jön és tartja a kis csuklóját hogy “anya, pajfum!”

3 Likes